Cena
4399€ po osebi
Trajanje
15 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 15 potnikov

Južna Amerika - potovanje v Argentino in Čile

Potovanje na konec sveta - vse do vrhunca kreatorke matere narave - 15 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Latinska Amerika. Potovanje resničnih lepot narave. Združimo Argentino in Čile na enem samem potovanju Po Južni Ameriki. Patagonija se razkrije v svojem blišču ob prelepi pokrajini Barilocheja, kjer je jezero prelestno ujeto med vršaci, El Calafate in Ushuaia nas razveselita z mogočnimi ledeniki in ledeniško razbrazdanim površjem, ki nam še kako jasno prikaže minljivost vsega...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
BUENOS AIRES
Datum in čas začetka potovanja
21. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 790€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 360€

Latinska Amerika. Potovanje resničnih lepot narave. Združimo Argentino in Čile na enem samem potovanju Po Južni Ameriki. Patagonija se razkrije v svojem blišču ob prelepi pokrajini Barilocheja, kjer je jezero prelestno ujeto med vršaci, El Calafate in Ushuaia nas razveselita z mogočnimi ledeniki in ledeniško razbrazdanim površjem, ki nam še kako jasno prikaže minljivost vsega na tem svetu. Očara pa tudi park Torres del Paine in velemesti Santiago ter Buenos.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 10 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, pričakovane na poti za lokalne vodnike in voznike ter strežno osebje 60€.

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: Ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih lokalne 3*-4*, kočah/lodžih, prevozi z klimatiziranim avtobusom in vlakom, čolni, ladje, obroki in ogledi z vstopninami kot v programu potovanja, angleško govoreči lokalni vodniki, zavarovanje v tujini z asistenco (50.000€), slovenski vodja poti in organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 360€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 790€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA-SANTIAGO DE ČILE (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z vmesnimi postanki in prestopanji proti Santiagu. 

2. dan

SANTIAGO DE ČILE (transferji cca 40km, peš)

Pristanek v Čilu, najdaljši in najožji južnoameriški državi, z več kot 2650 km lepe pacifiške obale. Po opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel, namestitev. Popoldan bomo odšli na izlet do vinske kleti Santa Rita, ustanovljene leta 1880. Ogled vinogradov, kleti in procesa pridelave vina. Degustacija vin. Povratek v hotel, nočitev.

3. dan

SANTIAGO DE ČILE (transferji cca 170km, 4-4,5 ure, peš)

Zajtrk. Ogled mesta, ki ga je leta 1541 ustanovil španski konkvistador Pedro de Valdivia in se poleg številnih znamenitosti iz kolonialnih in sodobnih časov, ponaša še s tremi univerzami. Obiskali bomo Plazo de Armas, nadaljevali do prizorišča Narodnega kongresa. Ustavili se bomo tudi pri La Monedi - predsedniški palači, kjer se je 1973 leta pričel državni udar. Še skozi kamnito izklesano ulico Bario Paris-Londres in do cerkve Sv. Frančiška iz 1960. Nato se bomo odpeljali v središče Almeda in ulico Bellavista, ter za konec obiskali še park Metropolitana. Kosilo v restavraciji. Popoldan še obisk La Sebastiane, hiše, ki je danes muzej v počastitev največjega čilskega poeta in literata Pabla Nerude in slikovite glavne tržnice La Vega. Nočitev. 

4. dan

SANTIAGO DE ČILE-PUNTA ARENAS-PUERTO NATALES (transferji cca 260km, 3,5-4 ure, polet 3,5 ure)

Zajtrk. Polet do Punta Arenasa, mesta ki leži na polotoku Brunswick na skrajnem jugu Čila ob obali Magellanovega preliva. Vožnja do utrdbe Fuertet Bulnes, ki je zgodovinska rekonstrukcija prve utrjene naselbine na Magellanovem prelivu. Ogled trdnjave, zgrajene leta 1843, cerkve, hiše in vojašnice. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Puerto Natalesa, namestitev, nočitev.

5. dan

P. NATALES - NP TORRES DEL PAINE (transferji cca 170km, 3,5 ure, peš)

Zajtrk. Vožnja v nacionalni park Torres del Paine, eno najbolj slikovitih pokrajin na svetu. Slapovi, bučni potoki, lesketajoča jezera in vrhovi del gora navdušujejo. Med vožnjo po parku bomo videli razne živalske vrste, med njimi lame Guanako, labode, flaminge in z malo sreče pumo ali pa patagonskega noja. Zapeljemo se do največjega jezera v regiji, Lago Grey, po katerem plujejo kosi ledu, ki so se odlomili od ledenika. Postanek naredimo za obisk tudi legendarno jame Milodon, kjer so bili najdeni prazgodovinski fosili, stari cca 14000 let, vključno s sabljezobim tigrom in velikanskim lenivcem, ki tehta več kot eno cono.
  Nočitev.

6. dan

KRIŽARJENJE PO FJORDIH (ladjica, peš)

Zajtrk. Dan bomo preživeli na celodnevnem križarjenju po Seno Ultima Esperanza (Fjord zadnjega upanja) in obiskali spektakularne Serrano in Balmaceda ledenike, dostopne le s čolnom. Občudovali bomo prečudovito pokrajino v narodnem parku, čilskem največjem naravnem rezervatu. Nepozabna doživetja. Pozno kosilo v restavraciji. Nočitev.

7. dan

P. NATALES - EL CALAFATE (transferji cca 280km, 4-4,5 ur, peš)

Zajtrk. Vožnja skozi slikovito pokrajino v El Cafalate, prijetno vasico na južni obali jezera Argentino. Prvotno je bila vasica zatočišče za trgovce za volno, danes pa služi kot vstopna točna v Nacionalni park Los Glaciares. Namestitev, nočitev.

8. dan

EL CALAFALE-LEDENIK UPSALA-EL CALAFATE (ladjica, peš)

Zajtrk. Med križarjenjem po jezeru Lago Argentina bomo najbolj očarani nad ledenikom Upsala Glacier, saj je eden najdaljših, dolg je namreč kar 56 kilometrov. Z ladjico se bomo zapeljali vse do ledenika, se sprehodili po terasah… Nočitev.

9. dan

IZLET LEDENIK PERITO MORENO (transferji 160km, 3 ure, peš)

Zajtrk. Ne bi bili v Argentini, če ne bi videli izjemnega ledenika Perito Moren, katerega ledena gmota pokriva 250km2. Je eden redkih ledenikov na svetu, ki še vedno napreduje. Izjemno! Med sprehodom se ledeniku se bomo čudili osupljivim pogledom, z malo sreče pa bomo lahko videli, kako se kosi ledu lomijo in padajo v vodo. Možnost trekinga po ledu (doplačilo, le do 65 let).
  Nočitev.

10 dan

EL CALAFATE - USHUIAIA (transferji cca 20km, polet 1,5 ure, peš)

Po zajtrku bomo poleteli na Ognjeno zemljo, v Ushuaio. Nahajali se bomo le 1200 km od Antarktike. Lahko rečemo da smo na »koncu sveta«. Med križarjenjem po kanalu Beagle bomo opazovali morske leve, albatrose in druge patagonske živali ter uživali obkroženi s čudovito naravo. Postanek na otoku Martillo, kjer se nahaja kolonija Magellanovih pingvinov. Namestitev, nočitev.

11. dan

IZLET V TIERRA FUEGO (vlak, peš)

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v nacionalni park Tierra del Fuego. V park se bomo odpeljali s starim zaporniškim vlakom. Na sprehodu po parku nas bo spremljal strokovnjak za naravoslovje, postanke bomo naredil na »zadnji pošti sveta«, kjer bomo napisali bližnjim razglednico ali pa si v potni list vtisnili žig. Nočitev.

12. dan

USHUAIA - BUENOS AIRES (transferji cca 30km, polet 3,5 ure, peš)

Zajtrk. Polet v Buenos Aires, glavno mesto Argentine, imenovan tudi Pariz Južne Amerike. Prevoz v hotel, nočitev.

13. dan

BUENOS AIRES (transferji cca 40km)

Zajtrk. Ogled mesta bomo začeli na trgu Plaza de Mayo, na katerem se nahaja La Casa Rosada (predsednikova roza hiša), ter katedrala. Peljali se bomo mimo operne hiše do pokopališča Recoleta in grobnice Evite Peron. Nadaljujemo do La boce, barvite četrti in mesta, kjer je stalo prvotno pristanišče. Krate sprehod po tej edinstveni soseski. Sledi obisk San Telma, priljubljenega zbirališča umetnikov. Vrhunec dneva bo obisk znamenitega Tango kluba, kjer bomo imeli kratek tečaj tanga.

14. dan

BUENOS AIRES-LJUBLJANA (transferji cca 20 km, polet s presedanji)

  Zajtrk. Prevoz na letališče in polet s prestopi proti Ljubljani.

15. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

vroče potovanje-vroča cena
From 2599€
vroče potovanje-vroča cena
From 3049€
vroče potovanje-vroča cena
From 4799€
vroče potovanje-vroča cena
From 2599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Argentino in Čile - 19239

Price
4399€ per person
Duration
15 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *