Cena
že od 1049€ po oseba
Čas Trajanja
9 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min. 6

Rdeče Morje, nežna sapica in ležalnik na plažah Hurgade, večni Nil in starodavni templji. Počitnice v Hurgadi 5* in pravljični Nil na krovu ladje 5*

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Hurgada
Datum Odhoda
22. oktobra, 2021
Več Informacij
Enoposteljna soba: 335 zdravstvena asistenca v tujini: izleti - Kairo, Abu Simbel:
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev ladja in hotel 5*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dopolnitve
OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.
Obvezna Doplačila
manjša skupina 6-9 oseb: 119€ vizum: 30€

V deželi Faraonov – NS 19109

Starodavna dežela je nastala zaradi veličastnega Nila. Darežljivost velike reke Nil je omogočila vse kar je nastalo v Egiptu pred tisočletji. Hkrati pa še danes omogoča vse kar Egipt ima. Rečno potovanje, po tako izjemni reki, postane za vsakogar ena od temeljnih potovalnih izkušenj. Faraonski blišč in prekletstva, zelene doline in neizmerna puščava. Rdeče morje in čudoviti svet koral, storitve allinclusive in kaj bi sploh še lahko dodali?

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.

COVID trenutni ukrepi:

Uredba egiptovske vlade določa, da popolnoma cepljeni ne potrebujejo PCR testa od vstopu v Egipt.

Pogoji:vstop 14 dni ali več po drugem cepljenju (z Johnson & Johnson po prvem in edinem cepljenju)

 • dokument o dokazilu o cepljenju mora imeti QR kodo za preverjanje in mora biti v papirnati obliki
 • dokument o dokazilu o cepljenju ne sme vsebovati sprememb ali prilagoditev
 • otroci, stari od 6 do 18 let potrebujejo negativni test PCR. Če so otroci že v celoti cepljeni in to lahko dokažejo z uradnim dokumentom, PCR test ni potreben.

NECEPLJENI: Potreben je veljaven negativen PCR test za vstop v Egipt, ki ne sme biti starejši od 72 ur in izdan v angleškem oziroma arabskem jeziku.

Stroški testov niso vključeni v ceni.

 

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Hurgada (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z klimatiziranimi avtobusi-kombiji turistične kategorije, 4 noči -križarjenje po Nilu na ladji 5* od Luxorja do Assuana na bazi polnega penziona, 3x nočitev v hotelu 5* v Hurgadi – storitev na bazi vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, osnovno nezgodno zavarovanje, lokalni vodniki in slovenski vodja poti ter organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 119€
vstopni vizum 30€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 285€
Izlet v Abu Simbel, Izlet v Kairo – po želji, cena odvisna od števila interesentov

NS: 19109

 • 1. dan:
 • 2. dan:
 • 3. dan:
 • 4. dan:
 • 5. dan:
 • 6. dan:
 • 7. dan:
 • 8. dan:
 • 9. dan:
 • 11. dan:
1. dan:

LJUBLJANA - HURGADA

Zbor potnikov v Ljubljani. Polet iz Ljubljane oziroma prevoz do okoliškega letališča. Prijava na polet preko enega izmed letališč do Hurgade. Po nočnem pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev.
2. dan:

HURGADA

Bivanje na osnovi allinclusive storitev v dodeljenem hotelu kategorije 5* na plaži. Dan prost za počitek, oddih ob Rdečem morju ali samostojno odkrivanje letovišča Hurgada.

3. dan:

HURGADA

Bivanje na osnovi allinclusive storitev v dodeljenem hotelu kategorije 5* na plaži. Dan prost za počitek, oddih ob Rdečem morju ali samostojno odkrivanje letovišča Hurgada.

4. dan:

HURGADA - LUXOR

Zajtrk. Zgodnji odhod na daljšo pot z avtobusom do Luxorja. Ob prihodu si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Namestitev na ladji 5*, kosilo. Popoldan se bomo zapeljali na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Večerja, nočitev.

5. dan:

LUXOR-ESNA-EDFU

Po zajtrku ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.
V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev.

6. dan:

EDFU-KOM OMBO

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

7. dan:

ASSUAN

Še pred zajtrkom možnost izleta z avtobusom v Abu Simbel (doplačilo).
Zajtrk. Dan namenjen odkrivanje Assuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev.

8. dan:

ASSUAN-HURGADA

Zajtrk. Slikovita vožnja z avtobusom do Hurgade. Med potjo se bodo nudili pogledi na spokojna zelena polja, vasice ter puščavo. Ob prihodu v Hurgado sledi krajši panoramski ogled in večerja v restavraciji. Prevoz na letališče in prijava na polet.

9. dan:

HURGADA - LJUBLJANA

Zgodnji prevoz na letališče. Polet preko enega izmed letališč do Ljubljane oziroma okoliškega letališča in prevoz do Ljubljane.

11. dan:

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1749€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Egiptu, pravljično križarjenje po Nilu in oddih v Hurgadi

Cena
že od 1049€ na osebo
Trajanje
9 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min. 6

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *