vroče potovanje-vroča cena
Cena
3775€ po oseba
Čas Trajanja
14 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min. 10 potnikov

Potovanje v Kamerun, raznolikost kultur Afrike

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
YAOUNDE
Datum Odhoda
18. novembra, 2022 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 346€ Vizum z urejanjem: 165€ Vizum: Vizum je potreben. Ob prijavi je potrebna kopija potnega lista ki bo v času potovanja veljaven vsaj še 6 mesecev od vstopa. Za postopek urejanja bo potreben tudi izpolnjen formular in dokumentacija, fotografiji, originalni potni list, katere je potnik dolžan dostaviti v roku organizatorju. Napitnine: 75 € po osebi
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 2*-3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
CEPLJENJE: Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in dokazilo je potrebno ponesti s seboj na pot. Obvezni so antimalariki. Več na www.zdravinapot.si
Obvezna Doplačila
skupina 6-9 potnikov: 490€

Afriška odkritja ne bi mogla biti bolj celovita kot so na potovanju po biseru – v Kamerun. Kamerun je še popolnoma neodkrit in potovanje lahko pričara globoke vtise in nepozabna doživetja. Arhitektura ljudstev, prvobitni običaji, krajina in živalski svet bogato nagradijo obiskovalce te afriške neznanke.

 

Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje v skupini bomo organizirali v primeru minimalno 6 potnikov. V primeru individualnega potovanja 2-4 potniki pa ni slovensko govorečega vodnika ampak spremstvo lokalnih angleško govorečih vodnikov. Cena individualnega potovanja pri minimalno 2 potnikih znaša od 3.945 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 75 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in dokazilo je potrebno ponesti s seboj na pot. Obvezni so antimalariki. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum je potreben. Ob prijavi je potrebna kopija potnega lista ki bo v času potovanja veljaven vsaj še 6 mesecev od vstopa. Za postopek urejanja bo potreben tudi izpolnjen formular in dokumentacija, fotografiji, originalni potni list, katere je potnik dolžan dostaviti v roku organizatorju.
CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi po Kamerunu, s čolni in plovili, navedene takse v parkih in območjih varovane narave, vlak spalnik, domače polete s pristojbinami, 12 x namestitev z zajtrki v hotelih 3* (Ngaoundere 2*) in kampih/lodžih, obroke in oglede po programu z vstopninami in prepustnicami, zdravstveno zavarovanje (dvojno) z asistenco v tujini, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov in slovenskega vodje poti ter organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 490€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 346€
Vizum z urejanjem 165€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - YAOUNDE

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na let oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet letala s postankom proti Afriki. Obrok na letalu. Ob pristanku prevoz v hotel, večerja in nočitev.

2. dan

YAOUNDE - NGAOUNDERE

  Po zajtrku si bomo na panoramski vožnji s foto postanki ogledali glavne znamenitosti te afriške prestolnice: spomenik reunifikacije, nacionalni muzej bo navdušil z bogato bero umetnin in prazgodovinskih najdb (ogled vključen), nato pa še na centralno tržnico, kjer bomo zopet videli kaj je zahodna Afrika. Yaounde je eno lepše urejenih zahodnoafriških mest z zelenimi površinami in nasploh čudovito lego, vpeto med 7 gričev. Po ogledih prevoz na železniško postajo in nočna vožnja s spalnim vlakom v Ngaoundere. Večerja na vlaku.

3. dan

NGAOUNDERE

  Popoldanski prihod v Ngaoundere, zaključno postajo proge. Namestitev in osvežitev, kosilo in popoldanski ogled mesta, ki je postalo središče Fulanov v 19. stoletju in kasneje center nemške kolonije. Danes sta v mestu večjega zanimanja deležni »palača« Lamido in mošeja. Lamido se iz jezika Fulanov prevaja kot palača vodje - »kralja«. Gre za sedež vodje islamske skupnosti v mestu, ki živi po svojih predpisih. Mesto ima tudi svojo univerzo in bolnišnico, hkrati pa je privlačen svojevrsten bazar. Po ogledih večerja in nočitev.

4. dan

NGAOUNDERE - GAROUA

  Po zajtrku najprej do rezervata biosfere v Benoue parku. Piknik kosilo v kampu med ogledi. Nato nadaljevanje proti severu do Garoue, kjer sledi namestitev, večerja in nočitev.

5. dan

GAROUA - RHUMSIKI

  Zajtrk. Nato se bomo odpeljali do soteske Kola, treh hektarjev čudovite kamnite soteske presunljivih formacij. Po ogledu piknik kosilo in nadaljevanje skozi slikovite vasice Dourbeye, Bouhrra, kjer domujejo smehljaji na obrazih domačinov, tipične škatlaste hiške in nepozabna krajina. Pozno popoldan namestitev v kampu v Rhumsiki-ju. Večerja in nočitev.

6. dan

RHUMSIKI IN POHOD SKOZI GORSKE VASICE

  Zgodaj bomo vstali in se peš podali na več vrhov, od koder bomo uživali v pravljičnem sončnem vzhodu. Nato nazaj v kamp na zajtrk. Sledil bo pohodniško usmerjen dan v vasice okoli Rhumiski višavja, kjer bomo sami odkrivali zakaj je sloviti Andre Gide območje razglasil za eno najlepših na svetu. Seznanili se bomo tudi z lokalno posebnostjo - rakoviškim prerokovanjem in si ogledali lokalno rokodelstvo - izdelki iz bakra. Večerja in nočitev.

7. dan

RHUMSIKI - MAGA

  Po zajtrku sledi prevoz proti vzhodu do jezera Maga. Najprej se bomo pomudili še v zaključnem delu mejnega gorstva z Nigerijo - ko bomo obiskali Mandaro in se zazrli na čudovit svet masivov Mogode, Koza in Mogozo. Kratek obisk parka Mogozo kjer kraljujejo številne vrste opic. Nadaljevanje do jezera kjer se bomo namestili in prenočili. Večerja.

8. dan

MAGA - MAROUA

  Zajtrk. V kombinaciji pohodniško kanu safarija se bomo podali na odkrivanje parka jezera Maga, kjer so doma sloveči povodni konji. Iskali bomo najboljše točke za slikanje teh mogočnih živali. Nato se bomo usmerili proti meji s Čadom, kjer bomo gostje v vasi sultanov - Pouss - z značilnimi hiškami v podobi glave naboja. Temelj hiše je obložen z ilovnato zemljo, katera nudi vrhunsko olajšanje pred vlažnostjo in vročino v zunanjosti. Po tradicionalni gostoljubnosti domačinov se bomo podali proti Maroui, kjer se bomo seznanili z lokalnimi obrtmi v njihovih delavnicah (kovači, mojstri strojenja in izdelovalci keramičnega okrasja in posod). Večerja in nočitev.

9. dan

MAROUA - YAOUNDE

  Zajtrk. Prosto do poleta v prestolnico. Sledi prevoz v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

10 dan

YAOUNDE - PARK MEFOU IN EBOGO

  Zajtrk. Nato bomo krenili proti centru primatov v tem semi-naravnem okolju. Šimpanzi, gorile in pavijani tod živijo ograjeni zaradi varnosti in lažjega nadzora, status zaščitenega območja pa jim daje tudi boljši občutek prihodnosti. Skozi tropski gozd se bomo podali v spremstvu rangerjev. Nato se bomo s kanuji podali v park Ebogo in z reke Nyong opazovali ter spoznavali največja deževna drevesa. Večerja in nočitev v Yaoundeju

11. dan

YAOUNDE - KRIBI

  Po zajtrku se bomo odpeljali do Kamerunskega letoviškega centra Kribi. Namestitev v obalnem hotelu in prosto za lastne aktivnosti (kopanje, sončenje, obisk lokalne tržnice…). Večerja, nočitev.

12. dan

KRIBI - PIGMEJCI IN SLAPOVI LOBE

  Zajtrk. Dopoldan bomo obiskali vasico Pigmejcev in se seznanili z njihovimi običaji. Nato se bomo podali do nizkih slapov - katarakta, ki pada neposredno v Atlantik. Nazaj v hotel. Popoldan prosto za lastne aktivnosti. Večerja in nočitev.

13. dan

KRIBI - YAOUNDE

  Zajtrk in kosilo. Nato prevoz v Yaounde in prijava na nočni let proti Evropi.

14. dan

LJUBLJANA

  Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Vožnja v Ljubljano.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). 

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2749€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3999€
vroče potovanje-vroča cena
Od 899€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Kamerun, raznolikost kultur Afrike - 19135

Cena
3775€ na osebo
Trajanje
14 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *