vroče potovanje-vroča cena
Cena
1599€ po osebi
Trajanje
9 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potniki
min 20 potnikov

Potovanje v Dubaj in Oman

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje na Bližnji vzhod, kjer se vzpostavi idilično razmerje med novim in starim. Dubaj in Oman sta prava reprezentativna podoba napredka in tradicije na Bližnjem vzhodu. Odlični pejsaži, od nebotičnikom k osamelim puščavskim in oaznim dolinam, stare trdnjave, bogato izročilo ponosnih ljudi…   Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali...

Kaj je vključeno

Destinacija
Bližnji Vzhod Bližnji Vzhod
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
MUŠKAT
Datum in čas začetka potovanja
20. septembra, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 359€ Jeep safari: 45€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: Za Dubaj ni potreben, Oman je potreben. Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 15-19 potnikov: 105€ skupina 10-14 potnikov: 175€

Potovanje na Bližnji vzhod, kjer se vzpostavi idilično razmerje med novim in starim. Dubaj in Oman sta prava reprezentativna podoba napredka in tradicije na Bližnjem vzhodu. Odlični pejsaži, od nebotičnikom k osamelim puščavskim in oaznim dolinam, stare trdnjave, bogato izročilo ponosnih ljudi…

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene in jih poravnate vodniku na poti 50 €.

Cepljenje:
Niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Za Dubaj ni potreben, Oman je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu in vključenimi pristojbinami, nočitve z zajtrki v hotelih 3*-4*, 1x večerja, ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki in slovenski vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-19 potnikov 105€
skupina 10-14 potnikov 175€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 359€

FAKULTATIVNI IZLETI:
Jeep safari 45€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA-DUBAJ (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani, prijava na polet, oz. prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem v Dubaj.

2. dan

DUBAJ (transferji cca 40km, peš, razgledna terasa)

Po jutranjem pristanku v Dubaju sledi namestitev in krajša osvežitev, zajtrk. Ogledi mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Po aveniji šejka Zayeda se bomo peljali mimo številnih poslopij, zagrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja, videli kako v resnici zgleda svetovno znani hotel Burj Al Arab, se pomudili na sloviti plaži Jumeirah, občudovali mošeje, videli šejkovo palačo in palačo Zabeel ter obiskali Dubajski muzej. Dubaj ima tudi predel s poslopji iz starih časov Al Bastakya, od koder se bomo sprehodili do ožine creek ter se z ladjico abra zapeljali po kanalu. Na drugi strani bomo obiskali še souk začimb in zlata ter opazovali živahno vrvenje v pristanišču. Za konec dneva si bomo privoščili še vzpon na najvišjo zgradbo sveta - Burj Khalifo ter obiskali eno največjih nakupovalnih središč na svetu Dubaj Mall. Da pa bo dan popoln še postanek za ogled izjemnih dubajskih fontan. Nočitev.

3. dan

DUBAJ (transferji cca 55km, peš, magnetni vlak)

Po zajtrku se bomo zapeljali do otoka The Palm Jumeirah, kjer se bomo vkrcali na nadzemno enotirno železnico, ki nas bo popeljala na ogled umetnega otoka, na katerem stojijo prestižne vile znanih osebnosti in veličastni hotel Atlantis The Palm. V nadaljevanju se zapeljemo še do dubajske marine, od koder se nam bo iz sprehajalne promenade nudil čudovit pogled na nebotičnike. Povratek v hotel, prosto popoldne. Možnost puščavskega safarija (doplačilo), po puščavi ki jo bomo doživeli v vsej njeni veličastnosti in lepoti. Po vožnji čez sipine peska si bomo oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Počitek v arabskem slogu se bo podaljšal v večerjo, ki jo bo popestrila glasbena spremljava. Pozen povratek v hotel, nočitev.

4. dan

DUBAJ-AL AIN (transferji cca 160km, 1,5-2 uri, peš)

 Zajtrk. Z avtobusom se bomo podali v notranjost emirata v oazo Al Ain, kjer bomo spoznali čudoviti kontrast med zlatorumeno puščavo in bujnim zelenjem palm, akacij in bujnega grmičevja. Za prebivalce Emiratov ima Al Ain čisto poseben pomen, saj od tod izvira njihova vladarska družina. V krajevnem muzeju si bomo ogledali zbirko arabske narodne zapuščine in staro palačo plemena Al Nahyan, tradicionalne tržnice kamel in nasad datljevih palm. Nočitev.

5. dan

AL AIN-BAHLA-NIZWA (transferji cca 285km, 3,5 ur, peš)

Zajtrk. Podali se bomo v Oman. Po ureditvi formalnosti vstopa sledi transfer skozi deželo peska in kamna proti nekdaj pomembni naselbini z utrdbo Bahla, uvrščeno na seznam UNESCO dediščine. Poleg slovite utrdbe je poznana tudi kot center notranjosti Omana in hkrati središče vrhunske lončarske panoge, navdušila pa nas bo tudi stropna dekoracija palače Bilayaroub. Spoznali bomo tudi vasico duhov Tanuf in trdnjavo Nizwa iz 17. stoletja. Še postanek na živinski tržnici, kjer Beduini še vedno tradicionalno trgujejo. Namestitev v Nizwi in nočitev.

6. dan

NIZWA-PUŠČAVA WAHIBA-SUR (transferji cca 300km, 5 ur, terenska vozila, peš)

  Po zajtrku vožnja skozi gorati del Omana in puščavo do obalnega mesteca Sur, ki je bilo nekoč živahno pristanišče in trgovsko središče, o katerem priča še edina ohranjena ladjedelnica tradicionalnih arabskih jadrnic dhow. Sur obdajajo tudi ostanki številnih trdnjav, saj bil zaradi svojega strateškega položaja večkrat oblegan. Namestitev, nočitev. 

7. dan

SUR-MUŠKAT (transferji cca 220km, 3,5 ure, čolni, peš)

  Po zajtrku ogled obmorskega mesteca in prikaz načina izdelave ladjic dhow, nato pa vožnja do čudovitega kanjona Wadi Shaba, ki se ponaša s turkizno modrimi bazeni vode in velja za najlepšo dolino v Omanu. Nadaljevanje vožnje do Muškata, večerni prihod, namestitev, nočitev.

8. dan

MUŠKAT-LJUBLJANA (transferji cca 35km, peš, polet s presedanjem)

  Po zajtrku ogled ribje tržnice, kamor ribiči dnevno prinašajo svoj ulov, naš sprehod bomo podaljšali še na tržnico sadja in zelenjave. Po srečanju z vsakdanjim življenjem bomo v Nacionalnem muzeju spoznavali zgodovino in družbeni razvoj Omana. Po obisku muzeja se bomo skozi mestne četrti odpeljali v stari del Muškata, kjer stoji sodobna sultanova palača Al Alm, katero stražita dve obmorski trdnjavi iz časov vladavine Portugalcev - Mirani in Jalali. Oglede bomo zaključili v Muthranu na obali Omanskega zaliva, kjer se razprostira souk s pestro ponudbo tradicionalnih rokodelskih izdelkov, dišav, tekstila… Še večerja v restavraciji in prevoz na letališče, prijava na polet proti Evropi.

9. dan

LJUBLJANA

Polet s presedanjem proti Ljubljani, oziroma okoliškem letališču ter transfer do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 995€
vroče potovanje-vroča cena
From 3590€
vroče potovanje-vroča cena
From 1599€
vroče potovanje-vroča cena
From 1529€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Dubaj in Oman - 19416

Price
1599€ per person
Duration
9 dni
Destination
Bližnji Vzhod
Travellers
min 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *