vroče potovanje-vroča cena
Cena
2299€ po osebi
Trajanje
9 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 16 potnikov

Indokina express; potovanje v Vietnam in Kambodžo

kratko a jedrnato, Angkor Wat in Halong zaliv - 9 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Indokina ekspres Čudovito potovanje : Vietnam in Kambodža ; kratko in jedrnato. Ni dovolj časa? Noben problem. Indokina Ekspres, se tudi prihrani a ne izpusti! V Halong bay na idilično križarjenje med potopljenimi kraškimi stožci in v Angkor Wat, kralja med templji sveta; vmes pa velemesta Hanoi, Hochiminh City (Saigon), Phnom Penh… ! Gremo na...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
HO CHI MINH
Datum in čas začetka potovanja
7. septembra, 2024 Poglej druge termine
Dodatne informacije
Enoposteljna soba: 145€
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Vizum: Za obe državi je potreben. Cepljenje: Ni obvezno
Dodatne cene
e-Vizum Vietnam z urejanjem: 35€ Vizum ob vstopu v Kambodžo: 30€ skupina 10-15 potnikov: 149€

Indokina ekspres

Čudovito potovanje : Vietnam in Kambodža ; kratko in jedrnato. Ni dovolj časa? Noben problem. Indokina Ekspres, se tudi prihrani a ne izpusti! V Halong bay na idilično križarjenje med potopljenimi kraškimi stožci in v Angkor Wat, kralja med templji sveta; vmes pa velemesta Hanoi, Hochiminh City (Saigon), Phnom Penh… ! Gremo na avanturo imenovano Indokina ekspres.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. cena je višja za 149€ v rangu skupine 10-15 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

CEPLJENJE:
Ni obvezno. Več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: Za obe državi je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi Ljubljana-Phnom Penh, HoChi Minh-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Siem Reap-Hanoi, Hanoi-HoChiMinh s pristojbinami, 6 x polpenzion z v hotelih 3* – preverjena namestitev, večerje / kosila in vsi ogledi po programu z vstopninami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi/kombiji, vožnja s hitrim čolnom Phnom Penh-Siem Reap*, križarjenje z ladjico v Halong zalivu, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, državne takse, zdravstveno zavarovanje z asistenco, nezgodno zavarovanje, slovenski vodja poti in organizacijo potovanja.
*v primeru nezadostnega števila potnikov ali prenizkega nivoja vode izvajalec prevoza s hitrim čolnom organizira avtobusni transfer.

OBVEZNA DOPLAČILA:
e-Vizum Vietnam z urejanjem 35 €
Vizum ob vstopu v Kambodžo 30 $
skupina 10-15 potnikov 149€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 145€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA - PHNOM PENH (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava za polet oziroma prevoz do okoliškega letališka. Polet s postankom in presedanjem proti Aziji.

2. dan

PHNOM PENH (transferji cca 25km)

Nadaljevanje leta proti Kamboški prestolnici. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto. Krajša panoramska vožnja mimo ključnih poslopij: Kraljeva palača, Wat Ounalom, znameniti riverfront in sledila bo večerja v restavraciji, naša prva izkušnja z okusno in praktično kmersko kulinariko. Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan

PHNOM PENH (transferji cca 50km, 2 uri)

Zajtrk. Najprej se bomo odpeljali do spomenika usmrčenim Kmerom v času okrutnega režima Pol Pota, katerim je posvečena kostnica v Choeung Ek-u - poljih smrti. Nato nazaj v mesto in obisk templja Wat Phnom, lociranega na edinem »hribu« v mestu, po katerem je Phnom Penh tudi dobil ime. Postali bomo tudi na centralni tržnici, fantastični kreaciji iz dobe francoskega kolonializma. Žalostni čas kmerske zgodovine bomo zopet izkusili v nekdanjem zaporu S-21, ali muzeju Toul Sleng, kot se danes imenuje. Med ogledi bo malce predaha in kosilo v restavraciji. Obeležili bomo tudi trgu Neodvisnosti in trg Kamboško-Vietnamskega prijateljstva. Nazaj v hotel, nočitev.

4. dan

PHNOM PENH - SIEM REAP (transferji cca 25km, hitri čoln 5 ur, peš)

 Po zajtrku prevoz do pomola in vkrcanje na hitri čoln do Siem Reapa. Vožnja bo delno potekala po znamenitem jezeru Tonle Sap in istoimenski reki, ki se v Phnom Penhu izliva v Mekong. Ob prispetju namestitev v hotelu in osvežitev, nato pa ogled tega danes izjemno turističnega mesta. Popoldan pa se bomo odpeljali v sloviti arheološki park Angkor. Povzpeli se bomo na Phnom Bakheng in uživali v kombinaciji tempeljske veličastnosti in silhuete fantastične narave ob bližajočem se sončnem zahodu. Za konec dneva pa večerja in ogled predstave kamboških plesov in predstave nimf - apsar. Nočitev.

5. dan

SIEM REAP - HANOI (transferji cca 50km, peš, polet 2 uri)

Po zajtrku bomo začeli z ogledi najprivlačnejšega templja Ta Prom, preraščenega z džunglo in tako še posebej mikavnega. Ljubkovalno ga imenujejo tudi Tempelj »Tomb raider«, saj je tod Angelina Jolie snemala istoimenski film. Nato bomo postali za ogled kralja templjev - Angkor Wat, katerega so gradili v prvi polovici 12.stoletja in je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Zunanje zidove v dolžini skoraj celega kilometra krasijo ploski reliefi, ki ponazarjajo budistične legende in zgodovinske dogodke. Nato do samega središča imperija v Angkor Thom, kjer nas bo očaral kompleks templja Bayon s svojimi oprezajočimi obrazi in terasa slonov, kjer so nekoč potekale parade imperija in kraljevi sprejemi. Še do kompleksov Preah Khan, Neak Poan - zdravilni center Angkorja in še do kompleksa Pre Rup, ki je služil kot Angkorski pogrebni ambient. Kosilo v restavraciji in prevoz na letališče. Poleteli bomo v sosednji Vietnam. Po pristanku v Hanoju in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz v mestni hotel, namestitev in nočitev.

6. dan

IZLET V ZALIV HALONG (transferji cca 340km, 7 ur, ladjica 5 ur)

Po zgodnjem zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Ha Long, se vkrcali na ladjo in se podali na križarjenje med otoki in otočki. Zaliv, katerega ime pomeni »zaliv spuščajočega se zmaja«, ima na 1500km² nekaj več kot 3000 apnenčastih otokov, ki se dvigujejo iz kristalno čistega, smaragdnega morja. Leta 1996 jih je UNESCO zaščitil kot del naravne svetovne dediščine. V nekaterih lagunah navpične stene otočkov izgubijo svojo ostrino, med morjem in skalami pa se razprostirajo čudovite peščene plaže. Med plovbo se bomo zasidrali v osamljenem zalivu in se okopali v čudovitem morju (pogoj - vremenske razmere). Kosilo iz morskih sadežev bo na krovu ladje. Vrnitev z avtobusom v Hanoi. Zvečer se bomo sprehodili še ob privlačnem starem centru okoli jezera Hoan Kiem in doživeli pristni utrip severno vietnamskega mesta. Nočitev.

7. dan

HANOI - HO CHI MINH (SAIGON) (transferji cca 80km, 2 uri, polet 2 uri)

Po zajtrku se bomo podali na ogled čudovitega Ha Noi-ja z več kot 1000 letno zgodovino obstoja. Na ogledu bomo spoznali simbol neodvisnosti s Trgom Ba Dingh, mavzolejem Ho Chi Minha in njegovo hišo na stebrih. Še do Enostebrne pagode in Templja književnosti, ki hkrati predstavlja prvo univerzo Vietnama odprto leta 1076. Samo staro središče Hanoja pa bomo spoznali tudi na krajši vožnji z značilnimi »cyclo« vozili. Nato še do zahodnega jezera s slikovito pagodo na otoku in sledil bo prevoz na letališče ter polet v Hochiminh ali nekdanji Saigon. Po pristanku večerja v restavraciji. Nočitev.

8. dan

HO CHI MINH - EVROPA (transferji cca 40km, peš, polet s presedanjem)

Zajtrku bo sledil obisk mesta, kjer bomo med drugim videli tudi: katedralo, Staro Sai Gon poštno poslopje in Hotel DeVille, tržnico Ben Than, za zaključek pa še obisk muzeja vojnih zločinov in nekdanje predsedniške palače. Prosto še za zadnje nakupe. Še postanek v kitajski četrti Cholon in nato prevoz na letališče. Prijava na polet proti Evropi. 

9. dan

HO CHI MINH - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 1769€
vroče potovanje-vroča cena
From 2645€
vroče potovanje-vroča cena
From 4199€
vroče potovanje-vroča cena
From 1699€
vroče potovanje-vroča cena
From 3090€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Indokina ekspres; potovanje v Vietnam in Kambodžo - 19345

Price
2299€ per person
Duration
9 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *