Egipt – sejem BIG 5 – ZAGOTOVLJENO

Cena
1299€ po osebi
Trajanje
6 dni
Destinacija
Afrika
Potniki
15
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
SEJEM BIG 5 v Egiptu že 5 let združuje celotno gradbeno verigo, vključno s tisoči industrijskih strokovnjakov in vodilnimi gradbenimi podjetji. Je ultimativna platforma za poslovni razvoj in član skupnega trga za vzhodno in južno Afriko (COMESA), ki ga sestavlja 21 afriških držav članic. Poleg vodilnih podjetij v gradbeništvu, se bodo predstavili v okviru sejma...

Kaj je vključeno

Destinacija
Afrika Afrika
Lokacija odhoda
Ljubljana
Lokacija prihoda
Kairo
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vizum in urejanje
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dodatne cene
Enoposteljna soba: 290€ Coris zavarovanje (kritje do 25000 EUR): 13,70€ Izlet v Aleksandrijo s kosilom: 120€

SEJEM BIG 5 v Egiptu že 5 let združuje celotno gradbeno verigo, vključno s tisoči industrijskih strokovnjakov in vodilnimi gradbenimi podjetji. Je ultimativna platforma za poslovni razvoj in član skupnega trga za vzhodno in južno Afriko (COMESA), ki ga sestavlja 21 afriških držav članic. Poleg vodilnih podjetij v gradbeništvu, se bodo predstavili v okviru sejma tudi arhitekti, strokovnjaki za upravljanje projektov in objektov ter tehnologij z navdihujočimi števili primerov, preizkušenih orodij najboljših praks in delili svoje strokovno znanje v živo na odru ter s pogovori in razpravami za okroglimi mizami.

Cena zajema: prevoz Ljubljana-Zagreb, letalski prevoz Zagreb-Kairo-Ljubljana v ekonomskem razredu z vključeno prtljago ter letališke pristojbnine, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 5*, vsi prevozi, vstopnine (razen vstopnine za vstop v piramido na področju Gize), 1 x prevoz hotel-razstavišče-hotel, 1 x kosilo v nacionalni restavraciji, 1 x večerja z programom na ladji, lokalnega vodnika, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje, organizacija potovanja. Napitnine niso vključene v ceno potovanja, vodniku na poti 45 EUR.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 290 EUR
 • Coris zavarovanje (kritje do 25000 EUR) 13,70
 • Izlet v Aleksandrijo s kosilom 120 EUR (min. 10 potnikov)

Opomba:

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 plačnikov.

 

Cepljenje: Ni potrebno.

Vizum: Je potreben

 

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

Ljubljana – Kairo

Zbor potnikov ob 10.00 uri v Ljubljani. Prevoz do Zagreba, prijava na polet proti Kairu. Po pristanku prevoz v hotel, nočitev.

2. dan

KAIRO

Zajtrk. Celodnevni ogled veličastnega glavnega mesta Egipta, enega največjih mest v Afriki, zgrajenega na bregovih reke Nil, mesta kontrastov, kjer se staro prepleta z novim, vzhod z zahodom. To kaotično mesto, v katerem je mešanica kultur logična posledica njegove dediščine, je kot muzej na prostem, ki vabi na popotovanje skozi čas v zgodovino najmogočnejših civilizacij na svetu.

Med raziskovanjem bomo obiskali predel Gize  s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča.  Kosilo v restavraciji, nato pa ogled delavnic papirusa in parfumerije. Kosilo v restavraciji in popoldan namenjen raziskovanju labirintnega bazarja Khan El Khalili. Nočitev.

3. dan

KAIRO

Zajtrk. Prevoz na razstavišče, dan namenjen ogledu SEJMA BIG 5. Večerni povratek v hotel, nočitev.

4. dan

KAIRO (ALEKSANDRIJA)

Zajtrk. Dan namenjen ogledu SEJMA BIG 5 ali ob doplačilu izletu v Aleksandrijo. Nočitev.

Po zajtrku vožnja do glavnega morskega pristanišča ob Sredozemskem morju. Mesto je leta 332 pr.n.št. ustanovil Aleksader Veliki in po njem je dobilo ime. Kot rezidenca dinastije Ptolemajcev je postalo glavno mesto in si kot središče znanosti pridobilo velik ugled. Potem ko so Aleksandrijo osvojili Rimljani, so spomeniki propadli in šele pod Mohamedom Alijem se je zanjo začelo novo obdobje obnove in razcveta. Aleksandrija je tako danes privlačno in živahno pristaniško mestece. Ogled mesta, katakomb, Pompejevega stebra, amfiteatra ter sprehod ob Quitbayevi trdnjavi, kjer je nekoč stal svetilnik – eno od sedmih čudes sveta. Kosilo v restavraciji. Vožnja v Kairo, nočitev.

5. dan

KAIRO-MEMPHIS IN SAKKARA-KAIRO

Zajtrk. Avtobusna vožnja v prvo glavno mesto Egipta, upravno središče, veliko garnizonsko mesto in sveto kraj boga Ptaha - vse to je bil Memphis v svoji dolgi zgodovini. O starem sijaju danes pričata le še mogočna figura Ramzesa II. in sfinga iz alabastra, ki se nahajata v muzeju na prostem med palmovimi gaji pri vasici Mitrahina na jugozahodnem robu Gize. Občudovali bomo stopničasto piramido v Sakkari, ki velja za najstarejšo veliko kamnito strukturo na svetu. Zgrajena je bila v 3. dinastiji za kralja Djoserja in je pomembe del evolucije piramid, ki so se razvile iz preprostejših struktur v svojo svetovno znao in impozantno obliko.
Povratek v Kairo in popoldan namenjen raziskovanju labirintnega bazarja Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga.Naše potovanje pa bomo zaključili z odlično večerjo na ladji in se nam bo nudil čudovit pogled na nočno obarvano mesto Kairo. Za prijetno vzdušje pa bosta poskrbela še trebušna plesalka in tantura plesalec.

Prevoz na letališče, prijava na polet.

6. dan

KAIRO - LJUBLJANA

Pristanek v Ljubljani.

vroče potovanje-vroča cena
From 2890€
vroče potovanje-vroča cena
From 1899€
vroče potovanje-vroča cena
From 2349€
vroče potovanje-vroča cena
From 1159€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Egipt - sejem BIG 5 - ZAGOTOVLJENO

Price
1299€ per person
Duration
6 dni
Destination
Afrika
Travellers
15

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *