vroče potovanje-vroča cena
Cena
585 € po oseba
Čas Trajanja
6 dni
Destinacija
Evropa
Potnikov
min. 6 potnikov

Potovanje po Češki

Češka kot je še ne poznate
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
PRAGA
Datum Odhoda
2. avgusta, 2021 00:00 Poglej Ostale Termine
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški

Češka kot je še ne poznate 6 dni

 

 

Cena: 585 €

Opombe: cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Najmanjše število potnikov je 6.

Cena vključuje:
Vse prevoze z ustreznimi klimatiziranimi vozili (kombi, mini bus ali avtobus), vse cestnine, parkirnine, vodenje v času ogledov, navedene vstopnine (v znesku 79€), namestitev 5x na osnovi nočitev z zajtrkom, od tega 2x v hotelih 3* in 3x v hotelu Falkensteiner Marienbad 4*superior, 1x degustacija piva ter biftek, vodnik-voznik, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija potovanja in DDV.

 • 1. dan
 • 2 dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
1. dan

LJUBLJANA – SALZBURG – ČEŠKE BUDEJOVICE

Zjutraj zbor v Ljubljani in prevoz skozi Karavanke, preko Avstrije do Salzburga. Ob prihodu si bomo ogledali Mozartovo rezidenco, se sprehodili skozi staro mestno jedro in opazovali trge, stolnico ter zvonik. Nato nadaljujemo pot na Češko. Ob prihodu namestitev pri Čeških Budejovicah v Hluboki. Nočitev.
2 dan

HLUBOKA – PLZEN – MARIENBAD

Zajtrk. Najprej bomo obiskali čudoviti grad Hluboka. Že v 13. stoletju je tod stal gotski kraljevi grad, današnja palača pa je naravnost romantični kralj čeških dvorcev. Obiskali bomo ta biser z bogato bero stilnega in avtentičnega pohištva, čudoviti dizajn in detajli gradu pa nas bo navduševal na vsakem koraku. Pika na i pa so zelenice in park v grajski okolici. Po ogledu nadaljujemo proti Plznu, kjer se je rodil Pilsen. Zgodovino pivovarstva bomo spoznali v muzeju, nato pa bomo Pilsen tudi poskusili in to ob odličnem češkem bifteku! Sledilo pa bo podzemlje! Ne nobenega strahu, ni še napočil čas, le ogledali si bomo mesto Plzen pod mestom Plzen. Podzemni sistem obokanih koridorjev in soban je nudil srednjeveškemu mestu popolno zaščito v času obleganj ali eventualnega zavzetja mesta na površju. Meščani so imeli v podzemlju pripravljeno vse za preživetje in normalno življenje. Po ogledu še prevoz v Marianske Lazne, kjer se bomo namestili v čudovitem SPA kompleksu Falkensteiner Marienbad. Možnost koriščenja bazena in savne, koristili pa boste lahko tudi zdravilno vodo in morda naredili kakšno pivsko kuro. Nočitev.

3. dan

IZLET V MESTO IN GRAD LOKET, OBISK SAMOSTANA TEPLA

Zajtrk. Dopoldanski izlet v idilični kraj ob zavoju reke Ohre. Počutili se bomo kot v srednjeveškem časovnem vozlu, saj nas bo izgled mesta popeljal nazaj skozi čas. Tlakovane ulice, mogočen kamnit most, cerkve in banke, hoteli in palače in za konec seveda odlično ohranjen grad Loket. Spoznali bomo osnovni koncept obrambe, nekaj odlično ohranjenih kosov pohištva, veliko grajsko dvorano in kapelico ter seveda podzemlje in sistem zaporov ter mučilnico! Povratek nazaj v prelepo mesto pa bo zopet nekaj nebeškega. Malce prosto za kavico ali kakšen nakup, nato pa nadaljujemo skozi slikovito pokrajino, katero je sooblikovala reka Tepla, vse do samostana Tepla. Že v 12. stoletju ga je ustanovil beatificirani sv. Hroznata kot red Premonstratencev. Ohranjena je romansko-gotska cerkev, knjižnica in samostanski kompleks. Po ogledu nazaj v naš hotel in možnost sprostitve ali obiska pojoče fontane, sprehod po zeleni in urejeni okolici… Nočitev.

4. dan

FALKENSTEINER MARIENBAD

Zajtrk. Dan prost in namenjen koriščenju storitev našega hotela: kopanje, savnanje, razgibavanje ali fitnes, kure pitja zdravilne vode…, ob doplačilu pa lahko koristite tudi svet masaž.

Ob doplačilu možnost izleta v Chodovo plano in obisk lokalne pivovarne, degustacija in posebnost, namakanje v pivski kopeli.

Nočitev.

5. dan

MARIENBAD – PRAGA

Po zajtrku bomo krenili proti Pragi. Ob prispetju se bomo podali na peš odkrivanje osrednjega mestnega jedra ob Vltavi. Da bomo kar najbolj zaobjeli Prago se bomo podali na Gotski stolp s čudovitim razgledom na Vltavo, Karlov most ter mestne četrti in Hradčane. Obiskali bomo tudi mestni muzej in se sprehodili po Karlovem mostu, postali bomo tudi v katerem od mestnih parkov… Nato bo čas za namestitev in možnost večernega pohajanja po mestnih četrtih, obisk kakšnega bara ali restavracije… Nočitev.

6. dan

PRAGA – LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto do odhoda nazaj proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.

Destinacija - Evropa

Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

Potovanje po Češki - 19514

Cena
585 € na osebo
Trajanje
6 dni
Destinacija
Evropa
Popotniki
min. 6 potnikov

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *