Kostarika in Panama – 19295

vroče potovanje-vroča cena
Cena
3749€ po osebi
Trajanje
13 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Potniki
min. 10 potnikov

KOSTARIKA in PANAMA

Potovanje v idilo narave 13 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Min. 10 potnikov Cena: 3.749 € pri min 16 potnikih Obvezna doplačila: Manjša skupina 10-15 oseb +320 € Doplačila po želji: Enoposteljna soba 455€ Vključeno: Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi po programu z manjšimi avtobusi ali kombiji, čolni, trajekt, nočitve z zajtrkom v preverjenih hotelih 3*, lodžih in preprostih gostiščih, navedena...

Kaj je vključeno

Destinacija
Srednja Amerika Srednja Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
PANAMA CITY
Datum in čas začetka potovanja
22. oktobra, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Doplačila po želji: Enoposteljna soba 455€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: ni potreben Cepljenje: Priporočljiva je zaščita pred malarijo več na: www.zdravinapot.si
Dodatne cene
skupina 10-15 oseb: 320€

Min. 10 potnikov
Cena: 3.749 € pri min 16 potnikih
Obvezna doplačila:
Manjša skupina 10-15 oseb +320 €
Doplačila po želji:
Enoposteljna soba 455€
Vključeno: Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi po programu z manjšimi avtobusi ali kombiji, čolni, trajekt, nočitve z zajtrkom v preverjenih hotelih 3*, lodžih in preprostih gostiščih, navedena kosila in večerje, vsi ogledi z vstopninami, lokalni vodniki in slovenski vodja poti, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000€), določeni zunanji ogledi znamenitosti potekajo peš, organizacija potovanja.
Napitnine niso vključene, na poti 75€ po osebi.
Cepljenja: Priporočljiva je zaščita pred malarijo več na: www.zdravinapot.si. Vizum ni potreben.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

LJUBLJANA - SAN JOSE (polet s presedanjem, krajši transfer)

Zbor v Ljubljani in polet/prevoz do odhodnega letališča. Let s presedanjem. Pristanek, ureditev vstopnih formalnosti in transfer v hotel. Namestitev in nočitev.

2. dan

SAN JOSE (transferji 260km, 7 ur, zmerno peš)

Zajtrk. Dopoldanski krajši orientacijski ogled mesta na panoramski vožnji: trg demokracije, palača državnega sodišča, fontana Hispanidad, kompleks nacionalnega teatra in univerze… Sledil bo prevoz v divjino in sredi nacionalnega parka nas bo prevzela simetrična podoba ognjenika Irazu. Izlet h kraterju vključuje zmeren pohod in je zato podvržen volji članov skupine. Kosilo na poti v restavraciji. Nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini na karibsko obalo. Morska idila v Puerto Viejo nas čaka. Namestitev in nočitev.

3. dan

PUERTO VIEJO (zmerno peš)

Zajtrk. Obisk idile flore in favne, bujna vegetacija in njena raznolika zasedba nas bo očarala v botaničnem parku Finca la Isla. Na sprehodu fotografskih presežkov bomo spoznavali tudi ptice in žabe, ki so varne doma v zavetju gostega rastja. Kot nalašč bo priložnost tudi za pokušino prave čokolade, njene sestavine pa seveda povsem bio in lokalno izkoriščene. Kosilo bomo imeli v restavraciji po zaključenih ogledih. Vrnitev, popoldan pa bo prosto za samostojne aktivnosti. Za konec dneva pa se bomo zopet skupaj odpravili na avanturo - večerno snorklanje ob sončnem zahodu. Je sploh lahko še lepše? Nočitev.

4. dan

PUERTO VIEJO (krajši transfer, srednje zahtevno peš)

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili ogledu parka narave Gandoca Manzanillo. Tod reka Colces ustvarja slikovito mokrišče, zapleten sistem kanalov pa nudi vse potrebno za preživetje plazilcem, ptičem, ribam in sesalcem vseh vrst. Peš se bomo odpravili na odkrivanje sveta živali, prisluhnili navodilom naših usposobljenih vodnikov in se prepustili srcu divjine. Povratek in prosto do večerje, nočitev.

5. dan

PUERTO VIEJO - BOCAS DEL TORO (transferji 120km, 3 ure, trajekt, krajši sprehodi)

Zajtrku bo sledila vožnja v Panamo. Nepozabno doživetje bo že vožnja s trajektom na otok Bocas del Toro (bikovo ustje), kjer se bomo nastanili za odkrivanje še enega kotička nebes tu na zemlji. Kosilo bomo imeli na poti. Ob prihodu namestitev prvi orientacijski ogledi. Nočitev.

6. dan

BOCAS DEL TORO (krajši transferji, čolni, snorklanje)

Zajtrk. Dan namenjen početju vsega z razlogom. Najprej bomo obiskali plažo rdečih žab (ime ima z razlogom), po zanimivi izkušnji pa se bomo vkrcali v naša plovila in se odpravili še na izlet v zaliv delfinov (ime ima z razlogom), imeli bomo tudi možnost plavanja, za konec pa bomo obiskali še park mangrov in se poučili o njihovem pomenu za ekosistem in zaščito podobe narave. Kosilo bomo imeli v času ogledov. Popoldan prosto. Nočitev.

7. dan

BOCAS DEL TORO (krajši transferji, čolni, krajši sprehodi)

Po zajtrku pa bo čas za nekaj drugačnega. Spoznavali bomo kulturo, običaje in rokodelske veščine otoških staroselcev, h katerim se bomo podali s čolni. Etno izkušnja na otoku Bastimentos bo še ena izmed nepozabnih doživetij na poti. Kosilo v centru in nato povratek. Popoldan prosto. Nočitev.

8. dan

BOCAS - BOQUETE (transferji 180km, 4 ure, trajekt, krajši sprehodi)

Zajtrk. Prevoz s trajektom na celino in nadaljevanje poti v Boquete. Kosilo bomo imeli na poti, kjer bo dosti vijuganja med z gostim rastjem obdanimi griči, hribi in vzpetinami. Ob prihodu v gorsko središče se bomo namestili, nato pa se bomo podali na prvi orientacijski ogled območja. Nočitev.

9. dan

BOQUETE (krajši transferji, pohod k ognjeniku Baru)

Zajtrku sledi dopoldanski pohod do ognjenika Baru. Pohod bo srednje zahteven, a po paši za naše oči in obilici dela za naše fotoaparate se bo našlo tudi nekaj za naše telo - lokalno kosilo bomo imeli v idili narave. Popoldan prosto, oziroma možnost obiska kavne plantaže ali raftinga, samostojnih sprehodov… Nočitev.

10 dan

BOQUETE - SANTA CATALINA (transferji 275km, 5 ur, krajši sprehodi)

Zajtrk in transfer na pacifiško obalo. Kljub daljši poti bo dosti animacije za naše oči, ustavili pa se bomo tudi za pokušino eksotičnega sadja. Po prihodu namestitev. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti ali obisk plaže in kopanje v Pacifiku. Pozno popoldan pa bomo obiskali obalno središče Santa Catalina in se prepustili večernemu utripu ter povečerjali. Nočitev.

11. dan

SANTA CATALINA - PANAMA CITY (transferji 380km, 6,5 ur, krajši sprehod)

Zajtrk. Dopoldan še prosto za kopanje oziroma počitek, opoldanska odjava in prevoz v Panama City. Kosilo bomo imeli na poti. Prihod v prestolnico Paname in namestitev. Nočitev.

12. dan

PANAMA CITY (krajši transferji, zmerno peš, polet s presedanjem)

Zajtrk. Sledila bo panoramska vožnja skozi Panama City, Quarry Heights in obisk razgledišča Amador, za spoznavanje Casco Viejo (predel San Felipe) pa nas bo najbolje pripravil kar enourni sprehod skozi zgodovino in magični labirint zapeljivih ulic. Izlet bo vključeval tudi postanek pri sistemu zapornic Miraflores, kjer se bomo poučili o pomenu in zgodovini izgradnje panamskega kanala, tudi kak statistični podatek o aktualni rabi pa ne bo odveč. Kosilo in še nekaj prostega za zadnje nakupe. Prevoz na letališče, prijava in polet proti Evropi. Obrok na letalu.

13. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Nadaljevanje poleta s presedanjem v Ljubljano/okoliško letališče s transferjem do Ljubljane.

vroče potovanje-vroča cena
From 2259€
vroče potovanje-vroča cena
From 2499€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Kostarika in Panama - 19295

Price
3749€ per person
Duration
13 dni
Destination
Srednja Amerika
Travellers
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *