vroče potovanje-vroča cena
Cena
že od 939€ po oseba
Čas Trajanja
5
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potnikov
min. 16

Potovanje na Bližnji vzhod, Bejrut - Pariz Orienta Baalbeck, Bejrut, Byblos, dolina Beka

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Bližnji Vzhod Odkrij Bližnji Vzhod
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
BEJRUT
Datum Odhoda
26. junija, 2023 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
Enoposteljna soba: 90 €
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 30€. VIZUM: je potreben Cepljenja: niso obvezna
Obvezna Doplačila
manjša skupina 10-15 oseb: 125 €€ odhodi 30.1., 6.2., 1.5., 27.10.: 100 €€

Potovanje v Libanon

Če imate radi mozaike, potem je potovanje v Libanon prava poslastica. Libanon je namreč ena zgodovinsko najbolj fascinantnih dežel, na stičišču poti nekdaj mogočnih civilizacij, strateška lega ob Mediteranu, bogata zapuščina več tisočletnega izmenjevanja dobrin in predvsem izkušenj je izoblikovala območje čudovitih kulturno-kulinarično-zgodovinskih zakladov. Je pravi mozaik čudovitih dosežkov človeštva. Potovanje v Libanon je eno tistih presežkov, ko v kratkem času (pri)dobimo izjemno globino. Tudi naravni kontrast je prav navdihujoč, saj se od peščenih plaž na eni strani do razgibanega libanonskega višavje lahko odpravimo praktično v istem dnevu. Ko v jutranjih urah lovimo sonce na obali, čez nekaj trenutkov pa že iz razgledišč visokogorja občudujemo morsko linijo, beli pesek in strnjena naselja. in da ne pozabimo vina! Že Feničani in za njimi Rimljani so tod razvili vinogradništvo, ki je še danes ponos Libanonu.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi ob predvidenem številu potnikov 16. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Rang manjše skupine je podvržen ustreznemu doplačilu, kot je navedeno pod obvezna doplačila. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 30 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenje ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Je potreben. Trenutno je brezplačen in se ga pridobi ob vstopu. V potnem listu ne sme biti pečata Izraela.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Bejrut-Ljubljana (oz. iz sosednjega odhodnega letališča do koder je organiziran in vključen povratni transfer), pristojbine in oddana prtljaga v ekonomskem razredu, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, 1x večerja v domači restavraciji z libanonskimi jedmi, vsi ogledi z vstopninami, prevozi s klimatiziranimi vozili, angleško govoreči lokalni vodnik, osnovni paket zdravstvene asistence v tujini, slovenski vodja poti in organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-15 potnikov 125€

odhodi 30.1., 6.2., 1.5., 27.10. + 100€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 90€

 • 1. dan:
 • 2. dan
 • 3. dan:
 • 4. dan:
 • 5. dan:
1. dan:

LJUBLJANA - BEJRUT

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava in polet, oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet v Bejrut s presedanjem. Nočni let.

2. dan

BEJRUT

Pristanek in ureditev formalnosti vstopa. Prevoz v hotel, namestitev in predah. Po zajtrku pa pričetek ogledov prestolnice Libanona. Na panoramski vožnji bomo občudovali poslopje parlamenta, postali na trgu mučenikov, fotografirali mošejo Al Omari in katedralo, se naužili izkušnje pogajanj na suku ter obiskali zaliv Zaitunay. Očaral nas bo kamniti simbol, večni, nespremenjeni t.i. golobja skala. Vsaj en del Bejruta, ki se skozi vzpone in padce, blišč in uničenja ni spreminjal. Sledil bo še obisk nacionalnega muzeja, kjer bomo videli umetniške kreacije iz starodavnih časov, med drugim ostanke mozaikov, sarkofagov in mumij. Za konec pa bo na programu večerja v lokalni restavraciji, pravi greh bi bil ne izkusiti mamljivo dobre libanonske kuhinje. Nočitev.

3. dan:

DOLINA BEKAA IN BAALBECK

Zajtrk. Odpeljali se bomo preko Libanonsnkih vrhov v slikovito dolino Bekaa. Spomnili se bomo tudi geografije, ko bomo v daljavi uzrli še gubanje Antilibanon. Antični center v bujni zeleni dolini med rekama Orontes in Leontes je magnet za obiskovalce že iz rimskih časov. čudoviti ostanki templjev, kolonad in stopnišč, trgi in palače... Po ogledu UNESCO-vega lepotca pa še v regijo Ksara, poznano po vinogradništvu, zato se bomo seveda pomudili tudi v vinski kleti in okušali lokalno žlahtno kapljico. Še izlet v Anjar, kjer bodo naše pozornosti deležne ruševine omajadskega mesta. Povratek nazaj v Bejrut. Nočitev.

4. dan:

JEITA - BIBLOS - HARISA

Zajtrk. Razgiban dan bomo pričeli z odkrivanjem čudovitih kraških jam Jeita, tako zgornje kot spodnje dvorane in nebeško lepega mnoštva stalaktitov in stalagmitov. Sledil bo prevoz do vznožja svete vzpetine Harisa, kjer kraljuje svetišče device Marije, do katerega se bomo zapeljali z vzpenjačo. Ne samo svetišče, osupnile nas bodo tudi naravne lepote ob pogledu na sredozemsko obalo in mesto spodaj s čudovitimi plažami, zelenje in oh in sploh... Po spustu pa bo čas za obisk še ene UNESCO-ve zakladnice. Antični Biblos je eno najstarejših mest z neprekinjeno linijo poselitve. V njem pa najdemo vrhunce ustvarjanja Feničanov, Arabcev in Križarjev. Nazaj v Bejrut, nočitev.

5. dan:

BEJRUT - LJUBLJANA

Zgodnji prevoz na letališče ter polet Proti Ljubljani, oziroma okoliškem letališču ter avtobusni/kombi prevoz do Ljubljane.

Destinacija - Bližnji Vzhod

vroče potovanje-vroča cena
Od 1429€
vroče potovanje-vroča cena
Od 995€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1499€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1499€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Libanon - 19419

Cena
že od 939€ na osebo
Trajanje
5
Destinacija
Bližnji Vzhod
Popotniki
min. 16

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *