vroče potovanje-vroča cena
Cena
2999€ po oseba
Čas Trajanja
14 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Potnikov
min 20 potnikov

Karibi, krožno potovanje po Kubi in počitnice v Cayo Coco

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Srednja Amerika Odkrij Srednja Amerika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
HAVANA
Datum Odhoda
17. aprila, 2021 00:00 Poglej Ostale Termine
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: Enoposteljna soba: 225€
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
Vizum: Za slovenske državljane je potrebna kubanska turistična prepustnica; ob prijavi je potrebno predložiti kopijo potnega lista in izpolnjen obrazec Cepljenje: Cepljenje ni obvezno
Obvezna Doplačila
za skupino 15-19 potnikov: 290€ kubanska prepustnica: 30€

Potovanje po Karibih, po tropski Kubi. Kuba je dežela kontrastij ki privlačijo. Ne samo cigare in čudovite plaže, tudi ljudje so tu poglavje zase, vseskozi pa bujna vegetacija. Havana, Cienfuegos, Trinidad, Santiago, Vinales, Camaguey in počitek na obali Cayo Coco. Se najdete v tej eksotiki? Pridite, pridružite se nam!

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 70 € po osebi.
CEPLJENJE:
Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si
VIZUM:
Za slovenske državljane je potrebna kubanska turistična prepustnica; ob prijavi je potrebno predložiti kopijo potnega lista in izpolnjen obrazec.

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze po programu, notranji let Santiago-Havana, 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* in casah v dvoposteljni sobi, obroki in ogledi po programu z vstopninami, prevoze z avtobusi, angleško govorečega lokalnega vodnika, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vodjo poti, organizacijo potovanja
Zaradi specifike potovanja je lahko namestitev tudi v hotelih 2*. Ne prevzemamo odgovornosti za izvedbo ogledov muzejev.

OBVEZNA DOPLAČILA:
za skupino 15-19 potnikov 290€
kubanska prepustnica 30€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 225€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
1. dan

LJUBLJANA - HAVANA

Zbor potnikov v Ljubljani in prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet s presedanjem do Havane.

2. dan

HAVANA - GUAMA - CIENAGA DE ZAPATA - CIENFUEGOS

Zgoden pristanek in prevoz v hotel, osvežitev. Po zajtrku se bomo odpravili proti Cienagi de Zapata v provinci Matanzas. Med potjo se bomo ustavili za ogled parka, kjer redijo krokodile. Po kosilu pa se bomo odpravili na izlet z ladjico do vasice v laguni Guama, kjer je muzej s prikazom življenja nekdanjih domorodcev - Indijancev Tainos. Izlet bomo nadaljevali proti mestu Cienfuegos, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti. Pot boste nadaljevali proti Trinidadu, prijetnemu kubanskemu mestecu, ki je zaščiteno s strani UNESCA, kot svetovna dediščina. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan

TRINIDAD

Po zajtrku bo sledil ogled Trinidada, prijetnega kubanskega mesteca, ki je zaščiteno s strani UNESCA, kot svetovna kulturna dediščina. Obiskali bomo mestni muzej »Cantero Palace« glasbeno hišo “Trova” in značilni bar “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkve Sv. Trojice, ter ostalih stavb zaščitenih od UNESCA iz 16.-19. st. Po kosilu prosto na plaži ali v hotelu. Večerja, nočitev.

4. dan

TRINIDAD - SANCTI SPIRITUS - MORON - CAYO COCO

Po zajtrku se bomo odpravili do doline »Valle de los Ingenios«, ki že od nekdaj slovi po sladkornih mlinih in plantažah sladkornega trsta. Povzpeli se bomo na stolp Iznaga, od koder je prekrasen pogled nad dolino. Pot bomo nadaljevali do mesta Sancti Spiritus, ki predstavlja geografsko središče Kube. Mesto je bilo ustanovljeno leta 1514 na bregovih reke Tiunicu in je najstarejše kubansko mesto v notranjosti otoka. Sledi krajši ogled mesta in kosilo. Popoldne nadaljevanje poti proti severnemu delu otoka do mesta Moron in otočka Cayo Coco. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan

CAYO COCO

Zajtrk. Dan namenjen počitku in odkrivanju lepot podvodnega sveta. Kosilo, večerja in nočitev.

6. dan

CAYO COCO - MORON - CAMAGUEY

Po zajtrku morda še jutranji skok v morje. Po kosilu pa vrnitev na celino in nadaljevanje poti po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa in ananasa do Camagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev, ki spominja na bogate, stare, kolonialne čase se bomo namestili v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan

CAMAGUEY - BAYAMO - COBRE - SANTIAGO

Po zajtrku se bomo podali na ogled mesta. Sprehodili se bomo po »Delavskem trgu«, kjer se nahaja rojstna hiša Ignacija Agramonta, enega prvih borcev za neodvisnost Kube izpod španske oblasti. Ustavili se bomo na živopisni lokalni tržnici nato pa bomo pot nadaljevali do mesta Bayamo. Bayamo je že leta 1513 ustanovil Diego Velazquez in je danes drugo najstarejše mesto na Kubi. Po kosilu in ogledu mesta bomo pot nadaljevali proti Santiagu. Krajši postanek bomo naredili še v El Cobre, ki velja za največji romarski kraj na Kubi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan

SANTIAGO - GUANTANAMO - BARACOA

Po zajtrku sledi ogled mesto Santiago de Cuba, ki je zibelka kubanske glasbe in revolucije in zgrajeno na neštetih gričih ter se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Leži ob vznožju Sierre Maestre, na koncu zaliva, zaradi katerega je že pet stoletij mesto eno najpomembnejših pristanišč na Karibih. Ogledali si bomo: pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, Hišo Diega Velazqueza, muzej Moncada. Po kosilu bomo pot nadaljevali do mesta Guantanamo in se sprehodili po mestnem središču. Preko znanega prelaza La Farola bomo prispeli do mesta Baracoa in se namestili v hotel. Večerja in nočitev.

9. dan

BARACOA

Po zajtrku se bomo sprehodili po mestu, ki je bilo prva prestolnica otoka, a le za kratek čas. Mesto je bilo zaradi svoje izoliranosti od preostalega dela otoka dolgo popolnoma odrezano od dogajanja na otoku. Obdaja ga prekrasna tropska pokrajina in bujno zelenje. Po kosilu bo prosto za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.

10 dan

BARACOA - SANTIAGO - HAVANA

Po zajtrku se bomo vrnili v Santiago in nadaljevali z ogledi mesta. Obiskali bomo trdnjavo Morro, ki je ena najlepših trdnjav na Kubi in je na seznamu Unesca kot del svetovne kulturne dediščine. Po ogledu prosto v središču mesta in prevoz na letališče ter polet proti Havani. Po priletu v Havano, prevoz do hotela, nočitev.

11. dan

HAVANA - VINALES

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta Vinales. Vinales je ugnezden v Sierra de Los Organos in nudi neverjetne panorame ter najlepše barve na Kubi. Milijone let so reke glodale podzemne tunele v mehki apnenec in nastajale so mogočne jame. Nad njimi se je pokrajina sesedala in nastala je čudovita pokrajina mogotov. Sprehodili se bomo po tem spektakularnem okolju do El Palmaita, uživamo v vzdušju mogotov nad nami in tobačnih ter kavnih polj okoli nas. Kosilo. Sledi ogled jame Cueva de India, kjer bodo občudovali čudovit podzemni svet. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

12. dan

VINALES - PINAR DEL RIO - HAVANA

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Piñar del Rio, kjer si bomo ogledali farmo tobaka in proces nastajanja cigar. Pot bomo nadaljevali do Havane. Kosilo. Prosto popoldne. Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

13. dan

HAVANA - EVROPA

Po zajtrku se bomo odpravili še na panoramski ogled glavnega mesta Havane. Začetki segajo v leto 1514. Je eno od sedmih mest, ki jih je na otoku ustanovil zavojevalec Diego Velazquez. Havana sprva ni bila glavno mesto, svojo pomembnost je pridobila po španski okupaciji Mehike in Peruja, saj se je tu zbiralo ladjevje, ki je odvažalo naropana bogastva iz kolonij v matično državo. Havana je postala glavno mesto v 17. stoletju. Takrat so zgradili trdnjave in obzidja za obrambo pred pirati. V svoji večstoletni zgodovini mesto ni utrpelo kakšnih večjih katastrof in predstavlja danes najimenitnejše celovito področje s špansko kolonialno arhitekturo obeh Amerik. To je bil eden od vzrokov, da je »La Habana Vieja« postala leta 1982 spomenik svetovne dediščine pod zaščito UNESC-a. Po kosilu prosto do prevoza na letališče. Po prijavi, polet na eno od evropskih letališč. Obroki na letalu.

14. dan

EVROPA - LJUBLJANA

Po postanku na enem od evropskih letališč, nadaljevanje poleta v Ljubljano oziroma okoliško letališče in prevoz v Ljubljano.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliško letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Srednja Amerika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2199€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3255€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3849€
vroče potovanje-vroča cena
Od 3899€

Obiščite nas na Socialnih Omrežjih

Close

Karibi, krožno potovanje po Kubi in počitnice v Cayo Coco - 19204

Cena
2999€ na osebo
Trajanje
14 dni
Destinacija
Srednja Amerika
Popotniki
min 20 potnikov

Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *