vroče potovanje-vroča cena
Cena
1749€ per person
Trajanje
6 dni
Destinacija
Azija
Potniki
min. 15 potnikov

Skok v Peking, kratko in atraktivno potovanje na Kitajsko

 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Peking, kitajsko glavno in drugo največje mesto, je eno izmed najbolj zanimivih mest sveta. Potovanje, ki približa okno v svet Kitajske in odpre vrata v nekoč “prepovedano mesto”. Zakaj ne na Pekinško opero, svojevrsten spektakel za zmerne in tolerantne. Ustanovili so ga kot trgovsko središče pred približno 3000 leti, kasneje pa je postal poleg Xiana,...

Kaj je vključeno

Destinacija
Azija Azija
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
PEKING
Datum in čas začetka potovanja
27. oktobra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 75€ VIZUM: Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€.
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatno
Cepljenje: niso potrebna

Peking, kitajsko glavno in drugo največje mesto, je eno izmed najbolj zanimivih mest sveta. Potovanje, ki približa okno v svet Kitajske in odpre vrata v nekoč “prepovedano mesto”. Zakaj ne na Pekinško opero, svojevrsten spektakel za zmerne in tolerantne. Ustanovili so ga kot trgovsko središče pred približno 3000 leti, kasneje pa je postal poleg Xiana, Nanjinga, Luoyanga, Kaifenga in Hangshoua ena od šestih prestolnic kitajskega cesarstva

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Najmanjše število potnikov za izvedbo je 15. Napitnine niso vključene v ceni, priporočljiv znesek znaša 25 € po osebi.

Vizum: je potreben. Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani.

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, lokalne prevoze, metroje in vlake na Kitajskem, vodene oglede z vstopninami, lokalne vodnike, kjer je to potrebno in slovensko vodenje, 5x nočitev z zajtrki v hotelih 3*-4*, organizacijo potovanja ter zdravstveno asistenco v tujini (osnovni paket).

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 75€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA - PEKING

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s prestopom proti Pekingu.

2. dan

PEKING

Ob prispetju v Peking boste najprej opravili vstopne formalnosti. Nato transfer v hotel in po krajši osvežitvi si bomo z metroji privoščili prvo odkrivanje prestolnice. Obiskali bomo simbol št. 1, trg nebeškega miru. Trg krasijo podobe cesarskega Pekinga, vključujoč vrata Tiananmen, kot tudi zunanja južna mestna vrata z lokostrelskim stolpom, a tu so tudi novodobni pomniki in kolonialne zgradbe - nekdanja železniška postaja, katera je danes muzej, stara ameriška ambasada… trg pa ovekovečijo tudi simboli komunistične dobe, od sovjetsko dizajnirane palače komunistične partije in nacionalnega muzeja, spomenika ljudskim herojem in seveda prve atrakcije - mavzolej velikega Maa. Po obisku trga se bomo odpravili še na doživetje nočnega utripa ob jezerih Beihai in Houhai, kjer se nahajajo tudi najbolje ohranjeni hutongi. Sprehod po ulicah med nizkimi hiškami siheyuan, katere so še danes nanizane v svoji sivo-opečni podobi, vse do stolpa bobnov in stolpa zvonika, ostankov iz mongolske dinastije Yuan, preko kamnitih mostov… nato pa bo malce prosto ob živahnem nočnem centru ob jezeru. Vrnitev v naš hotel. Nočitev.

3. dan

KITAJSKI ZID in POLETNA PALAČA

Zajtrku bo sledil prevoz v okolico Pekinga, kjer se na njegovem severnem delu po vrhovih hribovja in gorovja bohoti veličastni kitajski zid. Obiskali bomo utrjeno postojanko na zidu, kjer so bile nekoč nastanjene vojaške enote namenjene obrambi ključne točke zidu z dostopom do prestolnice. Po zidu se bomo sprehodili in preverili njegovo mogočnost, čvrstost in občudovali izjemno žrtev graditeljev, kateri so tod pustili kri in mnogi svoja življenja. Zid je efektivno varoval kitajski imperij, hkrati pa je služil tudi kot signalizacijska linija in transportna povezava. Morda si boste želeli kupiti tudi kak suvenir, ali pa certifikat, da ste prehodili segment kitajskega zidu. Ko bo ta veličastni dosežek odkljukan, se bomo odpravili nazaj proti Pekingu. A na poti se bomo ustavili še za obisk čudovite poletne palače ob jezeru Kunming. Palača je bila postavljena v idilično fengšuj lokacijo za dvorjane in cesarsko družino, kjer so le-ti lažje prenašali poletno vročino prestolnice. V vsem razkošju dvora opremljena palača je nudila takratnim, kot tudi sedanjim obiskovalcem obilo nepozabnih trenutkov. Nazaj v hotel, nočitev.

4. dan

PEKING

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili obisku stilnega Nebeškega templja. Celoten kompleks je oblikovan po takratnih predstavah kitajskih astrologov (zgrajen med leti 1406 in 1420), zato je mejnik njegovega severa postavljen kot zaobljen zid nebeškega svoda, verjeli so namreč, da so nebesa okrogla, zemlja pa je kvadrat, zaradi česar je južna meja templja podana kot ravni, spodnji del kvadrata. Sprehodili se bomo med številnimi bonsaji, lomljenimi pokritimi hodniki, kateri so preprečevali vstop negativni energiji, obiskali daritveni tempelj, zid odmevov in molitveni portal. Popoldan si bomo ogledali še največji kompleks starodavnih palač na svetu - Prepovedano mesto. Nekdanja cesarska palača je danes muzej, ki nas bo popeljal skozi zgodovino cesarskega razkošja. Bistvo kitajskih cesarjev je bilo, da so bivali povsem ločeno od ljudstva in tudi drugih meščanov Pekinga, kateri cesarja nikoli v življenju sploh niso videli. Samo dvorjani, osebna straža in tuji vrhovni diplomati so imeli to čast, zato so palačo imenovali kar prepovedano mesto. Vstopili bomo skozi južna vrata, s katerih je cesar ob praznikih in slovesnostih počastil obiskovalce s svojo prisotnostjo. Nato se bomo prepustili mnoštvu palač in soban, kar 9999 naj bi jih bilo v celotnem kompleksu, saj po legendi kitajske mitologije ima lahko samo nebeški oče (cesarjev preminuli oče) v svojem nebeškem dvoru palačo z 10000 sobanami. Skrajni severni del palače pa je bil namenjen za cesarske vrtove, kjer so lahko uživali v idilični kompoziciji usklajeni s fengšujem. Zunaj palače je na severnem robu tudi vzpetina Jingšan, katera varuje palačo pred vdorom negativne energije s severa. Obiskali bomo ta lepi park s paviljoni in si privoščili še užitek v razgledu na prepovedano mesto s ptičje perspektive. Nato pa se bomo podali še do olimpijskega športnega centra, kjer se je pisala tudi naša športna zgodovina z osvojitvijo medalj na poletnih OI 2008. Videli bomo novodobno arhitekturo hotelov, nakupnih centrov, poročevalski stolp, stadion Ptičje gnezdo, Vodno kocko… Vrnitev v hotel in nočitev.

5. dan

PEKING - EVROPA

Po ležernem zajtrku se bomo odjavili in hranili prtljago na recepciji. Nato se bomo odpravili do živalskega vrta, kjer bo naš glavni cilj obisk centra velikega pande. Spoznali se bomo s to izjemno ogroženo vrsto, hkrati je to nedvomno prvi simbol kitajske, vsaj kar se živalskega sveta tiče. Nato bomo po želji obiskali Lama tempelj, ali pa bomo nakupovali v Oriental pearl nakupovalnem centru. Še skok na Wangfujing avenijo, vselej živahni del Pekinga, kjer se v večernih urah zbirajo množice na njihovi tržnici hrane. Po ogledih bomo v hotelu dvignili prtljago ter se z metroji in vlakom podali na letališče Beijing Capital. Prijava na let proti Evropi.

6. dan

LJUBLJANA

Nadaljevanje leta s presedanjem do Ljubljane oziroma okoliškega letališča. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Skok v Peking, kratko in atraktivno potovanje na Kitajsko - 19312

Price
1749€ per person
Duration
6 dni
Destination
Azija
Travellers
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *