VROČE POTOVANJE-VROČA CENA
Cena
719€ po osebi
Trajanje
5 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
20 potnikov

Potovanje na Balkan, Srbija

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje na Balkan Srbija Doživeti Balkan v pravi luči je vselej atraktivno potovanje. Srbija se na tem potovanju elegantno predstavi s svojimi pomembnimi jedri ter tako pričara duh Balkana na poseben način. V le petih dneh (prednost je letalski polet iz Ljubljane!) se potepamo po biserih kot so Čačak, Niš, Novi Pazar, in seveda legendarni...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BEOGRAD
Datum in čas začetka potovanja
29. maja, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 99€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 8-14 potnikov: 135€ skupina 15-19 potnikov: 85€

Potovanje na Balkan Srbija

Doživeti Balkan v pravi luči je vselej atraktivno potovanje. Srbija se na tem potovanju elegantno predstavi s svojimi pomembnimi jedri ter tako pričara duh Balkana na poseben način. V le petih dneh (prednost je letalski polet iz Ljubljane!) se potepamo po biserih kot so Čačak, Niš, Novi Pazar, in seveda legendarni Beograd… Lepote samostanov in pravoslavnih cerkva, ulice idile in nostalgije, Čačak in eko turizem s kuharskim tečajem, lepote narave… Gremo, idila Balkana vas čaka.

Potovanje na Balkan Srbija

 

Cena potovanja je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 8 potnikov. Napitnine niso vključene, na poti 15 €.

Vizum:
Ni potreben

Cepljenje:
Ni potrebno

CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom ali kombijem, vse cestnine, parkirnine in prepustnice, 4 x nočitve z zajtrki v hotelih 3* z dobro lokacijo, 1x kosilo na ladjici v Beogradu, vse navedene oglede z vstopninami kot po programu, vodjo poti, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-14 potnikov 135 €

skupina 15-19 potnikov 85

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 99 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
1. dan

LJUBLJANA-BEOGRAD-ČAČAK

  Zbor potnikov v Ljubljani, prijava na let / prevoz do okoliškega letališča. Polet proti Beogradu. Ob pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti se bomo odpeljali na ogled mesta: podali se bomo na Kalamegdan, legendarno utrdbo nad Uščem, kjer se Sava zliva v Donavo. Spoznavali bomo bogato zgodovino mesta ter hkrati uživali v lepem razgledu. Nato bomo obiskali Terazije in trg republike, za konec pa še panoramska vožnja skozi posamezne četrti, kjer seveda ne bo manjkalo ikoničnih stadionov, cerkva in še kaj. Kosilo pa bomo imeli zopet nekaj posebnega, ko bomo uživali v krajši vožnji po Savi in se naužili lokalnih dobrot. Popoldan nadaljujemo vožnjo do Čačka, kjer sledi namestitev v okolici v eko - etno vasi. Nočitev.

2. dan

ČAČAK

  Zajtrk. Dopoldan si bomo ogledali cerkev Kristusovega vnebohoda ter se sprehodili po starem mestnem jedru polnem čudovitih zgodb. Preostanek dneva prost za aktivnosti v lepotah narave. Jezero, gozdiček, sprehajalne poti, kolesarjenje ali ostale aktivnosti v atraktivni podobi narave. Športna igrišča na voljo na lokaciji. Popoldan pa se lahko preizkusite v kuharskem kotičku srbskih specialitet. Nočitev.

3. dan

ČAČAK-NOVI PAZAR-NIŠ

Po zajtrku se bomo odpravili globje v južno Srbijo. Na sami meji s Kosovom si bomo v Novem Pazarju ogledali enega najstarejših samostanov Srbije. Na vzpetini nad mestom je knez in župan Štefan Nemanja že leta 1171 dal postaviti samostan posvečen Sv. Đorđu, njegov drugi veliki donator pa je bil kralj Dragutin, katerega posmrtni ostanki počivajo v sarkofagu v samostanu. Predvsem je impresivno poslopje cerkve s poslikavami. Samostanki kompleks je po več kot 300 letih žalostne podobe ruševin sedaj v procesu kompletne prenove že skoraj 40 let. Danes je skoraj v celoti obnovljen in odseva osnovne značilnosti srbskih pravoslavnih samostanov. Po ogledu bomo nadaljevali do Niša. Na jugu se še skriva močna sled nekdaj turške prisotnosti. Ob prihodu v Niš si bomo ta biser tudi ogledali. Je tretje največje mesto države in eno najstarejših mest Balkana. Staro jedro in del ob Nišavi je sapo jemajoč. Kombinacija sultanske in pravoslavne arhitekture je odlična. Skozi mesto je vodila pomembna rimska pot Via militaris, tod pa je v tretjem stoletju potekala največja bitka med Goti in Rimljani, v kateri so poraženci Goti izgubili okoli 50 tisoč mož, Rim pa si je zagotovil temelj in nadaljnji obstoj Vzhodnega Rimskega cesarstva. Še pomembnejše je rojstvo Konstantina Velikega v Nišu, ki je tu zgradil tudi cesarsko vilo Medijano s čudovitimi mozaiki. Očarala nas bo tudi mestna trdnjava, pomnik osmanske prisotnosti, zapuščina katere je tudi Ćele-kula, stolp lobanj srbskih vojakov padlih v prvi srbski vstaji proti Turkom 1809 leta. Bitki na Čegarju je posvečen tudi memorial. Po ogledih namestitev in nočitev.

4. dan

NIŠ-BEOGRAD

  Po ležernem zajtrku se bomo odpravili nazaj proti Beogradu. Na poti postanek za krajši obisk Kragujevca, kjer je bila za časa Miloša Obrenovića ustanovljena prestolnica. Obiskali bomo mestno jedro z lepimi trgi, ulicami in cerkvami ter za konec še samostan Voljavča iz 15. stoletja, kjer je 1805 leta prvič zasedala tudi srbska vlada. Nadaljevanje vožnje proti Beogradu. Nočitev.

5. dan

BEOGRAD-LJUBLJANA

 Zgodnji prevoz na letališče in prijava na polet proti Ljubljani ali okoliškem letališču s prevozom do Ljubljane.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje na Balkan Srbija - 19546

Price
719€ per person
Duration
5 dni
Destination
Evropa
Travellers
20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *