vroče potovanje-vroča cena
Cena
2599€ po oseba
Čas Trajanja
15 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min. 18 potnikov

Potovanje v Azijo, Laos in Kambodža

Potovanje pristnih doživetij - 15 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
SIEM REAP
Datum Odhoda
19. oktobra, 2022 00:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 298€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: je potreben Cepljenje: Za Laos je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in antimalariki. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si
Obvezna Doplačila
Vizuma Laos in Kambodža ob vstopu: 60€ skupina 10-17 potnikov: 245€

Azija, pristna doživetja Indokine. Potovanje v Laos in Kambodža, rajsko kombinacijo eksotike, bogate zgodovine in kulinarike. Potovanje ki nas navduši z bujno zeleno in lepotami narave, čudovitim živalskim svetom, vrhunskimi arhitekturnimi dosežki starih civilizacij in nas popelje na adrenalinsko in resnično doživeto pot.

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Minimalno število potnikov za izvedbo programa je 10. Napitnine za lokalne vodnike in voznike niso vključene v ceni, 50 € po osebi vodniku na poti.

Cepljenja:
Za Laos je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in antimalariki. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si

Vizum:
Za obe državi sta potrebna. Ob vstopu plačilo takse.

CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbninami, vsi prevozi po programu z manjšimi avtobusi ali kombiji, 12 x nočitev z zajtrkom v preverjenih hotelih 3*, navedene obroke v restavracijah, vsi ogledi z vstopninami in prevozi s čolni, lokalni vodniki in slovenski vodja poti, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco (50.000€), določeni zunanji ogledi znamenitosti potekajo peš, organizacija potovanja

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vizuma Laos in Kambodža ob vstopu ~60 USD
skupina 10-17 potnikov 245€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 298€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA - VIENTIANE

Zbor potnikov na letališču in prijava ter polet s presedanjem proti Aziji. Obrok na letalu.

2. dan

VIENTIANE (krajši transferji, zmerno peš)

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel, namestitev in osvežitev. Privlačna prestolnica ima svoj šarm in ga bo gotovo podelila tudi z nami. Kulturni mix laoške, Tajske, Vietnamske, Francoske in Ameriške zapuščine je prava popestritev tega mesta. Prestolnico bi lahko poimenovali tudi mesto templjev, vsekakor pa bosta naše pozornosti deležna vsaj najstarejši Wat Sisaket s tisočerimi miniaturnimi kipci Bude in nekdanji kraljevi tempeljski kompleks Wat Prakeo. Nacionalna ikona Laosa pa bo naš naslednji postanek - That Luang stupa, foto postanek za lokalni slavolok Patuxay. Da je bila preteklost te države krvava pa nas bo opomnil obisk centra, kjer se ukvarjajo s pomočjo pohabljenim v vojni Indokine, katero je zrežiral ameriški vojni režim. Pozno kosilo, oz. večerja v restavraciji. Ob Mekongu bomo uživali tudi v sončnem zahodu, nato pa nočitev.

3. dan

VIENTIANE - VANG VIENG (transferji 160 km, cca 4-5 ur, čolni, zmerno peš)

Spočiti se bomo po zajtrku odpeljali do velikega vodnega zbiralnika za jezom Nam Ngum. Ogledali si bomo obrat pridelovanja soli v Ban Keunu, nato pa se bomo vkrcali na ozke dolge čolne in zapluli med otočki rezervoarja do ribiških vasic. Na krajšem sprehodu bomo spoznali ribičev vsakdan in njihove družinske razmere. Na poti v Vang Vieng kosilo v restavraciji. Namestitev in nočitev.

4. dan

VANG VIENG - VIENTIANE (kolesa, transferji 160 km, 4-5 ur, krajši sprehodi)

Zajtrk. S kolesi se bomo odpeljali skozi labirint apnenčastih klifov, hribov in gomil v katerih se nahaja mnoštvo votlin in slikovite doline vse okoli njih. Obiskali bomo jamo Tham Jang, katero so lokalni prebivalci uporabljali kot tradicionalno pribežališče v času stoletnih kitajskih vpadov. Obiskali bomo tudi gorska plemena Taideng in Souay. Kako se preživljajo bomo spoznali na organski farmi in poskusili tudi popečen kozji sir in nazdravili z robidovim žganjem. Kosilo v restavraciji na naši poti nazaj v Vientiane. Možnost večernega pohajkovanja po mestnih ulicah, saj je naš hotel centralno lociran. Nočitev.

5. dan

VIENTIANE - PAKSE (polet cca 1,5 ure, transferji 200 km, cca 4 ure, zmerno peš)

Po zajtrku transfer na letališče in polet v Pakse, ki je gospodarsko središče južnega Laosa in glavno mesto slikovite province Čampasak. Po pristanku se usmerimo proti planoti Bolevan, prepredeni s potoki in številnimi slapovi. Obiskali bomo najbolj slikovita, to sta Fan, dvojni slap s preko 100 metri padca in slap Ngeuan s tolmunčki v katerih se je prav blagodejno osvežiti. Na sosednji plantaži se bomo okrepčali z lokalnim proizvodom, pravo laoško kavo. A tod na izjemno rodovitni prsti ne kraljuje samo kava, pač pa tudi čaj in kardamom, med sadjem pa so najslajše banane. Prispeli bomo v deželo slikovitih vasic Alak, Nge in Katu, kjer v slogu dolgoletne tradicije živijo manjšine Laosa. Krajši obisk pri njih nas bo obogatil z izkušnjami. Nato še do slapu Lo, ki elegantno pozira v bližini. Kosilo v času ogledov. Nato se bomo vrnili v Pakse, sledi namestitev in nočitev. 

6. dan

PAKSE - KHONG OTOČJE (transferji 160 km, 3 ure, zmerno peš, čolni)

Po zgodnjem zajtrku se ob goratem svetu Čampasaka odpravimo do rajskega s 4000 otočki prepredenega Mekonga, katerega bomo srečevali že ob naši poti. Otočje Khong je prava mikro biosfera. Na poti nas čaka tudi prečkanje Mekonga s trajektom, saj bomo obiskali glavno arheološko atrakcijo Laosa - tempeljski kompleks Wat Phou, kateri pred datira sam Angkor v Kambodži. Rdeča opeka in peščenjak sta glavni gradbeni material tega naravnost čudovitega kompleksa vpetega v okoliško bujno rastje in vodne zbiralnike. Po ogledu kosilo in nadaljevanje v Khong. Namestitev in nočitev.

7. dan

MEKONG - KHONG OTOČJE (krajši transferji, zmerno peš in čolni)

Zajtrk in čudovit dan ob, na in morda tudi v Mekongu nas pričakuje. Otočje Khong je predel, kjer se Mekong v deževni dobi razlije kar do zavidljivih 14 km širine. V kombinaciji prevozov z vozili in čolni se bomo podali na odkrivanje te čudovite naravne podobe. Opazovali bomo vodne vasice, bogato življenje ob in v Mekongu in odkrivali tudi francosko kolonialno zapuščino v Ban Khoneju, kjer je še ostanek prve laoške železnice. Nato še s čolni do slapu Liphi, ki tvori naravno mejo med Laosom in Kambodžo. Kosilo v času ogledov. Popoldan nazaj do našega hotela in malo prosto za samostojno regeneriranje v tej nebeški sceni narave. Nočitev.

8. dan

KHONG - KRATIE (transferji 240 km, 5 ur, krajši sprehodi)

Zajtrk in vožnja do mejnega prehoda. Slovo Laosu in ureditev vstopnih formalnosti v Kambodžo. Ob poti bomo opazovali mogočni slap in katarakt Khone Phapheng. Naš prvi postanek v Kambodži bo v naselbini Kampi, kjer most čez Mekong razkrije pravo pašo za oči: otočki, ptice, bujna vegetacija… A naš največji izziv bo opaziti Irrawadi delfine, kateri so ogrožena vrsta, a jih tod najpogosteje srečamo. Še do Kratija, kjer se bomo namestili, imeli večerjo v restavraciji in sledil bo zaslužen nočni počitek.

9. dan

KRATIE - PHNOM PENH (transferji 24o km, 5-6 ur, zmerno peš)

Po zajtrku sledi še daljši odsek poti do prestolnice Kambodže. V Phnom Penhu sledi najprej namestitev in krajša osvežitev, nato pa pričetek ogledov tega azijskega zaklada. Spoznali bomo izjemnost kmerske arhitekture v prelepi kraljevi palači. V srebrni pagodi bomo spoznali tudi največji budistični zaklad mesta. Postali bomo tudi pred spomenikom neodvisnosti in si ogledali zgodovino naroda in kmerskih dosežkov v nacionalnem muzeju. Še sprehod po rečnem obrežju in čas bo značilno večerjo. Nato nočitev ali priložnost za odkrivanje nočnega utripa prestolnice

10 dan

PHNOM PENH - BATTAMBANG (transferji 330 km, 6-7 ur, zmerno peš)

Po zajtrku bomo najprej obeležili krvavo zgodovino režima Pola Pota in njegovih Rdečih Kmerov, saj bomo obiskali zloglasni zapor Toul Sleng. Nato se bomo vrnili k temelju današnje Kambodže, to je vera v Budizem, obiskali bomo priljubljeni tempelj Wat Phnom, ki se nahaja na edini vzpetini v mestu, po njej ima sam Phnom Penh tudi ime. Po kosilu pa se bomo usmerili v Battambang. Na poti nas ob nacionalni poti No 5 čakajo zakladi človeških ročnih spretnosti - lončarstvo v Kompong Čnangu, marmorne skulpture v Pursat provinci, spremljal pa nas bo tudi nezastrti pogled v življenje v slikovitih vasicah, tržnih središčih in ulicah, ter seveda obdelana polja riža. Pozni prihod v Battambang, namestitev in nočitev.

11. dan

BATTAMBANG (krajši transferji, zmerno peš, vlakec)

Ležerni zajtrk in dopoldan bomo namenili panorami mesta. Podali se bomo do templja na vzpetini Bannon, do koder se povzpnemo po 337 stopnicah. A trud bo poplačan z razgledom in tihožitjem na vrhu. Po spustu se vrnemo v mestno središče in odkrivali bomo muzej province Battambang ter poslopje pagode. Videli bomo še en tempelj, Wat Ek Phnom in že bomo priča okoliškim tradicionalnim vasicam in njihovi lokalni ekonomiji, ki se osredotoča na proizvode iz riža. Battambang je namreč riževa zakladnica Kambodže. Kosilo v restavraciji. Nato se bomo z bambusovim vlakcem podali na odkrivanje še več idiličnih naselbin in spoznavali ruralno zaledje province. Naš cilj bo sončni zahod nad obširnimi riževimi poljanami. Nato povratek v hotel in nočitev.

12. dan

BATTAMBANG - SIEM REAP (krajši transferji, čolni, krajši sprehod)

Zajtrk paketki in še pred zoro se podamo v Prek Toal, največji rezervat ptic jugo-vzhodne Azije. S čolni se bomo zapeljali v širše območje jezera Tonle in se prelevili v prave ornitologe. Popoldan pa se bomo prav tako s čolni odpravili do vodne vasi Me Chrey, od koder se odpeljemo še do Siem Reap mesta. Zvečer si bomo privoščili večerjo in plesno predstavo nimf Apsara. Nočitev.

13. dan

SIEM REAP IN ANGKOR (krajši transferji, intenzivno peš in veliko stopnic)

Po zajtrku se odpravimo na celodnevno odkrivanje bogastev Kmerov v Angkor arheološkem parku. V kompleksu Angkor Thom bomo spoznali mesto v mestu, polnem templjev kot je spektakel obrazov v Bayonu, Phiemenakas, Beauphon, nato terasa kraljev in slonov… Občutki bodo naravnost veličastni. Sledil bo ogled Ta Prohm, kateri je v dobršni meri še vedno v rokah džungle in zato najbolj mističen in pristen. Popoldan pa nas čaka pravi lepotec. Vrhunsko dodelan in simbolno izpolnjen Angkor Wat, kralj vseh templjev, kateri se razprostira na zavidljivih 81 hektarih. Prepoznavnih pet stolpov je vrhunec našega obiska kompleksa. Kot nedolžni lotusovi cvetovi se pnejo v nebo. Še sončni zahod nad Angkorjev iz templja Phnom Bakheng na vzpetini. Kosilo v času ogledov. Nočitev.

14. dan

SIEM REAP - EVROPA (krajši sprehodi, krajši transferji, polet s presedanjem)

 Po zajtrku se bomo podali na odkrivanje mestnega zaledja in spoznali bomo kaj vse je potrebno za potešitev potreb turističnega centra kot je Siem Reap. Vsakdan Kmera v zaledju je prav naporen in v visokih temperaturah pogosto neznosen. V vasi Krah Beireal bomo srečali vrhunske rokodelce in njihovi proizvodi romajo na tržnice po celi državi in celo izven njenih meja. Vse, samo da bi svojim družinam zagotovili lepši in prijetnejši jutri. Možnost nakupa še zadnjih pristnih suvenirjev, nato pa bo čas še za zadnjo pristno izkušnjo, ko se bomo z volovsko vprego podali na vožnjo skozi naselje. Da pa bo naš dopoldan popoln, se bomo naučili še kuhati po domače. Seznanili se bomo z lokalnimi začimbami in na koncu z domačini jed tudi zaužili. Nato bo čas za slovo od naše prelepe pravljice Indokine in pot pod noge ter na letališče. Transfer do zgradbe odhodov, prijava in polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu. 

15. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje leta s presedanjem proti domu. Obrok na letalu.

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed bližnjih letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1979€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2699€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2349€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Azijo, Laos in Kambodža - 19392

Cena
2599€ na osebo
Trajanje
15 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min. 18 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *