vroče potovanje-vroča cena
Cena
3899€ po oseba
Čas Trajanja
11 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min. 10 potnikov

Potovanje idile narave Azije, Kamčatka

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
PETROPAVLOVSK
Datum Odhoda
31. julija, 2021 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 600€ izlet/prelet s helikopterjem: 650€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: je potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 6-9 potnikov: 649€ vstopni vizum: 70€

Odkrivanje Kamčatke nas popelje v deželo obsežnih lepot. Potovanje od veličastnih vrhov do globokih dolin in naravnih vročih vrelcev. Kamčatka v vsej prostranosti polotoka ni niti kotička brez čudovitega pogleda na edinstvene oblike oddaljene vzhodno ruske flore in favne. Ne glede na to, ali velikanski polotok opazujemo iz helikopterja, ali iz ene od razglednih točk na mnogih vulkanskih poteh ali iz vročih izvirov Paratunka, Kamčatka je brez dvoma osupljiva.

 

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust.

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene, poravnate jih vodniku na poti v znesku 80 €.

Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si
Vizum: je potreben (potrebno dokumentacijo za ureditev je potnik dolžan predložiti ob pozivu).

Rok za prijave 1.3.2021
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Petropavlovsk Kamčatski-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z avtobusi/kombiji, terenskimi vozili, ladjami, čolni, 8 x nočitev z zajtrkom v turističnih hotelih in gostiščih, obroki in ogledi po programu, angleško govoreči lokalni vodniki, slovenski vodja poti in organizacija potovanja, ruski vstopni vizum, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 649€
vstopni vizum 70€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 600€
izlet/prelet s helikopterjem 650€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
1. dan

LJUBLJANA-PETROPAVLOVSK (polet s presedanji)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Petropavlovsk Kamčatskemu.

2. dan

PETROPAVLOVSK (transferji cca 30km)

  Pristanek v zgodnjih jutranjih urah. Prevoz v hotel, nočitev. Zajtrk. Nato sledi ogled mesta Petropavlovsk Kamčatski, administrativnega središča polotoka. Leta 1741 ga je ustanovil Vitus Bering, na Danskem rojeni ruski pomorščak, ki je odkril po njem imenovani preliv med Rusijo in Ameriko. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3. dan

IZLET NA VULKAN GORELIJ (transferji cca 200km, 5 ur, pohod)

Po zajtrku se bomo s terenskim vozilom po brezpotjih odpeljali ob vznožje ognjenika in v nadaljevanju še do postaje na višini okoli 1000 m. Sam vzpon na Gorelij, ki je visok 1828 m pa bo zahteval približno 4 ure hoje zmerne zahtevnosti, zato ni potrebne vrhunske kondicijske pripravljenosti. Pokrajina na ognjeniku sodi med najbolj divje in samotne na planetu. Vulkan ima v kraterju kar dve kisli jezeri, še pred osvojitvijo vrha pa bomo poplačani z izjemnimi razgledi na Avačinski zaliv in na ognjenik Viljučinski. Popoldan bo dan namenjen osvežitvi in prijetni sprostitvi v toplih vrelcih Paratunke. Večerja, nočitev.

4. dan

IZLET NA MORJE RIBOLOV NA PACIFIKU (izlet z ribiško ladjo)

  Po zajtrku vožnja do pristanišča in vkrcanje na ribiško ladjo. Po temeljitem poduku o tukajšnjem načinu lovljenja rib, o morju samem in ribiških običajih, se bomo preizkusili v spretnosti ribolova tudi sami, pa srečno in bogat ulov! Pluli bomo do skalovja, imenovanega »Trije bratje« kjer bomo opazovali kolonije ptic, ki imajo tu svoja gnezdišča. Kosilo nam bodo postregli v zalivu Tikaya, med drugim bomo poskusili tipično ribjo juho »ukho«. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

5. dan

MOŽNOST IZLETA S HELIKOPTERJEM

  Zajtrk. Prosto za samostojna odkrivanja, relaksacijo… Možnost izleta/preleta s helikopterjem (doplačilo) nad Kamčatko. Leteli bomo nad vulkanoma Karimski in Mali Semjačik in opazovali jezero čudovitih barv ter se izkrcali v dolini gejzirjev, kjer se nahaja več kot dvajset velikih in aktivnih primerkov. Izjemen bo pogled na gejzirje, kateri izbruhnejo stolpe vode v različnih intervalih, zagotovo bomo vsaj pri nekaterih lahko občudovali ta fenomen. Nadaljujemo proti kalderi Uzon, velikemu žrelu z mnogimi jezerci, izviri vroče vode… Večerja, nočitev.

6. dan

RAFTING (rafting na reki Bystraya)

  Zajtrk. Še eno izmed nepozabnih doživetij je pred nami in sicer rafting po Bistraji rječki. Skozi brzice nas bodo usmerjali izkušeni vodniki in ta vožnja, skozi neokrnjeno pokrajino ob Bistraji, bo v nas prav gotovo pustila nepozaben spomin. Poleg lososov bomo morda videli tudi kakšnega medveda. Kosilo bo ta dan v naravi. Možnost kopanja v termalnih vrelcih. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan

PETROPAVLOVSK-MILKOVO-ESSO (transferji cca 500km, 8,5 ur, peš)

  Zajtrk. Vožnja v vas Milkovo, kjer si bomo ogledali etnografski muzej, ki je posvečen ljudstvom živečim v dolini reke Kamčatke. Kosilo. Pot nas bo v nadaljevanju vodila skozi slikovito pokrajino proti severu, kjer se bomo namestili v hotelu v Essu. Mestece Esso je kulturno središče štirih avtohtonih ljudstev Kamčatke. Nočitev.

8. dan

ESSO (transferji cca 50km, peš)

  Po zajtrku bomo obiskali etnografski muzej, kjer nas bodo poučili o zgodovini in načinu življenja različnih ljudstev, ki so ali še živijo na Kamčatki. Sledi ogled umetnostne galerije ter vožnja do Menedek-a, etnografskega centra, kjer bomo obiskali prebivališče staroselcev Evenov. Ob pokušini tradicionalnih jedi bomo uživali v prikazu tradicionalnih plesov. Povratek v Esso, večerja, nočitev.

9. dan

ESSO-PETROPAVLOVSK (transferji cca 500km, 8,5 ur, peš)

  Po zajtrku vožnja proti Petropavlovsk Kamčatskemu. Na poti postanek za ogled termalnih izvirov Malinsky. Večerni prihod, namestitev, večerja in nočitev.

10 dan

PETROPAVLOVSK-LJUBLJANA (transferji cca 30km, polet s presedanji)

  Po zajtrku prevoz na letališče in prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

11. dan

LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Destinacija - Azija

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

Potovanje idile narave Azije, Kamčatka - 19326

Cena
3899€ na osebo
Trajanje
11 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min. 10 potnikov

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *