vroče potovanje-vroča cena
Cena
1349€ po oseba
Čas Trajanja
8 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potnikov
min. 25 potnikov

Potovanje v Izrael, sveto deželo

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Bližnji Vzhod Odkrij Bližnji Vzhod
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
TEL AVIV
Datum Odhoda
24. oktobra, 2021 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 188€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 18-24 potnikov: 105€ skupina 10-17 potnikov: 239€

Potovanje po sveti deželi, Izraelu. Obisk dežele in krajev Kristusovega rojstva in smrti sta vrhunec potovanja in hkrati priložnost obiska pomembnih krščanskih središč. Enkratne civilizacije so že tisočletja ustvarjale temelj človeštva in religije na območju Izraela.

 

 

RANA URA, ZLATA URA

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bo izvedeno ob min. 10 potnikih. Napitnine niso vključene v ceni in se doplačajo na poti za voznike in lokalne vodnike 50 € po osebi.

Vizumskih taks ni po trenutnih pogojih. Prav tako niso potrebna nobena cepljenja.

Več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Tel Aviv-Ljubljana (ali okoliško letališče s povratnim transferjem iz Ljubljane), letališke pristojbine, ureditev vstopno/izstopnih formalnosti, 1x nočitev z zajtrkom, 6x polpenzion, namestitve v hotelih 3* v Tiberiji ali Nazaretu in Betlehemu, prevozi po programu potovanja, vsi ogledi z vsemi vstopninami in prepustnicami kot navedeno v programu, spremstvo lokalnih vodnikov in slovenski vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 18-24 potnikov 105€
skupina 10-17 potnikov 239€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 188

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA – TEL AVIV

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Tel Avivu.

2. dan

TEL AVIV-CEZAREA-HAIFA-NAZARET (transferji cca 150km, 3 ure)

Nadaljevanje leta in po zgodnjem pristanku ter ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v hotel v okolici. Nočitev. 
  Po zajtrku se boste podali do Tiberiasa. Panoramska vožnja mimo Netanje in postanek za ogled arheološkega bisera v Cesareji z akveduktom. Nato še panoramski ogled Haife, ki se pne v pobočje gore Karmel. Na poti v notranjost proti Galilejskem morju pa še ogled Nazareta z baziliko, kjer je nadangel Gabriel oznanil veliko novico Mariji. V kolikor bo čas dopuščal še ogled mošeje v Aku. Zvečer namestitev v Tiberiji in večerja. Nočitev

3. dan

Galilejsko morje – Kafernaum – Tabha – gora blagorov (transferji cca 140km, 3 ure)

Zajtrk. Dan boste namenili odkrivanju galilejskih poti Jezusa vključujoč krajšo vožnjo s čolni po Galilejskem morju. Obiskali boste goro taba – kraj jezusove tranfiguracije, Kafernaum, Jezusovo mesto, kjer je izvedel številna čudežna ozdravljenja, nato še do Tabhe – Cana, kjer je Jezus iz vode naredil vino in namnožil kruha in rib. Nato še do gore blagorov, kjer je Jezus po tem ko je bil krščen izvedel svojo prvo pridigo. Za konec še obisk slikovite vasi Safed. Večerja in nočitev.

4. dan

TIBERIJA – reka Jordan – BETLEHEM (transferji cca 260km, 5,5 ur)

Zajtrku bo sledil zaključek ogledov v Galilejskem predelu in nato do doline reke Jordan in vožnja proti Betlehemu. Na poti bomo obiskali tudi kibuc, lokalno skupnost, ki v osnovi izhaja iz utopične ureditve kolektivizma in agrikulturne usmeritve. Nato si bomo ogledali nekdanjo grško-rimsko naselbino Bet-Shean ter v nadaljevanju še Bet Alfo z mozaiki. Očarala bo tudi vožnja skozi kanjon Wadi Quilt. Ob prihodu v Betlehem se bomo ustavili pri cerkvi Jezusovega rojstva, nato pa namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan

BETLEHEM – Mrtvo morje – Jericho (transferji cca 250km, 5 ur)

Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja za opazovanje čudovitih solnih kristalov. Vstopnica za na plažo in prosto za kopanje v tem naravnem fenomenu, katerega gladina se nahaja na nm višini -400m. Po izkušnji lebdenja na vodi se boste odpravili do Kumranskih votlin, kjer so odkrili svetopisemske spise iz Stare zaveze in gnostične spise iz 2. in 3. stoletja po Kristusu. Obiskali bomo tudi zadnje oporišče (Masado) Židovske skupnosti v boju z Rimljani. Tod so se Sikarijci raje kot v suženjstvo podali v samomor. Po ogledih nadaljevanje do Jericha - mesta palm kot je poimenovano v Bibliji, legendarnega svetopisemskega kraja kjer naj bi se naselili Židje po eksodusu iz Egipta. Nato nazaj v hotel. Večerja in nočitev.

6. dan

JERUZALEM (transferji cca 30km)

Zajtrk. Odpeljali se bomo na celodnevno odkrivanje Jeruzalema z okolico. Mesto leži 800 metrov nad morjem v osrčju Judejskih gora. Obkrožajo ga zaobljeni griči in čudoviti gozdovi, ki z raznoliko arhitekturo mesta tvorijo čudovito harmonično podobo. Na ogledu mestnih znamenitosti se boste podali najprej do Oljske gore, kamor se je po zadnji večerji odpravil k molitvi Jezus Kristus. Ob aretaciji je molil v vrtu Getsemani, katerega bomo tudi obiskali. Nadaljevali boste v starem mestu in se podali skozi 14 postaj križevega pota in obiskali cerkev Svetega groba. Obiskali boste tudi cerkev Sv. Ane, kjer je Jezus ozdravil hromega, nato pa še cerkev Sv. Petra Gallicantu, posvečena Petrovi trojni zatajitvi Jezusa. Zaključek v stari judovski četrti z zidom objokovanja, in panoramski postanek za Temple mount s Kupolo na skali, Al Aqsa in Omarjevo mošejo. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

7. dan

TEL AVIV in YAFFA (transferji cca 140km, 2,5-3 ure)

Zajtrk in obisk starega mestnega jedra Yaffa ob obali. Zgodovinsko središče nas bo prevzelo, nato pa se bomo pomudili po mestni tržnici. Sledilo bo odkrivanje mesta Tel Aviv, ko bomo videli Rabinov trg in Kneset... Še obisk Yad Vashem muzeja holokavsta, nato pa večerja in nočitev v Jaffi, Tel Avivu ali Jeruzalemu.

8. dan

BETLEHEM – TEL AVIV – LJUBLJANA

Zgodnji prevoz na letališče. Prijava in polet s postankom proti Ljubljani oziroma bližnjemu letališču. Prevoz v Ljubljano.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Bližnji Vzhod

Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Izrael, sveto deželo -19410

Cena
1349€ na osebo
Trajanje
8 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Popotniki
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *