Vročih Cenah
Cena
725€ po osebi
Trajanje
4 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min 20

Italy Potovanje po Siciliji

4 DNI
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje po Siciliji Sicilija je najbolj razsežen in naseljen sredozemski otok, ki leži med Apeninskim polotokom in afriško celino. Obiskovalca takoj očarajo divja lepota tega otoka, igra kontrastov med morjem in kopnem in še ognjenik Etna ter rodovitni obalni pas, vročina poletnih mesecev, kulinarika, slikovita naselja in mesta v notranjosti, vinorodni predeli in zgodovinski biseri....

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
CATANIA
Datum in čas začetka potovanja
29. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
CENA VKLJUČUJE: avtobusni/kombi prevoz Ljubljana-letališče Italija in nazaj, letalski prevoz Italija-Catania in nazaj v ekonomskem razredu, 3 x polpenzion v hotelih 3-4*, zunanji ogledi brez vstopnin, vodjo poti in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV. Vstopnine niso vključene v ceno, cca 35 EUR na poti. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 14.
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3* in pri domačinih
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dodatno
OBVEZNA DOPLAČILA: skupina 15-19 potnikov 130€
Dodatne cene
Enoposteljna soba: 110€ Izlet na Eolske otoke: 65€ Vzpon na Etno: 70€

Potovanje po Siciliji

Sicilija je najbolj razsežen in naseljen sredozemski otok, ki leži med Apeninskim polotokom in afriško celino. Obiskovalca takoj očarajo divja lepota tega otoka, igra kontrastov med morjem in kopnem in še ognjenik Etna ter rodovitni obalni pas, vročina poletnih mesecev, kulinarika, slikovita naselja in mesta v notranjosti, vinorodni predeli in zgodovinski biseri. Le kaj bi lahko bilo nezanimivo, potovanje po Siciliji čaka.

Opombe:

cena je po osebi v dvoposteljni sobi, preračunana po idealnih pogojih pri 20 potnikih. Minimalno število potnikov za izvedo je 15. Cena je višja za 130€ po osebi v rangu manjše skupine 15-19 oseb.

Vizum in cepljenja niso potrebni.

Cena vključuje:

povratni letalski prevoz iz Ljubljane ali okoliškega letališča s prevozom iz Ljubljane, letališke pristojbine, vse prevoze s kombiji ali minibusi po programu, zunanje oglede brez vstopnin, namestitev v hotelih in v gostiščih ranga 3* na osnovi polpenziona, spremstvo slovenskega vodje poti, organizacijo potovanja in DDV.

 

Možna doplačila:

enoposteljna soba 110€

Izlet Etna 70€

Izlet na Eolske otoke 65 €

 • 1 DAN:
 • 2 DAN
 • 3 DAN
 • 4 DAN
1 DAN:

LJUBLJANA-CATANIA-SIRACUSE

Zbirno mesto v Ljubljani. Prevoz do letališča v Italiji in polet proti Cataniji. Po pristanku vožnja do Siracuse, enega največjih središč grške civilizacije izven matične Helade. Na sprehodu po mestnih ulicah bomo videli grško gledališče, rimski amfiteater, cerkev sv. Lucije in Dionizovo uho v arheološkem parku. Vožnja do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

2 DAN

TAORMINA-ETNA

Po zajtrku se bomo odpeljali do ognjenika Etna kjer bomo med sprehodom po opusteli ognjeniški pokrajini na višini okoli 2.000 m uživali ob pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Sledi ogled Taormine, za katerega je značilen mediteranski vrvež in nepozaben razgled na Etno. Ogledali si bomo odlično ohranjeno grško-rimsko gledališče, se sprehodili po zgornjem delu mesta… Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3 DAN

MILAZZO-EOLSKI OTOKI (doplačilo)

Zajtrk in prost dan. Predlagamo izlet na Eolske otoke. Vkrcali se bomo na ladjo v Milazzu in se med plovbo ustavili na otočju Vulcano, znanem po žveplenih vrelcih in zdravilnem žveplenem blatu. Po želji možen vzpon vse do kraterja ugaslega vulkana. Nadaljevanje plovbe na otok Lipari, ki je največji v arhipelagu in kjer si bomo lahko ogledali stolnico in arheološki muzej. Po ogledu plovba do Milazza, vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

4 DAN

CATANIA−LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Acicastella, kjer bomo postali za kratek ogled in se zapeljali do znamenite Kiklopove skale. Nato nadaljujemo do drugega največjega mesta na Siciliji, Catanie, ki slovi kot sijajno baročno mesto, kar bomo spoznali ob ogledu mestnega središča. Vožnja do letališča in polet proti letališču v Italiji, od koder se bomo odpeljali do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Siciliji

Price
725€ per person
Duration
4 dni
Destination
Evropa
Travellers
min 20

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *