Cena
1749€ po oseba
Čas Trajanja
9 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Potnikov
16

Sultanat Oman, potovanje, ki je novoletna pravljica konzervativne tradicije Bližnji vzhod razpet med Beduine in moderne poslovneže

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Bližnji Vzhod Odkrij Bližnji Vzhod
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Muscat
Datum Odhoda
26. decembra, 2021
Več Informacij
enoposteljna soba: 244€ vizum in urejanje: 40€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • nočitev v lodžih
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
 • Vizum in urejanje
Obvezna Doplačila
skupina 10-15 oseb: 190€€

Novoletna pravljica konzervativne tradicije in bogate ljudske zapuščine

Potovanje v Oman je potovanje k pristnim doživetjem na Bližnjem vzhodu. Potovanje, katero nas prepriča, da Oman kljub zalogam nafte in plina ni zašel iz smeri tradicionalnih zapovedi, običajev, navad in arhitekturnega izročila. V arabski pravljici, katero bomo doživeli v kombinaciji terenskih vozil 4×4 in transferjev z mini avtobusi. velemesto Muscat in kulturno središče Nizwa, čudovite obale in ragibano gorovje, kanjoni in suhe doline wadi, ne bo manjkalo tudi srečanj z živalmi: kamele, osli, koze, ovce, delfini, želve… Ja, obeta se nam naravnost pravljično novo leto.

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Doplačilo za rang skupine 10-15 potnikov znaša 190€ po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 50€.

CEPLJENJE:
Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si

VIZUM: je potreben

CENA VKLJUČUJE:
Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi in transferji, terenska vozila po programu, opazovanje želv v rezervatu, 1x polpenzion pri Beduinih v puščavskem lodžu, 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, 6x kosilo/večerja, vse navedene vstopnine, prepustnice v parkih in rezervatu, vsi ogledi z lokalnimi vodniki in slovenskim vodjem poti, zdravstvena asistenca v tujini in organizacija.

OBVEZNA DOPLAČILA:
Manjša skupina 10-15 oseb 190€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Vizum za Oman z urejanjem 40 €
Enoposteljna soba 244 €

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
1. dan

LJUBLJANA - MUSCAT

Zbor v Ljubljani in prijava na polet, oziroma prevoz do okoliškega letališča in polet s presedanjem v Muscat. Nočni let.
2. dan

MUSCAT - NIZWA

Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v  restavracijo in zajtrk ter krajši predah ter seznanitev. Nato nadaljevanje vožnje v kulturno in versko središče sultanata - Nizwo. Ob prihodu namestitev v hotelu in krajši predah, nato pa popoldanski ogled: najprej do zaobljene utrdbe, ki mogočno bedi nad središčem starega mesta, še na tržnico, ki je v Nizwi resnično tradicionalna in privlačna, zato bo tudi zanimiva za kakšen nakup. Seznanili se bomo tudi s starodavnim sistemom distribucije vode v puščavskem svetu - falaj. Večerja in nočitev. 

3. dan

NIZWA - BAHLA - WAHIBA SANDS

Zajtrk in pričetek dolgega in z raznovrstnimi atrakcijami obogatenega dne. Na poti v Bahlo nas čakajo ostanki mesta duhov - Tanuf, ki je bil zapuščen v beduinskih plemenskih vojnah. Doživetja bomo nadgrajevali z UNESCOjevo lepotico Bahla utrdbo, zgrajeno med 13. in 15. stoletjem. V Bahli pa bomo spoznali tudi lokalno obrt - lončarstvo ter seveda staromestno arhitekturo Omana kot tudi prelepe oaze. Sledil bo transfer v zapeljivo puščavo Wahiba Sands (Sharkiya), kjer se bomo preizkusili v aktivnostih na sipinah in si privoščili tudi safari po čudovitem svetu nakopičenega puščavskega peska. Nočitev v beduinskem centru v lodžih, večerja in sončni zahod v puščavi. 

4. dan

WAHIBA SANDS - WADI BANI KHALID - RAS AL KHABBAH

Zajtrku bo sledila pot do slikovitega kanjona občasno suhe doline wadi Bani Khalid, kjer se kar vrstijo nebeške scene oaz, čudovitih goratih sten in igre svetlobe in teme. Po fotografskem izživljanju in krajšem sprehodu se bomo odpravili proti obali. Kosilo v restavraciji. Obiskali bomo idilično rožnato jezero, ki svojo prepoznavno barvo dobiva iz mikroalg. Sprehodili se bomo tako ob jezeru kot tudi po neposredni obali in vsrkavali lepote narave. Še krajši sprehod pri klifu Ras Al Khabbah in namestitev v hotelu v bližini neokrnjene obale (300m). Nočitev.  

5. dan

RAS AL KHABBAH

Zajtrk in kosilo v našem hotelu ob obali. Možnost sprehodov, dodatnih izletov kot je opazovanje delfinov, počitek in sprostitev na obali... Nočitev.

6. dan

RAS AL KHABBAH

Zajtrk in kosilo v našem hotelu ob obali. V večernem času izlet v rezervat Ras Al Jinz in obisk naravnega vališča želv. Z malo sreče bomo opazili velikanke kako bodisi pripravljajo luknje za valjenje, bodisi bodo ravno pri valitvi ali pa se bodo že vračale v morje. Zanimivo je, da se želva 20 let po svoji uspešni izvalitvi vrne prav na isti košček plaže, medtem pa preplava praktično vsa morja sveta! Po avanturi nazaj v hotel in nočitev. 

7. dan

RAS AL KHABBAH - SUR

Zajtrk. Na poti v Sur se bomo ustavili na nekaj slikovitih obalnih točkah kot je idilični Al Shiya. Nato si bomo ogledali izdelovalnico tradicionalnih plovil dhow, po katerih je mesto znano. Obiskali bomo tudi laguno, katera se odpira v zaledju kot tudi mestno utrdbo, fotografski postanek pa bomo imeli tudi za čudovito poslopje mošeje v Suru. Kosilo v restavraciji v času ogledov. Nato prevoz v naš hotel. Nočitev.

8. dan

SUR - MUSCAT

Zajtrk. Dan bo dolg in zanimiv. Tudi pot ne bo ravno kratka, bo pa izjemno pestra. Zopet bo priložnost tudi za kopanje, a tokrat ne v morju. Obiskali bomo wadi Shab, kjer se bomo prepeljali preko reke s čolni, nato pa peš odkrili ta wadi na krajšem pohodu. Na več slikovitih lokacijah možno kopanje ali zgolj počitek. Nadaljevanje poti in že bo tu naslednja atrakcija. Vodna kotanja bimmah je zanimiv primer udrtine, kjer je naravnost zapeljivo naravno kopališče. Po obisku še do Muscata, kjer si bomo ogledali nekaj mestnih atrakcij, med katere definitivno sodi upravna palača Sultanov (zunanjost), mestno pristanišče in bazar, postanek pri ikoni mesta - Vrata Omana, fotografski postanki pri nekdanjih utrdbah in mošeji Sultana Qaboosa, nato pa bo čas za večerjo. Še namestitev in nočitev. 

9. dan

MUSCAT - LJUBLJANA

Zgodnji prevoz na letališče. Prijava in polet s presedanjem proti Ljubljani ali okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.

Destinacija - Bližnji Vzhod

vroče potovanje-vroča cena
Od 849€
vroče potovanje-vroča cena
Od 5300€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1349€
Delite na socialnih omrežjih

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Novoletni Oman, potovanje v tradicionalnost sultanata

Cena
1749€ na osebo
Trajanje
9 dni
Destinacija
Bližnji Vzhod
Popotniki
16

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *