vroče potovanje-vroča cena
Cena
4299€ po oseba
Čas Trajanja
12 dni
Destinacija
Afrika
Potnikov
min 10 potnikov

Angola je potovanje v afriško zaledje

Afriška odprava s kampiranjem in spoznavanjem plemen - 12 dni
 • Informacije
 • Program Potovanja
 • Lokacija
 • Slikovni Kolaž
 • Podobna Potovanja

O Aranžmaju

Destinacija
Afrika Odkrij Afrika
Lokacija Odhoda
LJUBLJANA
Lokacija Povratka
LUANDA
Datum Odhoda
23. oktobra, 2021 00:00
Več Informacij
OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi Napitnine niso vključene v ceni, na poti za vodnike in voznike: 90€ po osebi
Cena Vključuje
 • letališke pristojbnine
 • Letalski prevoz
 • Organizacija in slovenski vodja poti
 • prevozi z manjšimi avtobusi/kombiji
 • Spremstvo angleško govorečega vodnika
 • Vsi ogledi z vstopninami in obroki po programu potovanja
 • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
Dopolnitve
Vizum:: je potreben Cepljenje: obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in uživanje antimalarikov
Obvezna Doplačila
skupina 6-9 potnikov: 500€ vstopni vizum in urejanje: 110€

Potovanje v neodkriti del Afrike, Angola. Izjemno potovanje za manjšo skupino v zaledje Angole, preživljanje časa s tradicionalnimi etničnimi skupnostmi in kampiranje v naravi.
Ta enajstdnevna odprava v Angolo nas popelje v območje divjine južne Afrike, ki je šele začela odpirati svoja vrata za pustolovščine in kulture željne turiste. Osredotočili se bomo izključno na Angolo, kar nam bo pripomoglo pri globljem razumevanju ljudi in pokrajin, južnoafriških plemenskih skupnosti in živalskih habitatov. Na začetku našega potovanja po Angoli si bomo lahko v glavnem mestu Luanda ustvarili bežen vtis o življenju v državi. Šele po prihodu v južno angolsko mesto Lubango pa se bo naša pustolovščina zares začela. Lubango predstavlja očarljivo mešanico kolonialne portugalske dediščine in barvit značaj moderne Afrike. To je nekaj, kar še nismo doživeli, zato se moramo najprej seznaniti s sodobno civilizacijo v državi, preden se bomo odpravili do plemenskega območja ljudstva Mucubal. Čeprav mnogo potnikov še ni slišalo za ljudstvo Mucubal, pa nam srečanje z njimi približa starodavno Afriko, kjer je brušenje in ostrenje zob in nošenje neverjetno razkošnega naglavnega okrasja vsakodnevno. Od lovcev nabiralcev plemena Mutua, do neverjetnih pričesk plemena Mucawana, blatnih ogrlic plemena Mwila(Muila) in ikoničnega ljudstva Himba, ki ga pogosteje omenjajo v povezavi z Namibijo, nam bo odprlo to dolgo zaprto skrinjo z antropološkim zakladom Afrike. Med celotnim potovanjem nas bodo spremljali lokalni vodniki, ki bodo poskrbeli dane bomo vznemirjali naseljenih skupnosti in naravnega življenjskega prostora. Naše potovanje je skrbno načrtovano, in nam ponudi pustolovski in kulturni vpogled v svet, ki deluje drugače kot tisto, kar nam velevajo današnje norme in kjer se izvajajo starodavne plemenske tradicije, rituali in običaji. Čaka nas neverjetna in unikatna afriška izkušnja, zato imejmo na vso moč odprte oči in ušesa.

RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb.
Napitnine niso vključene v ceni, na poti za vodnike in voznike 90€ po osebi.
Potovanje se odsvetuje potnikom, ki imajo težave z mobilnostjo.

Vizum: je potreben

Cepljenje: obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in uživanje antimalarikov. Več na www.zdravinapot.si
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Luanda-Ljubljana oziroma okoliško letališke, Luanda-Lubanga -Luanda v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 4 x nočitve v hotelih 3*, 6 x v kampu v šotorih za 2 osebi, prevozi z manjšim klimatiziranim kombijem oziroma mini busom, obroki in ogledi z vstopninami po programu, angleško govorečega lokalnega vodnika, slovenskega vodjo poti, vodenje in organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini

OBVEZNA DOPLAČILA:
skupina 6-9 potnikov 500€
vstopni vizum in urejanje 110€

 • 1. dan
 • LUANDA - LUBANGO (transferji cca 70km, polet 1,5 ure)
 • 3. dan
 • 4. dan
 • 5. dan
 • 6. dan
 • 7. dan
 • 8. dan
 • 9. dan
 • 10 dan
 • 11. dan
 • 12. dan
1. dan

LJUBLJANA - LUANDA (polet s presedanjem)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Luandi. Prevoz v hotel, namestitev, nočitev. Nočitev.

LUANDA - LUBANGO (transferji cca 70km, polet 1,5 ure)

LUANDA - LUBANGO (transferji cca 70km, polet 1,5 ure)

Po zajtrki krajši ogled ključnih znamenitosti mesta z impresivnimi starimi kolonialnimi zgradbami, živahnimi trgi in z trdnjavo Forteleza de Sao Miguel, ki so jo v 16.stoletju zgradili Portugalci. Utrdba je bila vrsto let samostojno mesto in je bila zaščitena z debelimi zidovi in topovi. Kasneje jo je uporabljal poveljnik angolskih oboroženih sil, danes pa je v njej muzej. Prevoz do letališča in polet do Lubanga, glavnega mesta južne Angole, ki leži v bujni dolini in je bogato s kolonialno dediščino. Ogled mesta, namestitev, večerja, nočitev.

3. dan

LUBANGO - ONCOCUA (transferji cca 340km, 5,5 ure)

Po zajtrku so bomo odpeljali proti jugu in naselju Oncocua, nekdanji portugalski naselbini sredi kulturnega otoka, kjer živijo tri različne etnične skupine: Himba, Mucawana in Mutua. Na celodnevni slikoviti vožnji se bomo peljali skozi vasi, ki pripadajo ljudstvu Mugambue ter naredili krajši postanek za obisk skupnosti nekaterih zadnjih preživelih članov ljudstva Kung – Bušmanov v Angoli. Namestitev v šotorih, večerja, nočitev

4. dan

ONCOCUA (transferji cca 80km)

Zajtrk. Današnji dan je namenjen obiskovanju različnih plemenskih skupnosti, ki živijo na tem področju, spoznavanju njihove kulture in običajev. Področje velja za enega najbolj tradicionalnih, obiskovalci so redki, lokalni prebivalci pa izredno prijazni in gostoljubni. Nočitev v šotorih v eni od vasi, večerja.

5. dan

ONCOCUA - CHIBIA (transferji cca 300km, 4,5 ur)

Po zajtrku vožnja do mesta Chibia, kjer si bomo ogledali staro kolonialno središče. V popoldanskih urah obisk skupnosti ljudstva Mwila(Muila), poznanega po neverjetnih okrasitvah teles. Nočitev v šotorih, večerja.

6. dan

CHIBIA - NAMIBE (transferji cca 220km, 4 ure)

Po zajtrku bomo obiskali nekaj vasi ljudstva Mwila, nato pa se bomo po zaviti in strmi cesti odpeljali do znamenitega prelaza Serra de Leba, ki je visok 1845m. Postanek in vožnja proti Atlantski obali in mestu Namibe, obalnemu puščavskemu mestu, ustanovljenega leta 1840. Ogled mesta, namestitev, večerja, nočitev.

7. dan

NAMIBE - TCHITUNDU HULO - CAPOLOPO (transferji cca 170km, 3,5 ure)

Po zajtrku vožnja v smeri Virei. Postanek na poti za ogled prazgodovinske rastline welwitschia ali velbičevka. Odkril jo je botanik in zdravnik Friderik Velbič leta 1859 v današnji Angoli. Življenjska doba rastline je od 400 do 1500 let in neuradno velja kot živi fosil. Po kosilu bomo obiskali Tchitundo Hulo, eno od najpomembnejših arheoloških najdišč v tem delu Afrike z bogato zbirko prazgodovinske umetnosti skalnih poslikav, s slikami živali, rastlin, koncentričnih krogov, zvezd, sonca in moških, ki so verjetno stare tudi do 20.000 let. Nočitev v šotoru, večerja.

8. dan

CAPOLOPO - TOMBUA - ARCO (transferji cca 250km, 4 ure)

Zajtrk. Obisk ljudstva Mucuis, ki veljajo za prvotne prebivalce regije in veljajo za lovce-nabiralce. V vasici Mucoroca si bomo ogledali obred iniciacije, to je obred uglasitve z duhovno energijo ali vzpostavitev vezi med dušo in najvišjim bitjem, propad starega in vstop v novo življenje. Med obredom si mladi fantje oblikujejo svoje lase v do potankosti izdelane oblike. Po ogledu bomo nadaljevali pot do področja Curoco, kjer se nahajajo presenetljive skalne strukture vse do obalnega mesta Tombua do oaze in jezera Arco, kjer si bomo ogledali impresiven naravni skalni obok. Nočitev v šotoru, večerja.

9. dan

ARCO - CANGOLO (transferji cca 340km, 6,5 ure)

Po zajtrku slikovita vožnja do vasi Cangolo, kjer bomo spoznali dve različni etnični skupini, ljudstvo Nguendelengo, ki živijo kot lovci- nabiralci in se ukvarjajo tudi z vzrejo živine ter ljudstvo Mucubal, ki so pol nomadski pastirji s številnimi navdušujočimi obredi, vključno s prakso brušenja in ostrenja zob. Nočitev v šotoru, večerja.

10 dan

CANGOLO - HOQUE - LUANDA (transferji cca 180km, 3,5 ure, polet 1,5 ure)

Zajtrk. Vožnja do Hoque, kjer bomo spoznali zadnje tradicionalno ljudstvo v Angoli, pleme Handa, kjer starejše ženske plemena nosijo enormno velike biserne ogrlice in zapletene frizure. Obisk lokalne tržnice in nadaljevanje vožnje do Lubanga, od koder bomo poleteli v Luando. Namestitev, večerja, nočitev.

11. dan

LUANDA - LJUBLJANA (polet s presedanjem, transfer)

Po zajtrku prevoz na letališče. Sledi prevoz do letališča in let proti domu.

12. dan

Ljubljana

Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Vožnja do Ljubljane.

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Destinacija - Afrika

vroče potovanje-vroča cena
Od 2649€
vroče potovanje-vroča cena
Od 2949€
vroče potovanje-vroča cena
Od 1749€

Obiščite nas na družbenih omrežjih

Close

Angola je potovanje v afriško zaledje - 19151

Cena
4299€ na osebo
Trajanje
12 dni
Destinacija
Afrika
Popotniki
min 10 potnikov

  Izpolnite obrazec za rezervacijo. Obvezna polja so označena *   Naroči si svoj katalog. Obvezna polja so označena *