vroče potovanje-vroča cena
Cena
2349€ po oseba
Čas Trajanja
8 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min. 15 potnikov

Potovanje v Butan, pristni biser Azije

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
DELHI
Datum Odhoda
30. oktobra, 2022 00:00
Več Informacij
Vizum: Vizuma za Butan in Indijo sta potrebna.
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Cepljenje: Ni obvezno
Obvezna Doplačila
Vstopna vizuma Indija in Butan z urejanjem: 110€ skupina 10-14 potnikov: 230€

Potovanje v Butan. Speči in umirjeni Butan vabi na potovalna odkritja. Privlačno potovanje v pravo Azijo, Butan vam razkrije prvenstvena doživetja, ko boste ob pristnih odnosih, preprostosti vsakdana, prelepi pokrajini in zanimivi arhitekturi vsakodnevno ostali brez sape.

 

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo 10 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, vodji poti na poti 60 €.
Cepljenje: ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si

Vizum: Vizuma za Butan in Indijo sta potrebna.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz, letališke takse, prevoze z turističnim avtobusom/kombijem, obroke, oglede in vstopnine po programu, 6 x namestitev v hotelih s 3* na osnovi nočitve z zajtrkom, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje v tujini z Asistenco.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vstopna vizuma Indija in Butan z urejanjem 110 €
skupina 10-14 potnikov 230 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA - DELHI - PARO (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet proti Delhiju preko enega izmed letališč.

2. dan

DELHI - PARO - THIMPU (transferji cca 60km, 1,5 ure, peš)

Pristanek v Delhiju in nadaljevanje poleta v Butan. Polet do mesta Paro velja kot najbolj spektakularen v celotni Himalaji, pa naj letimo vzdolž himalajskega območja od Katmanduja ali nad vznožjem iz Kalkute. Potovanje ponuja fascinantne poglede in vznemirljiv pristanek v kraljevini. Pri izkrcanju iz letala bomo začutili hladen in svež gorski zrak, ki nas bo spremljal celotno potovanje. Po opravljenih mejnih formalnostih se bomo odpeljali do glavnega mesta Thimphu. Med potjo se bomo ustavili pri Chuzom, sotočju reke Thimphu in Paro. Sotočje krasijo tri vrste budističnih spomenikov - stup: tibetanski, nepalski in butanski. Ob prihodu sledi namestitev. Thimphu je prav tako vladno, religiozno in trgovinsko središče Butana in leži na 2320m nadmorske višine, še bolj edinstvenega pa ga naredi nenavadna mešanica sodobnega razvoja poleg stare tradicije. S populacijo, ki šteje cca 90 tisoč ljudi, je morda edino glavno mesto na svetu brez semaforja. Zvečer sledi uvodni raziskovalni sprehod po glavni ulici in tržnici. Večerja. Nočitev.

3. dan

THIMPHU - PUNAKHA (transferji cca 90km, 3-3,5 ure, peš)

 Po zajtrku sledi tri urna vožnja do mesta Punakha preko gorskega prelaza Dochu La, ki je na višini 3088 metrov in je slikovita atrakcija, kjer lahko občudujemo budistične stupe, posebne kamnite stene in molitvene zastave, ki krasijo to najvišjo cestno točko. Če bo nebo jasno, bomo lahko občudovali vrhove gora od leve proti desni: Masagang (7158m), Tsendagang (6960m), Terigang (7060m), Jejegangphugang (7158), Kangphugang (7170m) in Zongphugang (7060m), gora-miza, katera dominira nad izoliranim območjem Lunana. In končno bomo ugledali tudi Gangkhar Puensum (7570m), najvišji vrh Butana v himalajskem pogorju. Popoldan bomo obiskali grad Punakha Dzong ali »palačo velike sreče«, ki jo je leta 1637 na stičišču rek Pho Čhu in Mo Čhu zgradil Shabdrung Ngawang Namgyal. V preteklosti je ta veličastna trdnjava služila kot versko in upravno središče Butana. Palača je dolga 180m in široka 73m, krasi pa jo šestnadstropni stolp z zlato kupolo. V njeni notranjosti so dvorišča in verski kipi, ki kažejo na zgodovinsko in duhovno pomembnost tega kraja. Nadaljujemo do budističnega samostana Chimi Lhakhang, ki se nahaja na griču v središču doline, imenovanega tudi tempelj plodnosti. Velja prepričanje, da so pari, ki nimajo otrok, a si jih želijo, kaj hitro blagoslovljeni z otrokom, če za to molijo v tem templju. Sprehod skozi vasico v bližini templja nam nudi vpogled v vsakdanje življenje vaščanov. Namestitev v hotelu Punakha na višini 1300m. Večerja in nočitev.

4. dan

PUNAKHA (transferji cca 230km, 9 ur)

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v dolino Gangtey, ki je ena izmed najlepših v Butanu. Ta prostrana, ravna dolina, brez kakršnihkoli dreves, nas bo presenetila po strmem vzponu skozi goste gozdove. To je za Butan zelo redka izkušnja, saj so vse doline tesno zaprte. Na manjši vzpetini, ki se dviga iz doline, stoji samostan Gangteng (Gangtey Gompa), ki je pomemben zaradi Nyingmapa šole budizma in je največji tovrstni samostan v Butanu in edini na zahodni strani gorovja Black Mountain. Samostan je obdan z veliko vasjo, kjer živijo predvsem družine, ki skrbijo zanj. V nadaljevanju bomo raziskali fascinantno dolino Phobjikha, kjer prezimijo črnovrati žerjavi, ki se selijo iz sušnih ravnic na severu, da preživijo zimo v milejšem podnebju. Dolina leži na višini 2900m, na obrobju narodnega parka Black Mountain. V opazovalnici znotraj centra črnega žerjava, ki je opremljena z močnim teleskopom, bomo lahko ujeli najlepše poglede na te prelepe ptice. Možen pa bo tudi nakup izdelkov domače obrti. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan

PUNAKHA - PARO (transferji cca 130km, 4,5 ure)

Po zajtrku sledi vožnja nazaj proti mestu Paro, preko gorskega prelaza Dochu La, po rečnih dolinah rečnih dolinah Wang Chhu in Paro Chhu skozi mesto Paro proti severnemu delu doline. Na poti bomo obiskali Simtokha Dzong, eno najstarejših trdnjav v državi, ki je slovela po globoki tantra šoli. Danes je trdnjava namenjena poučevanju jezika Dzongkha. V nadaljevanju ogled Ta Dzonga, ki je bil prvotno zgrajen kot stolp z uro, sedaj pa v njem domuje narodni muzej, z obsežno zbirko starih thangkha slik, tekstila, orožja in neprebojnih jopičev, gospodinjskih predmetov in bogatega izbora naravnih in zgodovinskih artefaktov. Še sprehod do gradu Rinpung Dzong, katerega ime pomeni »trdnjava s kupom draguljev« in ima dolgo in zanimivo zgodovino. Vzdolž lesenih galerij, ki so obrnjene na notranje dvorišče so stenske poslikave, ki ponazarjajo budistično izročilo. Namestitev. Večerja. Nočitev.

6. dan

PARO IN POHOD K SAMOSTANU TAKSTANG (transferji cca 60km, 2 uri, vzpon/spust 4 ure)

Po zajtrku sledi izlet do samostana Taktshang, ki leži na 900 m visoki pečini nad dolino Pare. Do njega se bomo povzpeli peš. Pripovedujejo, da je Guru Rinpoche pripotoval v samostan na hrbtu tigrice in v njem meditiral, zato se imenuje »tigrovo gnezdo«. Kraj je bil priznan kot najbolj sveto mesto in ga prebivalci Butana obiščejo vsaj enkrat v življenju. Vzdolž poti postanek za obisk budističnega templja iz 7. Stoletja Kyichu Lhakhang, enega izmed 108 templjev v Himalaji, ki jih je zgradil tibetanski kralj Songtsen Gampo. Stavba tega templja zaznamuje uvedbo budizma v Butan. Zvečer prosto za sprehod po glavni ulici in tržnici mesta Paro, ki leži na nadmorski višini 2280m. Večerja. Nočitev.

7. dan

PARO - DELHI (transferji cca 20km, polet 2,5 ure)

Zajtrk in vožnja do letališča. Prijava na polet proti Delhiju. Prevoz v hotel, nočitev.
  *V kolikor nam letalski prevoznik potrdi večerni let, je možen povratek iz Delhija že 7. dan brez nočitve.

8. dan

DELHI - LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed okoliških letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1979€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2699€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje v Butan, pristni biser Azije - 19394

Cena
2349€ na osebo
Trajanje
8 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *