vroče potovanje-vroča cena
Cena
3399€ po oseba
Čas Trajanja
13 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min. 15 potnikov

Potovanje in oddih na Mauritius in Reunion

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
MAURICIUS
Datum Odhoda
29. oktobra, 2022 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 549 €
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni obvezno
Obvezna Doplačila
skupina 10-14 potnikov: 390€

Potovanje na rajska otoka Indijskega oceana. V Mavricij in na Reunion. Mauritius je otoška država v JZ Indijskem oceanu, ki z vsemi svojimi otoki tvori republiko Mauritius. Leži 900 kilometrov vzhodno od Madagaskarja in 200 km SV od otoka Reunion. Otoki so vulkanskega izvora in ležijo v območju tropskega podnebja. Kljub svoji majhnosti je Mauritius zelo priljubljen med turisti zaradi čudovitih plaž, raznolikosti rastlinstva in živalstva, ter po svoji mešani kulturi, saj na poti vidimo hindujske templje, kitajske četrti in na drugi strani preproste ribiške vasice in barakarska naselja. Otok Mauritius je obdan s koralnim grebenom, ki je prekinjen le na nekaj mestih. Znotraj le-tega nas čakajo prelepe peščene plaže ,ki poleg ostalih naravnih lepot kot so mogočni slapovi, čudoviti botanični vrtovi in parki, navdušujejo obiskovalce iz celega sveta. Poleg turizma in tekstilne industrije gospodarstvo otoka temelji na industriji čaja in sladkornega trsa.
Ne daleč od Mauritiusa leži še en, ne tako dobro znan, otok – Reunion. Reunion je francoski departma, ki je zelo prepoznaven med svetovnimi popotniki in velja kot eden najbolj zanimivih krajev na zemlji. Za razliko od Mauritiusa je Reunion bolj gorat in s svojimi preko tri tisoč metrov visokimi vrhovi, tropskimi gozdovi, vulkanskimi puščavami in prečudovitimi sanjskimi lagunami ponuja edinstvene avanture. Takoj, ko pridemo na otok lahko opazimo mešanico avtentičnih kultur, ki sobivajo v popolni harmoniji, in divjo naravo. Reunion je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Največji delež v gospodarstvu otoka predstavlja pridelava sladkorja iz sladkornega trsa in stranskih produktov le-tega, kot sta rum in melasa. V notranjosti otoka lahko občudujemo tudi plantaže vanilje, tropskega sadja in zelenjave.

Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 10 oseb.

Vizum: ni potreben

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Mauritius-Ljubljana, Mauritius-Reunion-Mauritius v ekonomskem razredu (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbnine, oglede in obroke po programu, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4* dodatno zavarovanje z asistenco v tujini, nezgodno zavarovanje, angleško govoreče lokalne vodnike, slovenski vodja poti in organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 390 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 549 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

LJUBLJANA - MAURITIUS

  Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Mauritiusu.

2. dan

MAURITIUS

  Pristanek na mednarodnem letališču Sir Seewoosagur Ramgoolam. Sledi transfer do hotela in namestitev. Nadaljevanje dneva je namenjeno počitku in uživanju na prelepih plažah ali ob bazenu. Večerja in nočitev.

3. dan

PORT LOUIS - MOKA - BOTANIČNI VRT PAMPLEMOUSSES

  Zajtrk. Današnji dan je namenjen uvodnemu odkrivanju otoka. Odpeljali se bomo do glavnega mesta Port Louis, ki je administrativno in poslovno središče države. Z mestne citadele se odpira čudovit razgled na mesto s kitajskimi pagodami, indijskimi templji, starimi kolonialnimi poslopji in modernimi zgradbami. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali še mošejo Jummah, katedralo, neoklasicistično gledališče, vladno palačo. V naravoslovnem muzeju je na ogled rekonstrukcija znamenite izumrle ptice Dodo in drugih okoliških izumrlih živali. V Poštnem muzeju Blue Penny bomo videli primere najredkejših in najdražjih znamk na svetu. Pot nas bo vodila do mestne tržnice, kjer nas bo navdušilo vzdušje, ki ga ustvarjajo barve, zvoki in vonjave tega živahnega mesta. Po morebitnih nakupih v nakupovalnem središču Caudan Waterfront se bomo odpeljali na dom ene od družin, kjer vam bodo na vrtu postregli avtentično kreolsko kosilo. Nadaljujemo mimo mesteca Moka, poznanem po kreolskem stilu arhitekture s svojimi podeželskimi vilami, mimo gora vse do vasice Pamplemousses, kjer se razteza velik botanični vrt, ki je ena od najbolj obiskanih znamenitosti otoka. Vrt nas bo očaral s številnimi raznovrstnimi palmami in z ribnikom, kjer rastejo znamenite vodne lilije, katerih plavajoči listi dosegajo premer dva metra in več. Po sprehodu po razkošnem parku povratek v hotel. Nočitev.

4. dan

SOLINE TAMARIN - SLAPOVI CHAMAREL - NACIONALNI PARK BLACK RIVER GORGES.GRAND H - BLACK RIVER GORGES - GRAND BASSIN - TROU AUX CERFS

  Po zajtrku se bomo odpeljali vzdolž zahodne obale mimo naselja Tamarin, do največjih solin Tamarin Salt Pans. Po ogledu muzeja nadaljujemo proti jugozahodu otoka po polotoku Le Morne, mimo čudovitih plaž La Prairie in razgledne točke Maconde. Od tukaj naprej nas bo cesta peljala nazaj proti goram do slikovite vasice in narodnega parka Chamarel, ki je poznan po več kot 80 metrov visokih slapovih Chamarel Falls in po Coloured Earth, zemlji v sedmih barvah. Obiskali bomo destilarno ruma Rhumerie de Charmel, kjer proizvajajo nekatere najboljše vrste ruma na otoku, ki ga bomolahko tudi poizkusili. Po kosilu v lokalni restavraciji nadaljujemo do visoke planote in razgledne točke nacionalnega parka Black River Gorges, kjer je dom večine avtohtonih rastlinskih in živalskih vrst otoka, med drugim tudi rožnatega goloba, ki je ogrožena vrsta ptic na otoku. Sledi obisk svetega jezera Grand Bassin, hindujskega svetišča in romarskega kraja, dan pa bomo zaključili še s postankeom pri vulkanskem kraterju Trou aux Cerfs, kjer se ponuja razgled okrog celega otoka. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan

DOMAINE DES AUBINEAUX - MAHENBURG - VANILLE RESERVER DES MASCAREIGNES - BEL AIR

  Po zajtrku se bomo odpeljali po »čajni poti« in se najprej ustavili v Domaine des Aubineaux, ki je eno redkih ohranjenih poslopij iz kolonialnih časov na Centralni planoti otoka. Opremljeno je z originalnim pohištvom, slikami in fotografijami. Po osvežitvi s čajem si bomo ogledali še predelovalnico čaja in se v čajnem muzeju seznanili s tisoč in eno skrivnostjo tega napitka. V nadaljevanju poti postanek v Mahenburgu za obisk Zgodovinskega muzeja ter naravnega rezervata Vanille Reserver des Mascareignes, kjer živi preko 2000 krokodilov, orjaške želve in pisani metulji. Po kosilu v lokalni restavraciji sledi vožnja po dolini Paradise do Bel Aira, kjer si bomo privoščili popoldanski čaj ter občudovali vodne vrtove. Po ogledih se boste vrnili v hotel. Nočitev. 

6. dan

UŽIVANJE NA PLAŽI

  Zajtrk. Zadnji dan na Mauritiusu bo namenjen preživljanju prostega časa, kopanju na peščeni plaži… Večerja, nočitev.

7. dan

MAURITIUS - REUNION

  Zajtrk. Prevoz do letališča in polet do otoka Reunion. Po pristanku na letališču se bomo odpeljali proti mestu St.Denis, ki je glavno mesto francoskih prekomorskih departmajev in staro trgovsko središče. V mestu je danes mešanica različnih etničnih skupin in kulturnih vplivov. Med ogledom mesta nas bodo navdušile kreolske vile, botanični vrtovi, tržnice na ulici Marechal Leclerc, džamije, kitajski in hindujski templji, katoliške cerkve. Panoramska vožnja po serpentinah ceste La Montagne, od koder se nam bo razkril čudovit razgled na mesto . Sledi vožnja do hotela in namestitev. Večerja. Nočitev.

8. dan

ST.DENIS - HELL BOURG

  Po zajtrku se bomo po obalni cesti zapeljali proti vzhodu države, področju poznanem po intenzivni pridelavi sladkornega trsa. Večina prebivalstva pripada Indijskim Tamilom, katerih predniki so se tu naselili po odpravi suženjstva, da bi pomagali pri žetvi. V nadaljevanju poti se postanek na plantaži vanilije in pri Niagarskih slapovih, ki so visoki 55 m, do mesta Saint Suzzane, kjer toplo in vlažno tropsko podnebje omogoča bogato in bujno kmetijstvo. Pot se nadaljuje proti krnicam Salazie Cirque, ki s svojimi vrhovi tvori naravni amfiteater in ki je največja in najbolj zelena od treh krnic, ki so na otoku. Bujna vegetacija in spektakularni tereni ji dajejo poseben pečat. Povzpeli se bomo do vasi Hell-Bourg, ki se nahaja na 1000 m nadmorske višine in ki velja za eno najlepših. Poznana je bila po bližnjih termalnih vrelcih, ki so jih kasneje zaradi plazov zaprli. Kreolsko kosilo sprehod po vasici z značilno kreolsko arhitekturo o čemer priča hiša Folio z njenim impresivnim vrtom. Namestitev. Nočitev. 

9. dan

DIVJI JUG

  Zajtrk. Vožnja proti jugu mimo mesta Saint Benoit ,po katerem se pokrajina spremeni. V mestu Saint Rose bomo občudovali slapove Anse des Cascades in cerkev Notre Dame des Laves. Cerkev je čudežno ostala nedotaknjena med izbruhom vulkana leta 1977, ko so bile okoliške zgradbe uničene. Vzhodno, na področju Grand Brule, tropsko vegetacijo zamenja popolnoma drug svet, ki je bogat z minerali, lavo in vulkani. Tokovi lave so ustvarili prava polja posebnih spektakularnih oblik. Pot nadaljujemoi proti mestu Saint Philippe, kjer narava postane spet bujnejša. Po kosilu ogled Vrta vonjav in začimb. Tu se nahajajo mnoge avtohtone vrste začimbnic in dišavnic. Namestitev. Nočitev.

10 dan

PITON DE LA FOURNAISE

  Po zgodnjem zajtrku sledi vožnja proti mestu Saint-Benoit in vulkanu Piton de la Fournaise, ki velja kot eden izmed najaktivnejših vulkanov na svetu, saj ima v povprečju tri erupcije na leto. Nastal je po velikem vulkanskem izbruhu pred več sto tisoč leti in danes pokriva eno tretjino otoka. Med potjo proti Plaine des Cafres postanek za ogled prekrasne panorame na kanjone in peščene ravnice, ki so nastale z izlitjem vulkana. Po prihodu v Pas de Bellecombe, ki je na višini 2311m, bomo lahko videli »njegovo veličanstvo« Piton da la Fournaise, katerega krater si bomo po eni uri hoje lahko ogledali od blizu. Po kosilu postanke za ogled vulkanskega muzeja, kjer se bomo seznanili z geološko zgodovino otoka Reunion. Med vožnjo proti hotelu boste na razgledni točki Bois Court še enkrat občudovali prelep razgled na prostrano dolino in slapove Grand Bassin. Namestitev. Nočitev.

11. dan

SAINT PIERRE - SAINT LOUIS - CILAOS - ST.DENIS

  Po zajtrku ogled mesta St. Pierre in vožnja proti St. Louise, kjer se bomo po slikoviti cesti, ki ima kar 400 zavojev, povzpeli do majhnega mesteca Cilaos, obkroženega z impresivnimi planinskimi vrhovi, med katerimi dominira speči in najvišji vulkan na otoku – Piton des Neiges( 3070m n.m.v.). Cilaos imenujejo »mali raj« in nudi prekrasen razgled na Cirque de Cilaos, ki je največja krnica na otoku in se pogled nanjo v poletnih mesecih lahko primerja s pogledom na Alpe. V bližini so tudi naravna zdravilišča. Sledi kosilo in obisk muzeja vezenin Maison de la Broderie. Nadaljujemo proti zahodnemu višavju, skozi osupljivo pokrajino, kjer bomo občudovali savane, nasade manga, sladkornega trsa, cvetlična polja in na koncu krnice Cirque Mafate. Doživeli bomo zagotovo enega najlepših pogledov na krnico. Postanek v Petite France, poznani po proizvodnji eteričnih olj, kjer si bomo ogledali proces pridobivanja nafte iz geranije. Sledi vožnja do St. Denisa, namestitev, nočitev.

12. dan

ST.DENIS - MAURICIUS - EVROPA

  Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Polet na Mauricius in nadaljevanje poleta proti Evropi.

13. dan

EVROPA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Vožnja do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2749€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3999€
vroče potovanje-vroča cena
Od 899€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje in oddih na Mauritius in Reunion - 19146

Cena
3399€ na osebo
Trajanje
13 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *