vroče potovanje-vroča cena
Cena
2599€ po osebi
Trajanje
14 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 25 potnikov

Kolumbija, potovanje v Južno Ameriko

država velike raznolikosti in naravnih lepot - 14 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Južna Amerika nam na tem potovanju razkaže eno svojih najlepših! Kolumbija je pravi izbor za vaše potovanje. Kolumbija je hkrati tudi poklon odkritelji Amerik, a bolj kot to nas bo na poti očaralo njeno prelepo vzdušje. Na eni strani nas bo razvajala kulinarično, nam oči navdušila s pokrajinskimi pejsaži, kulturno nas bo obogatila s še...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BOGOTA
Datum in čas začetka potovanja
20. oktobra, 2024 00:00
Dodatne informacije
Napitnine niso vključene v ceni, na poti 80 €.: Vizum: Ni potreben Cepljenje: obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 330€ skupina 15-24 potnikov: 210€ vstopnine: 110€

Južna Amerika nam na tem potovanju razkaže eno svojih najlepših! Kolumbija je pravi izbor za vaše potovanje. Kolumbija je hkrati tudi poklon odkritelji Amerik, a bolj kot to nas bo na poti očaralo njeno prelepo vzdušje. Na eni strani nas bo razvajala kulinarično, nam oči navdušila s pokrajinskimi pejsaži, kulturno nas bo obogatila s še neokrnjenimi izročili ljudstev, nam skuhala eno najboljših kav na svetu ter nam za konec postregla z rajskimi obalami in sprostitvijo da ji ni para.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 10 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 80 €.

Cepljenje:
obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: Ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, prevoze z avtobusi/kombiji, 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 4*, gostiščih/haciendah/lodžih, obroki in zunanji ogledi po programu, angleško govoreči lokalni vodniki, organizacija potovanja, slovenski vodja poti, zavarovanje v tujini z asistenco (50.000€) .

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov  330€
skupina 15-24 potnikov  210€
vstopnine 110€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba  380€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA-BOGOTA (polet s presedanjem, transfer 15km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z prestopanjem proti proti Bogoti. Po pristanku v glavnem mestu in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel, namestitev in nočitev

2. dan

BOGOTA (transferji cca 50km, gondola, peš)

Zajtrk. Bogota je ena najvišje ležečih prestolnic na svetu. Je tipično latino-ameriško velemesto z razvitim centrom in barakarskimi predmestji. Mesto je polno arhitekturnih in zgodovinskih znamenitosti neprecenljive vrednosti. Ogledali si bomo pisano Paloquenao tržnico in se seznanili z okusno kolumbijsko kuhinjo. Brez vročega tamalesa, polnjenega s piščancem in koruzo ter zavitega v bananine liste, ne bo šlo. Nadaljujemo z ogledom Muzeja zlata, ki hrani bogato zbirko zlatih indijanskih izdelkov. Sledil bo ogled starega dela mesta, nato pa se bomo z gondolo povzpeli na goro Monserrate, kjer bomo uživali v prelepem razgledu na mesto in okolico. Večerja in nočitev.

3. dan

IZLET V ZIPAQUIRO (transferji cca 100km, 3 ure, peš)

Zajtrk, vožnja do Zipaquira, kjer si bomo ogledali veličastno katedralo, zgrajeno v rovih rudnika soli. Postanek za ogled igre Tejo, ki spada med tradicionalne športe v Kolumbiji. Prvotno so igro igrali tako, da so zlate ploščice metali v odprtine iz razdalje 20 metrov. Osvajalci so igri dodali svoj pečat z dodajanjem eksploziva. Danes se igra različica s kovinskimi diski na igriščih po vsej državi. Kosilo v tipični restavraciji. Povratek v Bogoto, nočitev.

4. dan

BOGOTA - COCORA, SALENTO - MANIZALES (transferji cca 140km, 3 ure, polet 1 ura, peš)

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet do mesta Pereira, ki leži sredi Zona Cafetare, področja s plantažami kave, in je poznana po svojih naravnih lepotah, očarljivih mestih in prijaznih ljudeh. Po pristanku se bomo najprej odpeljali do doline Cocora, ene izmed najbolj osupljivih pokrajin v Kolumbiji in hkrati del nacionalnega parka Los Nevados. Na krajšem sprehodu skozi dolino bomo opazovali jate kolibrijev in papagajev. Nadaljujemo preko reke Quindio, sprehodili se bomo mimo najvišjih palm na svetu, ki segajo tudi do 60m visoko. Kosilo bo postreženo v tradicionalni restavraciji, med drugim bomo poskusili dimljeno postrv, zelo priljubljeno jed v tem okolju. Pot nas bo v nadaljevanju popeljala do slikovitega mesta Salento, ki slovi po prelepi arhitekturi. Na osrednjem trgu Bolivar bomo občudovali živobarvne balkone, na ulicah pa se nahaja veliko trgovinic z izdelki domače obrti. Še postanek na razgledni točki, od koder se odpira prekrasen panoramski pogled na dolino Cocora. Pozno popoldanski prihod v Manilez, namestitev, nočitev.

5. dan

IZLET NA PLANTAŽO KAVE (transferji cca 60km, 2 uri, peš)

Zajtrk. Dopoldan bo namenjen obisku plantaže kave Hacienda Venecia, kjer se bomo seznanili z zapletenim procesom pridelave najboljše kave na svetu. Kavo bomo tudi degustirali in analizirali aromo in okus tega poživljajočega napitka. Kava je namreč glavni izvozni artikel Kolumbije. Povratek v Manizales in ogled mestnega središča. Kosilo v restavraciji. Sprehodili se bomo do trga Bolivar in katedrale Manizales, katera slovi po svoji dovršeni zlati kupoli in prelepih vitražih. Nočitev.

6. dan

MANIZALES – MEDELLIN (transferji cca 200km, 5 ur, peš)

Zajtrk. Vožnja do Medellina skozi prečudovito pokrajino. Medellin je zaradi svoje blagodejne klime imenovan tudi kot »mesto večne pomladi«. Najprej si bomo ogledali park Bolivar, katedralo ter trg Botero, na katerem stoji muzej de Antiquia, s svojo izjemno zbirko Boterovih slik. Nadaljujemo do parka Barefoot, kjer so za ureditev površin uporabili zen inspiracijo in zajema majhen gozd bambusa, ljubke peščene površine… Nato prevoz do hotela, namestitev. Večerja v tipični restavraciji in sprehod po zelo elegantnem predelu mesta El Poblado. Nočitev.

7. dan

IZLET V SANTA ELENO (transferji cca 55km, 1,5 ure, vzpenjača, peš)

Zajtrk. Ogled druge plati mesta z obiskom značilnih sosesk imenovanih barrios, katere pričajo o preobrazbi tega dela mesta, nekoč poznega po nasilju in drogah, v danes varen predel. Z žičnico se bomo zapeljali visoko nas predel, od koder se nam bo podal prelep pogled na mesto z okolico. Še ogled soseske Santo Domingo in obisk knjižnice Espanja. Ta zelo moderna knjižnica stoji na hribu nad mestom in je sestavljena iz treh objektov, oblečenih v črne kamnite ploščice. V nadaljevanju se bomo odpeljali do Santa Elene, majhnega kolonialnega mesta, enega najbolj tipičnih na tem področju. Največja posebnost so vsekakor tradicionalne parade »silleteros« v času festivala cvetja. Današnje kosilo bomo imeli pri družini, ki nam bo predstavila način njihovega življenja, običaje in tradicije. Še obisk pri gojiteljih cvetja za podrobno predstavitev »Silletero« tradicije. Povratek v Medellin. Nočitev.

8. dan

MEDELLIN – CARTAGENA (transferji cca 40km, polet 1 ura)

Po zajtrku polet do Cartagene, čarobnega mesta na severni obali Kolumbije ob Karibskem morju. Cartagena je uvrščena na seznam Unescove svetovne dediščine in velja za enega kulturnih zakladov celine. Prevoz do hotela, večerja. Nočitev.

9. dan

CARTAGENA (transferji cca 20km, peš)

Zajtrk. Podali se bomo do Bolivar parka z mogočnimi drevesi in kar štirimi fontanami s kipom velikega osvoboditelja v sredini. Na bližnjem trgu se nahaja muzej z odlično zbirko arheoloških predmetov. Postanek za ogled cerkve Santo Domingo. Pot nas nato vodi mimo hiše slavnega Nobelovega nagrajenca, pisatelja Gabriela Garcia Marqueza. Ustavili se bomo pri obokanem prehodu, zgrajenem v mestnem obzidju. Kosilo in prosto popoldne za individualne oglede. Nočitev.

10 dan

CARTAGENA – NP TAYRONA (transferji cca 240km, 5,5 ur, peš)

Zajtrk, nato nas bo pot vodila proti severu v eno najbolj priljubljenih letovišč v deželi, v Santa Marto. Tukaj bomo obiskali posestvo osvoboditelja Latinske Amerike, Simona Bolivarja. Nato se bomo odpravili do narodnega parka Tayrona, ki je znan po čudovitih plažah, indijanskemu ljudstvu Kogi, neokrnjeni naravi in seveda bo osvojil tudi vas. Nastanitev v lodžih. Večerja in nočitev.

11. dan

NARODNI PARK TAYRONA

Zajtrk. Dan namenjen počitku v skoraj nedotaknjenem tropskem raju. Čudovite plaže v mivko, kopanje, opazovanje podvodnega sveta. Nočitev.

12. dan

NP TAYRONA – BOGOTA (tranferji cca 45km, polet 1,5 ure)

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Santa Marti. Polet v Bogoto, prevoz do hotela, nočitev.

13. dan

BOGOTA – EVROPA (transferji cca 15km, polet s presedanji)

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

14. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

vroče potovanje-vroča cena
From 2799€
vroče potovanje-vroča cena
From 3049€
vroče potovanje-vroča cena
From 4799€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Kolumbija, potovanje v Južno Ameriko - 19238

Price
2599€ per person
Duration
14 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *