vroče potovanje-vroča cena
Cena
3499€ po oseba
Čas Trajanja
15 dni
Destinacija
Južna Amerika
Potnikov
min. 15 potnikov

Argentina in Paragvaj, potovanje v južno Ameriko

 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Južna Amerika Odkrij Južna Amerika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
SAO PAULO
Datum Odhoda
18. novembra, 2021 00:00
Več Informacij
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 389€ VIZUM: Paragvaj: vizum za bivanje do 90 dni za slovenske državljane ni potreben. Argentina: za bivanje do 90 za slovenske državljane ni potreben. Ob vstopu se izpolni obrazec, ki se izroči ob izhodu.
Cena Vključuje
 • dvoposteljni sobi
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Nočitev v hotelih 3*-4*
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Možna Doplačila
 • Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti
 • Osebni stroški
 • Storitve, ki niso posebej navedene
Dopolnitve
CEPLJENJE: Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici
Obvezna Doplačila
skupina 10-14 potnikov: 700€

Južna Amerika! Brez Argentine in Paragvaja ni nobeno potovanje na ta kontinent popolno. Argentina s polotokom Valdes, Punta Tombo in Buenos Airesom ter Ognjeno zemljo; ter slapovi Iguassu, na tromeji s Paragvajem in Brazilijo.

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

CEPLJENJE:
Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici.Priporočamo posvet z zdravnikom. Več na www.zdravinapot.si.

VIZUM:
Argentina: za bivanje do 90 za slovenske državljane ni potreben. Ob vstopu se izpolni obrazec, ki se izroči ob izhodu.
Paragvaj: vizum za bivanje do 90 dni za slovenske državljane ni potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke takse, prevoze s klimatiziranimi avtobusi , 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, obroke in oglede z vstopninami po programu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacija in vodjo poti

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 10-14 potnikov 700€

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 389€

 • 1. dan
 • 2. dan
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
 • 13. dan
 • 14. dan
 • 15. dan
1. dan

LJUBLJANA - BUENOS AIRES

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s prestopom letališč v Buenos Aires. 

2. dan

BUENOS AIRES

Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel in namestitev. Po krajšem počitku nas čaka ogled argentinske prestolnice, najboljše iz zbirke Buenos Airesa: najstarejša četrt San Telmo, ki nosi ime po frančiškanskem ustanovitelju Pedru Gonzalesu Telmi in do Avenije 9. julija z obeliskom, središča mesta. Kosilo. Še skozi najmodernejši mestni predel Puerto Madero z nebotičniki in luko na reki Rio de la Plata in po Aveniji Corrientes. Nazaj v hotel. Nočitev.

3. dan

POLOTOK VALDES

Zgodaj zjutraj se bodo odpeljali na letališče od koder bomo poleteli v mesto Trelew. Po pristanku se bomo odpeljali do polotoka Valdes, ki je že od leta 1999 na seznamu zaščitenih območij Unesca. Naslednji postanke bomo naredili v Puerto Piramides, kjer bomo lahko, če nam bo dopuščalo vreme iz čolna opazovali kite. Ogledali si bomo kolonije morskih slonov in levov. Vrnitev v Trelew, večerja, nočitev.

4. dan

PUNTA TOMBO

Po zajtrku si bomo ogledali ene največjih kolonij pingvinov izven Antarktike. Odpeljali se bomo do rta Tombo, kjer gnezdi več kot 3 milijone ptic, med katerimi so najbolj poznani Magellanovi pingvini. Kosilo v tipični restavraciji. Pot bomo nadaljevali v mesto Bariloche.

5. dan

BARILOCHE

Po zajtrku in prihodu v Bariloche si bomo ogledali to čudovito mesto, ki bo tudi naše izhodišče za vzpon na goro Campanario na katero se bomo povzpeli s sedežnico. Na vrhu se odpira čudovit razgled na jezera in mogočne andske vrhove Cerro Otto, Cerro Catedral… Večerja in nočitev.

6. dan

SAN MARTIN DE LOS ANDES

Po zajtrku se bomo odpravili proti severu, kjer najdemo številna smučarska središča. Naš postanek bo v turističnem naselju Villa la Angostura, ki leži ob mogočnem jezeru Nahuel Huapi. Pot bomo nadaljevali do mesta San Martin de los Andes, ki je eden izmed najbolj razvitih turističnih središč v Patagoniji. Kosilo ob jezeru. Po dolini reke Limay se bomo vrnili v Bariloche. Nočitev.

7. dan

BARILOCHE - EL CALAFATE

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet proti El Calafatu, ki leži ob največjem argentinskem jezeru Lago Argentino. Po pristanku se bomo odpravili na ogled jam Gualicho, ki so poznane po stenskih poslikavah iz 4. stoletja pred našim štetjem. Namestitev, večerja, nočitev.

8. dan

EL CALAFATE - USHUAIA

Zajtrk. Odpravili se bomo na pravo pustolovščino, vse do ledenika Perito Moreno. Ustavili se bomo za čudovite panoramske posnetke ledeniških kolonad. Osupljiv prizor so tudi bobneči skladi ledu, ki se krušijo v jezero Argentino. Bogatejši za neminljiv spomin, se bomo odpeljali na letališče od koder bomo poleteli v Ushuaio, najjužnejše mesto na svetu. Prevoz v hotel, namestitev. Večerja, nočitev.

9. dan

OGNJENA ZEMLJA - BUENOS AIRES

Po zajtrku se bomo odpravili na čudovit izlet v neokrnjeno kraljestvo ledu in vode. Res bo potrebno na konec sveta po 3. narodni magistrali Argentine, ki nas bo pripeljala v Nacionalni park Ognjena zemlja. Po kosilu ogled z ladjico. Narodni park Lapataia, ki leži 3.200 km južno od argentinske prestolnice in meji na sosednji Čile, obsega skupno 63.000 ha in velja za enega najlepših v deželi. Po zaključenih ogledih prevoz na letališče in polet v Buenos Aires. Večerja. Nočitev.

10 dan

BUENOS AIRES

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta. Panoramski izlet po italijanski četrti La Boca, nato še obisk veličastne operne hiše Colon in Recolete - pokopališča velikanov argentinske zgodovine, med njimi tudi Evite in Juana Peron. Kosilo. Prosto za individualne oglede in nakupe. Povratek v hotel in nočitev.

11. dan

BUENOS AIRES - PARAGVAJ

Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Asuncion. Po pristanku si bomo ogledali to paragvajsko prestolnico, ki leži na obrežju reke Paraguay. Mesto so leta 1537 ustanovili Španci. Neodvisnost pa Paragvaj doseže z letom 1811. V središču mesta si bomo ogledali vladno palačo, katedralo Nuestra Sra. de la Asunción in Hišo neodvisnosti, v mestni četrti Trinidad pa botanični vrt, kjer je bila svoj čas letna rezidenca družine predsednika Lópeza. Tu se bomo srečali z avtohtono floro in favno. Namestitev v hotelu. Zaključek dneva ob večerji s folklornim programom. Nočitev.

12. dan

ASUNCION - SLAPOVI IGUASSU

Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti mestu na meji z Brazilijo in Argentino Ciudad del Este. Mogočni slapovi, so od leta 1986 na seznamu UNESCO-ve naravne in kulturne dediščine, ležijo na tromeji Brazilije, Argentine in Paragvaja, na sotočju rek Parana in Iguassu. Po daljšem sprehodu skozi pragozd bomo lahko občudovali najveličastnejši in najlepši slap Garganta de Diablo (Hudičevo grlo). Večerja in nočitev.

13. dan

IGUASSU - ITAIPU - WANDA

Po zajtrku si bomo slapove ogledali še z brazilske strani. Za doplačilo bo možen kratek helikopterski polet nad slapovi. Nato se bomo podali do meje s Paragvajem in si tam ogledali mogočno hidroelektrarno Itaipu, ki so jo pozidali na reki Paraná na meji med Brazilijo in Paragvajem. V elektrarni, ki velja za enega največjih tovrstnih objektov na svetu, hkrati deluje kar 20 generatorjev s skupno močjo 12.600 MW. Po zaključenih ogledih se bomo vrnili v Argentino, kjer bomo obiskali zanimiv rudnik poldragih kamnov v Wandi. Tam je v dnevnem kopu moč videti bogata nahajališča ametista, ahata, jaspisa, topaza in citrina. Povratek v hotel. Pozno popoldne prosto za počitek in kopanje v hotelskem bazenu. Večerja in nočitev.

14. dan

SAO PAULO - EVROPA

  Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Sao Paulo ter naprej proti Evropi.

15. dan

LJUBLJANA

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
Poleti so predvideni iz letališča Ljubljana. V primeru odhoda iz drugega letališča je do letališča in nazaj organiziran brezplačen prevoz

Destinacija - Južna Amerika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2990€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2699€
vroče potovanje-vroča cena
Od 4099€
vroče potovanje-vroča cena
Od 4099€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Argentina in Paragvaj, potovanje v južno Ameriko - 19209

Cena
3499€ na osebo
Trajanje
15 dni
Destinacija
Južna Amerika
Popotniki
min. 15 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *