Cena
2980€ po oseba
Čas Trajanja
10 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
min 16 potnikov

Vietnam novoletni express

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
HO CHI MINH
Datum Odhoda
26. decembra, 2022
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba 188€ : e-vizum in urejanje 35€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Dopolnitve
Vizum: Je potreben Cepljenje: Ni potrebno
Obvezna Doplačila
skupina 10-15 potnikov: 200€
Novoletni Vietnam – ekspresno a doživeto

Potovanje v Vietnam, deželo slikovite pokrajine in bogate kulture. Novoletni Vietnam je čudovita potovalna zgodba za vsakogar, tudi povratnike. Skozi tisočletja so prebivalci Vietnama ustvarjali neverjetno lepa mesta, s svojo marljivostjo obdelovali rodovitno zemljo, razvili čudovite načine izkoriščanja raznovrstnih darov narave in preživeli vse zgode in nezgode, ki jim je povzročila narava ali različni vladarji in njihovi strateški interesi. Preživeli so tudi pekel druge polovice prejšnjega stoletja, sedaj pa velikodušno odpirajo svoji deželi radovednim popotnikom, da ju spoznajo in vzljubijo. Potovanje, ki vsakogar očara.
Vabljeni na odkrivanje azijske lepotice v vsem njenem blišču – v preobleki vzdušja novoletni Vietnam !

 

OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih potnikov. Cena je višja za 200€ po osebi pri rangu potnikov 10-15.
Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 50 EUR.

CEPLJENJA: Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Hanoi in Ho Chi Ming-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Hanoi-Hue in Danang-Ho Chi Minh v ekonomskem razredu, 7 x nočitve z zajtrki v dobrih in preverjenih hotelih 3*, kosila po programu v lokalnih restavracijah, vsi ogledi z vstopninami, prevozi s klimatiziranimi vozili, ladjica v Halong zalivu, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, državne takse, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (osnovni paket), nezgodno zavarovanje, ureditev garantnega pisma za vstop v Vietnam, slovenski vodja poti, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-15 potnikov 200€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 188€

Vstopni e-vizum z urejanjem 35€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
1. dan

LJUBLJANA-HANOI

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Aziji. 

2. dan

HANOI

Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto. Kratek predah in namestitev. Nato se bomo podali na spoznavanje mesta, ko bomo najprej obiskali trg Badingh z Maovim mavzolejem (zunanji ogled) ter obiskali njegovo nekdanjo hišo in bivalni kompleks, se sprehodili skozi park do enostebrne pagode in se naužili prvih vietnamskih legend. Sledilo bo kosilo v restavraciji. Nato bomo obiskali prvo univerzo Vietnama iz 11.stoletja - t.i. Tempelj književnosti. V starem delu mesta Hoan Kiem si bomo ogledali tudi tradicionalno predstavo vodnih lutk, več kot 1000 let staro umetnost podeželskih Vietnamcev. Po ogledu predstave pa še malce prosto za doživljanje starih ulic ob jezeru Hoan Kiem. Namestitev, nočitev.

3. dan

HANOI-HA LONG ZALIV-HANOI

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili v enega najbolj poznanih zalivov sveta. Vsekakor je celoten imidž zaliva zgrajen na njegovi čudoviti kraški pokrajini, prelepih stožcev potopljenih v morju, iz katerega gledajo njihovi bujno zeleni vrhovi. S pravo džunko se bomo podali odkrivat za morski zaklad in si med vožnjo privoščili tudi bogato kosilo iz morskih sadežev. V času plovbe bomo obiskali katero od kraških jam, se pomudili na eni od lepih plaž in predvsem uživali v plovbi med slikovitimi otočki najrazličnejših oblik. Po zaključku plovbe pa med nasadi riža in zelenjave nazaj proti Hanoju. Večerni povratek v Hanoi, nočitev, oziroma možnost večernega odkrivanja mesta.

4. dan

HANOI-HUE

 Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v zadnje vietnamsko cesarsko mesto Hue. Najprej se bomo poklonili enemu "največjih" cesarjev Tu Ducu, ko bomo obiskali njegovo grobnico. Nato se bo prileglo kosilce v restavraciji. V mestnem središču pa si bomo ogledali še ruševine nekdanje citadele, katera je bila močno uničena v času vietnamske vojne. Citadela je bila pravo prepovedano mesto, namenjeno zgolj cesarjem in dvornemu osebju. Na kratko se bomo zapeljali tudi po dišavni reki (do pagode Thien Mu. "Perfume river" je glavni vodni vir za okolico, spoznali pa bomo, da je tisti dišavni del verjetno ostal nekje s končano cesarsko dinastijo v zgodovini časa. Nočitev. 

5. dan

HUE-DANANG-HOI AN

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Danangu in na poti postali tudi v čudoviti laguni Langco in njenih lepih plažah. Nato do slovite "China Beach", ogledali pa si bomo tudi muzej dinastije Cham, poznane po fantastičnih kreacijah templjev in kamnitih skulptur. Nato nadaljevanje do Hoian-a, idilično ohranjenega mesta s kombinacijo kitajsko-vietnamsko-japonske arhitekture. Po namestitvi bo sledilo kosilo v restavraciji, nato pa idilični obisk starodavnega lepotca. To mirno in ljubko mesto odlikujejo nizke hiše v kitajskem stilu, 400 let star pokriti Japonski most, veseli toni pobarvanih templjev in pagod. Ozke ulice in vrvež obiskovalcev, številni mamljivi lokali in trgovinice pričarajo čarobno vzdušje. Nočitev.

6. dan

HOI AN-HO CHI MING

Zajtrk in prevoz do My Sona, kulturno zgodovinskega zaklada v centralnem Vietnamu, kjer si je svoje središče ustvarilo ljudstvo Cham. Sodobniki velikih kreatorjev Ayutthaye, Bagana, Angkorja in Borobudurja so bili prepoznavni po rabi izjemno kvalitetne rdeče opeke, zato se je kompleks ruševin kljub vsem vremenskim in vojnim posledicam ohranil. Čudovito mesto so ustvarjali in širili med 7 in 13 stoletjem. Po ogledih sledi kosilo v restavraciji in nato polet iz Dananga v Ho Chi Minh. Po pristanku še transfer do hotela, nočitev. 

7. dan

HO CHI MINH

Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju največjega Vietnamskega mesta. Med drugim bomo na panoramski vožnji s postanki videli: katedralo Notre Dame, staro Sai Gon poštno poslopje in Hotel DeVille, mestno pristanišče in staro carinarnico ter skyline s poslovnim središčem. Nato bomo obiskali muzeja vojnih zločinov in nekdanje predsedniške palače. Kosilo v restavraciji. Še postanek v kitajski četrti Cholon, kjer je najti vse za vsakogar in tempelj posvečen ustanovitelju in trgovanju nasploh. Pred povratkom v hotel pa še na pravi market - pokrito tržnico Ben Than, ki je zaradi svoje zgradbe prava atrakcija sama po sebi. Nočitev.

8. dan

HO CHI MINH - MYTHO (delta Mekonga)

Zajtrk. Čudovit dan bomo pričeli kar se da zgodaj, saj nas čaka obisk delte in enega od krakov mogočnega Mekonga. Iz My Thoja se bomo s čolni podali na odkrivanje otoških lepot in občudovali rastlinjake, vrtove ter način življenja ob tako izjemni vodni žili. Med vrtovi se bo našlo tudi sveže in nadvse okusno sadje. Tudi kosilo bomo imeli v lokalnem ambientu. Popoldanski povratek v hotel. Prost večer v "Saigonu" in možnost užitja nočnega utripa velemesta. Nočitev.

9. dan

HO CHI MINH-LJUBLJANA

Po zajtrku prevoz v Chu Chi, kjer se nahaja sloviti kompleks podzemnih rovov, iz katerih so gverilske akcije vodili organizatorji Viet Minh in Viet Cong ter zbijali moralo in zadajali smrtonosne udarce francoski in ameriški vojski. Ogled klavstrofobičnih rovov in operativnega centra. Nazaj v Hochiminh, kosilo in prosto do popoldanskega prevoza na letališče. Prijava na let preko letališč do Ljubljane. Nočni let.

10. dan

LJUBLJANA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.


Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed okoliških letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Azija

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

NOVOLETNI VIETNAM - 19371

Cena
2980€ na osebo
Trajanje
10 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
min 16 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *