vroče potovanje-vroča cena
Cena
1599€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
min. 20 potnikov

EGIPT IN KRIŽARJENJE PO NILU

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Privoščite si bisere Egipta na enem potovanju. Križarjenje po Nilu, Luxor, Assuan in piramide v Kairu. Za zaključek pa še krajše razvajanje v počitniški Hurgadi. Nenavadna, skrivnostna dežela, kjer ena reka dolga in velika pomeni začetek, vsebino in konec življenja. Dežela, kjer bivata sodobni in arhaični način življenja…     Min. 10 potnikov Cena: 1699...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Datum in čas začetka potovanja
11. avgusta, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 170€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: je potreben 30€ Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
Skupina 15-19 oseb: 90€ Skupina 10-14 oseb: 190€

Privoščite si bisere Egipta na enem potovanju. Križarjenje po Nilu, Luxor, Assuan in piramide v Kairu. Za zaključek pa še krajše razvajanje v počitniški Hurgadi. Nenavadna, skrivnostna dežela, kjer ena reka dolga in velika pomeni začetek, vsebino in konec življenja. Dežela, kjer bivata sodobni in arhaični način življenja…

 

 

Min. 10 potnikov
Cena: 1699 € pri min 20 potnikih
Obvezna doplačila:
Skupina 15-19 oseb +  90 €
Skupina 10-14 oseb +190 €

Možna doplačila:
Enoposteljna soba 170€,
Vključeno: letalski polet Ljubljana/okoliško letališče-Hurgada in nazaj, Assuan-Kairo v ekonomskem razredu, 4 x polni penzion na ladji 5*, 1 x nočitev z zajtrkom v Kairu v hotelu 4*, 1 x polpenzion v Hurgadi v hotelu 4*, 1 x kosilo v nacionalni restavraciji v Kairu, vsi prevozi, ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, slovenski vodja poti, nezgodno zavarovanje in organizacija potovanja.

Napitnine niso vključene, vodniku na poti cca 40 €.

Cepljenja: niso obvezna, vec o priporocljivih na www.zdravinapot.si, vizum je potreben 30€.
NS: 19118

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • HURGADA-LJU/okol.letališče (za odhod 24.12.)
1. dan

LJUBLJANA - HURGADA

Zbor v Ljubljani in polet/prevoz do odhodnega letališča. Polet proti Hurgadi. 

2. dan

HURGADA-LUXOR

Po pristanku vožnja skozi puščavo do Luksorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Najprej si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Namestitev na ladji, kosilo. Popoldan se bomo zapeljali na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Večerja, nočitev.

3. dan

LUXOR-ESNA-EDFU

Po zajtrku ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.
V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev.

4. dan

EDFU-KOM OMBO

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

5. dan

ASUAN

Še pred zajtrkom možnost izleta z avtobusom v Abu Simbel (doplačilo).
Zajtrk. Dan namenjen odkrivanje Assuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev.

6. dan

ASUAN-KAIRO

Po zajtrku polet v Kairo. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo v nacionalni restavraciji. Večerja, nočitev.

7. dan

KAIRO-HURGADA

Po zajtrku vožnja v Hurgado. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev. 

8. dan

HURGADA-LJUBLJANA/okoliško letališče

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet proti Ljubljani/okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Pri odhodu 24.10. je povratek 1.1. iz Hurgade in je 8. dan prost v Hurgadi, namenjen morda izletu na koralne grebene ali na safari z jeepi skozi puščavo. Večerja, nočitev.

 

HURGADA-LJU/okol.letališče (za odhod 24.12.)

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet proti Ljubljani/okoliškemu letališču.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Ekspresno in doživeto po Egiptu - 19118

Price
1599€ per person
Duration
8 dni
Destination
Afrika
Travellers
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *