vroče potovanje-vroča cena
Cena
1599€ per person
Trajanje
8 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potniki
min. 25 potnikov

Potovanje na Bližnji vzhod: Jordanija in Izrael

Z gore Nebo na Mrtvo morje, k Petri in v Kumran, Jeruzalemske in Betlehemskve cerkve in Galileja - 8 dni
 • Informacije
 • PROGRAM POTOVANJA:
 • Galerija
 • Vroče Potovanje
Potovanje Jordanija in Izrael! Na potovanju po Bližnjem vzhodu spoznavamo pomen Kumranskih spisov, naravne lepote Jordanije, ki so jih Nabatajci v Petri pretvorili v pravo čudo, odkrivamo po Kristusovi poti v Izraelu … V središču civilizacij je vselej ogromno zanimivosti, kulturna, zgodovinska in demografska spoznanja pa so izjemno bogata.   OPOMBA: Cena potovanja je po...

Kaj je vključeno

Destinacija
Bližnji Vzhod Bližnji Vzhod
Lokacija odhoda
LJUBLJANA
Lokacija prihoda
TEL AVIV
Datum in čas začetka potovanja
29. oktobra, 2023 00:00
Dodatne informacije
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 184€
Cena vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Cena ne vključuje
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dodatno
Vizum: Je potreben. CEPLJENJE: Cepljenje ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si
Dodatne cene
skupina 15-24 potnikov: 135€ skupina 10-14 potnikov: 280€ Vstopno-izstopne in vizumske takse: 48€

Potovanje Jordanija in Izrael! Na potovanju po Bližnjem vzhodu spoznavamo pomen Kumranskih spisov, naravne lepote Jordanije, ki so jih Nabatajci v Petri pretvorili v pravo čudo, odkrivamo po Kristusovi poti v Izraelu … V središču civilizacij je vselej ogromno zanimivosti, kulturna, zgodovinska in demografska spoznanja pa so izjemno bogata.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenje ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM:
Je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu s pristojbinami na relaciji Ljubljana-Aman in Tel Aviv-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), 6x nočitev na osnovi polpenziona, 1x nočitev v hotelih 3*-4*, vsi prevozi po programu potovanja, vsi ogledi z vstopninami in prepustnicami kot navedeno v programu, vzpenjača v Masadi, spremstvo lokalnih vodnikov in slovenski vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Vstopno-izstopne in vizumske takse 48€
skupina 15-24 potnikov 135€
skupina 10-14 potnikov 280€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 184€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
1. dan

LJUBLJANA - AMAN

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet do Amana s presedanjem.

2. dan

AMAN-JERASH-AMAN (transferji cca 130km, 2-3 ure)

Po zgodnjem pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v hotel. Nočitev.
Po zajtrku se bomo odpravili do Jerasha - arheološkega bisera Jordanije. Stara Grško-Rimska naselbina Gerasa očara s svojo kolonado na ovalnem trgu, Forumom Cardo in Hadrijanovimi vrati. Po ogledih nazaj do Amana, kjer boste na krožni vožnji spoznali staro Citadelo na dominantni vzpetini z razgledom na stari Aman ter geto Palestinskih ubežnikov. Nadaljevanje panoramske vožnje mimo rezidenčnih predelov, stare kraljeve palače in rimskega amfiteatra do avenije ambasad in modernih vil. Nato nazaj v hotel, večerja in nočitev.

3. dan

AMAN-MADABA-NEBO-PETRA (transferji cca 260km, 5 ur)

Zajtrku bo sledil obisk slovite Madabe, kjer v cerkvi Sv. Jurija hranijo originalni mozaik z upodobitvijo zemljevida svete dežele iz 6. stoletja. Pot boste nadaljevali do gore Nebo, kjer stoji spomenik Mojzesu, kateri je po Biblijskem izročilu s te točke uzrl obljubljeno deželo in zatem tu umrl. Na gori Nebo naj bi bil tudi Mojzesov grob. Ob lepem vremenu se odpira čudovit razgled na Mrtvo morje in sveto deželo. Po znameniti Kraljevi cesti se boste nato odpravili do Petre, veličastne kreacije Nabatejcev v rožnatem pročelju peščenjaka. Najznamenitejši kulturno-zgodovinski atrakciji Jordanije boste namenili vso potrebno pozornost, ki si jo s svojimi čudovitimi kreacijami tudi zasluži. Sapo jemajoča poslopja Zakladnice in štirih grobnic očarajo še tako zahtevnega obiskovalca. Starodavno mesto, so izklesali iz žive skale, v mesto pa vodi 1200 m dolg siq, kateri je naravni obrambni dragulj mesta. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan

PETRA-MRTVO MORJE-KUMRAN-MASADA-BETLEHEM (transferji cca 460km, 7-7,5 ur)

Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja. Vstopnica za na plažo in prosto za kopanje v tem naravnem fenomenu, katerega gladina se nahaja na nadmorski višini -400m. Po izkušnji lebdenja na vodi se boste odpravili do Kumranskih votlin, kjer so odkrili svetopisemske spise iz Stare zaveze in gnostične spise iz 2. in 3. stoletja po Kristusu. Obiskali bomo tudi zadnje oporišče (Masado) Židovske skupnosti v boju z Rimljani. Tod so se Sikarijci raje kot v suženjstvo podali v samomor. Po ogledih nadaljevanje do Betlehema. Namestitev, večerja, nočitev.

5. dan

JERUZALEM in BETLEHEM (transferji cca 30km)

Zajtrk. Mesto Jeruzalem leži 800 metrov nad morjem v osrčju Judejskih gora. Obkrožajo ga zaobljeni griči in čudoviti gozdovi, ki z raznoliko arhitekturo mesta tvorijo čudovito harmonično podobo. Na ogledu mestnih znamenitosti se boste podali najprej do Oljske gore, kamor se je po zadnji večerji odpravil k molitvi Jezus Kristus. Ob aretaciji je molil v vrtu Getsemani, katerega bomo tudi obiskali. Nadaljevali boste v starem mestu in se podali skozi 14 postaj križevega pota in obiskali cerkev Svetega groba. Nato sledi obisk židovske četrti in postanek pri Zidu objokovanja ter Omarjevi mošeji. Izlet po Jeruzalemu boste nadaljevali do točke kupole na skali s čudovito mošejo Al Aqsa. Vrhunec potovanja pa se bo stopnjeval do obiska Betlehema, katerega glavne znamenitosti so povezane z rojstvom in življenjem Jezusa Kristusa, kjer stoji tudi cerkev Jezusovega rojstva. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

6. dan

NAZARET IN TIBERIAS-GALIJEJSKO MORJE (transferji cca 400km, 6,5 ur)

Zajtrk in nato obisk svetopisemskega področja, ki je bilo pomembno središče ob poti Via Maris, povezovalni prometnici med tedanjim Egiptom in severnimi kraljestvi. Z območja izhaja mnogo svetopisemskih prigod, med njimi Jezusova hoja po vodi, pogostitev 5000 glave lačne množice, čudežna pomiritev viharja...Prav tako je tod Jezus pridobil štiri apostole kot nove učence. Na obali jezera se nahaja tudi mesto Tiberias, ustanovljeno v času Heroda Antipa v počastitev Cesarja Tiberija. Mesto se uvršča tudi med štiri sveta judovska mesta. Nadaljevali bomo še do Nazareta, mesta kjer sta živela Jožef in Marija in kjer je nadangel Gabriel oznanil Jezusovo rojstvo. Po ogledih nazaj v hotel. Večerja, nočitev.

7. dan

TEL AVIV-JAFFA (transferji cca 170km, 3,5 ure)

Zajtrk. Celodnevni ogled prestolnice in starodavnega obmorskega centra Jaffa. Nazaj v hotel, večerja, nočitev.

8. dan

BETLEHEM-TEL AVIV LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz do letališča. Prijava in polet s postankom proti Ljubljani. oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

vroče potovanje-vroča cena
From že od 939€
vroče potovanje-vroča cena
From 995€
vroče potovanje-vroča cena
From 1499€
vroče potovanje-vroča cena
From 1499€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Potovanje na Bližnji vzhod: Jordanija in Izrael -19401

Price
1599€ per person
Duration
8 dni
Destination
Bližnji Vzhod
Travellers
min. 25 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *