Potovanje po puščavskem severnem Sudanu s postankom ob Nilu - 19124

vroče potovanje-vroča cena
Cena
2999€ po oseba
Čas Trajanja
12 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min. 12 potnikov

Potovanje po puščavskem severnem Sudanu s postankom ob Nilu

Prava potovalna odprava! - 12 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Kartum
Datum Odhoda
25. novembra, 2022 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba/šotor 190€ Vizum in registracija potnih listov s posredovanjem: 100€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: je obvezen Cepljenje: Ni obvezno
Obvezna Doplačila
skupina 6-11 potnikov: 300€

Potovanje po severnem Sudanu, po področju med tretjim kataraktom na Nilu in sudanskim glavnim mestom Kartumom, je pravzaprav „obvezen“ program za vse, ki jih zanima visoka kultura starega Egipta. Nubija in dežela visokoraslih hamitskih Nubijcev nam na srečo nudi izredno zanimive kulturne in zgodovinske posebnosti, ki se nahajajo v pestri in edinstveni pokrajini. Kulturna dediščina, pokrajina in ljudje se enakovredno potegujejo za našo pozornost. Relikti antičnih piramid, grobišč in ostanki templjev, ki so predvsem iz časa razcveta kušitskega kraljestva, torej iz časa izpred več kot 2000 leti, spadajo med obvezne destinacije antičnega Egipta, ki se ne zaključijo pri Ramzesevih templjih v Abu Simbelu.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za 60 EUR po osebi.

Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si

Vizum je obvezen
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Kartum-Ljubljana(oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) , letališke pristojbine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Kartumu 1 x na kmetiji, 8 x v šotorih, obroki kot je navedeno v programu potovanja, popolna oprema za taborjenje (priporočljiva je spalna vreča), transferji, ogledi potek in izvedba odprave vključno z vstopninami, – terenska vozila med odpravo, 3 udeleženci na vozilu, lokalno vodenje in slovenski vodja poti, organizacija potovanja ter dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-11 potnikov 300€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba/šotor 190€
Vizum in registracija potnih listov s posredovanjem 100€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

Ljubljana – Kartum

Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do bližnjega letališča. Polet preko enega izmed letališč v Kartum. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan

Kartum

Po zajtrku krajši ogled mesta: Narodni muzej z odličnimi eksponati iz staroegipčanskih, kušitskih in nubijskih obdobij. V muzeju se nahajajo tudi odlične freske iz bizantinskega Farasa, ki so jih rešili pred poplavitvijo Nila. V nadaljevanju ogled muzeja v Khalifi, majhne grobnice Mahadija in tržnice v Omdurmanu. Večerja, nočitev.

3. dan

Kartum - puščava Bayuda – Stara Dongola

Po zajtrku se bomo odpravili na pot v puščavo. Pokrajino opredeljujejo široke ravnice z osamljenim grmičevjem. Majhna počivališča nudijo priložnost za postanek ob čaju. Okrog poldneva bomo končali s prečkanjem puščave Bayuda in ponovno prispeli do reke Nil, ki ga ob njegovem toku obdajajo palme in polja. Nekdanja cerkev stoji visoko nad zelenim pasom na nasprotnem bregu reke. Nil prečkamo v majhnem, motornem pontonu. Obiščemo Staro Dongolo in odkrijemo pričevanja o nekdanjem krščanskem kraljestvu Makuriji. Tu se nahajajo islamski grobovi in ostanki hiš in palač mest iz daljne preteklosti. Odvisno od poteka potovanja lahko postavimo v neposredni bližini izkopanin nočni tabor. Večerja, nočitev.

4. dan

Stara Dongola – Sulib

Zajtrk. Preko Nove Dongole se odpeljemo v Sulib. Med potjo ves čas srečujemo vasice, ki so zgrajene v tradicionalnem stilu. V bližini Suliba preživimo noč na kmetiji in dobimo vpogled v življenje gostoljubnih Nubijcev. Tamkajšnji templji izvirajo iz časa faraonov Nove države. Večerja, nočitev.

5. dan

Sulib – Kerma

Po zajtrku se bomo pri Delgoju s pontonom odpravili preko Nila. Med nadaljnjo vožnjo proti Kermi nas spremlja zelo pestra okolica. Zanimiva ni samo pokrajina ampak tudi podoba vasi – hiše v nekaterih vaseh so okrašene z ornamenti, drugje pa pobarvane s pisanimi naravnimi barvami, kajti Nubijke dajo veliko na izgled svojih hiš. Nekaj pa imajo vsi kraji skupnega: neprekosljivo prisrčnost svojih prebivalcev. V bližini tretjega katarakta na Nilu obiščemo kraj Tumbus in si ogledamo ležeči kip kralja Taharquja. Pot nadaljujemo proti Kermi, kjer si ogledamo Defuffo, enega najstarejših templjev človeštva. Večerja, nočitev v taboru.

6. dan

Nubijska puščava – El Kurru

Po zajtrku ogled majhnega kraja Seleman nato pa se ponovno podamo v Nubijsko puščavo. Kakšno nasprotje – takoj ko zapustimo obraslo področje ob Nilu, se konča vsako življenje. Rastlinje je vedno redkejše, le redkim grmom in drevesom uspe preživeti tukaj. Odpeljemo se v El Kurru, kjer se spustimo v podzemne grobove kušitskih kraljev in si ogledamo umetelne poslikave na stenah. Večerja, nočitev v taboru.

7. dan

El Kurru - Jebel Barkal

Zajtrk. Dopoldne se odpravimo v Jebel Barkal in se peš podamo na planoto, od koder imamo enkraten razgled na piramide in tempelj Amun. Večerja, nočitev v taboru.

8. dan

Jebal Barkal - Al Ghazali

Zajtrk. Ponovno prečkamo Nil in obiščemo skupino piramid Nuri, ki se nahaja južno od Jebal Barkala. Vožnjo nadaljujemo v smeri Atbare. Glede na potek potovanja postavimo šotore pri zapuščeni oazi Al Ghazali ali pa malo dalje v prostranosti puščave Bayuda. Večerja, nočitev.

9. dan

Al Ghazali - Meroe

Zajtrk. Ogledamo si ostanke krščanske cerkve. Nadaljujemo vožnjo skozi puščavo Bayuda. Le v malokaterih in večinoma suhih wadijih uspeva redko rastlinje, od katerega je odvisno življenje čred ovc in koz nomadov Bisharin, ki tukaj živijo v majhnih družinskih skupnostih. Po daljši vožnji prispemo do obale Nila, kjer nas so namakalni sistemi, zaradi katerih segajo zelena polja daleč v notranjost dežele. Ponovno preko reke in po krajši vožnji prispemo ob najboljši svetlobi za fotografiranje do piramid v Meroeju. Nočni tabor v bližini piramid. Večerja, nočitev. 

10 dan

Meroe - Mussawarat

Zajtrk. Največjo pozornost bomo danes posvetili več kot dvajsetim piramidam Merojske nekropole. Po temeljitem ogledu mesta mrtvih, bomo obiskali še nekdanjo rezidenco kraljev, ki je bila dejansko mesto. Nadaljujemo do izkopavališča Naga. Med tako imenovanim Levjim templjem in majhnim rimskim templjem, ki sta enkratni pričevanji preteklosti, se pasejo koze! Neposredno poleg izkopavališča se nahaja vlečni vodnjak, ki ga zelo pogosto uporabljajo nomadi tega področja. Naša zadnja večerja in nočitev v taboru in v šotorih.

11. dan

Naga – Kartum

Zajtrk. Popoldanski prihod v Kartum, namestitev v hotelu. Poslovilna večerja ob Nilu zaključi naše pestro potovanje po Sudanu. Pozno zvečer sledi transfer na letališče.

12. dan

Kartum-Ljubljana

Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani. Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz v Ljubljano.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
Poleti so predvideni z letališča Ljubljana. V kolikor je polet iz katerega izmed okoliških letališč je do letališča in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

DOBRO JE VEDETI:
Sudan, ki je po površini tretja največja afriška država, ni za potovanje nezahtevno področje. Zaradi tega ta veličastna dežela s svojimi neprekosljivimi turističnimi atrakcijami še do danes ni prišla v središče pozornosti mednarodnih turističnih tokov. Sudan bi si to zaslužil, ampak mu manjka turistična infrastruktura. Razen v glavnem mestu skorajda ni hotelov s standardom kakršnega pričakujemo že vsepovsod. Podobno velja za del cestnega omrežja, zaradi česar potrebujemo vozila s pogonom na vsa štiri kolesa, da premagamo neutrjene poti nubijske, libijske in Bayuda puščave, ki so vse tri del vzhodne Sahare. Zaradi tega potujemo s šotori, zaradi katerih je naša odprava neodvisna od začetka v Kartumu do povratka. Enkrat prenočujemo na nubijski kmetiji, kar je v vsakem pogledu navdušujoče. Sudan se zaradi mejnih sporov občasno pojavlja v medijih, kar pa ni v bližini našega področja potovanja ene največjih afriških držav. Samostojnost južnega Sudana pa bo prinesla še dodatno stabilnost.
Potujemo v majhni skupini, zaradi česar smo prilagodljivi in gibljivi. Spremljevalna ekipa je zelo izkušena. Zavedati se moramo določenih omejitev pri udobju, kot je to običajno pri odpravah.
Priporočena oprema: robusten kovček ali potovalka in nahrbtnik za čez dan ter spalna vreča.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2749€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3999€
vroče potovanje-vroča cena
Od 899€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2599€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje po puščavskem severnem Sudanu s postankom ob Nilu - 19124

Cena
2999€ na osebo
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min. 12 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *