Cena
1359€ po osebi
Trajanje
7 dni
Destinacija
Evropa
Potniki
min. 15 potnikov

Antična Grčija

  • Informacije
  • PROGRAM POTOVANJA:
  • Galerija
  • Vroče Potovanje
Grčija in zgodovina sta eno in isto Potovanje po celinski Grčiji nas popelje med najbolj znane ostanke stare grške civilizacije, doživetje je kot lekcija zgodovine v živo. Atene, Olimpija, Mikene, Delfi, Korintski kanal, Kalambaka in Meteora… Grčija – potovanje v zgodovino. Kje drugje kot ravno v Grčiji se je pričelo mnogo današnjih mejnikov človeštva. Znanje...

Kaj je vključeno

Destinacija
Evropa Evropa
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
ATENE
Datum in čas začetka potovanja
29. aprila, 2024 00:00 Poglej druge termine
Dodatne informacije
enoposteljna soba: 179
Cena vključuje
  • dvoposteljni sobi
  • letališke pristojbnine
  • Letalski prevoz
  • Nočitev v hotelih 3*
  • Ogledi po programu brez vstopnin
  • Organizacija in slovenski vodja poti
  • Spremstvo angleško govorečega vodnika
  • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
Cena ne vključuje
  • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
  • Osebni stroški
  • Storitve, ki niso posebej navedene
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dodatne cene
skupina 10-14 potnikov: 149€

Grčija in zgodovina sta eno in isto

Potovanje po celinski Grčiji nas popelje med najbolj znane ostanke stare grške civilizacije, doživetje je kot lekcija zgodovine v živo. Atene, Olimpija, Mikene, Delfi, Korintski kanal, Kalambaka in Meteora… Grčija – potovanje v zgodovino. Kje drugje kot ravno v Grčiji se je pričelo mnogo današnjih mejnikov človeštva. Znanje si bomo krepili, osvežili in prevetrili na tem zgodovinsko bogatem potovanju. Potovanje v zgodovino Grčije in njenih sosed, kolonij… Na potovanju pa ne bomo spoznavali samo svetlih trenutkov grške kulture in zgodovine, pač pa tudi obdobja sivine in seveda tudi tista iz popolne teme. Zato vsekakor lahko rečemo, da je tokratna izkušnja povsem v stilu Grčija potovanje v zgodovino.

 

OPOMBA:
Cena je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi pri optimalni velikosti 15 potnikov. V primeru manjše skupine ranga 10-14 oseb znaša doplačilo 149€ po osebi.

 

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Atene-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, transferji letališče-hotel-letališče in vsi navedeni prevozi s turističnimi avtobusi, mini busi ali kombiji, ogledi zunanjosti brez vstopnin, nočitve z zajtrki v hotelih 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, asistenca v tujini, lokalni predstavnik ter slovenski vodja poti, organizacija potovanja in DDV.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
– enoposteljna soba – na povpraševanje
– izleti po želji

– zdravstvena asistenca v tujini (odvisno od paketa)

  • 1. dan
  • 2. dan
  • 3. dan
  • 4. dan
  • 5. dan
  • 6. dan
  • 7. dan
1. dan

LJUBLJANA-ATENE

Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet oz. prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Atenam. Pristanek in prevoz do hotela. Namestitev.

2. dan

ATENE-KORINTSKI KANAL-MIKENE-NAVPLION-OLIMPIA

Po zajtrku sledi vožnja na polotok Peloponez v pokrajino Argolido. Prvi postanek ob Korintskem prekopu, zgrajenem konec 19. stoletja. Okoli 6 km dolg prekop povezuje Korintski zaliv s Saronskim in tako skrajša plovno pot ladij. Postanek za ogled antičnega Korinta z izjemno zgodovino, saj je na višku svoje moči tekmoval celo z Atenami. Vožnja do slavnih Miken s kiklopskim obzidjem in Levjimi vrati, eno od zibelk grške civilizacije. Ogled ostankov visoke kretsko-mikenske kulture in Atrejeve grobnice. Sledi vožnja do prve grške prestolnice Navpliona, slikovitega mesteca z mogočnim obzidjem, nad katerim dominira grad Palamidi. Sprehod po mestecu z edinstvenimi zgradbami, po promenadi ob morju. Popoldanska vožnja do Olimpije, namestitev, nočitev.

3. dan

OLIMPIJA-DELFI

Po zajtrku si bomo ogledali antično Olimpijo, že v davnini pomembo slavno preročišče, od leta 776 pr. n. št. pa prizorišču olimpijskih iger, ki so se vrstile vsako četrto leto v čast bogu Zevsu. Ogled arheološkega področja: gimnazij, palestra, Fidijeva delavnica, Herin tempelj, Zevsov tempelj… Obiskali bomo tudi muzej z zbirko okrasja (metop) z Zevsovega templja in Praksitelovega Hermesa. Popoldan nas bo pot vodila proti severu, čez Ahajo in čez impresivni most Rio-Antonio skozi Nafpaktos in Iteo do Delfija, nekoč najbolj svetega mesta na svetu in romarskega središča. Nočitev.

4. dan

DELPHI-KALAMBAKA

Zajtrk. Ogled muzeja v katerem se nahajajo predmeti, najdeni ob izkopavanju ter arheološkega področja: agore, zakladnice, Apolonovega templja, gledališče…).Nadaljevanje vožnje v Kalambako, ki bo naše izhodišče za obisk čudežne pokrajine Meteore. Nočitev.

5. dan

METEORA-ATENE

Zajtrk. Samostani Meteore so zgrajeni na izredno visokih in težko dostopnih naravnih kamnitih stolpih ter so za samostani na gori Atos najpomembnejša skupina pravoslavnih samostanov v Grčiji. Prvi puščavniki so se tukaj naselili v 11. stoletju, ko so v jamah Meteore našli zavetje in samoto. Od 14. do 16. stoletja je nastalo 24 samostanov, okrašenih s freskami in ikonami. Obisk enega ali dveh samostanov. Popoldanska vožnja do Aten, prestolnico Grčije, ki leži obdana z gričevjem na sredi atiške ravnice. Nočitev.

6. dan

ATENE

Zajtrk in vožnja do Panathinaikos stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Nadaljujemo z ogledom Akropolisa, nato pa se bomo peš sprehodili po Plaki, starem delu mesta, v katerem se nahaja veliko restavracij in malih trgovinic z izdelki domače obrti. Nočitev.

7. dan

LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na polet. Pristanek v Ljubljani oz. na okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane

Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Grčija - Potovanje v zgodovino -19519

Price
1359€ per person
Duration
7 dni
Destination
Evropa
Travellers
min. 15 potnikov

    Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *



      Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *