vroče potovanje-vroča cena
Cena
1449€ po oseba
Čas Trajanja
13 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min. 15 potnikov

ŠRILANKA SPECIAL 1 MAJ 2020

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Lokacija Odhoda
ZAGREB
Lokacija Povratka
COLOMBO
Več Informacij
Možna doplačila: enoposteljna soba: 256 € povratni transfer Ljubljana-Zagreb: od 35€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno

Zelena Šrilanka je vselej privlačna destinacija. Njena tropska klima je blagodejni vpliv na zdravje in počutje, njena okusna kulinarika že pred odhodom draži brbončice, njeni templji s svojo raznolikostjo in številčnostjo burijo duha, prijazni in nasmejani prebivalci pa se potrudijo pričarati nasmeh tudi na popotnikovem obrazu in to v vsaki situaciji. Lepe peščene plaže so tako samo pika na i, prijajo še posebej, če se leopard na safariju preveč dobro skrije. Imamo pa tudi drugo piko na i, saj z ene najbolj slikovitih točk Colomba zremo v širni ocean ob pravem cejlonskem čaju – Galle Face hotel, stara dama Šrilanke.

Cena potovanja (po osebi v dvoposteljni sobi):

Cena vključuje: Letalski prevoz v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevoze skladno s programom in vse cestnine, pristojbine, parkirnine, vse navedene vstopnine na poti z ogledi, namestitve v hotelih 4* in 3 x v butičnih hotelih, slovenski vodja poti in lokalni vodniki, asistenca Coris (do 25.000€), polpenzion, organizacijo potovanja in osnovno zavarovanje.

Opombe:
Cena potovanja je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 15.

Možna doplačila:
enoposteljna soba: 256 €
povratni transfer Ljubljana-Zagreb: od 35€

CEPLJENJA:
Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo.

VIZUMI:
Vizumi niso potrebni.

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
1. dan

ZAGREB - COLOMBO

Zbor potnikov na letališču v Zagrebu. Prijava na let s presedanjem proti Šrilanki. Obrok na letalu.
2. dan

COLOMBO/NEGOMBO

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi topel šrilanški sprejem in prevoz v obalno mestno skupnost Negombo, kjer še posebej izstopa krčanska vera, tržnice in ribiška kultura. Spoznali bomo tržnico sadja in zelenjave, ribjo tržnico in katero od številnih cerkva. Nato se bomo odpeljali v Colombo, kjer sledi najprej namestitev in osvežitev. V popoldanskem času pa nas čaka pristna šrilanška čajanka in to v legendarnem hotelu Galle Face, kjer bo pravi cejlonski čaj v kombinaciji z rajskim razgledom nekaj prav unikatnega. Po čajanki nas čaka še večerja šrilanških specialitet v restavraciji. Nočitev.

3. dan

COLOMBO/NEGOMBO

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili obisku atrakcij šrilanške prestolnice, teh ni malo, med njimi pa vsekakor prednjači predel Fort, nekdaj utrjeni kolonialni del, sedež administracije nekoč in danes, saj tod domuje tudi predsednik. Med kolonialnimi in modernimi zgradbami se bomo zapeljali nato še mimo zelenice Galle Face Green, kjer Šrilančani praznujejo, imajo piknike in parade. Sledil bo obisk trga neodvisnosti, ki je arhitekturo pravi biser, saj odslikava elemente singalske gradbene iznajdljivosti. Obiskali bomo tudi glavni mestni park Viharamahadevi, občudovali pročelje nekdanje mestne hiše, spoznavali eminentne četrti kot je Cimetovi vrtovi… Za konec pa bomo obiskali glavno tržno središče Colomba – Pettah. Na tržnici pa bomo nakupili tudi sestavin za naš popoldanski kuharski tečaj. S pomočjo kuharskih mojstrov v našem hotelu si bomo pripravili večerjo po šrilanških recepturah. Nočitev.

4. dan

COLOMBO - DAMBULLA

Zajtrk. Odpravili se bomo v center šrilanških slonov. Vožnja proti Pinnavelli pa nam bo omogočila tudi pokušanje najslajšega ananasa in indijskih oreščkov. Po interakciji s sloni in opazovanju njihovih vodnih užitkov ter seznanjenju z vsakdanom mahouta (slonjega vodnika in negovalca) se bomo odpravili še naprej proti severu. Pozno popoldan bomo obiskali še znameniti votlinski tempeljski kompleks Rangiri v Dambulli. Območje je že vse od 1 stoletja pomemben budistični center in romarski kraj. Po obisku se bomo nastanili v lepem resortu in imeli večerjo. Nočitev.

5. dan

SIGIRIYA - KANDY

Zgodnji zajtrk in čaka nas srednje zahtevni vzpon na spečo skalno lepotico Sigiriya. Domnevno nekoč središče šrilanškega kralja Kassape, morebiti zgolj še en budistični tempeljski kompleks, kakorkoli, impresivni današnji ostanek so freske lepotic iz Sigirije, do katerih bo potrebno potrošiti kar nekaj kalorij, razgled z vrha pa je naravnost božanski. Po spustu nadaljujemo Kandy, zadnji center Singalskih kraljev na otoku. Na poti bomo obiskali vrt začimb, katere so legendo o zapeljivo lepem in z naravnimi danostmi bogatem otoku ponesla v svet.

6. dan

KANDY

Zajtrk in ležernejše dopoldne, nato pa bomo obiskali mestno tržnico, spoznali ta s hribovito pokrajino obdan kraj, umetno jezero, tempelj svete relikvije Budin zob in nato še predstavo plesov Kandy-ja. Večerja v hotelu. Nočitev.

7. dan

KANDY - NUWARA ELIYA

Zajtrk in čaka nas zavita vzpenjajoča se pot v središče šrilanškega višavja, kjer so svoj klimatski center ustanovili Britanci, do njega pa speljali tudi gorsko železnico. Na poti v Nuwara Eliyo bomo občudovali slapove v Rambodi, spoznavali čajno rastlino in to neposredno na številnih plantažah ob poti, obiskali tovarno čaja in seveda tudi srknili to žlahtno šrilanško kapljico. Ob prihodu v Nuwaro nas čaka še sproščujoč sprehod v sveži gorski klimi, saj bomo na 2000 m nmv! Večerja v hotelu in nočitev.

8. dan

NUWARA ELIYA - ELLA

Zajtrk. Na poti nas čaka sila pomemben in z budističnimi legendami povezani tempelj Sita Amman, kjer bomo spoznali podrobneje tudi zgodbo iz Ramajane. Dopoldan se bomo odpeljali do postaje Nanoya in se vkrcali na panoramski gorski vlak ter uživali v vožnji na relaciji do Elle. Prečili bomo tudi sloviti viadukt in se pri njem tudi ustavili, še en nepozaben vtis z naše slikovite šrilanške avanture. Nato si bomo ogledali majhno središče skupnosti v Elli, občudovali v razgledu s previsne stene Ella Gap, se nastanili v butičnem hotelčku in imeli šrilanško večerjo. Nočitev.

9. dan

ELLA - YALA

Zajtrku bo sledil spust v nižavje južne Šrilanke. Na poti bomo postali za ogled slapa Rawana, po daljši vožnji pa bomo prispeli do Tisse, središča za obisk nacionalnega parka Yala, v katerem nas čaka že popoldanski safari z odprtimi terenskimi vozili. Po namestitvi v našem hotelu se bomo podali na safari in oprezali za številnimi živalmi kot so krokodili, kače, divji petelini, pavi, sloni, varani, številne ptice, vodni bivoli in seveda tista pika na i, vselej sramežljivi šrilanški leopard. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

10 dan

YALA - WASKADUWA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili še na jutranje prebujanje v parku Yala. 3 urni safari in v upanju da s fotoaparati ujamemo še manjkajoče prebivalce parka se bomo zbrano lotili našega terenskega dela. Nato bo čas za odjavo iz hotela in ob slikoviti južni obali s postanki za oglede ali užitek v razgledu se odpravimo do nekdanje nizozemske postojanke v Galle-ju. Panoramski ogled in nadaljevanje do želvje valilnice, kjer se bomo seznanili z 5 vrstami želv, katere gnezdijo na obalah Šrilanke. Še krajši transfer do našega hotela, namestitev na obali in večerja. Pozno popoldan bo že idealna priložnost za namakanje v Indijskem oceanu. Nočitev.

11. dan

WASKADUWA

Zajtrk. Prost dan za počitek in oddih na obali. Večerja, nočitev.

12. dan

WASKADUWA - COLOMBO

Zajtrk. Prosto do odjave. Popoldanski transfer v Colombo, še transfer do letališča, prijava in polet s presedanjem proti Evropi. Obrok na letalu.

13. dan

ZAGREB

Nadaljevanje poleta proti Zagrebu.

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1249€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1199€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

ŠRILANKA SPECIAL

Cena
1449€ na osebo
Trajanje
13 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min. 15 potnikov

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *