Potovanje v Nikaragvo – 19243

vroče potovanje-vroča cena
Cena
3299€ per person
Trajanje
12 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Potniki
min. 10 potnikov

Potovanje v Nikaragvo

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Vroče Potovanje
Na tem dvotedenskem potovanju raziskujemo Nikaragvo, deželo jezer in vulkanov. Obiskali bomo kolonialni mesti Leon in Granada, vulkanski otok Ometepe in v oblake zavite Selva Negra gozdove. Seznanili se bomo z življenjem lokalne družine in izvedeli mnogo o proizvodnji kave. Potovanje bomo zaključili s sproščujočim bivanjem v San Juan del Sur na pacifiški obali.  ...

Kaj je vključeno

Destinacija
Srednja Amerika Srednja Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
SAN JUAR DEL SUR-MANAGUA
Datum in čas začetka potovanja
3. novembra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 580€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • zdravstvena asistenca na poti (50.000€)
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Obvezno uživanje antimalarikov, več na: www.zdravinapot.si
Dodatne cene
skupina 6-9 potnikov: 299€

Na tem dvotedenskem potovanju raziskujemo Nikaragvo, deželo jezer in vulkanov. Obiskali bomo kolonialni mesti Leon in Granada, vulkanski otok Ometepe in v oblake zavite Selva Negra gozdove. Seznanili se bomo z življenjem lokalne družine in izvedeli mnogo o proizvodnji kave. Potovanje bomo zaključili s sproščujočim bivanjem v San Juan del Sur na pacifiški obali.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih potnikov.
Napitnine poravnate vodniku na poti 90 €.
CEPLJENJE:
Obvezno uživanje antimalarikov, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: ni potreben
CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbninami, vsi prevozi in transferji, 1 x polpenzion na turistični kmetiji  9 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, vsi navedeni obroki v restavracijah, ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki in slovenski vodja poti, organizacija, zavarovanje z asistenco v tujini (50000 €)

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 290€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 580€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA-MANAGUA (polet s presedanji, transfer cca 20 km)

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet proti Managui.
Po pristanku prevoz v hotel, namestitev, nočitev

2. dan

MANAGUA (transferji cca 35 km, peš)

Zajtrk. Celodnevni ogled glavnega mesta Nikaragve, ki velja za nakupovalno mesto v državi in kjer najdemo ogromno lokalnih umetniških in obrtniških izdelkov. Sodobno mesto z lastnim nekonvencionalnim šarmom je bilo v veliki meri obnovljeno po potresu leta 1972. Raziskovali bomo tako zgodovinske kot sodobne vidike mesta in se seznanili z zanimivimi dogodki, ki so se zgodili ne dolgo nazaj. Naš prvi postanek bo jezero Tiscapa Crater Lake, od koder se ponuja izjemen pogled na mesto. Ob jasnem dnevu bomo lahko videli mnogo vulkanov, ki ležijo severno od mesta. Pogled se nam bo zagotovo ustavil na silhueti kipa znanemu revolucionarju, generalu Sandinu, ki stoji na razgledni točki na jezero Tiscapa Crater. Kosilo. Nadaljevali bomo v starem mestnem jedru, kjer si bomo ogledali Narodno palačo, staro katedralo, Narodno gledališče in predsedniško hišo. Izlet bomo zaključili na Malecon Puerto Salvador Allende, najljubšemu zbirališču v Managui. Nočitev.

3. dan

MANAGUA-LEON VIEJO (transferji cca 80 km, 2 uri, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali proti prvi prestolnici Nikaragve. Mesto Leon Viejo (Stari Leon) so zgradili španski konkvistadorji leta 1524 južno od vulkana Momotombo in je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Območje je utrpelo pogoste vulkanske izbruhe, vrhunec pa sta bila potresa v letih 1594 in 1610. Mesto v potresih ni bilo uničeno, a je nastala velika škoda na infrastrukturi. Naseljenci so se zato na referendumu odločili, da mesto preselijo na sedanjo lokacijo, približno 30 km zahodno. Staro mesto so neprekinjeni izbruhi vulkana Momotombo počasi prekrili in pokopali pod pepel in vulkanske kamnine. Razvaline mesta Leon Viejo so odkrili leta 1967, naslednje leto pa so začeli z izkopavanji. Le ta so razkrila, da je bilo staro mesto podobno drugim mestom v Ameriki iz tistega časa, z mrežnim sistemom in glavnim trgom v sredini. Leon Viejo je v Ameriki edino kolonialno mesto iz 16.stoletja, ki v svoji zgodovini ni nikoli doživelo urbanističnih sprememb. Ob prihodu bomo raziskali bogato kulturno in politično zgodovino enega od najstarejših in najvplivnejših mest v Nikaragvi. Njegova elegantna španska kolonialna arhitektura in zanimiva politična zgodovina nas bosta prepričali v to, da je zgodovinski, kulturni, izobraževalni in verski center Nikaragve. Najboljši način za ogled mesta je hoja, saj je njegov čar ravno v ozkih kolonialnih ulicah, v arhitekturi, umetniških galerijah, muzejih, restavracijah in kavarnah. Zgodovina mesta je fascinantna za celo Srednjo Ameriko. Staro mesto so razstavili, premaknili in ponovno zgradili na drugi lokaciji zaradi vulkanske dejavnosti. Izropali so ga pirati in tudi to so rekonstruirali. Bitko za položaj najpomembnejšega mesta v Nikaragvi so dobili in izgubili proti Managui. Tu so bili umorjeni številni predsedniki Nikaragve. Na mestu, kjer so pokopani slavni pesniki, stoji največja katedrala v Srednji Ameriki. Videli bomo revolucionarne stenske poslikave, baročne in neoklasicistične cerkve, ter muzej legend, umetnosti in poezije. Ogledali si bomo številne kolonialne zgradbe, med njimi prvo univerzo v Nikaragvi. Po kosilu se bomo povzpeli na streho največje katedrale v Srednji Ameriki, ki je bila nedavno dodana na Unescov seznam in uživali v čudovitem razgledu na mesto in bližnjo vulkansko verigo Maribios. Namestitev, nočitev.

4. dan

LEON-SAN RAMON (transferji cca 150 km, 3,5 ure, peš)

Po zajtrku bomo zapustili Leon in se na poti v San Ramon ustavili za obisk blatnih polj San Jacinta. To je majhno mestece, ki je 20 km oddaljeno od Leona in kjer ležijo polja lukenj z vrelim blatom, ki so povezane z vulkanom Telica. Polja služijo kot »dihalne odprtine« za bližnje vulkane in tvorijo področje, ki spominja na pokrajino na Marsu. Seveda pa pripomorejo pri preprečevanju novih izbruhov. Tla na tem področju so zelo vroča, saj blato v luknjah močno vre in se iz njih neprestano sprošča para, včasih pa celo izvrže majhne kamnine v zrak. Okoliški prebivalci, zlasti otroci, izdelujejo figurice iz tega blata, ki jih tudi prodajajo. Po ogledu nadaljujemo do San Ramona, ki leži v gorskem svetu severno od departmaja Matagalpa. Območje so prvotno naselili ljudstvi Sumo in Miskito na atlantski obali, prav tako pa tudi Indijanci Chontales. Noč bomo preživeli na kmečkem turizmu . To je posebna izkušnja, ki ponuja priložnost, da spoznamo več o kulturi in vsakdanjem življenju proizvajalcev kave v njihovi skupnosti. Lahko sodelujemo pri njihovih vsakdanjih opravilih, kot so kuhanje značilnih lokalnih jedi, izdelovanje naravnih zdravil, pri procesu priprave kave, lahko pa uživamo v različnih kulturnih dogodkih, kot so glasba, ples, dramska dela. Skromna namestitev , večerja, nočitev.

5. dan

SAN RAMON-GRANADA (transferji cca 160 km, 3,5 ur, peš)

Po zajtrku bomo uživali v pohodu po gozdu Selva negra ali črnem gozdu. Med hojo se bomo seznanili s pomenom deževnega gozda in odkrivali njegovo floro in favno. Nadaljevali bomo proti jugu do Granade. Mesto so zgradili španski osvajalci leta 1524 in je drugo najstarejše mesto s sedežem na celinski Latinski Ameriki. V kolonialnih časih je bila Granada večkrat tarča piratskih napadov. Danes pa je za mesto značilna barvita špansko – kolonialna arhitektura, in nas bo spremljala na naših ogledih. Namestitev, nočitev.

6. dan

GRANADA (transferji cca 15 km, kočije, ladjice, peš)

Po zajtrku se bomo s kočijami in konjsko vprego podali na ogled čudovitega zgodovinskega središča mesta. Granada, ki so jo leta 1524 ustanovili španski osvajalci ter velja kot eno najstarejših kolonialnih mest na zahodni polobli. Ogledali si bomo cerkev Svetega Frančiška in sosednji samostan, zgrajen leta 1529, cerkev Merced in lokalno tržnico. Kosilo.Popoldan se bomo popeljali z ladjo skozi Las Isletas na jezeru Nikaragva. Izlet je odličen način za raziskovanje jezera Cocibolca. Ob vznožju vulkana Mombacho je območje, ki je sestavljeno iz okoli 360 majhnih vulkanskih otokov, ki so nastali med izbruhom cca 20.000 let nazaj. Majhne otoke naseljujejo družine, katere živijo od ribolova, na ostalih pa stojijo ekstravagantne vile, ki so v lasti bogatih in slavnih ljudi iz Nikaragve. Nočitev.

7. dan

GRANADA (transferji cca 40 km, peš)

Po zajtrku bomo odšli na raziskovanje področja Masaya, vključno z vulkanom in rokodelsko, obrtniško tržnico. Vulkan Masaya je še vedno aktiven in je edini na zahodni polobli, kjer se je mogoče pripeljati do roba in videti krater, iz katerega izhajajo plini. Če nam bo sreča naklonjena, bomo videli tudi izredno redke zelene skobčevke, za katere je vulkan njihov dom. Sledi obisk znamenite obrtniške tržnice Masaya, kjer lahko najdemo številne unikatne izdelke iz Nikaragve. Kosilo bomo imeli v vasici Catarina, od koder bomo lahko ob jedi uživali v spektakularnih pogledih na vulkansko jezero Apoyo, ki ima najčistejšo vodo v Srednji Ameriki. Dan bomo zaključili z obiskom San Juan de Oriente, edinega tako imenovanih »Pueblos Blancos« ali belih vasi z belo kolonialno arhitekturo. Seznanili se bomo z načinom izdelave tradicionalne umetniške oblike keramike in obiskali dom lokalne družine. Nočitev.

8. dan

GRANADA-OTOK OMETEPE - GRANADA (transferji cca 200km, 4,5 ure, trajekt, peš)

Po zajtrku vožnja do pristanišča San Jorge na obali jezera Nikaragva in vkrcanje na trajekt do otoka Ometepe. Na otoku sta vulkana Concepcion in Maderas, ki med plovbo proti otoku Ometepe nudita prečudovit pogled. Vsak od obeh vulkanov ima svojevrstno klimo in vegetacijo in pohod na kateregakoli od njiju je odličen način za osupljiv razgled na okolico. Med obema vulkanoma leži zaščiteno območje in naravni rezervat Charco Verde, do koder se bomo sprehodili. Območje je sestavljeno iz lagune, plaže in gozda. Ime Charco Verde ali »zelena mlaka« je rezervat dobil zaradi zelene barve lagune. Mnoge ptice si poiščejo zavetje na tem delu otoka. Kosilo. Povratek v Granado,nočitev

9. dan

GRANADA-SAN JUAN DEL SUR (transferji cca 90 km 1,5 ure, trajekt, peš)

Po zajtrku vožnja s trajektom na kopno in nadaljevanje poti do San Juan del Sur, ki leži na pacifiški obali. V preteklosti mala ribiška vasica je sedaj vodilno obalno mesto v državi, kljub vsemu pa je ohranilo svoj čar in svojevrstno kulturo. Kosilo. Namestitev, nočitev.

10 dan

SAN JUAN DEL SUR

Zajtrk in večerja. Prosto za individualna odkrivanja okolice ali kopanje. Priporočamo obisk plaže La Flor, ki je zaščiten naravni rezervat.

11. dan

SAN JUAR DEL SUR-MANAGUA-EVROPA (transferji cca 140 km, 3 ure, polet s presedanji)

Zajtrk in prosto do prevoza v Managuo. Prijava na polet proti Evropi

12. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Polet s presedanjem proti Ljubljani ali okoliškem letališču, še transfer do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 2259€
vroče potovanje-vroča cena
From 2299€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Nikaragvo - 19243

Price
3299€ per person
Duration
12 dni
Destination
Srednja Amerika
Travellers
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *