Potovanje z vrhunci Srednje Amerike – 19233

vroče potovanje-vroča cena
Cena
4199€ per person
Trajanje
16 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Potniki
min. 10 potnikov

Potovanje z vrhunci Srednje Amerike

Nikaragva, Gvatemala, Honduras, Salvador in Kostarika - 16 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Dodatne informacije
 • Vroče Potovanje
Vrhunsko potovanje vse polno srednjeameriških doživetij. Kar pet držav v 16ih dneh. Gvatemala, Honduras, Nikaragva, Salvador, Kostarika imajo vse svoj skupen izvor, tako kulturno kot zgodovinsko gledano. Zato je še kako prav, da jih na odličnem potovanju odkrivamo vse skupaj. Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6...

Kaj je vključeno

Destinacija
Srednja Amerika Srednja Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
SAN JOSE
Datum in čas začetka potovanja
21. oktobra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 690€ CEPLJENJE: zaščita pred malarijo je obvezna, več na www.zdravinapot.si Napitnine: 130€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben
Dodatne cene
skupina 6-9 potnikov: 690€

Vrhunsko potovanje vse polno srednjeameriških doživetij. Kar pet držav v 16ih dneh. Gvatemala, Honduras, Nikaragva, Salvador, Kostarika imajo vse svoj skupen izvor, tako kulturno kot zgodovinsko gledano. Zato je še kako prav, da jih na odličnem potovanju odkrivamo vse skupaj.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.

Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih potnikov. Pričakovane napitnine niso vključene, poravnate jih na poti v znesku 130€.

Cepljenje: zaščita pred malarijo je obvezna, več na www.zdravinapot.si

Vizum: niso potrebni
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Antigua in San Jose-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z avtobusi/kombiji, čolni, 12 x nočitve v hotelih 3* z zajtrki, 1x namestitev v kampu nacionalnega parka, ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 690€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 690€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
1. dan

LJUBLJANA-ANTIGUA

Zbirno mesto v Ljubljani in prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Antigui.

2. dan

ANTIGUA

Pristanek v Antigui, lepem gvatemalskem kolonialnem mestu, ki se nahaja v prelepi dolini med vulkani Agua, Fuego in Acatenango. Po ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz in panoramski ogled mesta tlakovanih ulic in pastelno pobarvanih zgradb, kar daje Antigui očarljivo slikovito podobo. Prevoz do hotela, nočitev.

3. dan

ANTIGUA

Zajtrk. Sprehodili se bomo po slikovitem mestecu, znanem po dobro ohranjeni španski Mudejar arhitekturi. Videli bomo poslopja cerkva San Francisco, Santa Clara, La Merceda in Las Capuchinas. Obiskali bomo muzej žada, kjer bomo videli tudi izredno redek črn in lila žad. Odpravili se bomo na Cerro de la Cruz, od koder se odpira prekrasen pogled na mesto ter popoldan preživeli na lokalni tržnici, kjer je na voljo pestra ponudba izdelkov domače obrti. Dan bomo zaključili z obiskom muzeja čokolade in si privoščili vročo Mayan čokolado, v kateri se nahajajo čista čokolada, mleko, med in čili. Nočitev.

4. dan

ANTIGUA-PANAJACHEL

Po zajtrku vožnja do mesta Panajachel, ki leži na obrežju jezera Atitlan. Staro vulkansko jezero Atitlan, ki leži v ogromnem kraterju, je eno izmed najbolj spektakularnih jezer v Ameriki in zagotovo najgloblje v Srednji Ameriki. Obkroženo je z vulkani Tolimana, Atitlana in San Pedro, kar daje dramatičnosti pokrajine še poseben pečat. Plodne obale jezera so posejane s skupnostmi kmetovalcev in ribičev, ki še vedno vzdržujejo tradicijo svojih veličastnih prednikov Majev. Panajachel je staro špansko naselje, katero s svojo očarljivo lego že vrsto let privablja turiste. Danes je eno od najpriljubljenejših turističnih mest v regiji, vse polno galerij, obrtniških delavnic, trgovin in kavarn. Malce prosto, nato pa bomo zapluli po jezeru in obiskali dve od številnih majevskih vasi v okolici. Santiago Atitlan leži ob vznožju vrhov vulkanov Tolimana in Atitlana in je dom majevskemu ljudstvu Tzutujil. Še vedno so oblečeni v tradicionalno oblikovana oblačila, pri čemer ženske v glavnem nosijo živobarvne bluze z vezenimi geometrijskimi liki in ptiči. Vas je vedno polna obiskovalcev, medtem ko se domačini ukvarjajo z vsakdanjimi opravili. Naš naslednji postanek, med vračanjem v Panajachel, bo na mirnejšem otočku San Antonio, za obisk tekstilnih in keramičnih delavnic, katere lokalni skupnosti omogočajo preživetje. Namestitev, nočitev.

5. dan

PANAJACHEL-CHICHICASTENANGO-GVATEMALA CITY

Zajtrku sledi vožnja proti severu in v višavje El Quiche, kjer bomo postali za ogled Chichicastenanga. Mesto z majevsko kulturo slovi po svoji bogato založeni tržnici, kjer lahko kupite vse mogoče. Od piščancev, kopal-drevesne smole, do prašičev in keramičnih izdelkov. Prepustili se bomo vrvežu in barantanju s trgovci, pred nadaljevanjem poti pa se bomo ustavili še za ogled živo pisanega pokopališča v neposredni bližini. Nadaljujemo vožnjo do mesta Gvatemala City, namestitev, nočitev.

6. dan

GVATELAMA CITY- COPAN

Zgoden zajtrk in približno 6 urna vožnja do mesta Copan, kjer si bomo ogledali spektakularne ruševine najbogatejša arheološka najdišča v Srednji Ameriki, kateri je uvrščen tudi na seznam Unesca. Kdor pozna Catherwoodove neverjetne risbe, katere prvič zasledimo v zgodbi Johna Stephensa iz leta 1841 »Incidenti potovanja v Srednjo Ameriko in Jukatan«, bo takoj prepoznal prizore in predmete v tem čudovitem prostoru. John Stephens je dejansko kupil to celotno zemljišče od lokalnega kmeta za bornih 50 dolarjev. Veliki trg je eden izmed najbolj neverjetnih dosežkov klasičnega obdobja Majev in vsebuje največjo zbirko majevskih skulptur v zgodovinski regiji Mezoamerika. Takoj zraven je Akropolis, skupina masivnih piramidalnih struktur, kjer je bila nekoč skoncentrirana kraljevska moč. Ena izmed vzpenjajočih se struktur je znano stopnišče s hieroglifi, kjer je zbranih okoli 2500 posameznih simbolov obdanih z zavitimi kačami in ptiči, mogočna simbolika in mistika. To je najdaljše vklesano besedilo iz predkolumbovske dobe. Copan raziskujejo že od leta 1830, arheologi pa še vedno odkrivajo izjemne najdbe in novosti na tem arheološkem najdišču, zaradi katerih postaja majevska kultura tudi vse bolj razumljiva. Namestitev, nočitev.

7. dan

COPAN-SUCHITOTO

Po zajtrku se bomo odpravili naprej. Najprej se bomo vrniti v Gvatemalo, nato prečkali mejo v Honduras in nadaljevali do Salvadorja. Med vožnjo skozi slikovito podeželje bomo prispeli do čudovitega mesta Las Palmas s prelepimi grafiti mestnih otrok. Zaustavili se bomo na mestni obrtniški tržnici, nato pa se odpeljali do Suchitota, očarljivega kolonialnega mesta, ki se nahaja med gorami in jezerom Suchitlan. S tlakovanimi ulicami in lepimi hišami predstavlja majhen del Salvadorja v najboljši luči. Mesto je bilo nekoč center trgovanja z indigom v državi, danes pa je hitro razvijajoč se center umetnosti in kulture. V njem je polno obrtniških trgovinic in veliko zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ki so vredne raziskovanja. Namestitev, nočitev.

8. dan

SUCHITOTO-LEON

Zajtrk. Pot nas bo vodila naprej do mesta Ilobasco, poznanega po svojih delavnicah keramike. Eno izmed njih bomo tudi obiskali. Nadaljujemo vožnjo skozi bogata kmetijska področja v smeri zaliva Fonseca in meji s Hondurasom. Pozno popoldanski prihod v očarljivo kolonialno mesto Leon. Mesto se šteje za intelektualno središče Nikaragve in je bilo jedro revolucionarnega obdobja med leti 1978 - 1989. Leži v senci sedmih vulkanov, njegove stare zgradbe in masivna katedrala pa pripomorejo k elegantni atmosferi, prevzel nas bo občutek ujetosti v nekem drugem času. Namestitev, nočitev.

9. dan

LEON-VULKAN CERRO NEGRO-LEON

Zajtrk. Odpeljali se bomo do vznožja vulkana Cerro Negro, do vrha katerega nas čaka še približno devetdeset minutna hoja. Trud se nam bo izplačal, saj bomo nagrajeni s čudovitim razgledom vse do Pacifiškega oceana in okolice. Po spustu sledi obisk rezervata San Juan Venando, kjer bomo videli me drugim tudi krokodile, kajmane in legvane. Namestitev, nočitev.

10 dan

LEON-NARODNI PARK MASAYA VOLCANO-GRANADA

Zajtrk. Vožnja do glavnega mesta Nikaragve, kjer se ustavimo za krajši ogled Manague in istoimenskega jezera. Nato nadaljujemo do ene izmed najbolj nenavadnih naravnih znamenitosti države - nacionalnega parka Masaya Volcano, ki je bil prvo zaščiteno območje narave v Nikaragvi. V njem sta dva vulkana in kar pet kraterjev. Ogledali si bomo izjemno geotermalno dejavnost v kraterju Santiago in obiskali center za obiskovalce, kjer se bomo seznanili o potresni zgodovini Srednje Amerike. Po obisku parka se bomo odpravili na tržnico Masaya, znano po usnjenih izdelkih lokalnih mojstrov. Dan bomo zaključili v še enem od nizov kolonialnih draguljev Nikaragve - v Granadi. Mesto leži ob vznožju vulkana Mombacho na severozahodni obali jezera Nikaragva in ga je leta 1524 ustanovil španski osvajalec Francisco Hernández de Códoba. Njegova čudovita okolica z baročnimi in renesančnimi zgradbami v zgodovinskem jedru je prava paša za oči. Navdušili nas bodo centralni park, spomenik boja za neodvisnost, trg in cerkev Svetega Frančiška, mednarodni kulturni center in neoklasicistična škofijska palača. Namestitev, nočitev.

11. dan

GRANADA-SAN JUAN DEL SUR

Po zajtrku se bomo odpeljali do pacifiške obale, kjer bomo imeli dan namenjen sprostitvi. San Juan del Sur, nekoč zaspana ribiška vasica, je danes uspešno obalno letovišče, priljubljeno tako za potnike kot domačine. Obalna riviera je polna raznovrstnih restavracij, zaliv pa je nagneten z ribiškimi čolni, jadrnicami in jahtami. Namestitev, nočitev.

12. dan

SAN JUAN DEL SUR-CANO NEGRO

o zajtrku vožnja v Kostariko vse do parka in zavetišča za živali Cano Negro, kjer bomo med raziskovalskim sprehodom preživeli popoldne. Cano Negro leži v središču migracijske poti mnoštva ptic in je idealen prostor za njihov premor. Med njimi so bleščeči ibisi, zelene čaplje in še mnogi drugi. Uživali bomo v tem ornitološkem raju in lovili v objektive najlepše primerke. Namestitev, nočitev.

13. dan

CANO NEGO-SARAPIQUI

Zgodaj zjutraj se bomo z čolni zapeljali po reki Rio Frio in iskali opice, lenivce, legvane in kajmane. Po zajtrku pa bomo pot nadaljevali do področja La Virgen de Sarapiqui, ki je magnet za iskalce doživetji. Regija Sarapiqui vsebuje številne narodne parke in rezervate, vključno z narodnim parkom Braulio Carrillo in zaščitenim področjem Sarapiqui. Poznana je po svoji bogati naravni raznolikosti in kot dom ogroženi zeleni ari. Nocoj bomo taborili v deževnem gozdu med rastlinami in živalmi tega področja. Naša namestitev bo v kampu, spanje v šotorih z uporabo skupnih kopalnic in toalet.

14. dan

SARAPIQUI-SAN JOSE

Zajtrk. Ker Kostarika velja za ena izmed najboljših destinacij raftinga na svetu, se bomo tudi mi odpravili na razburljiv rafting z osupljivim naravnim ozadjem. Zagotovljena je vsa varnostna oprema, za našo varnost pa bodo poskrbeli tudi profesionalni vodniki. V popoldanskih urah se bomo skozi slikovit in mogočen nacionalni park Braulio Carrillo odpeljali v prestolnico Kostarike San Jose. Mesto je nastalo leta 1738 in leži v rodovitni dolini, pokriti z bujnimi nasadi kave in sladkornega trsa. San Jose je med mlajšimi mesti in velja kot najbolj svetovljanska prestolnica Srednje Amerike. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, obiskali lokalno tržnico in poizkusili dobrote kostariške kuhinje. Namestitev, nočitev.

15. dan

SAN JOSE-LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz na letališče, prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

16. dan

LJUBLJANA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

More about this tour

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih potnikov. Pričakovane napitnine niso vključene, poravnate jih na poti v znesku 130€.

Cepljenje: zaščita pred malarijo je obvezna, več na www.zdravinapot.si

Vizum: niso potrebni
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Antigua in San Jose-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z avtobusi/kombiji, čolni, 12 x nočitve v hotelih 3* z zajtrki, 1x namestitev v kampu nacionalnega parka, ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 590€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 690€

vroče potovanje-vroča cena
From 2259€
vroče potovanje-vroča cena
From 2299€
vroče potovanje-vroča cena
From 3299€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje z vrhunci Srednje Amerike - 19233

Price
4199€ per person
Duration
16 dni
Destination
Srednja Amerika
Travellers
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *