vroče potovanje-vroča cena
Cena
2298€ po osebi
Trajanje
13 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 16 potnikov

Tajska - potovanje po tromeji in počitnice na obali

Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Chiangmai, Chiang Rai
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Tajska po tromeji in počitnice Tajska, veličastno potovanje! Stopnjevanje užitkov na tem odkrivanju Azijske lepotice od Bangkoka s palačami, parki in tržnicami ter neprimerljivim nočnim življenjem, do plavajočih tržnic in hotelov, arheoloških biserov v Ayutthayi, spoznavni trenutki z avtohtonimi manjšinami in ljudstvi Tajske, na stičišče mej treh držav: Tajske, Myanmara in Laosa. Klimatsko središče države...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BANGKOK
Datum in čas začetka potovanja
27. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 285 €
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 10-12 potnikov: 270€ skupina 13-15 potnikov: 125€ odhodi 27.4., 22.10.: 100€

Tajska po tromeji in počitnice

Tajska, veličastno potovanje! Stopnjevanje užitkov na tem odkrivanju Azijske lepotice od Bangkoka s palačami, parki in tržnicami ter neprimerljivim nočnim življenjem, do plavajočih tržnic in hotelov, arheoloških biserov v Ayutthayi, spoznavni trenutki z avtohtonimi manjšinami in ljudstvi Tajske, na stičišče mej treh držav: Tajske, Myanmara in Laosa. Klimatsko središče države v Chiang Maiju in slonji delovni center, čudovite orhideje, nacionalne cvetice, za konec pa seveda zaslužene počitnice na obali Pattaye.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 € po osebi.

Cepljenje:
Ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum za bivanje do 30 dni ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Bangkok-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), let ChiangRai-Bangkok v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevoze s klimatiziranim vozili po Tajski, vlak spalnik 1. razred (1x), vse navedene vožnje s čolni in obisk plavajoče tržnice, ogled Tiger templja, obisk plemen in vasic Karen, Akha in Lahu, ježa slonov v Chiang Maiju, vožnja z lokalnimi vozili v Chiang Raiju, 9x nočitev z zajtrkom v dobrih hotelih 3*-4*, vsi obroki in ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in slovenskega vodjo poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-12 potnikov 270 €

skupina 13-15 potnikov 125 €

za odhod 27.4. , 22.10.  100 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba (samo hoteli) 285 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

LJUBLJANA - BANGKOK (polet s presedanjem)

  Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem, nočni leti.

2. dan

BANGKOK (transferji cca 50km)

  Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel. Kratka osvežitev. Nato značilna tajska večerja v restavraciji. Nazaj v hotel, nočitev.

3. dan

BANGKOK (transferji cca 60km)

Po zajtrku se bomo najprej odpravili do znamenite Grand Palace s kronskimi dvoranami, prestolnimi halami, smaragdnim Budo, tempeljskimi kompleksi replike Angkor Wata… Kosilo v restavraciji. V popoldanskem času pa bomo nadaljevali z obiskom Pak Klonga, največje veleprodajne cvetja v Bangkoku. Še skok na ulico Bamrung Muang z verskimi amuleti in nato obisk templja Wat Saket ter Wat Suthat, ki naj bi predstavljal središče vesolja. Zaključek odkrivanja prestolnice v vselej živahni kitajski četrti Yaowaraj. Nazaj v hotel. nočitev

4. dan

BANGKOK - KANCHANABURI (transferji cca 200km, 4,5 ur, peš)

  Po zajtrku obisk slovite plavajoče tržnice Damnoen Saduak, ki je še posebej živahna dopoldan. S posebnimi vitkimi čolni se bomo zapeljali po kanalih in doživeli utrip trgovanja po tajsko. Nadaljevanje poti proti Kanchanaburiju. Obiskali bomo most na reki Kwai, pokopališče in muzej JEATH posvečen ujetnikom v drugi svetovni vojni in graditeljem zahtevne železniške trase in mostu na reki Kwai. Nato še na obisk budističnega templja Tigrov, kjer bomo opazovali kako menihi skrbijo in vzgajajo te čudovite azijske kralje iz rodu mačk. Po ogledih namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan

KANCHANABURI - AYUTTHAYA (transferji cca 170km, 3,5 ure, peš, vlak spalnik)

  Zajtrku bo sledilo nadaljevanje poti proti Ayutthayi, kjer si bomo ogledali fantastični in dobro ohranjeni arheološki park, ki je bil nekdaj središče mogočnega kraljestva Siam ter nekdanjo poletno palačo Bang Pa. Današnje kulturno in zgodovinsko središče Tajske predstavlja osrednji tempeljski kompleks, kjer je bila že v 4. stoletju prestolnica kraljevine. Po bogatih vtisih na večerjo v restavracijo, nato pa se bomo vkrcali na nočni vlak spalnik proti Chiag Maiju. Namestitev v 1. razredu spalnika (klimatizirano). Nočitev.

6. dan

CHIANG MAI (transferji cca 120km, 3 ure, peš, ježa slonov)

  Ob prihodu v severno klimatsko središče države se bomo najprej okrepčali z zajtrkom. Dan bomo namenili odkrivanju lepot mesta, odpravili pa se bomo tudi do 60km oddaljenega delovnega kampa za populacijo slonov s tega območja. Slone bomo videli pri njihovih dnevnih opravilih in kako izpolnjujejo navodila svojih vodnikov - mahujev. Morda pa jih bomo pospremili tudi k njihovem priljubljenem namakanju v reki Ping. Krajša ježa teh orjakov in še obisk plemena Karen (dolgovratk). Na poti nazaj v mesto pa še postanek v gojilnici orhidej, nacionalne rastline Tajske. Kosilo v restavraciji. Nočitev.

7. dan

CHIANG MAI - CHIANG RAI (transferji cca 190km, 3,5-4 ure)

Zajtrk. Nato vožnja proti Chiang Raiju, ki je izhodišče za obisk tromeje med Tajsko, Mjanmarom in Laosom. Obiskali bomo vrelce Mae Kachan, si ogledali Wat Rong Khun (beli tempelj), v kraju Baan Phatai se bomo vkrcali na dolge čolne in se podali na razburljivi zaključek poti mimo plemenskih domovanj in vasic, obiskali bomo tudi pleme Karen. Popoldan prispemo v Chiang Rai in sledil bo ogled templja Wat Phra Singh, izkušnja z lokalnimi tuk tuki pa bo najboljša za odkrivanje lepot mesta z rezidenčnimi predeli, tržnicami in templji. Večerja in nočitev.

8. dan

CHIANG RAI - TROMEJA (transferji cca 140km, 3 ure, čolni, polet 1,5 ure)

Zajtrk. Odpravili se bomo na pot proti tromeji. Na poti bomo obiskali botanični vrt Mae Fah Luang na 1512m nadmorske višine. Nadaljevanje naše poti do plemen Akha in Lahu, nato do azijske vodne žile Mekong, ki sooblikuje tromejo in njeno bujno pokrajino. Kosilo v restavraciji. Vkrcali se bomo na čolne, s katerimi se bomo podali na vodno pustolovščino, na kateri se bomo spoznali tudi z Laoškimi prebivalci v vasi Baan Sao. Vrnitev v hotel. Večerni polet v Bangkok. Nočitev

9. dan

BANGKOK - PATTAYA (transferji cca 150km, 2,5-3 ure)

  Zajtrk. Nato prevoz do letovišča v Pattayi in namestitev v obalnem resortu. Prosto popoldne za počitniške užitke. Večerja, nočitev.

10 dan

PATTAYA

  Zajtrk. Prosto za počitniške užitke v resortu na obali. Večerja, nočitev.

11. dan

PATTAYA

  Zajtrk. Prosto za počitniške užitke v resortu na obali. Večerja, nočitev.

12. dan

PATTAYA - BANGKOK (transferji cca 150km, 3 ure)

  Zajtrk. Prosto do odjave in popoldanski prevoz na letališče Bangkok. Prijava na let proti Evropi s presedanjem.

13. dan

BANGKOK - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Zgodnji polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Tajska - potovanje po tromeji in počitnice na obali - 19329

Price
2298€ per person
Duration
13 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *