Cena
od 575€ po oseba
Čas Trajanja
6 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
2

ŠRILANKA samostojno potovanje in posebna doživetja Šrilanko doživite svojstveno v zasebnem vzdušju

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
COLOMBO
Lokacija Povratka
COLOMBO
Datum Odhoda
Everyday
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: hoteli 4* (za 2 osebi na celi trasi) 380€ : ETA registracija z urejanjem in lokalnim zavarovanjem ter paketom testiranj  125 € po osebi : podaljšek na obali od 80 € na noč za polpenzion v hotelu na obali za 2 osebi
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vse navedene kombi/mini bus prevoze na trasi programa
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Možna Doplačila
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dopolnitve
Vizum: ETA registracija je potrebna Cepljenje: ni potrebno
Obvezna Doplačila
vizum, lokalno covid zavarovanje, PCR testi min 2: ob asistenci VARD je cena 125 € za celoten paket

Potovanje na Šrilanko ali Cejlon, prav nič pomembno ni kako jo poimenujemo. Pomembna so fantastična doživetja na tem eksotičnem potovanju, kjer boste naravnost uživali v pristnih doživetjih in zasebnem vzdušju. Šrilanka, zasidrala se vam bo v spomin. Na tem čudovitem otoku so pomniki tisočletnega razvoja budistično-singalske kulture, ki predstavljajo višek umetnosti in kulture v Aziji. Sprehodi in pohodi, kolesarjenje skozi tropsko pokrajino in med domačijami, polji, vožnja z volovsko vprego in tuk-tuki…

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi, cena pa velja za dve osebi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 2 prijavljeni osebi. Napitnine niso vključene v ceni, so pričakovane in jih izročite izvajalcu storitve po opravljeni storitvi v času potovanja.

CEPLJENJE:
Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si

VIZUM:
Vizum – ETA registracija je obvezna. Cena vključuje tudi obvezno lokalno Covid zavarovanje in posredovanje ter 2 testa PCR.

CENA VKLJUČUJE:
Vse prevoze s klimatiziranimi vozili po Šrilanki, 5 x polpenzion v hotelih 3* ali 4*, ogledi po programu z vstopninami (Sigiriya, Kandy), izposoja koles 1 dan, čaj ob ogledu plantaže in tovarne, angleško govoreči lokalni vodnik-voznik, organizacija potovanja in asistenca v času poti, osnovno nezgodno zavarovanje.

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • hoteli 4* (za 2 osebi na celi trasi)   380€
 • ETA registracija z urejanjem in lokalnim zavarovanjem ter paketom testiranj  125 € po osebi
 • podaljšek na obali od 80 € na noč za polpenzion v hotelu na obali za 2 osebi v sobi ds standard, vključujoč transfer na letališče na dan odhoda.
 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

COLOMBO LETALIŠČE

Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa vas bo n izhodu letališke zgradbe pričakal vaš lokalni vodnik-voznik. Seznanil vas bo z osnovnimi informacijami in poteku ogledov ter povprašal po vaših preferencah in vas odpeljal do hotela v mestu Colombo. Po namestitvi boste imeli krajši predah in nato orientacijski ogled prestolnice Šrilanke kjer se nizajo zanimivosti ena za drugo in to v vsaki od mestnih četrti. Zgolj nekaj najlepših: nekdanji utrjeni center Fort, tržnice v Petti, vrtovi, parki in elitne rezidence v Cimetovih vrtovih... Večerja in nočitev v hotelu.
2. dan

COLOMBO - SIGIRIYA

Po zajtrku zapustite mestni vrvež in se usmerite v notranjost otoka. Vseskozi oči animira čudovito tropsko rastje, ob cestah nanizane dolge vasi in prodajalne, posamezne samo-oskrbne kmetije in polja, plantaže kavčuka, ananasa, indijskih oreščkov, tikovine... Po dolgem transferju do Sigiriye pa se bo prilegla tudi rekreacija. Popoldan boste preživeli na kolesu in spoznavali življenje v ruralnem predelu, med polji in kolibami. Namestitev in večerja v hotelu.

3. dan

SIGIRIYA - KANDY

Zajtrk in zgodnji vzpon na spečo lepotico Sigiriyo. Podvig je srednje zahteven, a vlaga in temperatura znata dodati k težavnosti za občutljivejše, zato je jutro idealen čas za obisk. Ali je bila to nekoč kraljeva rezidenca, ali pa zgolj budistični tempelj, v vsakem primeru je njena podoba kot bi prišli v raj. Razgled z njenega vrha pa je prav tako fantastičen in ga popestrijo še čudovite freske v posebnem zaščitenem predelu skalnega monolita. Po sestopu nadaljujete športni dan, saj boste peš odkrivali tipično naselje Hiriwaduna, ki se nahaja ob vodnem rezervoarju, še kako pomembnem za preživetje domačinov. Opoldne se boste odpeljali na rob šrilanškega višavja - v Kandy. Na poti boste obiskali center začimb, katere so ponesle slavo otoka v svet, nato boste obiskali center s prikazom izdelave batika in zaključili z večerjo v hotelu v Kandyu, kjer je srce otoka v kulturnem in religioznem vidiku.

4. dan

KANDY - NUWARA ELIYA

Po zajtrku boste obiskali sveti tempelj Budovega zoba, kjer je poleg religije prisotna tudi bogata zgodovina singalskih kraljev. Še obisk muzeja dragih kamnov in sprehod skozi nebeški park Peradeniya (nekoč kraljevi zasebni park) v zavoju najdaljše reke Mahaweli in čas bo za vijugajočo pot v srce šrilanškega višavja - Nuwara Eliyo. Na poti postanek za obisk ene od številnih plantaž čaja, ogled tovarne in pokušina pravega Cejlonskega čaja. Da bo dan še bolj razgiban pa se boste odpravili tudi k tolmunu slapov v Rambodi, do koder je sicer kratek a strm pohod. Večerja in nočitev v hotelu v Nuwari Eliyi. 

5. dan

NUWARA ELIYA - KANDY

Zajtrk. Sprehod po mestu, ki je nastal kot klimatski center nekoč angleške kolonije. Mimo elitnega angleškega kluba, predsedniške rezidence, golf igrišča, tržnic in vse go jezera Gregory kjer potekajo tudi znamenite konjske dirke. Nato pričetek spusta proti Colombu in na poti postanek za ogled slapov Devon (krajši sprehod). Ob prihodu v Colombo pa še zadnja avantura in dokaj adrenalinska vožnja s tuktukom skozi mestni vrvež in postanek pri slavnem hotelu Galle Face. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan

COLOMBO

Zajtrk in prevoz na letališče skladno z vašim povratnim poletom. 

Po želji pa lahko vaše bivanje podaljšate z oddihom na obali. 

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1979€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1859€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3899€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

ŠRILANKA samostojno potovanje in posebna doživetja

Cena
od 575€ na osebo
Trajanje
6 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
2

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *