vroče potovanje-vroča cena
Cena
779€ po osebi
Trajanje
5 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 25 potnikov

Očarljiva Lizbona in Porto, potovanje na zahod Evrope

Portugalski mestni skok na kvadrat! - 5 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Očarljiva Lizbona in Porto Potovanje na Portugalsko nam bo razkrilo najmogočnejši mesti. Porto in Lizbona nas bosta navdušila, utrip teh jugozahodnih evropskih mest je nekaj povsem unikatnega, zato nihče ne more trditi, da so vsi city brejki enaki, Portugalska nudi svoji velemesti v pristni podobi. Zatorej odkrijmo Porto in Lizbono skupaj, odkrijmo zakaj sta očarljiva...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
PORTO
Datum in čas začetka potovanja
27. avgusta, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 139€ izlet po dolini reke Douro: 65€ Fado: 55€ prevoz do/iz letališča Benetke: 55€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Ogledi po programu brez vstopnin
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Dodatne cene
skupina 15-24 potnikov: 95€ odhod 27.8.: + 60€

Očarljiva Lizbona in Porto

Potovanje na Portugalsko nam bo razkrilo najmogočnejši mesti. Porto in Lizbona nas bosta navdušila, utrip teh jugozahodnih evropskih mest je nekaj povsem unikatnega, zato nihče ne more trditi, da so vsi city brejki enaki, Portugalska nudi svoji velemesti v pristni podobi. Zatorej odkrijmo Porto in Lizbono skupaj, odkrijmo zakaj sta očarljiva Lizbona in Porto … Od vina, skozi bogato zgodovino, neopisno lepo kulturo in krajino, pa do odlične kulinarike… mhmmm to je resnično pravo, intenzivno in kratko doživetje.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih potnikov. Cena je višja za 95€ po osebi v rangu potnikov 15-24.

Vizum: ni potreben
Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Benetke-Lizbona in Porto-Benetke v ekonomskem razredu, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, zunanji ogledi brez vstopnin, vodja poti in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV . Vstopnine niso vključene v ceno, cca 50€ na poti. Obvezno plačilo mestne takse na kraju samem 2-3 EUR po osebi/dan. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 15.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 15-24 potnikov 95€

odhod  27.8. + 60€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 139€
izlet po dolini reke Douro 65€
Fado 55€
prevoz do/iz letališča Benetke 55€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
1. dan

(LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA

Zbirno mesto na letališču Benetke. Prijava na polet proti Lizboni. Po pristanku bomo na panoramskem ogledu spoznavali glavne znamenitosti cvetoče prestolnice: mostova 25. aprila in Vasco da Gama, ki prečita reko Tejo, se sprehodili po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, mimo samostana Jeronimos, stolpa Belem in spomenika Kristusu Kralju, po Liberty aveniji in do Rossio trga, Katedrale in cerkve Sv. Antona. Nad nami bo dominiral grad Sao Jorge. Prevoz v hotel, namestitev, nočitev. Zvečer priporočamo obisk lokala v kateremu bomo prisluhnili tipični portugalski glasbi – fadu.

2. dan

LIZBONA- CABO DA ROCA- NAZARE - BATALHA – FATIMA

Zajtrk. Vožnja v Park Narodov, krajši postanek za ogled. V nadaljevanju se bomo odpravili na skrajnji zahodni rt Evrope in opazovali stičišče kopnega in Atlantika v čudoviti interakciji. V nadaljevanju poti postanek za obisk Sintre, nekdanjega kraljevega središča Portugalske s čudovito palačo iz 15. stoletja. Naslednji postanek bo za obeležitev slikovite ribiške vasice Nazare, kjer se bomo tudi sprehodili in doživeli vpliv iz preteklih časov in nato skočili še do Obidosa, mesteca obdanega s srednjeveškim obzidjem in utrdbo. Vožnjo bomo nadaljevali proti Fatimi in se na poti ustavili za obisk samostana Santa Maria da Vitoria v Batalhi. Ob prihodu namestitev in nočitev.

3. dan

FATIMA-PORTO

Po zajtrku postanek za obisk romarskega središča v Fatimi s svetiščem Virgen do Rosario in pastirsko votlino. Nato bomo nadaljevali proti Portu. Mesto se ponaša s cerkvijo Sv. Frančiška, katedralo avenijo Aliados, zanimivim poslopjem Sao Bento in seveda nepozabnim predelom Porta Ribeira, kjer domujejo stare hiše in pristne tržnice. Zaključek ogledov z vožnjo po reki Duro in obiskom vinske kleti ter pokušino izbranih vin. Namestitev in nočitev.

4. dan

PORTO

Zajtrk, nočitev. Prosto za individualne oglede. Predlagamo (doplačilo) celodnevni izlet po dolini reke Douro, za katero je značilno veličastno gričevje in slikovita pokrajina. Vozili se bomo ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo porta, znamenitega portugalskega vina. Postanek v prekrasnem mestecu Amarente z ogledom največje znamenitosti v mestu cerkve in samostana San Goncao iz leta 1540. Nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajino v dolino Corgo, vse do mesteca Villa Real, kjer bomo naredili postanek pri baročni vili Solar de Mateur, ki jo krasi milijone steklenic vina Mateus Rose. Nadaljujemo do mesta Pinhau, kjer si bomo ogledali eno izmed številnih kleti. Popoldanski povratek v Porto. Nočitev.

5. dan

PORTO-LJUBLJANA

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet preko enega izmed letališč do Benetk.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Očarljiva Lizbona in Porto, potovanje na zahod Evrope - 19564

Price
779€ per person
Duration
5 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *