vroče potovanje-vroča cena
Cena
999€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 35 potnikov

Potovanje v Maroko

Kraljeva mesta, Meknes, Fes, Marakesh
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Spoznajte Maroko na čudovitem potovanju v arabsko kraljevino. Po kraljevih mestih: Casablanca, Rabat, Fes, Marakesh, Meknes… Čudovita panorama, ki jo nudi Atlas pa je samo pika na i! Z Idealno lego ob stičišču atlantskega oceana in sredozemskega morja, se ponaša s svojimi naravnimi lepotami, reliefno razgibanostjo in prelepimi oaznimi mesti v osredju neminljive puščave. Polno...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
CASABLANCA
Datum in čas začetka potovanja
27. septembra, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 145€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 15-34 potnikov: 150€

Spoznajte Maroko na čudovitem potovanju v arabsko kraljevino. Po kraljevih mestih: Casablanca, Rabat, Fes, Marakesh, Meknes… Čudovita panorama, ki jo nudi Atlas pa je samo pika na i!
Z Idealno lego ob stičišču atlantskega oceana in sredozemskega morja, se ponaša s svojimi naravnimi lepotami, reliefno razgibanostjo in prelepimi oaznimi mesti v osredju neminljive puščave. Polno arabsko ime Maroka je Al-Mamlaka al-Maghribiya, kar v prevodu pomeni Zahodno Kraljestvo. Prav zares ima tudi edinstveno lokacijo na kraju kontinenta, kjer so se razvijale skozi bogato zgodovino veličastne civilizacije. Zanimivi arhitekturni podobi mest in berberskih vasic se ne more upreti še tako zahtevno oko. Obisk Meknesa – maroškega Versaillesa, mesta Fez z eno najstarejših univerz na svetu, Marakesha s privlačnim življem na svojih domačih ulicah, čudovite kraljeve zgradbe Casablance in Rabata ter magične doline Dades s čudovitimi nasadi vrtnic v El Kelaa Mgouni, vas vabijo in obetajo nepozabno potovanje.

 

Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50€ po osebi.

Cepljenje:
Niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si
Vizum:
Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni vizum ni potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Avtobusni prevoz Ljubljana-Benetke-Ljubljana, letalski prevoz v ekonomskem razredu s pristojbinami na trasi Benetke-Casablanca-Benetke (oz. iz okoliškega letališča), vsi transferji in avtobusni prevozi po programu, 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4*, ogledi in obroki po programu potovanja, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, spremstvo lokalnih vodnikov, slovenski vodja poti, organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-34 potnikov 150€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 145€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA-CASABLANCA

V zelo zgodnjih urah avtobusni prevoz iz Ljubljane v Benetke. Od tam bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Casablanci. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih bo sledil avtobusni prevoz v hotel. Namestitev. Prosto. Nočitev.

2. dan

CASABLANCA-RABAT-MEKNES-FES (transferji cca 315km, 4,5 ure)

  Zajtrku bo sledil prevoz do Rabata s kratkim postankom za ogled mestnih znamenitosti: kasba Oudayas, Hassanov minaret in odlični mavzolej Mohammeda V., še obisk okopov in zidov na Machuarjevem trgu in kraljevi palači... Nadaljevanje vožnje do Meknesa in ogled Maroškega Versaillesa, ki ga je zgradil Moulay Ismail - sodobnik Ludovika XIV. Mesto Meknes s starodavno medino, ki jo krasijo čudovita vrata Bab El Mansour, obdaja 40 km dolg obrambni zid s stolpi. Iz Meknesa se bomo odpeljali naprej do Fesa. Na poti še kratek postanek za obisk Vollubilisa - antičnega rimskega utrjenega mesta. Po prihodu v Fes namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan

FES (transferji cca 50km)

  Po zajtrku bomo cel dan namenili odkrivanju lepot tega najstarejšega kraljevega mesta, ki je predvsem pomembno versko, kulturno in umetniško središče Maroka. Dinastije kraljev Merinid in Alaoiut so tu postavili mnogo spomenikov v špansko - mavrskem slogu, ki so še sedaj dobro ohranjeni. Tu je čudovito srednjeveško središče Medina, s prepletajočimi se živahnimi uličicami, kjer trgovci vneto vabijo k nakupom, mošeja Karaouine, fontana Nejjarine, ki bodo deležni naše pozornosti. V mestu je bojda najstarejša univerza na svetu, obiskali pa bomo še znani rokodelski center. Večerja in nočitev.

4. dan

FES-MIDELT-ERFOUD (transferji cca 420km, 6,5 ur)

  Zajtrk. Odpeljali se bomo na jug, mimo Midelta, vse do Erfouda. Pot nas bo vodila skozi berberske vasi Imouzzer Kandar in Azrou, mimo smučarskega središča Ifrane... Po prihodu v Erfoud namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

5. dan

ERFOUD-TODRA-TINEGHIR-OUARZAZATE (transferji cca 320km, 5 ur)

Po želji (in doplačilu) se boste lahko zelo zgodaj zjutraj (pred zajtrkom) odpeljali s terenskimi vozili v puščavo Merzouga in pričakali pravljični sončni vzhod na sipinah. Po zajtrku si bomo ogledali Erfoud, poslednjo naselbino pred večno, neizmerno puščavo Merzuoga. Potovanje bomo nadaljevali proti zahodu, kjer nam bo začarala pogled čudovita podoba soteske Todra. Pot bomo nadaljevali po dolini Dades skozi Tineghir. Postanek za ogled čudovitih vrtov vrtnic El Kelaa Mgouna. Prihod v Ouarzazate. Namestitev. Večerja, nočitev.

6. dan

QUARZAZATE-MARAKESH (transferji cca 200km, 4 ure)

  Po zajtrku si bomo ogledali Quarzazate, vključno s trdnjavo (kazbo) Taourirt, enega od gradov znanega Paše Glaouija, guvernerja južnega predela v začetku XX. stoletja. Pot nadaljujemo proti čudovitemu mestu Marakesh, ki je nastalo v 11. stoletju in nudi popotniku na ogled čudovite stvaritve mavrske arhitekture. Po prihodu namestitev v hotelu. Posebna večerja s kulturnih programom. Nočitev.

7. dan

MARAKESH-CASABLANCA (transferji cca 250km, 3 ure)

  Po zajtrku celodnevni ogled mesta. V palači Bahia bomo, poleg imenitnega stavbeništva, občudovali dehteče vrtove si ogledali mošejo Koutoubia iz 12. stoletja, ki jo krasi 67 m visoki minaret ter obiskali grobnice Saadian. Posebno pestro vzdušje vlada na trgu Jemaa El Fna, kjer je središče dogajanja in pravi odraz arabskega življenja. Sem prihajajo branjevke in trgovci z različnimi izdelki, pripovedovalci zgodb, javni pisarji, lekarnarji in zdravilci, prodajalci vode in mnogi drugi, vsi pa prispevajo k predstavi, ki ji ni para. Popoldne se bomo odpeljali proti Casablanci, po prihodu namestitev v hotelu. Večerja v restavraciji. Nočitev.

8. dan

CASABLANCA-LJUBLJANA

Zajtrk. Prevoz na mednarodno letališče in polet proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Maroko: Kraljeva mesta, Meknes, Fes, Marakesh - 19102

Price
999€ per person
Duration
8 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 35 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *