vroče potovanje-vroča cena
Cena
1669€ po oseba
Čas Trajanja
12 dni
Destinacija
Evropa
Potnikov
min. 8 potnikov

Velika Poljska tura z Ukrajino, Češko in Slovaško

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Evropa Odkrij Evropa
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
BRATISLAVA
Cena Vključuje
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Cepljenje: Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si Vizum: Ni potreben, obvezno potovati s potnim listom.
Obvezna Doplačila
skupina 6-7 potnikov: 275€€

Veličastno potovanje po Evropi. Odkrivajmo zaklade Poljske, Ukrajine, Češke in Slovaške in to vse na enem odličnem potovanju. Vas mika da bi na enem samem potovanju odkljukali mesta kot so Varšava, Krakov, Olomuc, Lvov, Gdansk, Poznan, Wroclav, Brno in Bratislava? Lepote evropske kulture in podeželske idile se zlijejo v eno

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 6.

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: Ni potreben, obvezno potovati s potnim listom.

CENA VKLJUČUJE:
Kombi prevoz, 11 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, obroki po programu, vstopnine, vodenje in organizacija potovanja

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-7 potnikov 275€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA-CELJE-MARIBOR-OLOMOUC

Odhod z zbirnega mesta v jutranjih urah. Vožnja z krajšimi postanki do zgodovinskega češkega mesta Olomouca, ki ga zaznamujejo lepe baročne fasade in reka Morava. Mesto je središče regionalne in cekrvene uprave. Ogled mestnega jedra, ki ga zaznamujejo trgi, cerkve, tlakovane ulice in pisana pročelja. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev

2. dan

OLOMOUC-KRAKOV

Po zajtrku nadaljujemo vožnjo proti Poljski, proti pokrajini Malopolska. Ustavili se bomo v Aushwitzu za ogled koncentracijskega taborišče iz druge svetovne vojne. Taborišče je sestavljeno iz treh glavnih taborišč in petdesetih manjših. Po ogledu nadaljujemo vožnjo do Krakowa, enega najlepših poljskih mest. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan

KRAKOW

Zajtrk in ogled starega mestnega jedra, ki ga sestavlja obzidje z utrdbo Barbikon, stara univerza, Florjanska ulica, osrednji trg s pokrito tržnico, kjer je na voljo pestra izbira izdelkov domače obrti. Popoldlan ogled gradu Wavel, muzeja z 71 dvoranami ter notranjosti Marijine katedrale, ene najbolj znanih Poljskih cerkva z velikim iz lipovega lesa izrezljanim oltarjem, Z njenega levega zvonika vsako polno uro slišimo melodijo, ki naj bi izvirala iz 13. stoletja. Leta 1241 so Tatari napadli krakov in opozorilna melodija naj bi prebudila speče prebivalce, Vendar pa je trobentača zadela puščica in pesem je utihnila. Od takrat pa vse do danes vsako polno uro trobentač zaigra to melodijo in jo prekine na istem mestu.
Nadaljujemo z ogledom židovske četrti Kazimierz, ene glavne znamenitosti Krakowa. Le ta je bila dolga stoletja središče židovske kulture, vse dokler nico nacisti med drugo svetovno vojno pobili večine prebivalcev, ostale pa najprej zaprli v geto, nato pa odpeljali v koncentracijsko taborišče. Večerja, nočitev.

4. dan

KRAKOW-LVOV

Zajtrk. Vožnja do mejnega prehoda z Ukrajino. Po opravljenih vstopnih formalnostih vožnja v Lvov, prestolnico zahodne ukrajinske pokrajine. V 13. stoletju ga je ustanovil galicijski kralj Danilo in ga poimenoval po svojem sinu in nasledniku Levu – Lvov pomeni »Levovo mesto«. Današnji Lvov ima precej zahodnjaški pridih, zato se ga je tudi prijel vzdevek ukrajinski mali Pariz. Ker je bil večino časa pod poljsko oblastjo je bila le ta še v začetku 20. stoletja jezik večine prebivalcev. Na sprehodu skozi ohranjeno staro mestno jedro ki spada pod zaščito Unesca se bomo ustavili za ogled Opere, katedrale in armenske cerkve. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan

LVOV

Zajtrk. Vožnja do pokopališča Lychakiv, kjer počiva veliko slavnih ljudi iz ukrajinske zgodovine. Nadaljujemo z ogledom muzeja na prostem, enim največjih. Kompleks sestavlja več kot 105 objektov, med njimi cerkev iz leta 1749, hiši iz leta 1792, 1812, ter izbrana muzejska kolekcija oblačil, ikon, glasbenih inštrumentov, skratka vse predstavljeno na način našega lažjega razumevanja njihovih običajev. Povratek v Lvov, sprehod po starem centru mesta. Večerja, nočitev.

6. dan

LVOV-VARŠAVA

Zajtrk. Prevoz do mejnega prehoda s Poljsko in po prestopu meje nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Poljske Varšave. Večerja. Nočitev.

7. dan

VARŠAVA

Zajtrk, ogled starega mestnega jedra, ki ga predstavlja čudovit kompleks zgodovinskih stavb s sijajno okrašenimi baročnimi pročelji. Dvorni trg določata kraljevi dvor in Sisigmundov steber. Na starem mestnem trbu pa stoji kip rečne deklice Syrenke. Ogledali si bomo kraljevi grad, park Lazienski… ter v popoldanskem času Novo mesto, predel ki spominja precej na Manhattan.
Povratek v hotel, večerja, nočitev.

8. dan

VARŠAVA-GDANSK

Zajtrk. Vožnja proti Gdansku, enemu največjih in najstarejših mest poljskih mest. Mesto je bilo med drugim del Hanzeatske liga baltskih mest, pa del Prusije, ter med obema vojnama t.i. Svobodno mesto. Mesto, ki je bilo v II. Svetovni vojni skoraj popolnoma uničeno, je z povojno obnovo ponovno zasijalo. Ogledali si bo središče mesta z ulico Mariacka in Dluga, cerkev Sv. Marije, mestna vrata, mestno hišo…. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

9. dan

GDANSK-MALBORK-TORUN-POZNAN

Zajtrk. Vožnja v Malbork, Na desnem bregu reke Nogat, že veliko stoletji stoji veličasten in lep grad Malbork, po katerem se imenuje tudi mesto. Monumentalna stavba s koničastimi stolpi in nedostopnimi stenami ponosno nosi naslov največjega opečnega gradu na svetu, in je eden izmed največjih gotskih gradov v Evropi.
Po ogledu vožnja proti Torunu, gotskemu mestu, ki nas bo očaralo s svojo arhitekturo, uličicami, gostkimi cerkvami in Kopernikovo hišo. Popoldanski prihod v Poznan, sprehod skozi mestno jedro mimo poznanske palače ter mestne hiše ter gotske katedrale. Namestitev, večerja, nočitev.

10 dan

POZNAN-WROCLAV

Zajtrk. Vožnja do Wroclawa, enega najbolj romantičnih mest na Poljskem. Ogled prestolnice Spodnje Šlezije, ko jo krasi kar 112 moestov. Sprehod po glavnem trgu iz 13. stoletja, na katerem se nahaja tudi katedrala in ogromno čudovitih stavb. Namestitev, večerja, nočitev.

11. dan

WROCLAW-BRNO

Zajtrk. Vožnja do Brna, glavnega mesta Moravske. Na sprehodu skozi mesto si bomo ogledali kapucinsko cerkveno grobnico, Trg svobode, stolnica ter grad Špilberg, ki velja za zaščitni znak mesta. Namestitev, večerja, nočitev.

12. dan

BRNO-BRATISLAVA-LJUBLJANA

Zajtrk. Nadaljujemo do Bratislave, kjer si bomo ogledali simpatično srednjeveško jedro z glavnim trgom, ki ga obdaja srednjeveško obzidje, Michalov stolp, katedralo Dv. Martina in Mozartovo palačo. Še vzpon na grad, nato pa vožnja proti domu.
Prihod v poznih večernih urah.

Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, pri končnem obračuni cca 10 dni pred odhodom pa cena glede na doseženo število potnikov.

Destinacija - Evropa

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Velika Poljska tura z Ukrajino, Češko in Slovaško - 19547

Cena
1669€ na osebo
Trajanje
12 dni
Destinacija
Evropa
Popotniki
min. 8 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *