vroče potovanje-vroča cena
Cena
8299€ per person
Trajanje
14 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potniki
min. 10 potnikov

Potovanje po treh Gvajanah

Surinam, Gvajana in Francoska Gvajana - 14 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje po Gvajani, oziroma kar treh. Tri lepotice Južne Amerike, trojni užitek, trojno odkritje, za eno potovanje sladkosti treh držav! Surinam, Gvajana in Francoska Gvajana.   Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 6 potnikov. V primeru individualnega potovanja 2-4 potniki pa ni slovenskega vodje poti, ampak...

Kaj je vključeno

Destinacija
Južna Amerika Južna Amerika
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
CAYENNE
Datum in čas začetka potovanja
18. novembra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 895 € VIZUM: Vizum je potreben za Surinam in Gvajano. Francoska Gvajana ni potreben. Za potovanje je potreben še vsaj 6 mesecev veljaven potni list (od datuma vstopa) in dovolj praznih strani. Originalni potni list in vstopna dokumentacija mora biti dostavljena organizatorju v roku. Cepljenje:: Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in dokazilo je potrebno ponesti s seboj na pot. Obvezni so antimalariki. Več na www.zdravinapot.si
Cena vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dodatne cene
skupina 6-9 potnikov: 697€

Potovanje po Gvajani, oziroma kar treh. Tri lepotice Južne Amerike, trojni užitek, trojno odkritje, za eno potovanje sladkosti treh držav! Surinam, Gvajana in Francoska Gvajana.

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 6 potnikov. V primeru individualnega potovanja 2-4 potniki pa ni slovenskega vodje poti, ampak spremstvo lokalnih angleško govorečih vodnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 100 € po osebi.
Cena individualnega potovanja pri minimalno 2 potnikih znaša od 7.990 € po osebi.

Cepljenje:
Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in dokazilo je potrebno ponesti s seboj na pot. Obvezni so antimalariki. Več na www.zdravinapot.si

Vizum:
Vizum je potreben za Surinam in Gvajano. Francoska Gvajana ni potreben. Za potovanje je potreben še vsaj 6 mesecev veljaven potni list (od datuma vstopa) in dovolj praznih strani. Originalni potni list in vstopna dokumentacija mora biti dostavljena organizatorju v roku.
CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze v ekonomskem razredu z letališkimi pristojbninami, prevozi s klimatiziranimi vozili (avtobus, kombi, terenci 4×4), domači poleti z manjšimi-lahkimi letali, vožnje s čolni in plovili, navedene takse v parkih in območjih varovane narave, 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* in lodžih, obroke in oglede po programu z vstopninami in prepustnicami, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (50.000€), spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov in slovenski vodja poti ter organizacijo potovanja in urejanje vstopnih vizumov ter vizumske takse.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 697 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 895 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - PARAMARIBO (polet s presedanji, transfer 50km)

Zbor potnikov v Ljubljani oziroma prevoz do okoliškega letališča. Prijava na polet s prestopanjem. Ob pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti v Paramaribu, prestolnici Surinama, sledi prevoz v hotel. Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan

PARAMARIBO (transferji cca 20km, čolni, peš)

Po zajtrku si bomo ogledali to lepotico nizozemskega kolonialnega obdobja. Za kontrast svoji zahodni sosedi je Paramaribo ohranil visok nivo tako v gradnji kot načinu življenja. Kaj drugega kot nizozemski vodni inženiring in stvari stojijo veliko bolje in čvrsteje na vodi. Najprej bomo obiskali znameniti Waterkant - obalno območje kjer so pred stoletji ladje nalagale sladkor, kavo in kakav ter jih odpeljale v Evropo. Waterkant je poln starih zgradb kolonialne dobe in je bil hkrati rezidenčni prostor bogatih lastnikov nekdanjih plantaž. Obiskali bomo tudi poslopje Fort Zelandia, sprehodili se bomo mimo poslopja nekdanje palače guvernerja, katera danes služi kot predsedniška palača, nato do trga neodvisnosti, mimo vladnih zgradb do katedrala Sv. Petra in Pavla. Nato do Leonsberga, kjer se bomo vkrcali v tradicionalne javanske čolne in se zapeljali do Frederiksburga kjer bomo imeli tudi kosilo. Ogledali si bomo nekdanjo plantažo kave, nato pa še v nekdanjo kaznilnico in skladišče orožja Fort Nieuw Amsterdam, katera je danes muzej. Nazaj v hotel. Nočitev.

3. dan

PARAMARIBO - GEORGETOWN (transferji cca 440km, 8-9 ur, peš)

Zajtrk, nato pa prevoz v Gvajano. Vozili se bomo vzporedno z obalno linijo in spoznavali zakaj se v jeziku domorodcev Taino celotno območje današnjih treh Gvajan imenuje »Guianas«. Georgetown je glavno pristanišče Gvajane in hkrati glavno mesto, center države nasploh v vseh pogledih. Idealne pogoje mu je dala seveda lega v estuarju reke Demerara. Po kosilu in osvežitvi v hotelu sledi ogled mesta katero slovi po vrtovih in starih lesenih hišah (vključno s parlamentom, županovim sedežem, rezidenco predsednika…). Obiskali bomo tudi značilno tržnico Stabroek - ljubkovalno kar bizarni market, leseno katedralo z zavidljivih 43,5m višine in zaključili v botaničnem in zoološkem vrtu. Nazaj v hotel, večerja in nočitev. 

4. dan

IZLET V KAIETEUR (transferji cca 40km, povratni polet 2,5 ure, peš)

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Kaieteur. Po pristanku sledi obisk istoimenskega parka kjer kraljuje ta slap reke Potaro. Nato se bomo prepustili čarom deževnega gozda na sprehodu skozi nebeško floro in favno. Nato se bomo zopet podali na letališče in poleteli do naslednjega lepotca - Orinduik slapov, ki so locirani na meji z Brazilijo. Slapovi reke Ireng mogočno bobnijo preko teras in kataraktov ter z zelenim zaledjem Pakaraime slikajo idilične pejsaže. Piknik kosilo. Po ogledih polet nazaj v Georgetown. Namestitev, večerja in nočitev.

5. dan

GEORGETOWN - KARANAMBU (transferji cca 60km, polet 1 ura, terenci, peš)

Zgodnji zajtrk, odjava in polet proti centrali deževnega gozda Karanambu. Območje severnega Rupununija je poznano po več kot 600 vrstah rib, preko 620 vrstah ptic in okoli 215 vrstah sesalcev. Izredna raznolikost katero zagotavlja ta zavarovani pas deževnega gozdu je vsekakor eden najveličastnejših na svetu. Samo med ogroženimi vrstami so takšni fenomeni: jaguar, veliki mravljinčar, črni kajman, vidra velikanka, arapaima… Uživali bomo v kombinaciji vodno kopenskih odkrivanj. Kosilo in večerja v lodžu. Nočitev

6. dan

IWOKRAMA IZLET (terenci, peš, čolni)

Zgodaj bomo vstali in se odpravili na odkrivanje prebujajočega se deževnega gozda in porečja Rupununija. Jutra so enostavno najboljša in ponujajo največ za tiste ki jim vstajanje ni muka. Po safariju nazaj v lodž na zajtrk. Odjava in pot bomo nadaljevali s čolni do pristana Ginep (z malo sreče bomo na poti srečali vidro velikanko, saj v območju živi kar nekaj večjih družin). Nato nadaljevanje prevoza po kopnem do Iwokrame - Canopy walkway. Piknik kosilo na poti. Povzpeli se bomo v krošnje in kar 30 metrov nad zemljo odkrivali deževni gozd po brveh. Odlična perspektiva za opazovanje bogatega življa ptic vseh vrst. Še krajši treking na zemlji ob prihodu v Iwokrama lodž. Večerja in nočitev.

7. dan

IWOKRAMA - ANNAI (ROCK VIEW) (štirikolesniki, peš)

Zajtrk, nato pa s štirikolesnim pogonom do Annai-ja, ki je izhodišče za Rock View. Še ena čudovita kreacija narave - prepletanje skal, deževnega gozda in meandrov reke Rupununi. Piknik kosilo. Večer bomo preživeli v vzdušju domačinov, naše prijetno druženje pa bomo popestrili s tradicionalno praženimi indijskimi oreščki. Večerja in nočitev.

8. dan

ROCK VIEW - NOVI AMSTERDAM (transferji cca 130km, 4 ure, polet 1 ura, peš)

Zajtrk. Prevoz na lokalno letališče in polet v Georgetown. Sledi vožnja skozi nekdanjo nizozemsko kolonijo Berbice do Novega Amsterdama. Piknik kosilo. Pravi kolonialni biser - nekdanji Nieuw Amsterdam, je bil sedež nizozemskega guvernerja vse do prevzema Britancev leta 1803. Na ogledu bomo spoznali bogato zgodovino in lepo arhitekturo mesta. Večerja in nočitev.

9. dan

NOVI AMSTERDAM - PARAMARIBO (transferji cca 350km, 6,5 ur)

Zajtrk. Odpeljali se bomo proti vzhodu do Ožine Moloson, katero bomo prečkali s trajektom in uživali v pokrajini. S tem bomo tudi prečkali mejo in vstopili v Surinam. Piknik kosilo. Vožnjo bomo nadaljevali do Paramariba, kjer bo popoldan malce prosto za samostojna odkrivanja ali nakupe. Večerja in nočitev.

10 dan

PARAMARIBO - CAYENNE (transferji cca 390km, 6,5-7 ur)

Zajtrk. Dan bo minil v pestri vožnji do Cayenna, glavnega mesta Francoske Gvajane. Slikovito pot bomo popestrili z obiskom Kaw Kawa. Piknik kosilce v obliki značilnih »quichejev«. Ob prihodu namestitev, malce predaha, večerja in nočitev.

11. dan

IZLET VRAŽJI OTOK (transferji cca 120km, 2 uri, ladjica, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali v Kourou, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odjadrali do Vražjega otočja - arhipelaga 3 otokov, kateri so bili s strani Francozov izbrani za politični zapor. Odprt pod taktirko Napoleona III. leta 1852 je slovel kot najbolj zloglasna tovrstna ustanova Francije. Piknik kosilo. Po ogledu vrnitev v hotel. Večerja, nočitev.

12. dan

IZLET VESOLJSKI CENTER KOUROU (transferji 100km, 2 uri, peš)

Zajtrk. Dopoldan bomo obiskali francoski vesoljski center pri Kourou, kjer je baza za vesoljska plovila Ariana. Kosilo. Nato vrnitev v Cayenne in popoldan prosto za zadnje suvenirje in lastna odkrivanja. Nočitev.

13. dan

CAYENNE - EVROPA (transferji cca 20 km, polet s presedanjem)

  Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče za jutranji let proti Evropi s prestopanjem. 

14. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From 3290€
vroče potovanje-vroča cena
From 4499€
vroče potovanje-vroča cena
From 3359€
vroče potovanje-vroča cena
From 4599€
Deli na družbenih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po treh Gvajanah - 19234

Price
8299€ per person
Duration
14 dni
Destination
Južna Amerika
Travellers
min. 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *