Mehika, potovanje v Srednjo Ameriko, na rajske plaže -19235

vroče potovanje-vroča cena
Cena
2199€ po oseba
Čas Trajanja
11 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Potnikov
min. 20 potnikov

Mehika, potovanje v Srednjo Ameriko, oddih na rajskih plažah

Po sledeh Majev in Zapotekov v družbi nebeške narave
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Srednja Amerika Odkrij Srednja Amerika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
CANCUN
Datum Odhoda
22. oktobra, 2021 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 326€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: Za Mehiko vizum ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 10-14 potnikov: 198€ skupina 15-19 potnikov: 118€

Mehika je prava poslastica Srednje Amerike, kjer se vsako potovanje dotakne bogate zapuščine Majev in Zapotekov. Potovanje v Mehiko je vselej popolno doživetje, sam nam ob dobrodušni energiji prebivalcev pričara vse lepote narave, kulture in kulinarike v svoji polnosti in celovitosti. Veličastje templjev in arhitekturnih dosežkov starih civilizacij, naravne lepote peščenih obal in kanjonov, gorskih vasic in čudovitih kataraktov, tekila vsekakor ne sme biti izvzeta, saj predstavlja nacionalno pijačo, a res je tudi, da pomaga pri premagovanju dolgih transferjev po mehiških poteh.

 

 

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 60 € po osebi.

Cepljenje:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Za Mehiko vizum ni potreben
CENA VKLJUČUJE:
Navedene letalske prevoze z letališkimi pristojbinami, prevoze s klimatiziranimi avtobusi/kombiji in s čolni, 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4* (Tulum/Playa del Carmen na bazi allinclusive), 7x kosilo/večerja v restavraciji, all inclusive na obali, vstopnine po programu s pristojbinami za nacionalne parke, zavarovanje z asistenco v tujini, slovenski vodja poti in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 198€
skupina 15-19 potnikov 118€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 326€

Meksiko

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA - MEXICO CITY (polet s presedanji, transfer cca 15km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Mehiki. Po pristanku prevoz v hotel, večerja in nočitev.

2. dan

MEXICO CITY - PUEBLA (transferji cca 140km, 4 ure, peš)

Zajtrk. Na dopoldanskem ogledu mesta si bomo ogledali glavni trg Zocalo, dominikansko katedralo, vladno palačo, stenske poslikave Diega Riviere. Nato bomo nadaljevali po aveniji Reforma in Chapultepec in čas bo da se usmerimo proti mestu Angelov - Puebli. Po ogledih sledi pot skozi nacionalni park preko prelaza in mimo še delujočih vulkanov Popocatepetl in Ixtaccihuatl. Postanek na razgledni točki za ovekovečenje teh mogočnih lepotcev. Ob prihodu v Pueblo namestitev, večerja in nočitev.

3. dan

PUEBLA - OAXACA (transferji cca 340km, 6 ur, peš)

Po zajtrku bomo raziskali Pueblo, ki je izrazito prepoznavna po svojih imenitnih poslopjih iz kolonialne dobe in španskem arhitekturnem slogu, morda še bolj pa po izdelkih iz keramike. V zgodovinskem središču mesta bomo obiskali osrednji trg s katedralo in kapelico Rosario. Nato nadaljevanje poti proti Oaxaci, kjer se bomo povzpeli do prestolnice Zapotekov na Monte Albanu. Gre za sploh enega prvih centrov Srednje Amerike kjer so imeli Zapoteki svoje središče dobrih tisoč let. Glavni trg, stopnišča med terasami, oltarji, stele in grobnice nas bodo naravnost osupnile. Po ogledu pa večerja, namestitev in nočitev.

4. dan

OAXACA - TUXTLA (transferji cca 500km, 9 ur, peš)

Po zajtrku se bomo odpravili na najdaljši odsek poti. Spremljalo nas bo razgibano površje, rastje in mesta ter zaselki. Po prihodu na območje Tuxtle namestitev, malce predaha in večerja.

5. dan

TUXTLA - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (transferji cca 110km, 3 ure, čolni, peš)

Zajtrk. Že bomo ponovno na poti. Tokrat bo prvi cilj kanjon Sumidero, ki se uvršča v nacionalni park in je dom ameriškim krokodilom. Park kot kanjon sam sta pomembna v gospodarstvu tako s turističnega kot energijskega vidika, saj na reki Grijalva, katera teče skozi kanjon, stoji veliki jez hidrocentrale imenovan Manuel Moreno Tores. Naravni fenomen bomo najbolje spoznali na vožnji s čolni skozi kanjon. Nato nadaljevanje do San Cristobala. Najprej se bomo podali na panoramski ogled mesta, ki je izhodiščna točka za obisk pristnih indijanskih vasic v okolici. Nato večerja in nočitev.

6. dan

SAN CRISTOBAL - PALENQUE (transferji cca 230 km, 5,5 ur, peš)

Po zajtrku bomo obiskali indijansko vasico San Juan Chamula in se spoznali z njegovimi prebivalci, pri katerih je še živo prisotno izročilo Majev. Kljub njihovi katoliški veroizpovedi pa so njihovi obredi prej pogansko obarvani. Še postanek za ogled značilnega bivališča, morda kakšen nakup ročnih izdelkov… Nato bomo nadaljevali do novega fenomena narave, ko bomo postali za ogled katarakta na Agua Azul reki. Smaragdne barve nas bomo popolnoma prevzele. Še do Palenqueja, pomembnega središča Majev in sledil bo ogled slovitega arheološkega parka s Piramido inskripcij, kjer so odkrili tudi sarkofag kralja Pakala. Obiskali bomo tempelj boga Sonca, tempelj križa in osrednjo palačo. Čas bo za večerjo in nočni počitek

7. dan

PALENQUE - UXMAL (transferji cca 500km, 7,5 ur, peš)

Zajtrku bo sledil prevoz do Uxmala. V arheološkem parku se nahaja bogata bera dobro ohranjenih spomenikov, katere so na višku svoje civilizacije zapustili Maji. Le - ti se uvrščajo med najbolje ohranjene v Mehiki in dajejo obiskovalcu celostni vtis o podobi veličastnih majevskih mest. Izmed vseh prav gotovo izstopajo osrednja piramida Guesser, Nunski kvadrant, guvernerjeva palača in igrišče za igre z žogo (včasih tudi glavo). Malce prosto in privoščila se nam bo večerja. Nočitev.

8. dan

UXMAL - CHICHEN ITZA - TULUM (transferji cca 350 km, 5 ur, peš)

Po zajtrku se bomo mimo Meride, kjer si bomo »belo mesto« ogledali na panoramski vožnji. Nato se bomo usmeri proti najbolj poznanim in navdušujočim ostankom Majev. V Chichen Itzi si bomo ogledali ta fenomenalni arheološki park. Izjemnost zapuščine je v razsežnosti in mnoštvu templjev, palač, kopališč, žrtvenih oltarjev in drugih, čudovitih kamnitih poslopij, ki so jih ustvarjali Maji. Bogastvo Chichen Itze je bilo dopolnjeno še s prihodom Toltekov, ki so dodali svoj neizbrisen pečat na področju edinstvene stavbarske tehnike. Po ogledu še do obalnega Tuluma, namestitev v allinclusive hotelu na obali in prosto za plavanje ali počitek. Nato večerja in nočitev.

9. dan

TULUM (transferji cca 20 km, peš)

Po zajtrku najprej na ogled znamenitih obalnih ruševin templja v Tulumu. Utrjeni kompleks na obalnem klifu je predstavljal križišče takratne pomorske in kopenske trgovine Majevskega območja. Veljal je za glavno pristanišče Cobe in bil močno utrjen z več kot 900 m dolgim, 3-5 m visokim in do 8 m širokim obzidjem. Svoj vrhunec je Tulum doživljal med 13. in 15. stoletjem, ko je kljuboval celo španskim konkvistadorjem. Žal so prebivalci mesta, poznani po trgovanju z obsidianom, končno podlegli številnim boleznim, ki so jih prinesli priseljenci in zavojevalci. Poglavitne pozornosti bo deležen kompleks Castilo z obdajajočima templjema. Po ogledu in čudoviti panorami na odprto morje bo čas za povratek v hotel. Bivanje na osnovi allinclusive. Nočitev.

10 dan

TULUM - CANCUN (transferji cca 120 km, 2 uri, polet s presedanji)

Po zajtrku prosto do odhoda na letališče v Cancunu. Vožnjo nam bo krajšala lepa silhueta obalne linije. Prijava in polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.

11. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz v Ljubljano.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Srednja Amerika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2299€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3255€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3849€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3899€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Mehika, potovanje v Srednjo Ameriko, na rajske plaže -19235

Cena
2199€ na osebo
Trajanje
11 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Popotniki
min. 20 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *