Potovanje v Timor, skriti kotiček Azije - 193991

vroče potovanje-vroča cena
Cena
6349€ po oseba
Čas Trajanja
16 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min. 10 potnikov

Potovanje v Timor, skriti kotiček Azije

Raziskovanje Vzhodnega Timorja - 16 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
DILI
Datum Odhoda
25. aprila, 2021 00:00 Poglej Ostale Termine
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vizum in urejanje
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: je potreben Cepljenje: antimalariki. Več na www.zdravinapot.si.
Obvezna Doplačila
skupina 6-9 potnikov: 500€

V državi Vzhodni Timor je po dolgih letih boja za neodvisnost zdaj mir. S svojo neverjetno raznolikostjo in z mnogimi lepimi primeri portugalske kolonialne preteklosti zdaj čaka drzne popotnike, da ga raziščejo. Na tem potovanju si bomo ogledali njegove vrhunce, začenši v sproščeni prestolnici Dili, prijetnem mestu za sprehajanje in uživanje v vzdušju Vzhodnega Timorja. Povzpeli se bomo na impozantno in najvišjo goro Vzhodnega Timorja Mt. Ramelau ali Tatamailau, od koder je čudovit razgled na okolico, proučevali čudovita stara kolonialna mesta in preživljali čas na idiličnem otoku Atauro. Na vzhodni obali otoka se bomo sproščali na razkošnih plažah in obiskovali oddaljene otoke, preden se bomo vrnili v Dili. To potovanje nudi radovednemu popotniku najboljše, kar ponuja ta čarobna država.

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih potnikov. Napitnine na poti 90 €.

CEPLJENJE:
antimalariki. Več na www.zdravinapot.si.
VIZUM:
Je potreben.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Dili-Ljubljana, oziroma transfer do okoliško letališče in nazaj, poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, 3 x nočitev v hotelu 3*, 2x v eko hotelu, 7x v gostiščih, 1x v šotoru, prevozi z manjšim klimatiziranim kombijem oziroma mini busom, trajektom, štirikolesniki, obroki in ogledi z vstopninami po programu, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenskega vodjo poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini (50.000€), vstopni vizum.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 500€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
1. dan

LJUBLJANA - DILI (polet s presedanjem)

Zbor v Ljubljani. Prijava na polet iz Ljubljane oziroma prevoz do okoliškega letališča. Prijava na polet preko več letališč proti Diliju.

2. dan

DILI (transferji cca 10 km)

Pristanek v Dili-ju, glavnem mestu države Vzhodni Timor. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan

DILI (transferji cca 15km, peš)

Zajtrk. Odpravili se bomo na ogled mesta, med katerim je najpomembnejša znamenitost 27 m visok kip Kristusa Kralja, ki stoji na globusu, darilu vlade Indonezije ob 20. obletnici priključitve leta 1996, poleg njega pa se nahaja največja katoliška stolnica v Jugovzhodni Aziji, Stolnica brezmadežnega spočetja. Nadaljujemo s obiskom lokalne tržnice. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

4. dan

DILI - HATO BUILICO (transferji cca 100km, 4,5 ure, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali proti jugu mimo mest Dare in Aileu in nadaljevali do zgodovinskega mesta Maubisse. Postanek za obisk tradicionalne vasi Hatufahe . Popoldanski prihod v Hatu Boilico, od koder se bomo podali na goro Mt. Ramelau, vse do našega tabora, kjer bomo kampirali. Namestitev v šotorih, večerja, nočitev. 

5. dan

GORA RAMELAU - DILI (transferji cca 100km, 4,5 ur, peš)

Še pred zajtrkom se bomo vzpeli na vrh gre in uživali ob spektakularnem sončnem vzhodu. Z same gore pa se širi prekrasen razgled. Povratek v kamp, zajtrk in vožnja v Dili. Večerja, nočitev

6. dan

DILI - ATAURO (transferji cca 25km, trajekt, peš)

Zajtrk. Vožnja z trajektom do koralnega otoka Aaturo. Z malo sreče bomo videli delfine in kite. Domačini namreč pravijo, da se le ti pojavijo v devetih od desetih plovb do otoka. Po pristanku namestitev v ekološkem hotelu, možnost potapljanja. Večerja, nočitev.

7. dan

ATAURO

  Zajtrk in večerja. Današnji dan namenjen sproščanju in uživanju na otoku. 

8. dan

ATAURO - DILI - BAUCAU (transferji cca 150km, 4,5 ure, trajekt)

Zajtrk. Vožnja z trajektom nazaj do Dilija in vožnja s štirikolesniki po čudoviti obalni cesti do mesta Baucau, drugem največjem v Vzhodnem Timorju. Namestitev v gostišču, večerja, nočitev

9. dan

BAUCAU - VENILALE (transferji cca 60km, 2 uri, peš)

Zajtrk. Vožnja mimo čudovitih gorskih pokrajin, riževih polj na terasastih pobočjih do mesta Venilale, ki je prepoznavno po svoji portugalski arhitekturi, zlasti spomenik zgodovinskega pomena Escola do Reino de Venilale, ki ga bomo obiskali. To je šola iz leta 1933, nedavno obnovljena in poslikana in se zdaj uporablja kot knjižnica v mestu. Na povratku še obisk katolišče šole Fatujmaca, Večeren prihod v Baucau, večerja, nočitev v gostišču.

10 dan

BAUCAU - LOSPALOS (transferji cca 100km, 2,5-3 ure, peš)

Zajtrk. Vožnja do mesta Lospalos, kjer bomo spoznavali običaje ljudstva Fataluku, etnične manjšine, poznane po svojih elegantnih svetih hišah na pilotih, imenovanih uma lulik. Med potjo bomo obiskali tradicionalno vasico Nunira v Lagu in ruševine stare utrdbe v mestecu Lauten. Namestitev v gostišču, večerja in nočitev v Lospalosu.

11. dan

LOSPALOS - JACO (transferji cca 55km, 2 uri, trajekt, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali v vasico Tutuala in si ogledali jame LLi Kere Kere, najpomembnejše arheološko najdišče v Vzhodnem Timorju. Hoja od ceste proti jamam je lahko naporna zaradi vročine, vendar se je vredno potruditi in si 
  ogledati očarljive jamske poslikave, ki so lahko stare tudi 13.000 let. Z vrha pečine v Tutuali imamo odličen razgled na nenaseljen otok Jaco, do koder se bomo odpeljali s čolnom. Namestitev v gostišču, večerja, nočitev

12. dan

OTOK JACO

Zajtrk in večerja. Dan namenjen uživanju v prijetnem vzdušju in spokojnosti otoka Jaco, z neverjetnimi plažami iz belega peska in nedotaknjeno modrimi vodami in nizko vegetacijo.

13. dan

JACO - COM (transferji cca 65km, 2 uri, trajekt, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled tradicionalnih grobišč in preteklosti ter vasice Pitilety Rocky, kjer bomo obiskali fosilno laguno. Ogled delavnice tradicionalnih tkalcev. Večeren prihod v obalno letovišče Com, namestitev v gostišču, večerja, nočitev.

14. dan

COM - DILI (transferji cca 200km, 6,5 ur)

Zajtrk. Vožnja v Baucau, kjer se bomo ustavili pri Kanoškem institutu za izobraževanje in razvoj v Baucau.( Kanoške hčere ljubezni ( Canossian Sisters ) je katoliški verski institut, ki je bil ustanovljen na začetku 19.stoletja v Italiji) in pri kipu Svetega Antonija na hribu, s pogledom na mesto Manatuto. Zadnja večerja bo v lokalni restavraciji, kjer bomo preizkušali tipično hrano. Večerja, nočitev v hotelu.

15. dan

DILI - EVROPA (transferji cca 10km, polet s presedanji)

Zajtrk. Prevoz na letališče. Prijava na polet preko več letališč.

16. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oz. okoliškem letališču. Prevoz v Ljubljano.

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Azija

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

Potovanje v Timor, skriti kotiček Azije - 193991

Cena
6349€ na osebo
Trajanje
16 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min. 10 potnikov

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *