Potovanje na Južni Ciper – 19532

Cena
1059€ po osebi
Trajanje
8 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 25 potnikov
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje na južni Ciper. Ciper – obisk grškega dela z ogledom prestolnice Larnake, grškega mesta Nikozije, pogorja Troodos in mesta Pafos Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo vsaj 15 oseb. Napitnine niso vključene, pričakovane na poti za lokalne vodnike-voznike v višini 20 € po osebi....

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
LARNAKA
Datum in čas začetka potovanja
29. julija, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI:: Enoposteljna soba 160€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3* in pri domačinih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatne cene
skupina 15-24 potnikov: 180€ odhoda 25.6., 29.7.: 95€

Potovanje na južni Ciper.

Ciper – obisk grškega dela z ogledom prestolnice Larnake, grškega mesta Nikozije, pogorja Troodos in mesta Pafos

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo vsaj 15 oseb. Napitnine niso vključene, pričakovane na poti za lokalne vodnike-voznike v višini 20 € po osebi.

Cepljenje:
Ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Ni potreben

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze po programu, letališke pristojbine, vse avtobusne prevoze s turističnim avtobusom, 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih in gostiščih 3*, zunanji ogledi po programu potovanja, zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco, organizacijo in vodjo poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-24 potnikov 180€

odhoda 25.6., 29.7. + 95€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 160€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA - LARNAKA

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z prestopom proti Larnaki. Pristanek na mednarodnem letališču v Larnaki. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan

LARNAKA

Zajtrk. Celodnevni ogled mesta Larnake in znamenitosti v okolici mesta. To je rojstno mesto filozofa Zenona ter pribežališče Sv. Lazarja, o čemer priča njegov grob in njemu posvečena cerkev, ki stoji v središču mesta. Danes je Larnaka znana po prijetni promenadi ob morju, ki ji dajejo senco palme, po številnih trgovinicah, kavarnicah in restavracijah v ozkih ulicah in sproščujočemu vzdušju, ki vlada v mestu. Na sprehodu po starem središču mesta si bomo ogledali bizantinsko cerkev Sv. Lazarja, nato pa se odpeljali v predmestje, kjer stoji sredi čudovitih vrtov, na obali larnaškega slanega jezera, mošeja Hala Sultan Takkesi. Po ogledu bomo nadaljevali izlet na vzhodni del otoka, skozi ribiško vasico Potamos v mestece Ayia Napa in obiskali slavni samostan v središču mesta. Po ogledu povratek v Larnako. Večerja. Nočitev.

3. dan

LARNAKA - NIKOZIJA - LIMASOL

Po zajtrku se bomo odpravili proti severu otoka. Najprej bomo obiskali glavno mesto grškega dela otoka - Nikozijo. Več kot 1000 let staro mesto je opasano z mogočnim obzidjem. Laiki Yitonia se imenuje soseska v starem mestu, po kateri se bomo sprehodili in občutili davne čase, ki jih je mesto preživljalo. Po ogledu bomo nadaljevali pot čez »zeleno črto«, ki loči grški od turškega dela otoka in se odpeljali na severno obalo Cipra. Ogledali si bomo pristanišče Kyrenia in si odpočili v Ballapaisu. Nato se bomo vrnili na jug otoka mimo Nikozije v Limasol, živahno turistično mesto s kilometri peščenih plaž in dolgo zgodovino, ki se odraža v zgodovinskih poslopjih kot je npr. Kolossi srednjeveški križarski grad. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan

LIMASOL - TROODOS - LIMASOL

Zajtrk. Celodnevni izlet v pogorje Troodos, kjer se bomo peljali skozi tradicionalne slikovite vasice vse do samostana Kykkos. V zelenju in svežini pogorja, ki se razteza na zahodni strani otoka, so bili zgrajeni bizantinski samostani in cerkve, od katerih jih je devet vključenih pod zaščito Unesc-a. Najbogatejši je samostan Kykko, ustanovljen leta 1100, posvečen Devici Mariji, kjer je hranjena ena od treh ikon, ki jih je podpisal Sv.Luka. Po ogledih se bomo vrnili v naš hotel. Večerja. Nočitev.

5. dan

LIMASOL - PAFOS - LIMASOL

Po zajtrku se bomo odpeljali proti zahodu, do obalnega mesta Pafos, bogatega z antičnimi spominskimi obeležji. Na poti se bomo ustavili pri Afroditini skali - mestu, kjer se je boginja ljubezni in lepote dvignila iz vode. Po prihodu v mesto si bomo ogledali Kraljeve grobnice ter Dionizijevo hišo - eno od vil z izjemnimi talnimi mozaiki iz 3. oz. 5. st. Po ogledih se bomo odpeljali nekaj kilometrov v notranjost otoka in obiskali samostan Ayios Neophytos, ki ga je ustanovil puščavnik in pisec Neophytos konec 12. st. V samostanski cerkvi hranijo zanimivo zbirko ikon ter ostankov fresk iz 16.stoletja. Po ogledu se bomo vrnili v Limasol. Večerja. Nočitev.

6. dan

LIMASOL - CURIUM - LIMASOL

Zajtrk. Današnji celodnevni izlet nas bo popeljal v antično mesto Curium - eno od najzanimivejših arheoloških nahajališč na otoku. Mogočni rimsko-grški amfiteater je popolnoma obnovljen. Eustoliosova hiša je bila grajena kot zasebna vila, v zgodnjem krščanskem obdobju pa je postala javni rekreacijski center s kompleksom kopališč in mnogimi sobanami z odličnimi talnimi mozaiki iz 5.st. Tu je še bazilika iz obdobja zgodnjega krščanstva, Ahilova in Gladiatorska hiša s talnimi mozaiki. Na območju mesta je tudi Stadium iz 2. st. Po ogledu se bomo vrnili v Limasol ter se na poti ustavili v dveh vaseh Omodos in Lania, znanih po pridelavi vina. Vrnitev v Limasol. Večerja. Nočitev.

7. dan

LIMASOL - AYIOS - MINAS - LIMASOL

Po zajtrku bomo obiskali Chirokitio in Lefkaro, slikoviti hribovski vasici. Lefkara, je znamenita po izdelavi čipk »Lefkaritika«, ki jih vaščanke že stoletja klekljajo po tradicionalnih vzorcih zase in za kupce od blizu in od daleč. Po obiskih vasic bomo nadaljevali izlet do samostana Ayios Minas s cerkvijo v središču samostana. Poleg religioznih opravil se nune ukvarjajo s slikanjem ikon in pridelavo medu. Vrnitev v Limasol. Večerja. Nočitev.

8. dan

LIMASOL - LARNAKA - LJUBLJANA

Zgodaj zjutraj vožnja do letališča v Larnaki. Prijava na polet proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje na Južni Ciper - 19532

Price
1059€ per person
Duration
8 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *