Cena
1499€ po oseba
Čas Trajanja
10 dni
Destinacija
Azija
Potnikov
15

Potovanje po zelenem otoku, Šrilanka s počitnicami na obali Otok smaragdnih presenečenj in lepot - Cejlon osvoji tudi s svojim čajem

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Azija Odkrij Azija
Lokacija Odhoda
Ljubljana
Lokacija Povratka
Colombo
Datum Odhoda
27. decembra, 2021
Več Informacij
enoposteljna soba: 228€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: je potreben Cepljenje: ni obvezno
Obvezna Doplačila
skupina 8-14 oseb: 185€€ doplačilo za odhod 27.12.: 420€€

Potovanje na Šrilanko ali Cejlon –  novoletna avantura?

prav nič pomembno ni kako jo poimenujemo. Pomembna so fantastična doživetja na tem eksotičnem potovanju. Šrilanka, zasidrala se vam bo v spomin. Na tem čudovitem otoku so pomniki tisočletnega razvoja budistično-singalske kulture, ki predstavljajo višek budistične umetnosti in kulture v Aziji. Pomembne relikvije nas spremljajo praktično na celi poti, ki pa jo popestri tudi druženje z največjo kopensko živaljo – slonom, in spoznali njihovo resnično krotkost. Dodajmo še razkošno tropsko zelenje notranjosti otoka, katerega vrhunec doseže potovanje v Nuwara Eliyi in samem Kandyju. Spust na bleščeče plaže z zibajočimi se palmami ob oceanu pa ima blagodejen učinek na zaključek potovanja. Izjemno prijazni in topli ljudje nam približajo kulturo bogate države, hkrati pa spoznamo, da je to tisto mesto, kjer bomo preživeli sanjske počitnice, kadarkoli se bomo vračali.

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 8 prijavljenih oseb. Doplačilo za rang skupine 8-14 potnikov znaša 185€ po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 40 € po osebi.

*Za vstop na Šrilanko je potreben negativni PCR narejen ob vstopu na Šrilanko, kateri je vključen v ceni. Poleg tega je vključeno tudi zavarovanje z asistenco v tujini in vizumska pristojbina.

CEPLJENJE:
Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si

VIZUM:
Vizum – ETA registracija.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu s pristojbinami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi/kombiji po Šrilanki, 7x polpenzion v preverjenih in nacionalno potrjenih hotelih 3-4*, 1x safari, ogledi po programu z vstopninami, angleško govoreči lokalni vodniki, organizacija potovanja in slovenski vodja poti, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, 1x PCR ob vstopu v Šrilanko, organizacija potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 8-14 potnikov 185€

odhod 27.12.   420€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 228€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10. dan
1. dan

LJUBLJANA - COLOMBO

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet proti Aziji.
2. dan

COLOMBO-NEGOMBO

Po pristanku ureditev formalnosti vstopa in PCR test. Nato prevoz v hotel. Namestitev in počitek ter čakanje na izvid PCR. Večerja, nočitev.

3. dan

COLOMBO-NEGOMBO

Zajtrk. Po prejeti zeleni luči izvidov testiranja sledijo ogledi prestolnice Šrilanke: četrt cimetovi vrtovi, trg neodvisnosti, upravno središče Fort, paradna avenija in zelenica Galle Face Green, tržnica Pettah in še marsikaj bo v tem velemestu pritegnilo in deležno naše pozornosti. Večerja, nočitev. 

4. dan

COLOMBO-NEGOMBO - SIGIRIYA

Po zajtrku se bomo odpeljali smer severo-vzhod v notranjost otoka. Na poti nas bodo spremljale številne plantaže ananasa, tikovine, kavčuka, indijskih oreščkov... Najprej si bomo ogledali skalni tempelj Dambulla Ran Giri, kjer se nahaja 5 votlin s številnimi kipi Bude, votline pa dodatno krasijo še razkošne stenske poslikave. Pozno popoldanski safari v Mineriya Wild Life parku, kjer se bomo z malo sreče naužili slonov, opic, srnjadi in morda, res morda tudi sramežljivih leopardov. Nato do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

5. dan

SIGIRIYA - KANDY

Po zajtrku najprej do speče lepotice Sigiriye - skalnega monolita, ki se dviga 183m nad bujno tropsko vegetacijo. V 5. stoletju so na vrhu zgradili veličastno trdnjavo s palačo, vrtovi in bazeni, vendar so danes ohranjeni le temelji te veličastne zgradbe. Veličastni pogled z vrha nam bo razkril pravljično pokrajino pod nami. Sigiriya je izjemna tudi zaradi odlično ohranjenih fresk na enem od stopnišč, ki vodijo na vrh. »Lepotice iz Sigiriye« so edini znani primerek starega Singalskega posvetnega slikarstva na svetu. Nato se bomo odpeljali na jug v Kandy, kjer nas bo čakala predstava šrilanških plesov on glasbeni spremljavi. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan

KANDY - NUWARA ELIYA

Zajtrku sledi obisk najsvetejšega templja na otoku, kjer bomo videli tudi oltar s sveto relikvijo Budovega zoba. Nato ogled kraljevega botaničnega vrta v Peradeniyi. Tu je zasajenih več kot 5000 rastlinskih vrst, izstopata pa vrt začimb in vrt orhidej. Sledila pa bo zavita pot v šrilanško višavje. Mimo čajnih plantaž in tovarn se bomo podali proti Nuwara Eliyi. Slikovita pokrajina jezer, slapov in nasadov čajevca nas bosta animirala v tem veličastnem vzponu do najvišje točke naše poti. »Malo Anglijo«, kot šrilanško osrednje višavje ljubkovalno imenujejo krasi Nuwara Eliya. Tu je podnebje prijetno sveže in idealne razmere za gojenje svetovno znanega cejlonskega čaja, ki ga pridobivajo na plantažah v širši okolici mesta. Na poti v mesto si bomo ogledali eno od čajnih plantaž ter tovarno, kjer bomo spoznali postopke, po katerih obdelujejo čajne liste za nadaljnjo uporabo, končni odličen produkt pa bomo seveda tudi poskusili. Večerja in nočitev.

7. dan

NUWARA ELIYA - OBALA

Zajtrk. Sledil bo spust skozi bujno pokrajino drastično lepih pejsažev. Po daljši poti bomo prispeli do našega obalnega resorta. Namestitev in pričetek oddiha na obali. Večerja. Nočitev.

8. dan

NA OBALI

Zajtrk in večerja. Prost dan za užitek ob in v morju. Tudi za tiste željnih avantur se najde mnogo aktivnosti. Nočitev.

9. dan

OBALA - COLOMBO

Zajtrk. Prosto do odjave. Poznopopoldanski transfer na letališče Colombo. Prijava na polet.

10. dan

COLOMBO - LJUBLJANA

Polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.

Destinacija - Azija

vroče potovanje-vroča cena
Od 1979€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1859€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2399€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2699€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Šrilanka, potovanje na zeleni Cejlon

Cena
1499€ na osebo
Trajanje
10 dni
Destinacija
Azija
Popotniki
15

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *