vroce cene
Cena
3399€ po osebi
Trajanje
14 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 12 potnikov

Potovanje v Ugando, pristne safari dogodivščine Potovanje v Ugando, pristne safari dogodivščine

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
V Afriko na safari in treking. Potovanje po Ugandi je sapo jemajoče. Uganda vabi in hkrati opozarja na ogroženost svojih goril in skrbnost ter odgovornost vsakega obiskovalca. Nacionalni parki in rezervati so sicer mnogi in dobro organzirani ter varovani, a potovalna doživetja moramo ohraniti tudi za zanamce, zato potujmo odgovorno.   Cena potovanja je po...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Kampala
Datum in čas začetka potovanja
20. oktobra, 2024 00:00
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Enoposteljna soba: 520€ Treking s šimpanzi: 250$ Gorila treking: 800$ za večerje: 170€
Dodatne cene
E vizum za Ugando z posredovanjem: 70€€ skupina 6-11 potnikov: 350€€

V Afriko na safari in treking. Potovanje po Ugandi je sapo jemajoče. Uganda vabi in hkrati opozarja na ogroženost svojih goril in skrbnost ter odgovornost vsakega obiskovalca. Nacionalni parki in rezervati so sicer mnogi in dobro organzirani ter varovani, a potovalna doživetja moramo ohraniti tudi za zanamce, zato potujmo odgovorno.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 70 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezno uživanje tablet proti malariji in cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu in letališke takse, prevozi s kombiji prilagojenimi za safarije (štirikolesni pogon z dvižno streho za lažje opazovanje živali), nočitve z zajtrkom v gostiščih in lodgih ter 2 x v šotorih, obroki po programu, ogledi in safariji po programu, vstopnine v narodne parke, ladjice po programu, lokalni angleško govoreči vodnik/voznik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje (100.000€) z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
E vizum za Ugando z posredovanjem   70€
skupina 6-11 potnikov 350€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 520€
Treking s šimpanzi 200$
Gorila treking 700$

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - ENTEBBE (polet s presedanji)

Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališču. Obroki na letalu.

2. dan

ENTEBBE - NARODNI PARK LAKE MBURO (transferji cca 5 ur, krajši sprehodi, vodni safari)

Po pristanku in ureditvi mejnih formalnosti se bomo odpravili na jug države proti narodnem parku Lake Mburo. Ustavili se bomo na ekvatorju, kjer bomo imeli priložnost hkrati stati na dveh hemisferah, severni in južni ter si bomo ob majhni maketi lahko ogledali eksperiment kroženja zemlje. Prihod v narodni park, namestitev. Krajši počitek. V popoldanskem času vožnja po jezeru, kjer bomo opazovali različne živali kot so povodni konji, krokodili ter razne vrste ptic. Nočitev.

3. dan

NARODNI PARK LAKE MBURO - KABALE (transferji cca 5-6 ur, krajši sprehodi)

Po zajtrku se bomo odpravili na sprehod po parku. Živalim se bomo lahko približali na nekaj metrov. Občudovali bomo lahko zebre, impale, bivole, zamorske mačke, olivne pavijane...Pot bomo nadaljevali še bolj proti jugu, proti jezeru Bunyonyi s krajšim postankom v mestu Kabale, kjer si bomo ogledali Etnografski muzej v kulturnem centru Igongo in spoznali način življenja v kraljestvu Ankole ter načine čaščenja in celotno zgodovino regije daleč v preteklost. Namestitev in nočitev ob jezeru Bunyonyi.

4. dan

LAKE BUNYONYI (prevozi s čolni in peš cca 2 uri)

Bunyonyi v prevodu pomeni "mesto malic ptic" in že samo ime pove, da jih je v okolici jezera res mnogo. Po zajtrku se bomo z lesenimi evkaliptusovimi drevaki odpeljali na drugo stran do vasice Kyevu, kjer si bomo ogledali pisano lokalno tržnico ter uživali v folklorni predstavi. Možnost plavanja v jezeru. Nočitev.

5. dan

LAKE BUNYONYI - NP BWINDI (transferji cca 3 ure)

Po zajtrku se bomo odpravili na vožnjo do narodnega parka Bwindi. Na poti bomo lahko opazovali opice, gozdne slone, leoparde in številne druge živali. Park je poseben zaradi gorskih goril. V parku jih živi okoli 350, kar predstavlja več kot polovico celotne svetovne populacije in je glavna turistična destinacija v Ugandi. Namestitev, večerja in nočitev.

6. dan

NARODNI PARK BWINDI (srednje zahtevni trek-pohod 2-4 ure)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo v družbi čuvaja odpravili iskat gorile. Teren je strm in razgiban , zato lahko hoja traja več ur. Vendar srečanje z gorilami odtehta ves napor. Neverjetno je od blizu opazovati te velike živali, saj se nehote bojimo njihovega napada. Vendar ti nežni velikani napadejo le če so ogroženi. Včasih le radi dražijo obiskovalce tako da skačejo in se udarjajo po prsnem košu. Spomin, ki ostane za vedno. Kosilo in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

7. dan

NP BWINDI - ISHASA - NP QUEEN ELIZABETH (transferji cca 4 ure)

Po zajtrku se bomo odpeljali do narodnega parka Queen Elizabeth, ki velja za najbolj slikovit rezervat v Ugandi, na področju katerega se nahaja široka paleta živalstva. Tako na primer tukaj živi več kot 550 različnih vrst ptic. Pot nas bo vodila skozi področje Ishaska, kjer se pokrajina precej razlikuje od ostalih v drugih delih parka in je habitat mednarodno priznanih drevesnih levov, ki so velika posebnost in jih lahko vidimo le še v Tanzaniji. Namestitev, nočitev.

8. dan

NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH (2x safari, vožnja s čolni)

Po zajtrku se bomo podali na jutranji safari ki ga bomo pričeli na planoti Kayenyi. Na vožnji bomo lahko opazovali bivole, antilope, hijene, leoparde… Vrnitev v lodž. Popoldan bomo uživali v edinstvenem križarjenju po kanalu Kazinga do jezera Edward. Izlet poteka skozi področje, kjer je največja koncentracija povodnih konjev in drugih živali, ki prihajajo piti vodo. Križarjenje po kanalu ponuja odlično priložnost za fotografiranje... Zvečer pa se bomo podali še na večerni safari. Nočitev.

9. dan

NP QUEEN ELIZABETH - NP KIBALE (transferji cca 3 ure, kratki sprehodi)

Po zajtrku in dopoldanskem safariju bomo nadaljevali pot proti narodnemu parku Kibale. Ob poti nas bo spremljala najvišja afriška gorska veriga - gorovje Rwenzori. Ustavili se bomo v simpatičnem mestu Fort Portal. ki leži na vznožju Rwenzori gorovja, kar daje mestu nekoliko očarljivejšo zeleno podobo. Večerni prihod v Narodni park Kibale, namestitev, nočitev.

10. dan

NARODNI PARK KIBALE (krajši sprehodi in transferji)

Zajtrk. Gozd Kibale je velik del zaščitenega deževnega gozda, v katerem živi 13 vrst primatov, to so med drugim tudi šimpanzi in rdečerepe opice. Glavna atrakcija v gozdu Kibale je opazovanje naravnega okolja šimpanzov, teh prekrasnih opic, ki so s človekom tesneje povezane kot s katerim koli drugim živim bitjem. Dopoldne bomo preživeli v družbi s primati. Popoldan možnost samostojnega sprehoda po parku. Nočitev.

11. dan

NP KIBALE - NP MURCHISON FALLS (transferji cca 6-7ur)

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili proti severu, narodnemu parku Murchison Falls, ki je eden najboljših safari parkov za ogledovanje divjadi in opazovanje ptic v Ugandi. Park je eden od lepših destinacij za opazovanje primatov, zlasti šimpanzov. Nacionalni park Murchison Falls leži na severnem koncu doline Albertine in je eno izmed najstarejših varovanih območji v Ugandi. Po prihodu v park si bomo ogledali največje slapove na reki Nil in uživali ob prečudovitem pogledu nanje. Namestitev in nočitev.

12. dan

NP MURCHISON FALLS (safari in izlet s čolni)

Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na safari in opazovali velike črede žiraf, ki so posebnost tega parka. Zajtrk. Po krajšem počitku se bomo odpravili z ladjico po Nilu in se še tudi iz spodnje strani približali veličastnim slapovom. Nočitev.

13. dan

NP MURCHISON FALLS - ZIWA RHINO - KAMPALA (transferji cca 6 ur, zmerno peš)

Po zajtrku se bomo odpravili v sirotišnico nosorogov, kjer si jih bomo tudi pobližje pogledali. Zavetišče se razteza na 7000 hektarjih. Nosorogi so uvoženi iz zavetišč v Keniji in Južni Afriki, tukaj pa jih pripravijo na ponovno življenje v naravi. Pot bomo nadaljevali proti glavnemu mestu Kampala. Prevoz na letališče in prijava na polet.

14. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Ugando, pristne safari dogodivščine - 14 dni - 19104

Price
3399€ per person
Duration
14 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 12 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *