Cena
1099€ po oseba
Čas Trajanja
5 dni
Destinacija
Evropa
Potnikov
16

Novoletno potovanje po Irski Mali krog v novoletnem vzdušju na zelenem otoku

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Evropa Odkrij Evropa
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Dublin
Datum Odhoda
29. decembra, 2022
Več Informacij
enoposteljna soba: 330€ asistenca v tujini (Coris): od 10€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Obvezna Doplačila
skupina 8-15 oseb: 145€€

Eirie – Irska – Ireland – Airlan

Novoletno veseljačenje Irska. Na otok 50ih odtenkov zelene. Potovanje, ki prikaže deželo v polni luči, vse kar Irska lahko ponudi in to kot novoletno veseljačenje Irska. Naravne lepote prostranih površin, ovce, govedo in konji, čudovita idila se dopolnjuje s kulturnimi dosežki, staroselcev skozi dolmene in neolitska domovanja, templje in grobnice, srednjeveške gradove… Ali pa nam bližnja obdobja, ko je deželo zaznamovala huda lakota, državljanska vojna in pa bistveno bolj privlačni del – kultura pub-ov, kateri so praktično osvojili ves svet. Irska je vaša, predstavljamo vam jo odkrito in iskreno, servirano na dlani in ob spremstvu naših odličnih poznavalcev. Dodatna prednost je potovanje male skupine. Naj bo pravo novoletno vzdušje, zakaj pa ne prav na Irskem.

Opombe:

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 8 prijavljenih oseb. Doplačilo za manjšo skupino 8-15 oseb znaša 145€ po osebi. Hoteli so locirani na dobrih lokacijah. Silvestrovanje ni vključeno, v kolikor bo v Dublinu organizirano na prostem (kot vsako leto), boste lahko kupili vstopnice.

Cepljenje:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si.

Vizum:
Vizum ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine (maksimalno prtljaga – osebna 5 kg, majhen kos na letalu dimenzij 25cm x 35cm x 20cm ter 1 kos oddane prtljage v skupni teži max 10kg), vsi prevozi s cestninami in parkirninami na Irskem, 4x nočitve z zajtrki v hotelih 3*, vse vstopnine po programu potovanja: arheološki center Newgrange, grad Trim, degustacija in ogled destilarne, Patrikova katedrala, Rock of Cashel, ter vsi ostali zunanji ogledi po programu, organizacija potovanja in vodja poti ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
manjša skupina 8-15 potnikov 145 €

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba 330 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
1. dan

LJUBLJANA - DUBLIN - KILKENNY

Zbor potnikov v Ljubljani, prijava in polet proti Dublinu s presedanjem, oziroma prevoz do okoliškega letališča in polet na Irsko. Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v Kilkenny. Zavili bomo na jug proti hribovitem predelu Wicklow. Gubanje skriva starodavno samostansko zapuščino Sv Kevina iz 6. stoletja. Na krajšem sprehodu bomo opazovali to presunljivo lepo pokrajino potokov, jezer in kamnitih cerkva. Nato nadaljevanje v Kilkenny, kjer nas čaka večerno pohajkovanje po srednjeveških ulicah tega mesta ob reki Nore. Postali bomo pred nekdanjim parlamentom, se zrinili skozi Butter Slip, postali pri gradu Kilkenny in si z mostov ter pri cerkvi Sv Canice. Nočitev.
2. dan

KILKENNY - CASHEL - TRIM - NEWGRANGE

Zajtrku bo sledil obisk kompleksa Rock of Cashel. Predstavlja simbol irske borbe proti Angležem za svobodo. Kljub temu, da ga je zlovešči Cromwell oskrunil je utrjeni samostan še danes ponos Irske in ena najbolj fotogeničnih točk. Prav v Cashelu bomo spoznali značilno irsko arhitekturo in njen razvoj skozi stoletja. Utrjeno pozicijo na skalnem vrhu so si izbrali že stari Kelti iz Wallesa v 3. stoletju, iz njihove linije pa se je razvil irski klan McCarthy-jev. Nato bomo popestrili doživljanje z irsko pravo kapljico, ko bomo degustirali viski na ogledu aktivne destilarne. Še do gradu Trim, kjer si bomo ogledali ta čudovit primer arhitekture iz časov Viljema osvajalca in njegovih potomcev. Grad je bil tudi filmska lokacija snemanja Braveheart. Po ogledu prevoz v smeri proti neolitskem središču Newgrange. Namestitev. Nočitev.

3. dan

NEWGRANGE - DUBLIN

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili odkrivanju kompleksa Newgrange. Center z veliko gomilo je bil ustanovljen okoli 3200 pr.n.št. in je služil opravljanju verskih obredov, čaščenju, kot grobnica in zbirališče ob pomembnih praznikih starodavnih ljudstev. Obiskali bomo gomilo in okoliške monolite, nato pa krenemo proti Dublinu, kjer si bomo mesto ogledali na panoramski vožnji. Namestitev in priprave na najdaljšo noč leta.

4. dan

DUBLIN

Ležernejši zajtrk in nadaljevanje z ogledi Dublina, tokrat kar peš. Obiskali bomo katedralo Sv Patricka, zavetnika Irske in Ircev. Se sprehodili do Dublinie in Kristusove cerkve, zavili na Dames street in spoznali parlament, mestno hišo, postali pred grajskim poslopjem in nato odkrivali Temple Bar Street ter preko mostu Hapenny čez reko Liffey, mimo vrhovnega sodišča in nazaj na desni breg do Trinity College, Grafton street in v park Sv Štefana. Nazaj v hotel. Nočitev.

5. dan

DUBLIN - LJUBLJANA

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče. Prijava in polet proti Ljubljani oz na okoliško letališče s transferjem do Ljubljane.

Destinacija - Evropa

vroče potovanje-vroča cena
Od 599€
vroče potovanje-vroča cena
Od 629€
vroče potovanje-vroča cena
Od 435€
vroče potovanje-vroča cena
Od 465€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Novoletno veseljačenje Irska, presenečenja na zelenem otoku

Cena
1099€ na osebo
Trajanje
5 dni
Destinacija
Evropa
Popotniki
16

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *