Cena
3395€ po oseba
Čas Trajanja
10 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min. 12 potnikov

Sanjska dežela prelepih safarijev Potovanje Južna Afrika - Dežela kot iz sanj

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
CAPE TOWN
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 495€ vstopni vizum z urejanjem: 95€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • nočitev v lodžih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: Je potreben, o točni ceni in načinu pridobitve vas bomo obvestili ob prijavi, skladno z navodili JAR ambasade. Cepljenje: Obvezno uživanje antimalarikov (posvet z osebnim zdravnikom). Več na www.zdravinapot.si
Obvezna Doplačila
napitnine: 60€€

Izjemno potovanje v verjetno najlepšo deželo na svetu – Južna Afrika. Potovanje in pol! Južna Afrika je nenavadna kombinacija zgodovine, kulture, pokrajine in ljudi ponuja popotnikom edinstveno izkušnjo. Južna Afrika je zagotovo ena najbolj raznolikih in očarljivih dežel na svetu. Južna Afrika – prepričani smo, da Vas bo očarala

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 8 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 60 € po osebi.
CEPLJENJE:
Obvezno uživanje antimalarikov (posvet z osebnim zdravnikom). Več na www.zdravinapot.si
VIZUM:
Je potreben, o ceni in načinu pridobitve vas bomo obvestili ob prijavi, skladno z navodili JAR ambasade.
CENA VKLJUČUJE:
letalski polet Ljubljana-Johanesburg, Johanesburg-Cape town, Cape town-Ljubljana v ekonomskem razredu (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* oziroma lodgih na safariju in gostiščih, 2 x večerja, vsi ogledi po programu z vstopninami razen vstopnine vzpenjače na Mizasto goro, vse vstopnine v narodne parke, safariji po programu, avtobusni/kombi prevozi in prevozi z terenskimi vozili, lokalni vodniki/rangerji, organizacija potovanja in slovenski vodja poti, osnovno nezgodno zavarovanje in zdravstvena asistenca na poti (50.000€).

OBVEZNA DOPLAČILA:
napitnine 60€

manjša skupina 8-11 oseb  155€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 195€
vstopni vizum z urejanjem 95€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
1. dan

LJUBLJANA-JOHANESBURG

Zbirno mesto potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč do Johanesburga.

2. dan

JOHANESBURG-PRETORIA

Pristanek v Johanesburgu. Po opravljenih vstopnih formalnostih sledi avtobusna vožnja do Pretorie, glavnega mesta Južne Afrike. Ogled mesta vključuje ogled spomenika Voortrekker, ki je bil postavljen v spomin 470 Boerom, ki so 16.decembra 1938 pod vodstvom Adriesa Pretoriusa v bitki pri Krvavi reki premagali 12.000 Zulujev. Sprehodili se bomo po Cerkvenem trgu, ki ga obkrožajo zgradbe kot je Reserve Bank in Palace of Justice, v sredini pa se nahaja Stari lev - Paul Kruger, ki opazuje pisarniške delavce kako poležavajo v travi. Namestitev, nočitev.

3. dan

PRETORIA-KRUGERJEV NARODNI PARK

Po zajtrku nadaljujemo vožnjo do Krugerjevega narodnega parka, ki je največji narodni park na afriški celini in je bil odprt leta 1898. Dolg je 350 km in obsega površino 20.000 km2. V parku živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopradi, gepardi, gazele, opice. Cilj vsakega obiskovalca Krugarjevega narodnega parka je, da vidi vseh 5 »velikih«, to je slona, leva, leoparda, bivola in nosoroga. Popoldanski safari. Namestitev v lodgu na obrobju parka, večerja, nočitev.

4. dan

KRUGERJEV NARODNI PARK

Zajtrk. Dan bomo preživeli na celodnevnem safariju po parku in če bomo imeli srečo in dobre objektive mogoče "ujeli" še kakšnega geparda, podvodnega konja, žirafo, antilopo.
Večerja, nočitev.

5. dan

KRUGERJEV NARODNI PARK-BLYDE RIVER CANYON

Še pred zajtrkom se bomo podali na jutranji safari. Po safariju in zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino Drakensberg do Blyde River Canyona. Namestitev, nočitev.

6. dan

BLYDE RIVER CANYON-JOHANESBURG-CAPE TOWN

Zajtrk. Vožnja do Johanesbura. Prijava na polet. Po pristanku v Cape townu prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

7. dan

CAPE TOWN

Po zajtrku ogled enega najlepših mest sveta, ki mu čudovito ozadje daje Mizasta gora in je ponos JAR. Oglede bomo pričeli na Mizasti gori, (če bo vreme dopuščalo), kamor nas bo v nekaj minutah pripeljala vzpenjača in od koder se nam bo odprl izreden pogled na mesto, obdano s prečudovitimi obalami, pečinami in pogorji. Nato se bomo sprehodili ob parlamentu in anglikanski katedrali Sv. Jurija in se zapeljali mimo pristanišča do malajske četrti, kjer prebivajo Malajci in indonezijski muslimani. Slednji še danes dajejo mestu poseben pečat. Povratek v hotel, nočitev.

8. dan

CAPE TOWN

Po zajtrku nas bo pot vodila skozi prekrasne zalive Camps Bay in Hout Bay ter skozi male ribiške vasice ob morju, ki imajo svojevrsten utrip. Konec poti bo na impozantnem Rtu dobrega upanja. Legendarni rt je leta 1487 prvi dosegel pomorec Bartolomej Dias in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca. Deset let kasneje pa je, na svoji poti v Indijo, rt prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Nadaljujemo do Simonovega mesta, kjer si bomo ogledali kolonijo pingvinov. Povratek v hotel, nočitev.

9. dan

CAPE TOWN-LJUBLJANA

Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

10 dan

LJUBLJANA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Vožnja do Ljubljane.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3799€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Novoletno potovanje Južna Afrika - 19130

Cena
3395€ na osebo
Trajanje
10 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min. 12 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *