vroče potovanje-vroča cena
Cena
2790€ per person
Trajanje
16 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potniki
min 18 potnikov

Potovanje Azerbajdžan, Gruzija in Armenija

Potovanje Trojne lepote - 16 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Resnično prelepe države se nam razkrijejo, potovanje v Azerbajdžan, Gruzija in Armenija, vse tri imajo svoje lepote, nekako geografsko povezane a hkrati tako drugačne. Stare civilizacije so si izbrale lokacije teh lepotic za svoje ustvarjanje in sedeže, tudi mi pa bomo doživeli globlji pomen verstev, arhitekturnih stilov in kulturnih nians. Poleg lepe krajine nas bo...

Kaj je vključeno

Destinacija
Bližnji Vzhod Bližnji Vzhod
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
YEREVAN
Datum in čas začetka potovanja
21. oktobra, 2023 00:00
Dodatne informacije
enoposteljna soba 335€: preostali obroki (9 x kosilo oz. večerja) 179€ vstopnine 160 €:
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: Vizum je potreben za vstop v Azerbajdžan. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 25 dni pred odhodom. Cepljenje: Niso obvezna
Dodatne cene
skupina 10-17 potnikov: 490€

Resnično prelepe države se nam razkrijejo, potovanje v Azerbajdžan, Gruzija in Armenija, vse tri imajo svoje lepote, nekako geografsko povezane a hkrati tako drugačne. Stare civilizacije so si izbrale lokacije teh lepotic za svoje ustvarjanje in sedeže, tudi mi pa bomo doživeli globlji pomen verstev, arhitekturnih stilov in kulturnih nians. Poleg lepe krajine nas bo navduševala tudi kulinarika in predvsem odlična vina.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 65 € po osebi.

Cepljenje:
Niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum je potreben za vstop v Azerbajdžan. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 25 dni pred odhodom.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevozi s kombiji/avtobusi, navedene takse v parkih in območjih varovane narave, 15 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4* z, omenjene degustacije in 2 kosili in 2 večerji po programu, folklorni predstavi, zunanje oglede v spremstvu lokalnih vodnikov, vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, organizacijo potovanja in vsa potrebna asistenca pri urejanju vizumov in vizumske takse.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-17 potnikov 590€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 335€
preostali obroki ( 9 x kosilo oz. večerja) 179€

vstopnine 160€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
1. dan

LJUBLJANA - BAKU

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do bližnjega letališča. Polet s presedanjem proti Azerbajdžanu. Obrok na letalu.

2. dan

BAKU

Po pristanku in ureditvi formalnosti sledi prevoz v hotel, namestitev in počitek. Po zajtrku pričnemo z ogledi tega evropskega velemesta, katero je imelo že več priložnosti opozoriti nase in vselej uspešno. Očaralo nas bo staro mesto s Šemakta vrati, palačo Šrivanšah, katero bomo tudi obiskali, nato bomo nadaljevali do stolpa družic in v klasični kervanserai. Čas bo tudi za obisk stare tržnice in prosto za kosilo. Nato bomo obiskali muzej preprog ter zavili še na polotok Abšeron, kjer bomo obiskali tempelj ognja Ateshgah, srednjeveško utrdbo Mardakan, nato pa bo sledil povratek v hotel. Nočitev in priložnost za strnitev bogatih vtisov dneva.

3. dan

BAKU - GOBUSTAN

Po zajtrku se bomo odpravili v Gobustan nacionalni park. Na poti nas bo navduševala pokrajina čudovitih morskih pejsažev Kaspijskega morja, v predelu bomo opazovali tudi ekonomsko moč države, katera sloni na naftnih ploščadih in njihovem načrpanem bogastvu. Ob prihodu v park bomo pričeli z ogledom muzeja na prostem, ki gosti preko 6000 v kamen vklesanih/poslikanih in z UNESCO-m zaščitenih kreacij. Navdušil nas bo tudi lokalni arheološki muzej. Po ogledu bogastva ustvarjalnosti človeka in njegove kulture na tem območju se bomo vrnili v naš hotel. Nočitev.

4. dan

BAKU - ŠEKI

Zajtrk. Začeli bomo pot proti Kavkaškemu gubanju. Pokrajina se bo iz aridne spreminjala v gosto gozdno pokrajino. Na poti se bomo ustavili za ogled blatnega vulkanskega vrelca, postali bomo pri svetišču Diri Baba v Marazu, grobnici Yeddi Gumbaza in petkovi mošeji v Šemakti. Končno bomo prispeli tudi v Šekti, kjer nas čaka presenečenje v lokalni umetnosti - obiskali bomo rokodelski center šebeke, umetnost izdelovanja uokvirjenih poslikanih steklenih plošč. Seveda pa to ne bo vse, v enem najbolj priljubljenih in domačnih vasi države bomo obiskali tudi nekdanjo kanovo palačo s fascinantnimi freskami in poslikanimi okni. Namestitev in nočitev.

5. dan

ŠEKI - TBILISI

Po zajtrku še obisk tradicionalnega bazarja, nato pa nas bo čakalo slovo od prve gostiteljice, ko se počasi odpravljamo proti Gruziji. Prečkanje meje in ureditev formalnosti, zamenjave transferjev in nadaljevanje naše poti v Tbilisi. Najprej se bomo ustavili kar pri domačinih in preverili njihovo gostoljubje. Okrepčali se bomo s klasičnim domačim kosilom, poizkusili njihove slaščice čurčkela in svež doma pečen kruh, uživali v njihovi folklorni predstavi samo za nas, nato pa nadaljevali v prestolnico, ah ne, ne še, še klasična gruzijska klet nas čaka, Gruzijci pridelujejo vino na prav poseben način in moramo ga spoznati ter vino tudi pokusiti. Tako, pa bomo nared za prestolnico. Namestitev in nočitev.

6. dan

TBILISI

Zajtrk. Cel dan bomo morali nameniti temu prečudovitemu mestu bogate zgodovine. Obiskali bomo nacionalni muzej, kjer bomo kar najbolje zaobjeli zgodovinski prerez, nato pa nadaljevali med cerkvami (Ančiškati, Meteki), sinagogami, trdnjavami in kopališči. Tbilisijsko žvepleno kopališče je privabljalo in očaralo mnoge znane osebnosti, med drugim Puškina, Lermontova in Dumasa. Še panorama nad mestom in sprehod po glavni aveniji Ruštaveli, nato bo čas za počitek.

7. dan

TBILISI - MČKETA - GUDAURI

Zajtrk in počasi krenemo dalje, tokrat proti nekdanji prestolnici Gruzije in današnjem religioznem središču - Mčketi. Očarala nas bo cerkev Jvari iz 6. stoletja, katedrala Svetiškoveli z domnevno relikvijo Jezusovega mrtvaškega prta. Po ogledih nadaljujemo po vojaški magistrali do dnevnega cilja, a na poti nas čaka še eno presenečenje, obiskali bomo tudi Ananuri kompleks iz 17. stoletja ki bdi nad vodnim zbiralnikom Žinvali. Slikovita pot nas bo privedla v srce Kavkaza. Namestili se bomo in prenočili v Gudauriju, kjer bomo imeli tudi značilno večerjo.

8. dan

GUDAURI

Po zajtrku bomo sledili toku reke Tergi. V Kazbegiju bomo pričeli ležerno dvourno hojo do cerkve sv. Trojice na nadmorski višini 2170 metrov. Čudovite doline in bujni gozdovi nas bodo navduševali na slehernem koraku. Obiskali bomo tudi lokalni tkalski center in si ogledali postopek izdelave klasičnega felta. Peš nazaj v Kazbegi, kjer se bomo pri domačinih poučili še o izdelovanju sira in ga malček tudi degustirali. Nato pa nazaj v naš hotel. Večerja. Nočitev.

9. dan

GUDAURI - KUTAISI

Zajtrk. V kraju Gori bomo najprej obiskali muzej Stalina, kjer se je ta sloviti sovjetski voditelj tudi rodil. Nadaljevali bomo do skalnega mesta Uplistsikhe iz leta 1000 BC, kateremu se je prišla počastit sama velika Svilna pot. Nato bomo zapustili provinco Kartli in se predali pokrajini vrelcev, izvirov, zelenih poljan ter čudovitih vrtov - to kraljuje v provinci Imereti. Prenočili bomo v Kutaisiju, prelepem mestu več kot 3000 letne zgodovine.

10 dan

KUTAISI - AKHALTČIKE

Po zajtrku najprej obiščemo katedralo Gelati iz 12. stoletja, katera je bila hkrati ena prvih akademij Evrope, nato pa še njeno »sestrico« Bagrati, katedralo iz 11. stoletja. Sledil bo ogled kraške jame, nato pa prevoz v Akhaltčike. Nočitev.

11. dan

AKHALČIKE - GYUMRI

Zajtrk. V Vardziji se bomo ustavili za ogled trdnjave Kertvisi iz 12. stoletja, mesto samo pa je fantastičen primer gradnje v skalno pročelje in bo eden izmed vrhuncev naše poti. V zlatih časih je bilo v takšno ali drugačno domovanje, shrambo, utrdbo, cerkev urejenih več kot 3000 prostorov vklesanih v živo sklalo. Še kosilce pri domačinih - na meniju bo značilna ocvrta riba. In posloviti se bo potrebno tudi od naše druge gostiteljice. Po ureditvi formalnosti in zamenjavi vozil bomo v Bavri vstopili v Armenijo. Nočitev v Gyumri.

12. dan

GYUMRI - YEREVAN

Zajtrk. V Mastari bomo obiskali cerkev iz 7. stoletja z arhitekturno zanimivo zasnovano kupolo. Na poti do Armenske prestolnice nas čaka še ena cerkev - katedrala Talin je prav tako odličen primerek srednjeveške arhitekture. Nočitev.

13. dan

YEREVAN

Zajtrk. Na sprehodu po mestu bomo občudovali obraze ljudi, to je tu nekaj najlepšega. Preprosto prepustili se bomo doživljanju. Nato nas bo nekako predramil spomenik za čase sovjetske Armenije, trg Republike, simbol mesta pa bomo spoznali pri kipu matere Armenije. Nato se bomo odpeljali do 20 km oddaljenega centra Armenske apostolske cerkve. Obiskali bomo cerkev Matere - katedrale Ečmaidzin. Po ogledu nazaj v Yerevan in zavili bomo še k ruševinam templja Zvarnots iz 7. stoletja, ki je izreden primerek arhitekturnih dosežkov obdobja. Nočitev.

14. dan

YEREVAN - GORIS

Zajtrk in zopet bomo na poti. Mimo vinogradov, vijugajoče skozi doline se nam bo počasi odpiral pogled na goro Ararat. Obiskali bomo samostan Khor Virap ki je praktično skoraj na turški meji. Samostan ne samo da je izjemen primerek gradnje, hkrati s svojo dvignjeno lego odpira nepozaben pogled na okolico. Vino območja bomo spoznali v vinski kleti v vasici Areni, nato pa bomo nadaljevali do kulturnega centra 13. stoletja, katero je bilo v samostanu Noravank. Slikovita lokacija v ozki soteski z rdečkastimi klifi je že sama po sebi razlog za obisk. Tudi naš dnevni cilj nas ne bo razočaral. Goris je namreč obdan z gorami, griči in hribovjem, hkrati pa je poznan tudi kot izhodišče za jamarje, saj je v okolici več lepih jam. Popoldan se bomo srečali z lokalnim kuharskim mojstrom, kateri nas bo poučil o glavnih značilnostih in začimbah ter sestavinah njihovih jedi. V kuharskem tečaju bomo tudi aktivno sodelovali. Nočitev.

15. dan

GORIS - YEREVAN

Po zajtrku bomo obiskali še votlinsko vasico, kjer še aktivno žive domačini kot so njihovi predniki več tisoč let nazaj. V pobočjih enostavno noben drug način gradnje ni prišel v poštev, zato je znanje in veščina prednikov prišla prav. Prav mikavna je odročnost vasi in preprost ruralni vsakdan domačinov. Nato se bomo do samostana Tatev iz 10. stoletja zapeljali z gondolo, katera velja za najdaljšo na svetu. Po ogledu nazaj v Yerevan. Nočitev.

16. dan

YEREVAN - LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz na letališče in pričetek poti nazaj domov s presedanjem. Pristanek v Ljubljani oziroma na okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

vroče potovanje-vroča cena
From 1599€
vroče potovanje-vroča cena
From že od 939€
vroče potovanje-vroča cena
From 995€
vroče potovanje-vroča cena
From 1499€
vroče potovanje-vroča cena
From 1499€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje Azerbajdžan, Gruzija in Armenija - 19415

Price
2790€ per person
Duration
16 dni
Destination
Bližnji Vzhod
Travellers
min 18 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *