vroče potovanje-vroča cena
Cena
899€ po osebi
Trajanje
5 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 30 potnikov

Potovanje po Baltskih prestolnicah

Vilna, Riga in Talin, potep z navdihom - 5 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje po Baltskih prestolnicah Baltik, prestolnice kot so Riga, Vilna, Talin imajo prav poseben čar. Potovanje do Baltskih držav je vsekakor ena od evropskih uspešnic. Področje kulturno, versko in politično zelo intenzivnega dogajanja je danes pravi biser z vidika doživetij. Stara mestna jedra se postavijo naproti idilični naravi in prostranstvom njihovega zaledja. Umirjeno, elegantno in...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
TALIN
Datum in čas začetka potovanja
28. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 145€ večerje v hotelu: 95€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 25-29 potnikov: 90€ skupina 15-24 potnikov: 145€

Potovanje po Baltskih prestolnicah

Baltik, prestolnice kot so Riga, Vilna, Talin imajo prav poseben čar. Potovanje do Baltskih držav je vsekakor ena od evropskih uspešnic. Področje kulturno, versko in politično zelo intenzivnega dogajanja je danes pravi biser z vidika doživetij. Stara mestna jedra se postavijo naproti idilični naravi in prostranstvom njihovega zaledja. Umirjeno, elegantno in doživeto odkrivanje tega evropskega trojčka.

Potovanje po Baltskih prestolnicah se potikamo povsem sproščeno, v umirjenem ritmu in resnično doživljamo njihovo pravo veličino. Kratko potovanje je odlično zrežirano za kar najbolj pristne občutke in spoznanja. Med nanizanimi biseri s poti je tudi pravljični grad Trakai, ki je zgrajen iz rdeče opeke in leži na otoku jezera Galve. Očaral nas bo tudi hrib križev (več kot 100.000) na pomembni romarski poti Baltika. Za piko na i pa se bomo posvetili tudi palači Kadriorg, zgrajeni za ruskega carja Petra Velikega.

Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 15 oseb.  Napitnine niso vključene v ceni, pričakovane na poti za lokalne vodnike in voznike ter strežno osebje.

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: Ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Vilna, Talin-Ljubljana v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, zunanje oglede brez vstopnin, vodja poti, organizacijo potovanja in DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 25-29 potnikov 90€
skupina 15-24 potnikov 145€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
večerje v hotelu 95€
enoposteljna soba 145€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
1. dan

LJUBLJANA - VILNA

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Vilni. Po pristanku se bomo zapeljali do pravljičnega gradu Trakai, ki je zgrajen iz rdeče opeke in leži na otoku jezera Galve. Trakai grad je eden najbolj fotografiranih krajev v Evropi. To zgodovinsko in svetovno znano gotsko palačo je zgradil litovski vojvoda in v njej tudi prebival. Del gradu predstavlja muzejska palača z obsežno zbirko srednjeveških eksponatov. Prevoz do hotela v Vilni, namestitev in nočitev.

2. dan

VILNA - HRIB KRIŽEV - RIGA

  Zajtrk. Nadaljevanje ogledov živahnega univerzitetnega mesta, enega najlepših starih mestnih središč Evrope, uvrščenega tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Arhitekturne znamenitosti par excellence so presenetljiva mešanica gotike, renesanse in baroka. Ogled baročne cerkve Sv. Petra in Pavla, v notranjosti katere lahko občudujemo 2000 prekrasnih štukatur. Nadaljujemo z ogledom cerkve Sv. Ane, krasnega primerka gotske arhitekture, za konec pa še poslopje Univerze, katere knjižnico, največjo v vzhodni Evropi, so že leta 1570 ustanovili jezuiti. Nadaljujemo do stolpa Gediminas znotraj starega gradu, od koder se širi lep pogled na Vilno. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo proti Rigi, krajši postanek v pomembnem romarskem središču na Baltika - hrib križev, kjer se nahaja več kot 100.000 križev. Večeren prihod v latvijsko prestolnico, ki se nahaja ob ustju reke Daugave. To prefinjeno in lepo zgodovinsko mesto ob Baltiku imenujejo tudi »mali Pariz severa«. Namestitev, nočitev.

3. dan

RIGA

  Zajtrk. Dan namenjen ogledu mesta, ki s svojo impresivno arhitekturo in fasadami zajema obdobja romantike, gotike, renesanse, baroka in neoklasicizma. Videli bomo grad, zgrajen leta 1440, katedralo Sv. Jakoba in cerkev Sv. Petra, ki hkrati velja za enega izmed najstarejših in najdragocenejših spomenikov srednjeveške arhitekture baltskih držav. Ustavili se bomo pri veličastnem spomeniku Svobode, zgrajenem v čast vojakom, ki so bili ubiti med vojno za neodvisnost. Vrh spomenika krasi kip ženske, katera v roki drži tri zvezde, le te predstavljajo tri regije Latvije v času prve republike. Obiskali bomo živahno glavno tržnico, kjer poleg hrane nudijo tudi ročno izdelane spominke iz celega Baltika. Popoldan se bomo odpeljali do etnografskega muzeja na prostem, kjer je prikazano življenje na kmetijah iz 18. stoletja. V več kot 72 ponovno postavljenih zgodovinskih objektih igralci v avtentičnih kostumih prikazujejo vsakdanjo življenje takratnih dni, ples in glasbo ter razne domače obrti. Povratek v Rigo, nočitev.

4. dan

RIGA - TALIN

  Po zajtrku vožnja proti Estoniji. Postanek za obisk Sigulde, slikovitega latvijskega mesteca. Sprehod skozi mestece in postanek pri gradovih Sigulda in Turaida. Po prihodu se bomo odpravili na odkrivanje glavnega mesta Estonije, ki je bil v preteklosti tarča močnejših sosedov. Ti so hrepeneli po njem in se skupaj zapletli v stoletja vojn, dokler ni Talin končno le dosegel svojo neodvisnost. O bogati zgodovini se bomo seznanili v palači Kadriorg, zgrajeni za ruskega carja Petra Velikega. V nadaljevanju se bomo sprehodili do zgornjega dela starega mestnega jedra, kjer se nahaja baročni grad Toompea. Ogled ruske pravoslavne katedrale Aleksandra Nevskega, zgrajene po vzoru cerkve v Moskvi iz 17. stoletja. Prevoz v hotel, nočitev.

5. dan

TALIN - LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz na letališče, prijava in polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbinah in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Baltskih prestolnicah - 19550

Price
899€ per person
Duration
5 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 30 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *