vroče potovanje-vroča cena
Cena
8399€ po oseba
Čas Trajanja
16 oziroma 20 dni
Destinacija
Oceanija
Potnikov
6 potnikov

Potovanje čiste eksotike

Papua in Solomonovi otoki - 16 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Oceanija Odkrij Oceanija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
PORT MORESBY
Datum Odhoda
21. aprila, 2021 12:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 6 potnikov: Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 90 € po osebi.
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 2*-3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: Vizum, oziroma prepustnica sta potrebna. Cepljenje: rumena mrzlica, antimalariki. Več na www.zdravinapot.si
Obvezna Doplačila
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 890€ Podaljšek Solomonovi otoki 2.590€: Vizumski prepustnici z urejanjem 40€

Potovanje pristnosti, odkrivanje fantastične Papue Nove Gvineje ter Solomonovih otokov. Na potovanju spoznavamo pristen način življenja domačinov, se srečamo z “Wigmeni”, “Mudmeni”, spoznavamo bogat svet ptic in plazilcev, se navdušujemo nad bujno vegetacijo, občudujemo razgibanost reliefa in opazujemo vršace v daljavi, se kopamo v neokrnjenem morju in nazdravimo s priljubljeno pijačo. Bogata zapuščina 2. svetovne vojne nas opomni na minljivost vsega, tako da so doživetja še toliko bolj dragocena, spomini pa ostanejo za večnost.

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 6 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 90 € po osebi.

Cepljenje:
rumena mrzlica, antimalariki. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum, oziroma prepustnica sta potrebna.

CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, vsi prevozi in transferji, domača/lažja panoramska letala Papua, 12 x/16 nočitev z zajtrkom v hotelih 2-3*, lodžih in lokalnih gostiščih, vsi navedeni obroki, čolni, ladje/trajekti, ogledi po programu z vstopninami, prepustnicami, lokalni vodniki in slovenski vodja poti (samo Papua), organizacija, zavarovanje z asistenco v tujini (100.000 EUR).

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 890€
Podaljšek Solomonovi otoki 2.590€
Vizumski prepustnici z urejanjem 40€

Dolgotrajno potovanje, ki vključuje obisk Salomonovega otoka, traja 20 dni namesto 16. Prosimo, oglejte si dodatne dneve, ki se začnejo pri 13 kot del programa.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
 • 13.dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
 • 17.dan
 • 18. dan
 • 19. dan
 • 20. dan
1. dan

LJUBLJANA - AZIJA (polet s presedanjem)

Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanji. Nočni leti.

2. dan

AZIJA - PORT MORESBY (polet s presedanjem)

Nadaljevanje poleta s presedanjem v Aziji za Por Moresby. Nočni let.

3. dan

PORT MORESBY (transferji cca 80 km, 2 uri, peš)

Po jutranjem pristanku sledi krajša osvežitev, nato pa izlet v Varirata nacionalni park in krajši treking v spoznavanju bogatega sveta ptic. Nazaj v mesto in panoramski ogled prestolnice. Sledi večerja v lokalni restavraciji in nočitev.

4. dan

PORT MORESBY - MADANG (transferji cca 15 km, polet 1,5 ure)

Zajtrk in sledil bo prevoz na letališče in polet v Benetke južnega Pacifika. Popoldan prosto za oddih. Večerja in nočitev.

5. dan

MADANG (peš, plavanje, potapljanje)

Zajtrk. Uživali bomo v snorklanju, potapljanju, kopanju in odkrivanju kulinarike (kosilo z degustacijskim menijem), spoznavanju običajev, arhitekture in še kaj. Nočitev.

6. dan

MADANG - LAE (transferji 50 km, polet 45 min, čolni, peš)

Zajtrk. Zopet bomo poleteli, tokrat v Lae. Naš cilj bosta habitat deževnega gozda in slikovita vasica Salamaua. Večerja in nočitev.

7. dan

LAE - GOROKA (transferji cca 290 km, 6,5-7,5 ur, peš)

Po zajtrku celodnevni transfer proti Goroki, središču vzhodnega višavja. A splačalo se bo, saj je Goroka izjemno privlačna in gosti Goroka ljudsko predstavo, katera nas bo nedvomno navdušila. Kosilo na poti. Nočitev.

8. dan

GOROKA - KEGSUL (transferji cca 70 km, 2-3 ure, peš)

Zajtrk. Najprej se bomo razgledali po Goroki, nato obiskali sloviti lokalni šov Goroka, nato pa se usmerili proti gori Wilhelm, najvišjemu vrhu s 4509m višine. Na poti obisk vasi Asaro z znamenitimi popisanimi prebivalci in čudnimi pokrivali - t.i. »možje blata«. Večerja in nočitev v Kegsulu.

9. dan

KEGSUL - GORA HAGEN (transferji 50 km, 2 uri, peš)

Po zajtrku prevoz v centralno gorovje s sedežem v Mount Hagenu, malce pod tremi tisočaki. Paradiž za ljubitelje ptic, metuljev, odličnih primerkov orhidej… Idiličen je tudi pohodniški izlet k slapovom, katere vase vsrka bujna vegetacija. Za drzne pa bo morda priložnost tekmovanja v lokostrelstvu in zakaj ne kar z domačini… Večerja. Nočitev.

10 dan

GORA HAGEN (peš)

Zajtrk. Spoznavali bomo čudovito floro in favno ter se pustili gostiti v vasici pri poglavarju, spoznavali bomo lokalne običaje in kako poteka vsakdan na takšni višini in na tako odročni lokaciji. Večerja in nočitev.

11. dan

GORA HAGEN - MENDI (transferji cca 220 km, 6 ur, peš)

Po zajtrku nadaljevanje skozi gorko pokrajino do Mendija, izhodišča za obisk Tarija, središča kulture Hela. Kosilo na poti in postanek ob slikovitem jezeru Kutubu. To je tudi dežela izjemno divjih in bojevitih ljudstev, situacijo bomo preverili predhodno. Nočitev.

12. dan

MENDI TARI (transferji cca 130 km, 3,5 ure, peš)

Po zajtrku v Tari, kjer se bomo seznanili s prvobitnostjo Hela kulture, katere najznamenitejši predstavniki so »Wigmeni«, prebivalci z živo poslikanimi obrazi in bujnimi pričeskami. Izjemno topla in gostoljubna kultura teh ljudstev nas bo očarala, ko si bomo delili mnenja in izkušnje. Lokalno kosilo in namestitev. Seveda pa nas ne bo razočarala tudi narava s številnimi slapovi in rekami, hudourniki in bujnim rastjem ter mnoštvom ptic.

13. dan

TARI - PORT MORESBY - SALOMONOVI OTOKI (transferji cca 15 km, polet 2 uri/5 ur s presedanjem)

Zajtrk. Polet v Port Moresby, nočitev v hotelu na obali.

14. dan

LOLOATA

  Zajtrk. Prosto v obalnem hotelu v Loloati, nočitev.

15. dan

LOLOATA - EVROPA

Zajtrk in prosto do popoldanskega prevoza na letališče. Prijava in polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.

16. dan

LJUBLJANA

 Nadaljevanje leta s presedanjem. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Program potovanja pri podaljšanju na Solomonove otoke:
13.dan: TARI - PORT MORESBY - HONIARAajtrk. Prosto do poleta s prestopanjem do Solomonovih otokov - v Honiaro. Sledi prevoz v hotel, namestitev. Proti večeru bomo obiskali še tržnico in glavni pomol pristanišča, kjer je tudi največ dogajanja in priložnosti za spoznavanje običajev. Večerja in nočitev.

14. dan: HONIARA IN BOJIŠČA GUADALCANALA
Po zajtrku se bomo najprej podali na ogled nacionalnega muzeja, ki bo prava popotnica za naše nadaljevanje odkrivanja otoka, ko se bomo odpravili do slovitih bojišč II. svetovne vojne Guadalcanala. Veliko priložnosti bo tudi za odkrivanje čudovitih neokrnjenih plaž. Kosilo na poti. Nočitev.

15. dan HONIARA - SAVO
Zajtrk in prevoz s trajektom na vulkanski otok Savo, kjer sta bujna neokrnjena vegetacija in živalski svet. Po čudovitem trekingu in piknik kosilu sledi namestitev v lodžu. Nočitev.


16. dan SAVO - HONIARA - MALAITA
Zajtrku bo sledil trajektni prevoz preko Honiare na otok Malaita. Nato prevoz do rajskih plaž v Langa Langa laguni in pričetek nemotenega oddiha v idiličnem okolju. Nočitev.

17.dan MALAITA
Zajtrk in prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev.

18. dan MALAITA
Zajtrk in prosto za kopanje, sončenje, lastna odkrivanja… Nočitev.

19. dan MALAITA - PORT MORESBY - EVROPA
(transferji 20 km, polet s presedanji, trajekt)
Zajtrk. Trajekt do Honiare, polet v Port Moresby in nadaljevanje poletov s presedanji proti Evropi.

20. dan LJUBLJANA
Pristanek v Ljubljani ali okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.
MALAITA - PORT MORESBY - EVROPA

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

13.dan

TARI - PORT MORESBY - HONIARAajtrk

Prosto do poleta s prestopanjem do Solomonovih otokov - v Honiaro. Sledi prevoz v hotel, namestitev. Proti večeru bomo obiskali še tržnico in glavni pomol pristanišča, kjer je tudi največ dogajanja in priložnosti za spoznavanje običajev. Večerja in nočitev.

14. dan

HONIARA IN BOJIŠČA GUADALCANALA

Po zajtrku se bomo najprej podali na ogled nacionalnega muzeja, ki bo prava popotnica za naše nadaljevanje odkrivanja otoka, ko se bomo odpravili do slovitih bojišč II. svetovne vojne Guadalcanala. Veliko priložnosti bo tudi za odkrivanje čudovitih neokrnjenih plaž. Kosilo na poti. Nočitev.

15. dan

HONIARA - SAVO

Zajtrk in prevoz s trajektom na vulkanski otok Savo, kjer sta bujna neokrnjena vegetacija in živalski svet. Po čudovitem trekingu in piknik kosilu sledi namestitev v lodžu. Nočitev.

16. dan

SAVO - HONIARA - MALAITA

Zajtrku bo sledil trajektni prevoz preko Honiare na otok Malaita. Nato prevoz do rajskih plaž v Langa Langa laguni in pričetek nemotenega oddiha v idiličnem okolju. Nočitev.

17.dan

MALAITA

Zajtrk in prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev.

18. dan

MALAITA

Zajtrk in prosto za kopanje, sončenje, lastna odkrivanja… Nočitev.

19. dan

MALAITA - PORT MORESBY - EVROPA

(transferji 20 km, polet s presedanji, trajekt)
Zajtrk. Trajekt do Honiare, polet v Port Moresby in nadaljevanje poletov s presedanji proti Evropi.

20. dan

LJUBLJANA

Pristanek v Ljubljani ali okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.
MALAITA - PORT MORESBY - EVROPA

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Oceanija

vroče potovanje-vroča cena
Od 6499€
vroče potovanje-vroča cena
Od 6049€

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

Potovanje čiste eksotike, Papua in Solomonovi otoki - 19605

Cena
8399€ na osebo
Trajanje
16 oziroma 20 dni
Destinacija
Oceanija
Popotniki
6 potnikov

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *