vroče potovanje-vroča cena
Cena
1085€ po oseba
Čas Trajanja
6 dni
Destinacija
Evropa
Potnikov
min. 12 potnikov

Danska, potovanje k sagam in legendam Vikingov

Na dom pravljičarja Andersena in slovitega Hamleta - 6 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Evropa Odkrij Evropa
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
KOPENHAGEN
Datum Odhoda
22. junija, 2022 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 199€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 7-11 potnikov: 135€

Danska – potovanje k sagam

Potovanje na Dansko je prijetna severnjaška dogodivščina. Danska, nekdanje slovito kraljestvo Vikingov, legendarni Beowulf in njegov boj z zmajem, po poti pravljičarja Hansa Christiana Andersena in na dvorec Hamleta. Iti ali ne iti? Je sploh še vprašanje? Čudovito razgibano podeželje, med otoki in vetrnicami, po srednjeveških mestnih jedrih in na čudovito mondenih četrtih Kobenhavna ali Aarhusa… Danska je nepojmljivo lepa in ja, tudi nadvse raznolika. Domiselna in polna poučnih zgodb, kot so vse pravljice HC Andersena… Odkrijmo jo skupaj, z nami je Danska še nekaj več, skupaj pa smo pravi osvajalci te dežele legend in sag o Vikingih. Danska – potovanje k sagam

Opombe:

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 7 prijavljenih oseb. Manjša skupina 7-11 oseb je doplačilo 135 € po osebi.

CEPLJENJA:
Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo.

VIZUMI:
Vizumi niso potrebni.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu do Kopenhagna in nazaj s pristojbinami (prtljaga omejena na 1 kos do 15 kg / osebo oddane in 1 kos do 5 kg / osebo ročne prtljage), vse prevoze skladno s programom, vse cestnine, mostnine, trajekte, pristojbine in parkirnine, vse navedene vstopnine na poti z ogledi, slovenski vodja poti, 5x nočitev z zajtrkom hotelih 3*, DDV in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 199 €
skupina 7-11 potnikov 135 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA-KOPENHAGEN (polet s presedanjem, transferji cca 30km, peš)

  Zbor potnikov v Ljubljani in prijava ter polet (oziroma prevoz do okoliškega letališča) do danske prestolnice. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti se bomo odpeljali proti centru mesta in si na panoramski vožnji ogledali: Radhus (Mestna hiša), Rundetarn (Okrogli stolp), Bulvar H. C. Andersena ob Tivoliju, slikovito staro pristanišče Nyhavn, kip znamenite Male morske deklice… Sledila bo namestitev in nočitev v okolici mesta. 

2. dan

KOPENHAGEN-HELSINGOR-ROSKILDE (transferji cca 125km, 2 uri)

  Zajtrk in na pot do Helsingorja, kjer stoji znameniti grad Kronborg, varuh ožine Kattegat. Ogled gradu in pogled na ožino katero so dolga stoletja obvladovali in nadzorovali Vikingi. Grad je znan tudi kot slovita lokacija Shakespearovega Hamleta. Vseskozi nas bo spremljala idilična arhitektura naselij izven glavnega mesta in prehajanje na podeželje. Prispeli bomo v Roskilde, znano središče Vikingov v idiličnem nizkem zalivu - Roskilde fjordu. Ogledali si bomo muzej in se seznanili s pomenom osvajanj in širjenjem vikinške mentalitete ter gena po Evropi. Spoznali bomo tudi bistvo vikinške arhitekture in gradnje znamenitih dolgih vitkih čolnov s katerimi so odpluli vse do Amerike. Namestitev in nočitev.

3. dan

ROSKILDE-LEJRE-ODENSE-KOLDING (transferji cca 210km, 3 ure)

  Danes si bomo privoščili dan za podoživljanje starih časov in odkrivali bomo pomen poganskih izročil in obredov. Po zajtrku se bomo odpravili v center legendarnih severnjakov - še iz stare ledene dobe. Gre za zibelko danskega kraljestva v Lejreju. Danes je to muzej na prostem, kjer so kraljevali prvi danski kralji, hkrati pa se je tu rodila legenda o borcu Beowulfu, kateri je kralju Rolfu Krakeju pomagal ubiti zmaja. Sledil bo prevoz na otok Funen in v Odenseju bomo počastili velikega pravljičarja z obiskom muzeja H.C. Andersena. Po ogledu prevoz preko mostu Great Belt na Jutland. Prevoz v hotel v Koldingu in nočitev.

4. dan

KOLDING-VIBORG-AARHUS (transferji cca 190km, 3 ure)

  Po zajtrku nadaljujemo naša mistična odkrivanja in izkušnje. Naš dnevni cilj bo središče danskih kraljev v Jellingu, kjer sta ohranjeni kraljevi gomili in kamen z runami. Po obisku svetišča nadaljujemo v Viborg, kjer si ogledamo znamenito katedralo. Viborg je bil eden izmed štirih pomembnih vikinških središč Danske, kjer so prakticirali poganstvo severnih dežel. Viborg je bil deležen enega prvih obiskov misijonarjev krščanstva. Katedrala je bila v zgodovini mesta pomembna predvsem zaradi številnih versko-kulturno-politično srečanj, med drugim ob prvem zabeleženem kronanju danskega kralja Hardekanute-ja. Po ogledu transfer v Aarhus. Namestitev in nočitev.

5. dan

AARHUS-KOPENHAGEN (transferji cca 190km, trajekt, 3,5 ure)

  Po ležernem zajtrku sledi ogled starega mestnega jedra, ki je naravnost impresivno in na srečo nas in zanamcev tudi zaščiteno. Uživali bomo v občutju brezčasja in si privoščili tudi najljubšo pijačo ter malce tudi odprli naše denarnice za tipičen suvenir ali zgolj za trendovsko muho. Nato se bomo odpeljali v pristanišče in sledi odlična panorama na trajektu za Sjaeland. Samo upajmo še na fantastično vreme in dan bo več kot samo popoln. Nato prevoz v okolico Kopenhagna, namestitev in nočitev.

6. dan

KOPENHAGEN-LJUBLJANA (transfer cca 30km, polet s presedanjem)

Po zajtrku prosto do prevoza na letališče. Prijava in polet letala proti izhodiščni točki (v kolikor ni polet na Ljubljano je do tja urejen transfer).

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun je narejen predvidoma 10 dni pred odhodom, ko je poznano končno število potnikov in zneski pristojbin prevoznika in veljavni tečaji.

Destinacija - Evropa

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Danska - potovanje k sagam in legendam Vikingov - 19517

Cena
1085€ na osebo
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Popotniki
min. 12 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *