Cena
že od 1339€ po oseba
Čas Trajanja
8 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min. 10

Večni Nil in starodavni templji. Pravljični Nil na krovu ladje 5*

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Hurgada
Datum Odhoda
29. januarja, 2023 00:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
Enoposteljna soba/kabina: 210€ izlet v Abu Simbel: 135€ enoposteljni kupe na vlaku: 98€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Obvezna Doplačila
manjša skupina 10-14 oseb: 150€ vizum: 30€ napitnine/vodniku na poti: 50€

V deželi Faraonov 

Starodavna dežela je nastala zaradi veličastnega Nila. Potovanje po Egiptu je pravljično doživetje. Darežljivost velike reke Nil je omogočila vse kar je nastalo v Egiptu pred tisočletji. Hkrati pa še danes omogoča vse kar Egipt ima. Brez potovanje po Egiptu težko doumemo kaj pomenijo dosežki starodavnih civilizacij, kaj so in kako so nastale čudovite arhitekturne kreacije. Na kratkem potovanju kar težko zaobjamemo vse, a jedro vam izluščimo in tako enostavno predstavimo, da si pridobite prijetno sliko in vtis o tej bogati deželi v vseh pogledih. Rečno potovanje, po tako izjemni reki, postane za vsakogar ena od temeljnih potovalnih izkušenj. Faraonski blišč in prekletstva, zelene doline in neizmerna puščava.

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi pri minimalno 15 potnikih.

Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Hurgada in nazaj(oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, vlak-spalnik Asuan-Kairo,  prevozi z klimatiziranimi avtobusi turistične kategorije, 3 noči -križarjenje po Nilu na ladji 5* od Luxorja do Assuana na bazi polnega penziona, 1 x nočitev z večerjo na vlaku spalniku ,1 x nočitev v hotelu 4* v Kairu, 1 x kosilo v Kairu, 1 x nočitev v Hurgadi v hotelu 4*, ogledi po programu z vstopninami, osnovno nezgodno zavarovanje, lokalni vodniki in slovenski vodja poti ter organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 150€

vstopni vizum 30€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba/kabina     215€

enoposteljni kupe na vlaku    98€

 

 • 1. dan:
 • 2. dan:
 • 3. dan:
 • 4. dan:
 • 5. dan:
 • 6. dan:
 • 7. dan:
 • 8. dan:
1. dan:

LJUBLJANA - HURGADA

Zbor potnikov v Ljubljani. Polet iz Ljubljane oziroma prevoz do okoliškega letališča. Prijava na polet preko enega izmed letališč do Hurgade.

2. dan:

HURGADA -LUXOR

Po pristanku v Hurgadi se bomo z avtobusom odpeljali skozi puščavo v Luxor. Ob prihodu si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Namestitev na ladji 5*, kosilo. Popoldan se bomo zapeljali na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Večerja, nočitev.

3. dan:

LUXOR - ESNA - EDFU

Po zajtrku ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.
V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev.

4. dan:

EDFU - KOM OMBO

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

5. dan:

ASSUAN - KAIRO

Še pred zajtrkom možnost izleta z avtobusom v Abu Simbel (doplačilo).
Zajtrk. Dan namenjen odkrivanje Assuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Vkrcanje na vlak spalnik, večerja, nočitev.

6. dan:

ASSUAN - KAIRO

Zajtrk. Prihod v Kairo. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo. Popoldan bo namenjen preživljanju časa na bazarju Khan El Khalili. Nočitev.

7. dan:

KAIRO - HURGADA

Po zajtrku sledi slikovita vožnja z avtobusom do Hurgade. Ob prihodu v Hurgado sledi krajši panoramski ogled. Prevoz v hotel, namestitev, nočitev

8. dan:

HURGADA - ISTANBUL - LJUBLJANA

Zgoden jutranji prevoz na letališče. Polet do Istanbula. Po pristanku sledi ogled velemesta na dveh kontinentih: Taksim trg, ki ga krasi spomenik Neodvisnosti zgrajen v čast nastanka turške republike leta 1928 in prvega predsednika Ataturka. Taksim je čudovito izhodišče za naš sprehod skozi najbolj prepoznavno ulico v Istanbulu, Ištiklal, sledil bo ogled egipčanskega bazarja začimb Misir, ki ima skupaj 85 trgovin, ki prodajajo začimbe, turške slaščice (lokum) in druge sladkarije, nakit, spominke ter suho sadje in oreščke, za konec pa se bomo sprehodili še po osrednjem trgu Sultanahmet Meydanı (Trg Sultana Ahmeda), ki se nahaja na mestu, kjer je v preteklosti bil pozicioniran Carigrajski ali Konstantinov hipodrom. Hipodrom je bil zbirališče ljubiteljev konjskih dirk, dirk z vozovi in ​​gladiatorskih bojev, hkrati pa tudi središče vseh dogajanje v mestu. Trg obkrožajo biseri Istanbula; Modra mošeja, Hagija Sofija in Topkapi palača. Seveda bo časa tudi za turško kulinariko, ko si boste lahko privoščili kakšno baklavo, turško kavo in še kaj. Prosto za nakupe. Povratek na letališče, polet proti Ljubljani.

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2890€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3249€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2749€
vroče potovanje-vroča cena
Od 999€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po Egiptu, pravljični Nil, Kairo in postanek v Istanbulu

Cena
že od 1339€ na osebo
Trajanje
8 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min. 10

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *