vroče potovanje-vroča cena
Cena
4599€ po oseba
Čas Trajanja
17 dni
Destinacija
Severna Amerika
Potnikov
min. 16 potnikov

Potovanje severnih obzorij, Kanada in Aljaska

Adrenalin, prvinskost in radoživa mesta ter narava na severnih obzorjih - 17 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Severna Amerika Odkrij Severna Amerika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
ANCHORAGE
Datum Odhoda
29. junija, 2023 00:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba/šotor 595€ ETA/ESTA in urejanje: 35€
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • nočitev v šotorih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: ni potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 12-15 potnikov: 215€ skupina 8-11 potnikov: 395€ popust 3 oseba na dodat. ležišču: -175

Daleč na severu ameriškega kontinenta nam potovanje predstavi deželi Kanada in Aljaska. Odličen izbor za adrenalinske navdušence, saj je program obogaten z odkrivanjem najbolj slikovite doline ob reki Yukon, katero bomo spoznavali kar s kanuji.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Minimalno število potnikov je 8. Veslaški del poti ni prezahteven in se ga lahko udeležijo tudi začetniki, celotna pot po reki pa vključuje 320 km in se uvršča med eno najbolj slikovitih potovanj po Kanadi. Namestitve s šotori so praktično v divjini, kar doprinese k pristnosti in prvinskosti izkušnje. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 100$.

Vizum: ni potreben
Kanada – slovenskim državljanom za bivanje do 6 mesecev ni potreben, obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (“eTA”); ZDA – slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben, potrebna je registracija po Via Waiver programu.
POMEMBNO:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so od 1.1.2021 dalje potovali na Kubo. Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Whitehorse, Anchorage-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevozi z avtobusi/kombiji, trajekti, čolni, najem kanujev in kamping opreme, vsi navedeni obroki, 7 x namestitve v šotorih (po reki na Yukonu 320 km) in 7 x v hotelih 3*, vsi ogledi in vstopnine, takse v parkih, spremstvo angleško govorečih vodnikov v Yukonu, slovenski vodja poti, organizacija potovanja in zdravstvena asistenca v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 12-15 potnikov 215€
skupina 8-11 potnikov 395€
popust 3 oseba na dodat. ležišču -175€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba/šotor 595€
ETA/ESTA in urejanje 35€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
 • 16. dan
 • 17 dan
1. dan

LJUBLJANA-KANADA

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet z prestopom proti Kanadi.

2. dan

WHITEHORSE

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi zbor in prevoz v hotel. Krajši informativni sestanek in priprava na naš veliki podvig naslednjih dni, raziskovanje reke Yukon in idiličnih naravnih lepot s kanuji. Vožnja s kanuji ne zahteva visoke stopnje pripravljenosti, program je pripravljen na bazi zmožnosti tudi za začetnike, le-tem bo posvečen tudi krajši tečaj 3. dan. Nočitev.

3. dan

WHITEHORSE

Zajtrk in nato zbor v recepciji. Še zadnje priprave in nato kratek tečaj v upravljanju pravih kanadskih kanujev. Nato se bomo v stilu velikih raziskovalcev Zahoda odpravili po tej bistri reki našim dogodivščinam naproti. Prvi dan si bomo za cilj zadali jezero Laberge, kjer se bomo zasidrali, utaborili v divjini in po želji in ob doplačilu (ribolovno dovoljenje) tudi poskušali ujeti kakšno slovečo severno ščuko. Večerja bo pripravljena v kampu. Nočitev v šotorih

4. dan

JEZERO LABERGE, REKA YUKON

Zajtrk. Dan bomo preživeli v veslanju po jezeru in prečesavali s pogledi in kratkimi izleti njegov vzhodni breg, katerega krasijo čudovite skalne formacije in gubanja. Dan v naravi bo minil kot tren in zopet se bomo utaborili v divjini, se zbrali okrog tabornega ognja in pojedli okusno večerjo v prešernem razpoloženju. Nočitev v šotorih.

5. dan

JEZERO LABERGE, REKA YUKON

Zajtrk. Vkrcamo se v kanuje in veslamo skozi razširjeni del jezerske doline, katero je v vsej svoji slikoviti vlogi kreatorja vrezala čudovita Yukon. Malce za predah in dodatno popestritev si bomo privoščili krajše sprehode v idili narave, poslikali čudovite vrhove, gozdove in seveda bogastvo živalskega sveta. Proti popoldnevu pa se bomo zopet utaborili v divjini, postavili naše ognjišče in čaka nas zaslužena večerja okrog tabornega ognja. Nočitev v šotorih.

6. dan

NA REKI YUKON

Zajtrk. Vkrcanje v kanuje in zopet veselo veslamo dalje, skozi ožje prehode reke, pretok se vidno veča in mi uživamo v naravi, ki nas pri naši plovbi spremlja. To bo še en čudovit dan, ko se bomo po reki peljali mimo nebeških krajev. Vstopili bomo v kristalno čisto območje reke imenovanem 30 milj, kjer nas bo njen tok naravnost prevzel. Zopet se bomo utaborili v divjini in povečerjali v našem že ustaljenem slogu. Nočitev v šotorih.

7. dan

NA REKI YUKON

Zajtrk. Nadaljevanje s kanuji po odseku 30 milj, s katerim si je Yukon priborila tudi naziv kanadske kultne reke. Vseskozi nas bo spremljalo neokrnjeno območje pristne narave in vsaka izkušnja tu bo nekaj prav posebej globokega, povezanega z naravo. Zapluli bomo do nekdanje trgovske postojanke Hootalinqua, katera je kraljevala ob pritoku reke Teslin. Tod se bomo tudi utaborili, po želji in ob nakupu ribolovnega dovoljenja pa boste lahko preizkusili srečo pri lovu na arktičnega graylinga, sladkovodnega sorodnika lososov. Večerja in nočitev v šotorih.

8. dan

NA REKI YUKON

Zajtrk. Vkrcanje v naše kanuje in ta dan bo še posebej adrenalinski, saj nas čaka več sotočij, še posebej pa nas bo prevzelo srečanje z rekama Mali in Veliki losos, očarala pa bo tudi kreativnost narave v obliki mogočnih skal, sten in reber, prodnatih obal in čudovitih, nepreglednih gozdov… Kampirali bomo na obali. Večerja in nočitev v šotorih.

9. dan

CARMACKS

Zajtrk in nazaj v naše kanuje. Še zadnji del poti po Yukonu bomo opravili in pred nami se bo izrisala silhueta Carmacksa, ki bo tudi naša končna točka kanu safarija. Naselbina je locirana na pomembnem razpotju ob Klondike prometnici in reki Yukon, hkrati pa je območje bogato z minerali in rudninami (premog, baker in zlato). Utaborili se bomo v nekdanjem rudarskem kampu, kjer bomo imeli na voljo vso moderno infrastrukturo, po daljšem času tudi vročo kopel. Sprehodili se bomo po naselbini in se spoznali s potomci ljudstva Tutčone. Večerja in nočitev.

10 dan

CARMACKS-WHITEHORSE-HAINES JUNCTION

Zajtrk in ponovno bomo na poti, a tokrat brez kanujev. Odpeljali se bomo do našega hotela v Whitehorsu, prevzeli našo prtljago in nato nadaljevali pot na zahod. Pred tem bomo postali še za ogled parnika Klondike SS, ki je bil nekoč nesporni kralj transporta na tem območju. Ob prihodu v malo mesto Haines Junction se bomo namestili v naš hotel. Poznopopoldanski sprehod po idiličnem mestu, ki je hkrati izhodišče za pohode v park Kluane, kjer se nahaja tudi najvišji vrh Kanade mt. Logan s 5.959m višine. Iz mesteca se nudijo prelepi razgledi na okoliške vrhove in prav prijetno bo naše kratko bivanje tukaj. Nočitev.

11. dan

HAINES JUNCTION-TOK

Zajtrk in nato sledi nadaljevanje poti ob jezeru Kluane proti zahodu. Vseskozi bo naša družba čudovita paleta kreacije narave. Zavili bomo na aljaško prometnico v Tok. Obiskali bomo gorski center Sheep Mt., kjer bomo morda na grebenih in vrhovih opazili te čudovito spretne gorske ovce. Čaka nas prečkanje meje in nato krajši odsek do Toka, kjer so doma prvotni prebivalci Indijanskega plemena Athabasca. Ob prihodu še obisk centra za prikaz vožnje sani s pasjo vprego. Po vzreji teh danes tekmovalnih psov na dirki Iditarod je mesto tudi poznano. Namestitev v hotelu in nočitev.

12. dan

TOK-VALDEZ

Zajtrk. Vožnja po eni najlepših in najstarejših panoramskih cest Aljaske, Route 1. Cesta sledi aljaškemu naftovodu, enemu največjih človeških dosežkov. Postanki med potjo za občudovanje narave in zgodovinskih obcestnih koč. Ustavili se bomo tudi na 102 milji, kjer sledi krajši sprehod do ledenika Wrangell-St Elias, prešli bomo tudi Thompsonov prelaz ter nato prispeli v obalno mesto Valdez, imenovano tudi »Aljaška Švica«. Krajši ogled mesta. Namestitev, nočitev.

13. dan

VALDEZ-SEWARD

Zajtrk. Zgodnje jutranje vkrcanje na trajekt. Na poti, križarjenju skozi Prince William Sound, bo čas za opazovanje ledenikov in morskih živali kot so morske vidre, njorke, kiti, morski levi… Plovba vse do pristanišča Whittier, od koder bomo pot nadaljevali po kopnem skozi edinstven tunel vse do doline ledenika Portage Glacier. Postanek pri jezeru Portage in ledeniku Exit. Večeren prihod v Seward, namestitev, nočitev.

14. dan

SEWARD

Zajtrk. Ogled Alaska Sea Life centra, kjer bomo spoznali bogastvo aljaškega podvodnega sveta. V kolikor bo vreme dopuščalo se bomo odpravili na krajše križarjenje po nacionalnem parku Kenai (doplačilo na kraju samem). Nočitev

15. dan

SEWARD-ANCHORAGE

Zajtrk. Obisk centra, kjer bomo spoznali svetovno znane vprežne pse, ki vsako leto tekmujejo na znameniti dirki pasjih vpreg Iditarod. Nadaljujemo z vožnjo preko gora Kenai v Anchorage. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Namestitev, nočitev.

16. dan

ANCHORAGE-LJUBLJANA

  Zajtrk. Prevoz na letališče. Polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

17 dan

LJUBLJANA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem

Destinacija - Severna Amerika

Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje severnih obzorij, Kanada in Aljaska - 19240

Cena
4599€ na osebo
Trajanje
17 dni
Destinacija
Severna Amerika
Popotniki
min. 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *