vroče potovanje-vroča cena
Cena
1529€ po osebi
Trajanje
9 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potniki
min 20 potnikov

Potovanje v Iran, veličastje Perzije in Kaspijske obale

Mogočnost civilizacij - Perzijski imperij - 9 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje v Iran vam bo razkrilo veličastje nekdanje perzijske civilizacije. Iran je zagotovo ena najlepših potovalnih destinacij, vsekakor pa tudi najbolj zapostavljena. Yazd predstavlja enega viškov potovanja po Iranu. Starodavno mesto so okoli leta 642 zavzeli Arabci, kar je pomenilo njegov vzpon, saj je postalo pomembno postajališče in središče trgovanja s svilo, tekstilnimi izdelki in...

Kaj je vključeno

Destinacija
Bližnji Vzhod Bližnji Vzhod
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
TABRIZ
Datum in čas začetka potovanja
26. julija, 2024 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 190€ Vstopni vizum in urejanje: 80€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Cepljenja:: Niso potrebna Vizum: je potreben
Dodatne cene
skupina 15-19 potnikov: 80€ skupina 10-14 potnikov: 185€

Potovanje v Iran vam bo razkrilo veličastje nekdanje perzijske civilizacije. Iran je zagotovo ena najlepših potovalnih destinacij, vsekakor pa tudi najbolj zapostavljena. Yazd predstavlja enega viškov potovanja po Iranu. Starodavno mesto so okoli leta 642 zavzeli Arabci, kar je pomenilo njegov vzpon, saj je postalo pomembno postajališče in središče trgovanja s svilo, tekstilnimi izdelki in preprogami na karavanskih poteh med centralno Azijo in Indijo. Ker sta Džingis kan in Timurlenk mestu prizanesla z uničenjem, je mesto cvetelo še v 14. in 15. stoletju, vendar je tako kot vsa iranska mesta shiralo ob koncu vladavine Safavidov. Danes je Yazd eno najstarejših mest na svetu in pravi živi muzej. Zanj so značilni vetrni stolpi »badgire«, ki se dvigujejo iz vsake strehe. Stanovanjske četrti dajejo vtis opuščenosti zaradi visokih zidov, ki obkrožajo hiše in mejijo na ozke, zavite uličice.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, na poti za vodnike in voznike 50 €.

Cepljenja: Niso potrebna. Več na: www.zdravinapot.si

Vizum: je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz z letališkimi pristojbinami na trasi Ljubljana-Širaz, Tabriz-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s povratnim transferjem iz Ljubljane), vsi transferji in avtobusni prevozi po programu potovanja, 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4,*, večerje v dobrih lokalnih restavracijah kot navedeno, ogledi in vstopnine po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, organizacija in lokalni vodniki ter slovenski vodja poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-19 potnikov 80€
skupina 10-14 potnikov 185€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 190€
Vstopni vizum in urejanje 80€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA – ŠIRAZ

Zbor v Ljubljani. Prijava in polet letala (oziroma transfer do okoliškega letališča). Polet s presedanjem v Širaz. Obrok na letalu.

2. dan

ŠIRAZ (transferji cca 120km)

Po pristanku letala v zgodnjih urah sledi ureditev vstopnih formalnosti ter avtobusni prevoz v hotel. Namestitev. Nočitev.
Zajtrk. Z avtobusom se bomo odpeljali v 55 km oddaljeni Persepolis (Takht-e-Jamshid), kjer stojijo ruševine prestolnice starodavne mogočne države Perzije, ki so jo zgradili Darius I. in njegovi nasledniki, porušil in deloma požgal pa Aleksander Veliki 330 let pr.n.št. Po ogledu se bomo odpeljali še do štirih grobnic v kraju Naghsh-e Rostam, kjer naj bi bili pokopani slavni perzijski vladarji Darij I, Darij II. Xerxes in Artakserks. Čudoviti reliefi, ki krasijo grobnice so vklesani v živo skalo strmega pobočja. Po ogledih nazaj v mesto in ogled citadele Karim Kana ter vrat Koran. Širaz - »Mesto vrtnic in slavčkov« je domovanje najplemenitejše perzijske lirike in je zibelka perzijske kulture in civilizacije. Še do elegantne mošeje Nasirolmolk in nato na bazar Vakil, kjer še vedno ustvarjajo umetniki s srebrom in dragimi kamni. Večerja in nočitev.

3. dan

ŠIRAZ – PASARGAD – YAZD (transferji cca 460km, 6,5 ur)

Zajtrk. Na poti do Yazda se bomo ustavili v Pasargadu, kjer je stala pred 2500 leti prva prestolnica dežele Fars (Pars), ki jo je zgradil Kir Veliki. Tu stojijo ruševine znamenite Kirove grobnice, treh Achaeminidskih palač, ruševina groba, ki ga imenujejo Solomonova ječa, velika kamnita platforma, ki se imenuje Prestol Solomonove matere in od koder je čudovit razgled po okolici. Po ogledu ruševin, nadaljevanje poti in ob prihodu v Yazd ogled zaraturstrskih stolpov tišine, kateri dominirajo na dveh osamljenih golih vrhovih. V teh kamnitih stolpih so na odprtem puščali trupla sovernikov, da so propadla brez dotika z zemljo, saj po zaratustrskem nauku o čistosti trupel ni dovoljeno zakopati v zemljo. Nadaljevanje ogledov mesta po namestitvi in osvežitvi. Ogledali si bomo čudoviti kompleks Amir Čakmak in se povzpeli na njegova stolpa, čudovita panorama mesta pa nas bo nagradila za trud. Svojevrstno doživetje pa bo obisk templja večnega ognja, kjer že 480 let nepretrgoma gori sveti ogenj. Sprehodili se bomo tudi skozi stari del mesta, odlično ohranjen in idiličen kot pred stoletjem. Večerja v restavraciji. Nočitev.

4. dan

YAZD – NAIN – ISFAHAN (transferji cca 330km, 4,5 ure)

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Isfahan. Na poti se bomo ustavili v mestecu Nain, pomembnem transportnem vozlišču in geografskem središču Irana, kjer bomo obiskali tudi mestno mošejo in na poti tudi kervansaraj, postajališče nekdanjih karavan. V Isfahanu namestitev v hotelu. Pozno popoldan bomo obiskali Armensko četrt Jolfa in cerkev Vank z muzejem. Četrt je ustanovil Abas i., ko je tod naselil kristjane iz območja Jolfa. Večerja v restavraciji in še do slavnega mostu 33ih obokov - Seosepol, ki se pne čez reko Zayande. Nočitev.

5. dan

ISFAHAN (transferji cca 40km)

Zajtrk. Isfahan: »Mesto palač in vrtov«, ki je eno najlepših mest v islamskem svetu, katerega podoba in veljava sta se uveljavila pod vladavino Šaha Abasa I. v 15. stoletju. Središče mesta predstavlja velikanski trg Imama Homeinija (še vedno znan pod imenom Naghsh-e Jahan), ki ga obkrožajo čudovite mošeje: Imamova, Šejk Lotfolahova in palači Ali Gapu ter Chehel Sotun. Še obisk bazarja, nato pa do tresočih minaretov (Manar Jomban), kjer je grob derviša Abu Abdollaha. Po ogledu mesta večerja. Nočitev.

6. dan

ISFAHAN – TEHERAN (transferji cca 450km, 6 ur)

Zajtrk. Daljša vožnja do Teherana. Na poti se bomo zapeljali na panoramski vožnji skozi mesti Kashan ter versko središče Qom. Ob prihodu v Teheran obisk muzeja kronskih draguljev ter nacionalnega muzeja. Namestitev, večerja v restavraciji in nočitev.

7. dan

TEHERAN – RASHT – ANZALI (transferji cca 390km, 5,5-6 ur)

Po zajtrku sledi prevoz proti Kaspijskemu morju. Na poti si bomo ogledali mesto Qazvin, nekoč prestolnico perzijskega imperija pod Safavidi, danes središče umetnosti kaligrafije Irana. Nato do mesta Rasht, kjer bomo obiskali grobnico Kana Mirze Koučaka, voditelja Ustavne revolucije z začetka 20. stoletja. Mesto je že od nekdaj središče trgovine ob Kaspijskem jezeru in glavni povezovalni člen Irana z Rusijo in Evropo. Obiskali bomo tudi osrednji trg Shahrdari in etnografsko vasico s pokrajinskim muzejem Guilan. Za zaključek dneva še obisk obale Kaspijskega morja. Nočitev in večerja v Anzaliju

8. dan

ANZALI - TABRIZ (transferji cca 400km, 7 ur)

Zajtrk. Zopet se bomo podali na daljšo pot, tokrat v provinco Vzhodni Azerbajdžan. Tabriz, ena starih prestolnic Perzije, je idealno locirana ob sotočju rek Quru in Aji. Danes je to četrto največje mesto Irana in hkrati najpomembnejše gospodarsko središče severozahodnega dela države. Zaznamujeta ga tudi odlična antična, srednjeveška in moderna arhitektura. Obiskali bomo mošejo in utrjeno citadelo Ark e Tabriz, Azerbajdžanski muzej ter Šah Goli - nekdanjo poletno palačo dinastije Qajar, park in vodni zbiralnik. Zaključili bomo na bazarju, kjer bo še zadnja možnost za suvenirje. Večerja in nočitev.

9. dan

TABRIZ - LJUBLJANA

Zgodnji prevoz na letališče. Polet s presedanjem proti Ljubljani oz. okoliškem letališču s transferjem v Ljubljano.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

From 1099€
vroče potovanje-vroča cena
From 3999€
vroče potovanje-vroča cena
From 995€
vroče potovanje-vroča cena
From 1599€
vroče potovanje-vroča cena
From 1599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Iran, veličastje Perzije in Kaspijske obale - 19406

Price
1529€ per person
Duration
9 dni
Destination
Bližnji Vzhod
Travellers
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *