vroče potovanje-vroča cena
Cena
1159€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 25 potnikov

Afriška avantura, potovanje Tunizija

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje Tunizija Bližnja a kljub temu skrivnostna severnoafriška dežela vabi. Potovanje Tunizija je prava popestritev za duha in telo. Kar štiri Unescove lokacije nas čakajo – Kartagina, velika mošeja Kairouan, El Jem in Sousse medina. Pa seveda so tu še neminljiva prostranstva puščave, obrobje Atlasa, oaze in sipine. Adrenalin bomo nabirali na terenskih odpravah v...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
TUNIS
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba: 110 € :
Cena vključuje
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: NI potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 15-19 potnikov: 95€€ skupina 20-24 potnikov: 45€€

Potovanje Tunizija

Bližnja a kljub temu skrivnostna severnoafriška dežela vabi. Potovanje Tunizija je prava popestritev za duha in telo. Kar štiri Unescove lokacije nas čakajo – Kartagina, velika mošeja Kairouan, El Jem in Sousse medina. Pa seveda so tu še neminljiva prostranstva puščave, obrobje Atlasa, oaze in sipine. Adrenalin bomo nabirali na terenskih odpravah v 4×4 vozilih, ježi kamel in še marsikaj. Tudi krajši predah na obali Djerbe se bo prilegel in seveda vselej odlična kulinarika ob odkrivanju antičnih biserov, kot so Antoninove kopeli, vzpetina Byrsa…

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi in podana ob 25 prijavljenih potnikih. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 15 prijavljenih oseb. Cena po osebi je višja za 45€ v rangu skupine 20-24 in za 95€ v rangu od 15-19 oseb. Cena ne vključuje obveznih napitnin, na poti za lokalne vodnike in voznike 50€ po osebi.

CEPLJENJE:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si
VIZUM:
Slovenskim državljanom ni potreben. Za vstop je potreben veljaven potni list.
CENA VKLJUČUJE:

Prevoz iz Ljubljane do odhodnega okoliškega letališča, letalski prevoz v ekonomskem razredu do Tunisa in nazaj z pristojbinami, 7x polpenzion v hotelih lokalne kategorije 4*, vsi prevozi s klimatiziranimi vozili po programu in terenska vozila 4×4, 1x ježa kamel, vse naveden vstopnine in ogledi po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, asistenca Coris (osnovni), spremstvo slovenskega vodje poti in organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:

skupina 15-19 potnikov 95€

skupina 20-24 potnikov 45€

napitnine na poti 50€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 110 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA-TUNIS

Zbor potnikov v Ljubljani in prevoz do okoliškega letališča. Prijava in polet proti Tunisu. Pristanek in ureditev formalnosti, prevoz v hotel 4* v Hammametu, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan

HAMAMET-KAIROUAN-TOZEUR

Po zajtrku sledi prevoz v smeri proti Kairouanu, kjer si bomo ogledali veliko mošejo, staro mestno jedro medina in se posladkali z okusnimi tunizijskimi slaščicami. Nato nadaljevanje proti puščavskemu Tozeurju in obisk slovite in razsežne oaze, katero napaja več kot 100 izvirov. Krasijo pa jo tudi več kot 400 tisoč datljevih palm in obiskali plantažo, kjer se bomo tudi mastili z datlji in poskusili datljev napitek legmi. Namestitev v hotelu in še sprehod po mestnem središču z značilno puščavsko arhitekturo. Večerja in nočitev v 4*.

3. dan

TOZEUR-BERBERSKE VASI-ONG JEMAL-SLANO JEZERO-DOUZ

Zajtrk. Usmerili se bomo proti notranjosti puščav in to kar s terenskimi 4x4 vozili. Gorski oazi Chebika in Tamerza pa bosta naš cilj. Zunanji Atlas, nedaleč od alžirske meje je bil tod poseljen že v rimskih časih, kot vojaški postojanki ob karavanskih poteh. Berberski vasici nas bosta očarali, kako tudi ne, ko pa sta bili s svojo okolico izbrani za kar nekaj filmskih scen. Še do ong jemal sipine in povratek v Tozeur. Popoldan pa je namenjen odhodu v Chott El Jerid, veliko slano jezero na meji v Saharo. In morda bo tu fata morgana… Namestitev v Douzu, vrata v Saharo, kot ga tudi ljubkovalno imenujejo. Po namestitvi v hotelu 4* se bomo podali še na ježo s kamelami v svet sipin. Večerja v hotelu, nočitev.

4. dan

DOUZ-KSAR GHILAINE-CHENINI-DJERBA

Zajtrku bo sledila resnična avantura v Saharo. Odpeljali se bomo vse do Ksar Ghaline, mini oaze, vrta palm ob majhnem jezeru, pravi fenomen sredi puščave in njenih sipin vse naokoli. Nato še do berberske vasice Chenini, kjer nas bo skozi običaje in vsakdan prebivalcev popeljal lokalni vodnik. Sprehod in kulturno izročilo nas bosta pripravila za večer na otoku Djerba, kamor se bomo zapeljali preko rimskega mostu. Namestitev v resortu 4* in večerja. Nočitev.

5. dan

DJERBA

 Zajtrk in večerja ter prost dan v letoviškem resortu. Po želji se lahko pridružite lokalnemu vodniku in krajšem odkrivanju naselja Djerba. Nočitev.

6. dan

DJERBA-MATMATA-EL JEM-SOUSSE

Zjutraj po zajtrku se odpravimo na trajekt in povratek na celino. Vožnja do Matmate, berberske vasice znane kot filmske lokacije iz serije Star Wars. Podzemna bivališča hermitov so prava atrakcija, nekaj od 1200 hiš pa je še vedno naseljenih. Takšna bivališča v zemeljskih udrtinah so med seboj povezana s sistemom koridorjev, hkrati pa so omogočala neke vrste zaščito pred naravnimi vplivi, kot tudi iz obrambnega vidika. Obiskali bomo tudi lokalno berbersko družino in spoznali njihovo domovanje. Nato pa še v El Jem, kjer kraljujejo ostanki rimske naselbine, predvsem ostanki nekdanjih bivališč in bogatih galerij. Dan pa bomo zaključili v obmorski Sussi, obiskali veliko mošejo Ahlabite, Ribat citadelo in zgodovinsko jedro medina. Pomudili se bomo tudi na mestni tržnici, nato pa namestitev v 4* hotelu, večerja in nočitev.

7. dan

SOUSSE-KARTAGINA-SIDIBOU SAID-TUNIS

Zajtrku bo sledil povratek proti Tunisu. Obiskali bomo arheološki park Kartagina pri vzpetini Byrsa, kot tudi ostanke kasnejše rimske naselbine pri Antoninovih kopelih. Nadaljevali bomo do belih križev ameriškega pokopališča iz časa 2. sv. vojne, nato pa prispeli do bohemskega obalnega bisera Sidi Bou Said, kjer se bomo sprehodili in naužili mestnih lepot. Večerja v Tunisu v lokalni restavraciji. Namestitev v hotelu 4* in nočitev.

8. dan

TUNIS-LJUBLJANA

Zajtrk paketi in jutranji transfer na letališče. Prijava in polet proti Evropi in prevoz do Ljubljane.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Tunizija, avantura severne Afrike

Price
1159€ per person
Duration
8 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *